Přejít na výpis diskuzí
Hrajeme a neplatíme: 40% CZ hráčů si hry nekupuje nebo stahuje
7.9.2011 | Petr Poláček
351 příspěvků
-
Když ukradneš auto, ten kdo ho vlastnil už ho nemá. Když upirátíš hru, tak v podstatě vydavatel o nic nepřichází. To je fakt který nevyvrátíš. A tím nic neobhajuji, jen konstatuji.
-
Jistěže lze, není v tom totiž žádný rozdíl, jak už jsem zmínil v příspěvku výše. A to mimo jiné proto, že je jedno, jestli například ze dvora nějaké firmy někdo odcizí několik aut (dosaď cokoliv, rozuměj cokoliv) za řekněme 1 milion USD, anebo jestli piráti udělají krádeží SW škodu za 1 milion USD. Jaká bude v obou případech ztráta? Jistě, že někteří piráti by si hru nekoupili, kdyby museli platit, jenže ztráta může být přesto klidně vyšší, kdyby přirozeně nebyla možnost, jak hru upirátit, protože kdo by ji chtěl, musel by jednoduše koupit. Ale pochop, že na obou produktech, ať už je hmotný či nehmotný, pracují lidé, zaměstnanci ve firmách s cílem zisku. A to jednak proto, aby sami měli na výplaty a jednak i proto, aby mohli pokračovat v dalších titulech. Anebo si snad myslíš, že kvalitní hru udělá jeden člověk za týden v rozpočtu pár tisíc? Obávám se, že jsou to miliony USD a často týmy tvořící více desítky až stovky lidí, kteří se na vývoji podílí po doby někdy i několika let. Nejsem příznivcem ochran přes logování na netu a chápu, že poctivý hráče to může odradit. Ale taky rozumím tomu, že je to jedna z mála možností, jak se chránit před morálně prohnilými šmejdy, kterým není nic svatý a hledají jen cestičky, jak se ze všeho vymluvit a vylhat.
-
Eh, omlouvám se, přepsal jsem to hned co jsem to mylně neposlal do řetězce...Jak už jsem dole psal, Witcher II, Battlefield III, Skyrim, případně Guild Wars II (to se rozhodnu podle volného času) ano, to jsou pro mě jistoty, a proto do nich hodlám zainvestovat. Ale u zbytku si prostě jistý nejsem, a to i když jde o věhlasné značky - například Fable III nebo nový Dungeon Siege III, který je naprosto nehratelný. Takže co s takovými hrami bez skutečného vyzkoušení? Riskovat a kupovat vše co se mi líbí? Na to jako vysokoškolák prostě nemám... *5*
A to nemluvím o podmínkách, jaké si někteří autoři vydobují - neustále zapnutý Steam, Origins (vyjímečně jsem to překousl u Battla 3, ale to opradu vyjímečně), být neustále online?? *7*
Nemám rád chrome, steam, origins ani jiné programy, co neustále odesílají informace o vašem systému, disku atp. a nehodlám na to autorům přistupovat. A v těchhle případech mě často napadá - proč si tu hru prostě nestáhnout, když autor evidentně nemá zájem o to, abych si ji koupil... *4* -
No myslím že se nakonec i shodneme...Nemůžu se dohadovat ohledně Fable I, je to sakra nějaký ten rok, co jsem ho dohrál, ale tehdy byly standarty úplně někde jinde *4*
Ano, Shogun II byl parádní (opět hráno u známého, nekupoval jsem to prostě proto, že by mi tam oproti Empire chyběly střelné zbraně), BFBCII mám také, ale klidně bych si pořídil nějakou tu další hru...neříkám, že to jsou všechno kraviny, protože vím že nejsou (Třeba nový Batman Arkham City vypadá výborně, ale opět - jen vypadá), ale na druhou stranu nevím, jestli se pro mě vyplatí je kupovat... A tím bych to uzavřel, myslím, že každý máme v něčem pravdu a zbytek je otázka individuální pro každého z nás...*4*
Ještě k tomu Mass Effect II - vynikající hra, pro mě kvalitativně srovnatelná s Witcherem II...ale opět, desitký drobných a pár velkých DLC, v celkové hodnotě...no rozhodně velké. A právě tehdy, když jsem si koupil Zaeda a zjistil jsem, že s ním není ani jeden zatracený mimoquestový rozhovor, jsem se dožral a tím začala moje válka s DLC *2* Něco takového bylo za časů BD, PCT (Nevím, jestli ta zkratka byla takhle, zkrátka Planescape Torment) či IWD nemyslitelné, a to mě prostě s prominutím se*e.
A ano, pokud ten člověk, fanda hry typu Witcher (která si ty peníze zaslouží bez diskuzí) stáhne, dohraje, a pak znovu a znovu, aniž by ho zajímaly jakékoliv důsledky, pak koule do kleští a zmáčknout...ale chtěl jsem vlastně celou touhle diskuzí říct, že to nejsou jediní "piráti". -
ehm: presne to to znamena, keby to neznamenalo tak je to uzakonene, nemaj strach ;)
a od razora sem tam beriem cracky, kto nie? vylepsuju(odstranuju drm) hry niekolko100nasobne :) -
Prirazovat stahnuti (tim padem kradez) softwaru, ke kradezi hmotne veci, jednoduse nelze. ROzhodne ne z hlediska poskozeni majitele. Tak timto argumentem se byt tebou vazne neohanim.
-
Jj, to teda bolo, malo by to taky uspech ako prd vo vesmire :)
-
Ne, nikdy bych nepracoval ve firmě, která má v názvu Czech ^^ .
A i kdyby, nic to nemění na tom, že jediné, čím můžeš dát legálně najevo svůj nesouhlas, je peněženka, případně povolená demonstrace. To by bylo vtipné. -
Aoyagi, priznaj sa ze ty si z Czech EA
-
Předpokládám, že to bylo pro mě.
Nekupování s dovolením -je- řešení. To, že tu hru pak člověk nelegálně používá poukazuje jenom na kretenismus dotyčného. Víš, kolik her jsem si koupil od vydání Mass Effect 2? Za AAA her to byly jen Shogun a BFBC2. A žádné jiné jsem ani nehrál. Jsou to kraviny nebo mě prostě nezaujaly, nemám důvod si je kupovat ani je hrát. A mluvím do toho, protože Activision není zdaleka jediná firma, že?
První Fable byl mnohem víc koncipovaný jako pohádka, výzva taky zanedbatelná. O tom ty hry ale tolik nejsou. Jako o boji.
Nicméně souhlasím s tím, že "zpirátění" hry je asi jediný způsob, jak najisto vědět, jestli mi hra vyhovuje nebo ne. To ale tady není problém. Problém jsou ti, kteří si pod podobnou záminku hru stáhnou, dohrají (a to třeba i vícekrát) a nikdy si jí nekoupí.. -
grr
-
Ale prosím tě, a jaký fakta bys ještě chtěl? Uvedl jsem jich tady už víc než dost, takže doporučuju pozorně číst a hlavně taky trochu občas i myslet. Škatulkovat data s hmotnými věcmi samozřejmě žádná pitomost není. Ať už hru koupíš jako krabicovou či stáhneš, pořád je to po instalaci služba, kterou využíváš. Tudíž nezáleží vůbec na účelu, jestli auto je hmotné podstaty a jezdí po silnici, anebo jestli hra se hraje, či jestli se necháš ostříhat a utečeš bez zaplacení, jak už to tady kdosi zmínil níže. Zajímavý na této problematice je totiž pouze fakt, že nelegální činnost obhajují pouze ti: a)co mají morálku staženou hluboko někde mezi půlkama a tudíž jsou schopni v životě zneužít ledacos a ledakoho b)ti, co nejsou schopni připustit, že rozdíl mezi hmotnými a nehmotnými věcmi je pouze ve formě, avšak nikoliv v podstatě samotné.
-
ano to je bohuzel neduh dnesni doby. Taky se mi to nelibi, ale je si treba uvedomit ze kazdy che uber grafiku, HD DTS zvuk pribeh dlouhy a to neco stoji. A jedna z variant jak cenu zmirnit je rozlozit to do dlc. To ze jsou firmy jako activision ktere hcou za mapu 10euro je smutne ale treba v pripade flalouta FNV nelituju toho ze sem za kazdy ten balicek dal 10euro projel sem dva a oba se mi libili. Mam uz koupeny i treti ale cekam rovnou na 4ty protoze sem blizko level capu a nechci sbirat expy do luftu a ten novy to rozsiri zase o 5 levelu. Co se tyka zkusenosti z hrou samotnou pokud to nechces hrat vylozene v dobe vydani hry tak si pockej na recenze procti si diskuze a snad nejsi mongol aby sis neudelal cca obrazek o tom jaka hra je. Navic porad je dost her ktere jsou sazka na jistotu.
-
to FANDA: No hele, divné je, že to stahuješ ze Steamu i když máš placku. To máš možná pár patchů za půl hodinky. A ještě divnější je, že v tom erroru je přímo odkaz ne help(myslím a i kdyby ne, google a první odkaz). Takže za a) buď seš dement, co stahuje hru ze steamu i když má placku a neumí věnovat chvilku tomu, aby zjistil, co že se mu to ukazuje za error(přičemž jako řešení stačí vypnout jeden jediný štít)
b) jen si vymýšlíš abys měl pádné argumenty, což je pravděpodobnější.
A ano, chápu smysl příspěvku, nicméně stačí napsat, že ochrany jsou zlo obstojné pirátům. -
Nevím jestli mě nechápeš nebo nechceš pochopit. Jde o to, že když si koupím hru, tak očekávám, že bude sakra celá. A ne že si pak budu muset dokupovat 20 DLC o průměrné ceně 70kč, protože je autorům 1100,- za hru málo. Nekupování není řešení.
Vzhledem k tomu, že se ti některé hry podaří dohrát za jedno odpoledne, a první myšlenka, která tě při creditech napadne je "WTF? To je celá hra?", tak takové hry skutečně za to koupení nestojí....
Pokud tě nezajímá přístup jedné z největších herních světových firem, pak nevím proč do tohohle sporu vůbec mluvíš...
Ale je krása, že jsi zmínil zrovna Fable III. Jednička byla vynikající, to bezpochyby, ač už je to dávno. Naštěstí si ale trojku první koupil můj nedočkavý kamarád. Naštěstí, protože jsem se rozhodoval mezi Fablem III a Witcherem II s tím, že chci RPG a ne pohádku, kterou na nejtěžší obtížnost projdeš levou zadní *4*
Ta hra mě skutečně zklamala, ale aspoň mě to donutilo k tomu Witcherovi...a teď kamarád jen tiše závidí. Teď nechci říct, že musí být Fable špatná hra, jen to není hra pro mě, a je to jeden z příkladů, kdy bych ty vyhozené peníze skutečně litoval a to v podstatě jen proto, že jsem se spolehnul na značku. Takže co je na tom posouzení tak těžkého? Nenechat se zlákat *3* . Ale jistotu získáš jen když si tu hru zahraješ, a to se prostě ne vždycky podaří. *4* -
"ja som nieco ukradol co inemu chyba?
kvoli takym ako ty velke spolocnosti mozu dat hocico k hre a tvrdit ze je to cool a ty im to zozeries a kupis a este aj vychvalujes, a alibisticky tym co odmietaju tie sluzby vravis ze su zlodeji :)"
Hele si dost ubohy pac zaprve to ze to nekomu nechybi neznamena ze nejsi zlodej:}. Ja tvrdim ze jsou hry ktere cool jsou dal sem ti seznam tak nezpochybnuj pecky poslednich par let pac nic jineho sem nejmenoval. Mozna o tom shiftu se da u hodne lidi pochybovat pac je vice bavi arkady nebo auta nemaj radi vubec. A nemam nic proti tomu abys odmital sluzby ale mam neco proti tomu ze aby ses vyhnul sluzbe aplikujes nejvetsi digitalnho dodavatele her razora 1911 a to rikam porad ze je spatne. Bud to nehrej kdyz se ti to nelibi nebo si to kup a pak si hrej klidne razora to je taky ok varianta. ALe alibisticky tady pises jen ty ja si vazim poctive prace od cizich lidi protoze sam poctivou praci delam a sem rad kdyz mi za ni plati. Jestli ty delas za dekuju nebo cislo na nejakem webu tak si tak pracuj, takovych je taky treba kterym nechybi nadseni delat neco zadarmo.... ALe vydavatele her to nejsou! -
Je škoda že na Tiscali nejdou smazat příspěvky, jak se jednou spletete a odešlete to špatně, můžete to jen přepsat a typickým příkladem této situace jsem teď já *15*
-
Taky by mě to zajímalo, pokud cokoliv někdo víte, tak prosím informujte! Díky moc *4*
-
Na rozdíl od vlády slovenské v tom zatím, zdá se, žádné konkrétní kroky nepodniká.
aha vie niekto o presnych krokoch ? pretoze v mediach nebolo nic spominane ( ziadne prekvapenie ) -
S dovolením, koupit si hru není právo, ale privilegium. Ty nemáš co diktovat distributorům nějaké podmínky.