Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Amici si furt stezujou ze je tu piratstvi ale meli by si uvedomit ze tu je 4x mensi prumernej plat na kterej nedosahne 60 procent lidi a ty hry tu prodavaj za vetsi cenu nez v americe maximalne stejnou kdyz se nekdo umoudri. U nas si clovek hodne rozmysli jestli da za tu hru ty prachy.
    Takze asi tak.
    • asi tak, dávat 1200 za hru která mě zabaví na 6 hodin? sakra takovej plat nemam ani já :D já si v životě koupil: Všechny Stalker CS, oblivion, Gothic 3 (ano opravdu a moc sem si ho užil), Flashpoint + datáče, Arma, Arma 2, Crysis, Cod MW2, BF:BC2 a Crysis 1 a 2. Jiné hry nemaj cenu kupovat (ty poslední jen kvuli MP)...
      Všechny hry mě zabavili na nespočet desíte Hodin a to za to stojí
      • no nevim no ale 1200 mi neprijde az tak moc, kdyz si hru koupis v jednom z UK storu tak jdes pod 1000...takze jeden den v praci za hru mi neprijde zas az tak moc....
        • Okey tak bud jeden den v prácí a pak si kup hru, ale za ten den nesmíš nic pít,jíst, kouřit, musís pesky domů, a nesmís si ten den hru ani zahrát, nejlikož nesmís pouzivat elektrinu.
  • Až bude průměrnej plat 100tis, tak si myslím, že prodejnost her v ČR stoupne. Ale když je průměrnej plat sotva 15tis a hra stojí cca 1500Kč, tak to je problém.
  • Ono jedna vec je mit doma vse legalni od windowsu,programy, pres hry, placene online hry, dvd, filmy, a hudebni cd a jine vymozenosti.
    A druha strana je kupni sila obyvatelstva, kdyz porovnam kupni silu prumerneho ceskeho cloveka v porovnani s tzv civilizovanym zapadem,tak kur*vsky pokulhavame hlavne v platove oblasti, ale i v jinych smerech mame prim, treba zase ve vydajich jako, nehorazne poplatky bankam, predrazene mobilni sluzby, az nehorazne drahy internet,benzin,jidlo atd atd atd a svete div se vse bravurne zvladame i s 1/3 platy.
    Ale jak nam dokazuje tento clanek, ta udajna bohata zapadni civilizace je ihledne piratstvi defakto jeste hure a stahuje ilegalne vsechno o 106.
    Co z toho plyne ? Samotne digitalni produkty, jsou nehorazne predrazene, coz vede mnoho lidi k ilegalni cinnosti a zadruhe clovek bude vzdy i kdyby to stalo 10 kc stahovat coz se nikdy nezmeni. Faktoru piratstvi je samozrejme daleko vice, nekdo stahuje z principu,nekdo treba proto ze nenavidi globalni svet, dulezitou roli hraje i vek tzv. pirata , ja osobne take v pubescentnich letech tahal vse co jen slo, dnes jiz ne, mam jine priority a kdyz je opravdu neco co stoji za to vyzkouset, hrat, videt, tak si koupim original ,ale take beru v potaz muj prijem ,ktery je prumerny v ČR.
    A uz davno nemusim mit vsechno hned a videt vsechno hned , proste to vyselektuji co jineho take zbejva ze ? :)

Takze stahovat se bude i nadale, premrstene ceny her, filmu a dalsich produktu a sluzeb atd. zustanou stejne,vyvojari,poskytovatel, distributori a jine nenazrane korporace porad budou rvat ,ze jim kradem penize a stejne se nic nezmeni. Proc ? becouse - Welcome to 21 century.
  • najlepsi su vsetci ti herni novinari, ktori sa vo velkom pohorsuju nad tym ako si niektori ludia stahuju hry z netu, ale to ze oni maju vsetky tie hry zadara od vydavatelov, to uz akosi zabudaju spomenut, ale pixovat na hnusnych piratov to budu stale.
    • Cahir
      nechápu jak může mít tvůj stupidní a omezený žvást 5 "líbí se". Jak píše člověk nade mnou, je to součást jejich práce, stejně jako má obchodní zástupce služební auto, počítač a mobil.

Nejen, že tu hru musí dohrát, musí (měli by) se jí detailněji věnovat, a pak musí ještě napsat recenzi. máš kritické oko, zkušenosti a umíš psát recenze? Tak hurá do toho...
      • Trol.diskuzni
        Není jejich prací moralizovat druhé, aby si hry kupovali...
        • Cahir
          Moralizování je povinnost každého slušného člověka. *3*
          • Normalizace s moralkou nemela nic spolecneho. Normalizace naopak bylo vitezstvi nizkych nemoralnich lidi, presne takovych co obhajuji piratstvi.
          • Trol.diskuzni
            To Cahir: Hele, nejsi náhodou nějaký bratranec Lukáše Grygara? Ten tvůj popis mi připadá jak šitý na něj *15*
          • Trol.diskuzni
            Nějak mi to tvoje tlačení morálky a moralizování evokuje pojem "normalizace"... Že by náhoda? *3*
            • Cahir
              Hudbu nepirátím, protože youtube a protože jsem spíš na klasiku. Svoje oblíbence mám doma, koupené. S filmy je to horší, přiznávám. O co mám zájem, na to jdu do kina, ale starší klasiky/oblíbené/seriály stahuju. Neherní software jde dost mimo mě, takže ten taky ne - to, co je free, mi stačí. Hry nepirátím, nemám na ně skoro čas a navíc hraju pouze RPGčka. Takže ty dvě, maximálně tři hry, které ročně vyjdou jako moje cílovka, si opravdu kupuji.
            • Trol.diskuzni
              Myslel jsem to spíše všeobecně, ale budiž - jestli doopravdy nepirátíš (ani neherní software, hudbu apod.), tak máš můj obdiv - a to myslím smrtelně vážně. *4*
            • Cahir
              Snažím se. A rozhodně nepirátím, ptáš-li se na tohle. Z toho usuzuji, že mám právo "kázat" ostatním.
            • Trol.diskuzni
              Neříkám, že je na morálním jednání něco špatného... Ale rozhodně bych se tady nerozmachoval a nekázal ostatním. Máš snad své svědomí naprosto čisté a vždy jednáš MORÁLNĚ? Začni u sebe... *3*
            • Cahir
              Zájem státu na morální výchově občana není vůbec nic špatného, naopak,absence tohoto prvku je důvod, proč je svět tam, kde je. Normalizace byly jen sladké řečičky na povrchu shnilého, zkorumpovaného a nefunkčního jádra. Když se idea nepodaří napoprvé prosadit v praxi, nijak to na její pravdivosti neubírá.
      • ne, tvoja paralela so sluzobnym autom nie je spravna zo strasne vela hladisk, ale.... prajem ti prijemny vecer.
        • Cahir
          Proč jsi v tom případě tenhle "super tajemný" komentář napsal, když mě nechceš vyvrátit? Máš potřebu cítit se nadřazeně? Taky ti přeji příjemný večer. *3*
          • nic tajomne na nom neni, je to zbitocna debata, co som chcel napisat som napsial. tvoje argumenty boli nulove, zacal si riesit kto ma kolko plusiek jak lolo.
      • Žvást to není .... je to obecně přijímaný fakt .
        • Cahir
          Co je obecně přijímaný fakt? Jeho názor? Že novináři jsou pokrytci? o tom teda nic nevím. A mimochodem, spousta obecně přijímaných tvrzení jsou žvásty. *3*
          • ja som nenapisal ze novinari su pokrytci, ale ze toto ich spravanie v tejto otazke je pokrytecke. nauc sa citat.
            • Cahir
              To je snad to samý ne? Jakej je prosím tě významovej rozdíl mezi "chovat se pokrytecky" a "být pokrytec"?
          • To se ovšem nevylučuje ;) .
    • A co tím chceš jako říct? Že by je všichni měli mít zadarmo? Oni je mají zadarmo, protože je to součást jejich práce. Nikdo jiný je hrát nemusí, ani kupovat, to není nic životně důležitého bez čeho by se nešlo obejít. Když na něco nemám, tak to mít nebudu. Jednoduchý. Kradou jen socky a děcka, které z toho snad vyrostou až si začnou vydělávat.
      • No to je věčná otázka - kradu nebo dostávám to co by mělo být běžné ?
        Myslet si že se změní vzorec zažitého chování jen tím , že po škole začne mít většina hujer je hodně naivní .
      • ty si nejaky husty dospelak kamo. ano ved o tom hovorim, ze ich maju zadarmo lebo je to sucast ich prace. a preto je to dost pokrytecke z ich strany tak vo velkom nadavat na hnusnych stahovacov. este u Vavru by som to pochopil kedze je aj vyvojar. z tvojej reakcie sa stavim ze si typek co ma mesacny traffic 250gb. a aby si bol v obraze, tak stiahnut hru z netu nie je kradez. a druhe tajomstvo, 'decka a socky' co z toho vyrostou prestanu hrat lebo budu mat ine povinnosti.
        • Ty nevzdelany supaku, ktery nevis co je to pokrytectvi. Pokrytecke by bylo, kdyby piratstvi kritizovali a sami piratili. To ze proti piratstvi vedou reci je cestne a mravne, spinu je potreba verejne tepat a vymetat a kdo jiny by to mel delat nez novinari?
  • Hry nekupuju. Co mám za ikony na ploše... OpenTTD, Orbiter, FlightGear. Všechno zadarmo, všechno špičkové záležitosti, co vám poskytnou zábavu na tisíce hodin. I tak se dá hrát.
    • Ja mam na plose tohle a to hraju prevazne na PS3, tohle je spis pozustatek z doby, kdy jsem jeste preferoval PC. A je to jen male procento toho, co vlastnim. A vsechno legalne.

http://imagelink.cz/images/ikony.png
  • Ja bych rekl, ze piratstvi je nejlepsi reklama pro hry... rumors r rumors....
    • A kdyz vsichni ty hry budeme tak svorne reklamovat, kdo je teda nakonec zaplati?
  • Nejde o to kolik ty hry stojí, ale o to jak jsou kvalitní... Dnešní polotovary, které vypadají sice hezky, ale zabaví vás na 5-6 hodin za 1500,- to je moc... Pokud hra bude našlapaná, zabaví a pěkně prožene naše mozkové závity tak dám klidně i 2000,- nemám s tím problém... Jak už to padlo dalším problémem jsou dema, které se už většinou nedělají... To se pak těžko investuje naslepo ..
  • originalni a inovativni hry si kupuju, ale pokud ke mne jako k zakaznikovi pristupujou jako k ovci tak na ne z vysoka se** ... kazdej rok jim 1200,- za neco cemu pridali o rok vic a prekopali menu, davat nebudu
    • Však pokud nedáváš, ale zároveň to nekradeš, tak to není nic proti ničemu, ne?
      • souhlasim, spis jsem se musel pochlubit ze mam i origo hry *15* *13*
  • PCfanos
    Dnes je pro mě koupě hry pouze dobrovolný příspěvek vývojářům jako poděkování za kvalitní hru a zvýšení šance na pokračování. Vzhledem ke kvalitě současných her to vychází na 2 hry ročně, krabice s českou lokalizací, zbytek se většinou neobtěžuji ani stahovat ..
    Vydavatelé by si hlavně měli uvědomit, že v době vydání je stejná hra k dispozici zadarmo, pohodlně a rychle stáhnutá a to dokonce navzdory brilantní marketingové strategii postupného vydávání v různých částech světa - v době internetu k smíchu. Je jasný, že tomu se dá jen těžko konkurovat, ale nemyslím si, že zjednodušování, ořezávaní, zkracovaní, omílání klišé donekonečna je ta správná cesta. Pokud se z výsledného produktu ještě vypreparuje DLC a celé to završí opruzující ochrana jako třešinka na dortu, tak si říkám že těch 30 % je nějak málo *4* Hlavním problémem herní branže není pirátění, ale masivní prodeje některých vyvolených podprůměrných titulů a z toho pramenící nereálná očekávání ostatních napodobitelů. Masa je holt nevyzpytatelná a kupuje hry snad podle značky, vydavatele, reklamy bez ohledu na kvalitu. Prostě stejně důležité jako kupovat originální, propracované hry je nekupovat ty 5hodinové rychlokvašky o DLC nemluvě. Na druhou stranu notoričtí piráti by si měli uvědomit, že jsou jako nevoliči, připravují se o svůj dílek vlivu na to, jaké hry budou vycházet, jednou by mohli zjistit , že už nebudou mít jaksi co stahovat.
    • noobie
      Piráti mě fascinují v tom, jak stahují a pak mají tu drzost stěžovat si na ceny a kvalitu her. To je taková myšlenka, na kterou mě tvůj text přivedl >.>
    • :) Hlavně úslužně .... PEGI a všeliké ratingy jsou na nic. Roli rodiče zákazy nenahradí . Obchodník je obchodník - zvlášť u nás .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit