Přejít na výpis diskuzí
Hrajeme a neplatíme: 40% CZ hráčů si hry nekupuje nebo stahuje
7.9.2011 | Petr Poláček
351 příspěvků
-
kupoval jsem vetsinou novinky za plnou, ale co se do toho na*** konzole tak me hry uz netahnou
-
-
Vies o tom ze prve hry boli prave na konzole ty mudrc? (mimochodom hram vylucne na PC ale taketo argumenty ma vedia nas*at)
OP: Ja stahovanie beriem ako take demo... paci sa kupim si... nepaci = nedohram = vymazem = nekupim
Bohuzial nie kazdy si hru kupi aj ked sa mu paci a mal z toho haluze (:D). Co je bohuzial ale aj nasledok toho ake su male platy a vyska ceny hier. Holt, treba proste kupit to co je odskusane a oplati sa a nie blboidne tituly a.k.a. Call of Duty, ktore vychadza kazdy rok, inovacia ziadna a este si machri za to pytaju 60€... my ass.
-
-
Po tom co jsem si koupil 5 her jako novinku za plnou pálku, tak jsem byl tak nas**nej že se to nedá hrát jak je to zabugované, a ještě sem dostal sekec že přítelkini nekoupím ani boty,, To je těžké když to ´´ vyzkouším´´ a zjístím že to nemá smysl, většinou to nehraju ani 10 hodin aniž bych to dohrál. A to vše s platem 16hrubého a bez rodičů?... Jako když se mně to líbí tak to pak koupím ale levněji..
-
No, ne kazdy se ke svemu spatnemu jednani prizna, takze ve skutecnosti tech piratu bude jeste vic. Odhadem tak 80 az 90 % na PC, coz jsou odhady, ktere uvedl Vavra a tvurci Machinaria.
Je take videt, ze v nasich koncinach je konzole prilis luxusni zbozi jen pro vyvolene, holt jsme krajina s nizsi kupni silou. Krome pomeru platforem by me zajimal i pomer prodanych her na tyto platformy a to i se zapoctenim konzolovek koupenych v zahranici.
No a v neposledni rade si vsimnete, jak malo se u nas kupuji hry pres steam a spol. -
-
Bacha, on mluví nejspíš o pirátech obecně s těmi procenty, ne jenom o těch "herních"...
Pozn.: Ne pro rozumbradu, ale pro ty ostatní, co na něj budou reagovat *4* -
Co se toho kupování přes Steam týče tak tam občas něco koupím, ale proč tam nakupovat, když v kamenném obchodě seženu stejnou hru i o pár stovek levněji... (ne samozřejmě vždy, ale dost často...) *3*
-
-
já kupuju jen na Steamu...nejde o cenu, to je mi jedno, ale jde mi o snadnost instalace, automatické updaty a hlavně absolutní absenci nutnosti lézt pod stůl a instalovat něco z placky..navíc kvůli origo filmové sbírce bych ani neměl kam krabice dávat
-
-
Uff, konzole jen luxusní zboží a pro vyvolené? Jak může být luxusní zboží něco tak levného?
S tou kupní silou bch asi souhlasil, ale více než cokoliv jiného bych to spíš viděl na to, že konzole u nás prostě nemají takový "hype" a tradici. -
-
ne, jde o to, že PC rodiče kupujou dětem kvůli škole..
-
-
v dotazniku je asi mysleno, ze hry POUZE stahuji, ze si nikdy zadnou nekoupili ;-) ... jo kdyby tam byla otazka, jestli si nekdy nejakou hru stahl, tak to bude pres 90...
-
-
Hry jsou prostě stále ještě tak nedokonalé, že si ty nekřesťanské peníze, co za ně chtějí, nezaslouží... Porovnávat to s hudbou či s literaturou v otázce kvality a prožitku vůbec nejde. A nevěřím, že tomu bude v blízké budoucnosti jinak. *13*
-
-
tak když se mi to nelíbí tak to nehraju, ne?
jako kvalita prodávaného zboží v supermarketch apod. u nás je taková, že si ty prachy obchody nezaslouží už vůbec(porovnávám z Francii a USA) a drtivá lidí si ty věci kupuje a nekrade. -
co to placas? jsou hry za ktere se vyplati zaplatit. kdyby se kazdy choval jako ty bysme tu ani tetris nemeli. mam rad takove frajiry ale posledin rok si hral kazdy titul co vysel ze? Se nedivim ze tu prestali delat preklady kdyz je to tu takova chaska ktera si nedokaze vazit dobre prace a jen ohrnuje nos ze to stoji moc penez a stoji to za prd.
-
-
Hry téměř vůbec nehraju... Nejsou zkrátka dost dobré na to, aby mě zaujaly. Dříve to jistě bylo lepší, protože jsem nebyl tak náročný.
Stále je to s hrami tristní... Jak říkáš, akorát trochu lepší tetris. *7* -
-
:) Nejsme náročnější , jen gamedesign už skoro dekádu stagnuje a myslet si že povrchní mix několika žánrů je spasením může dnes max tak omezený facebook game creator .
S tím trochu lepším tetrisem v podobě Dragon Age 2 či Mass Effect 2 souhlasím . Zjednodušováním už tak oddechového základu prostě hry zabředávají do stále většího bahna .
COD je dnešním ekvivalentem interaktivních filmů z poloviny 90 let - sice o hře nemůže být řeč , ale jak se prodává .
Battlefield také degeneruje , jediné co se zlepšuje je grafika a jako majitele BF1942 , BF2 a BF2142 mi prostě nenabízí odlišný či lepší zážitek .
-
-
-
-
Uteklo m něco, nebo nějak nejsou započítané časopisy jako Level s přibalenou hrou?
(cca 2/3 mě herní kolekce...) -
-
nejsou, cover mounty se do čísel prodaných her této asociace nezapočítávají.
-
Jen upozorňuji, že poslední prodejní čísla Levelu jsou 5103 kusů, tedy skoro nic. Stále to navíc klesá, takže asi brzy zanikne :-(
-
-
....ano souhlasim, na druhou stranu nemam rad drze nadute hlupaky ala Aoyagi a obcas mam potrebu rict blbci ze je blbec, protoze sam na to bohuzel nikdy neprijde