Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem PC hrac. Hry, ktere vylozene chci kupuji na Steamu / ze zahranici / z aukci. Donedavna jsem uprednostnoval krabicove verze, pak se to zlomilo (pohodlnost zvitezila?) a uprednostnuji online distribuci. Kazdorocne se zucastnuji nekolika lan party.
    Podle tech vysledku tedy nebudu vylozene ukazkovy priklad prumerneho hrace...
  • Tak nějak už jsem se vyléčil z toho abych dal 1200 za hru na šest hodin která ještě začne v půlce nudit, to už si ho radši nechám přeblafnout v bordelu. I přes to, že mam lehce nadprůměrný plat, tak mrhat se mi s kačkama zbytečně nechce. Krabicovek na PC za plnou cenu mám cca 40-50 kousků, ale při zpětném ohlídnutí jich za stálo jen pár.

Dnes už spíš čekám až hra bude za pětikilo a případně vychytané bugy formou patchů.

Ve výhledu jsem ochotnej dát plnou palbu zatím jen za RDR na PC (snad to zas nebyl jen drb, nikde o tom ani čárka).
    • Mahcake
      Musim tě zklamat, byl to drb. *15*
  • V době Steamu a jeho akčních slev se už fakt nejde vymlouvat na nic. Navíc se silnou korunou jsou hry kolikrát levnější než jedna večeře v restauraci. *4*
    • Trol.diskuzni
      Hry by podle mě měly stát nějakou úměrnou cenu ke své kvalitě samy o sobě... A ne, že si je může člověk pořídit za "solidní" peníze až tehdy, když je koupí:

1. ve velké slevové akci...
      2. ...s výrazným časovým odstupem od vydání...
      3. ...s vidinou výrazných limitací (nevlastníš kopii, Steam installed...)
      • To je věcí vydavatele, za jakou cenu nabídne svoje zboží.
        • Trol.diskuzni
          Pak se ale nesmí nikdo divit, že hry kupuje a hraje tak málo lidí... Zvláště ty nejnákladnější, které mají být těmi top AAA a mají bořit hranice možností her nejvíc.
          • Evidentně těch kupujících je dost, když může CoD vydělat přes miliardu dolarů.... *3*
            • Jo a motorky by mely stat maximalne 1000 korun, se pak nemuzou divit, ze na nich nejezdi kazdy. A kdyz ty svi*e je prodavaji tak draze, tak je normalni, ze si ji ukradnu, vyrobci musi zíhlednovat kupni silu obyvatelstva a pokud nechteji aby se kradlo, musi je nabizet za prijatelnou cenu. Kde prijatelna cena rovna se petina bezne ceny.

Tohle je takova typicka zlodejska mantra a obelhavani sama sebe.
            • Trol.diskuzni
              To, že vydělal přes miliardu vůbec nesouvisí s mým tvrzením, že hry kupuje a hraje málo lidí... Mluvíš jen o zisku (vysoká kupní cena), ne o oblíbenosti herního odvětví v oblasti zábavy a umění.
    • :) Jasně , přjdu do obchodu (JRC , Gamescape ... ) a řeknu , chci to za steamovou cenu ;)
      Právě je potíž v tom , že obchody v nákupních centrech jsou s cenou dost mimo .
      Jinak večeře v restauraci je pro mne cca 200Kč max na osobu .... a za to u nás seženeš úplný výprodej od TOP CD a podobných (Startovní cena Flatoutu budiž výjimečným případem toho že to jde i u nás - ovšem ne pod EA )
      • Cahir
        Mluví o steamu, ne o kamenných obchodech. Co se slevy týče, mluví právě o akčních slevách na steamu, které jsou mnohdy opravdu velké.
        • " hráči kupují hry nejčastěji ve specializovaných kamenných prodejnách (21,9%) "
          " Zdá se tedy, že jsme v tomto ohledu ještě národ hráčů-tradicionalistů, kteří chtějí mít doma hru ve fyzické podobě i s krabičkou "
          - Úsměvné . Ano dnes se digitální a klasická distribuce liší jen tou krabičkou . Přidaná hodnota fyzického média je nulová a něco jako bonusový obsah v podobě map , příruček a reklamnních předmětů dnes najdeme jen v speciálních edicích .
          Přitom první hra který opustila pořádnou papírovou krabici byla co si vzpomínám Red Alert 2 od EA .
        • Ehm, nejsou. Doporučuji se naopak mrknout na EADM na aukru. Crysis 2 za 120 Kč! To je sleva jako prasátko. Krabicovka vyjde samozřejmě dráž, ale zase nemá otravné DRM, jako hry jiných vydavatelů, což je do zavedení povinného Originu, výhoda her od EA!
          • Cahir
            wow, omlouvám se a jdu to zčeknout. Díky!
            • Cahir
              Dworkin: Vypadá to celkem seriózně... Tak já nevím, má s tím někdo zkušenost?
            • Na stránkách EA maj tu Crysis 2 jako direct download za 49.99 EUR. Těch 120 kačen zní krásně, ale aby to nebyla nějaká levota.
          • Čím levněji, tím lépe, o tom žádná, ale že sleva přes padesát procent není podle tebe "velká", to mi přijde trochu ujetý. *4*
  • Dávám palec nahoru!
  • Ptali se 1000-ce lidí z 10 000 000! To podle mě nemá vůbec cenu a oničem to nevypovídá.. *7*
    • Trol.diskuzni
      Tak ono i vypovídá... Ale už jen z těch výsledků mi příjde, že to nemůže zcela věrně kopírovat chování naší společnosti, neb ty samotné dotazníky jsou někdy docela kostrbaté (viz ne zcela ideální pokrytí problematiky stahování / vzájemného půjčování / hraní free her only - tohle jsem tam nějak moc řešený neviděl...).
      • Ta otázka je zavádějící pro vyvozování zastoupení piráctví. Naopak distributorům řekne, že se mají zajímat asi o 15% populace starší 15let, kteří si hry kupují.
    • Cajk
      ... tomu se říká výzkumný vzorek a dělá se to tak úplně v každym výzkumu (snad kromě sčítání obyv. ale i tam je to diskutabilní). Časem si nastuduj něco o výzkumnejch metodách :)
      • Těch 1002 lidí je OK, ale těch 27,8% hrajících je už dosti žalostné. Časem si nastuduj tu brožůru. Soubor na herní otázky činil asi 278 dotazujících ;)
        • Cajk
          Dotazujících? Nebo dotazovaných?
      • já to mam nastudovaný mam - a i když jsem zkoušku udělal bez problémů za 1 tak mi ta statistika přijde jako uplna hovadina.
        • Cajk
          upřímně, hovadina to je :)
  • Nyní k otázce údajného 40% (39,4%) piráctví.
    Jakým způsobem nejčastěji pořizujete hry, ať Otázka už pro sebe, nebo pro někoho z vašich blízkých? Jedná se o součet dvou skupin A a B, viz níže.
    A) 14,7% Hry stahuje z internetu (jasné)
    B) 24,7% Hry pro sebe ani nikoho z blízkých nekupují.
    Skupina B odpověděla, že hry si nekupuje, ale to neznamená, že je získává nelegálně. Dle mého tato odpověď zastupuje darování. 45,2% hráčů je ze skupiny 15-29let, opravdu nepředpokládám, že většina z této skupiny si kupuje hry nebo svým blízkým, naopak předpokládám, že hry jim kupují rodiče nebo blízcí.

Petře ze skupiny 39,4% nemůžeš jen tak odečíst skupinu 9,7%. Přišel by si o 100% základ. To by si rovnou mohl udělat závěr, že z 24,7% nekupujících si 14,7% hry stahuje. Jenže tyto 3 skupiny jsou pouze částí ze 100% základu.
    • Statistika je pri tak malem vzorku velmi nepresna, to je kazdemu snad jasne. I presto budou tyto vysledky mit vypovidajici hodnotu pro urcite skupiny (chapej vydavatele, media).
  • Black_Hand
    to je uspech. porad to klesa. a jsem nad prumerem v poctivosti. tadle newska je nesmirne fajn. (martin bach muze bouchat sampano heh).

nicmene doufam, ze nedopadnem jako v zatim poslednim dilu futuramy :).

btw: ten posledni obrazek by si zaslouzil lepsi popisku. co je zelena, co je cervena atd.
  • bobsh
    Jenom 1,8% hráčů nakupuje prostřednictvím digitální distribuce? Jsou v tom zahrnuty i Appstore s Android marketem? Přijde mi to dost málo
  • "Více než hru ročně si v ČR kupuje necelé procento hráčů." Tak tohle asi fakt nechápu, nemělo tam být méně než hru ročně? Tohle nějak nedává smysl......
    • sleepless
      Mělo tam být měsíčně, opraveno. Dík
    • Co je méně než jedna hra ročně? Jako že si někdo koupí jenom půlku hry *1*
      Ne jinak to nedává smysl, asi tam mělo být nějaké číslo, nebo tak
      • No méně než hru ročně znamená třeba jednu za rok a půl, rok a den apod. ne? *3*
  • 1000 dotazanych,27% hraje hry...270 lidi udela ze vsech v CR piraty,GZ. Priste prosim vas ty penize vrazte do ceskych hernich studii,tam to uz mozna bude mit nejaky smysl....rozepsal bych se tu vic ale to uz bych jen ragoval,takze peace out a vic takovych pruzkumu,smich prodluzuje zivot.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit