Přejít na výpis diskuzí
Hrajeme a neplatíme: 40% CZ hráčů si hry nekupuje nebo stahuje
7.9.2011 | Petr Poláček
351 příspěvků
-
Musíš si tam napsat naklonuje auto. Škatulkovat data s hmotnými věcmi do jedné kategorie je pitomost. Přece se jen pohybují v jiném okruhu. Otázka zní, o kolik procent víc, či míň lidí, by si hry kupovalo, kdyby nešly ukrást (popřípadě by to byl riskantní trestný čin). Zaobíráš se problémem jen z morálního hlediska, ale nehledíš už na fakta.
-
ja tu neobhajujem piratstvo, ale obhajujem tu zakaznika, aby mal pravo vyberu, chces kupit cez steam? kupuj, ja chcem kupit krabicku bez drm, tak si kupim, a nikto ma neobmedzuje a k hre nemusim instalovat debilne programy za ktore nikto neruci
Panatno? -
Že by kontrola updatů a friendlistu?
-
A co, že tam je https? Google je sleduje sám, ne že nechává nějakou třetí stranu to sledovat.
A ano, kdo pracuje s například AdWords, dává Googlu kreditku. Ale nemusí.
Stejně jako u Steamu nemusí nikdo kreditku dávat... Stačí Moneybookers ... třeba. -
mal som,skusobne, a ked som si pozrel sietovu aktivitu, ako steam sa strasne rad pripaja na vlastne servery, aj pri necinnosti,tak siel rychlo z disku
-
Jo, tohle je jedno z velmi mála ospravedlnění pro stáhnutí hry. Pokud ale hru člověk dohraje, a pak si řekne "Tak to za to nestojí", to už je sebranka zlodějská, které přeji nic než bolestivou smrt.
Řešení DLC je jednoduché - prostě si je nekupuj.
Přístup Activision mě nezajímá. Poslední hra, kterou jsem si od nich koupil a hrál byla Vampire: The Masquerade.
Ale stejně, to jsem nějaký odhadovací expert, nebo co? Podle typu hry, dostupných informací, videí a historie výrobce se mi vždy povedlo určit, jestli mi ta hra za to stojí, nebo ne. Fable 3 například. Kritika nic moc, ale je to jedna z her, kterou jsem si koupil za plnou cenu a nelituji toho. Tak co je na posouzení přínosnosti hry je tak těžkého? -
skaven123: zeptám se tě, máš nainstalovaný Steam?
proč se ptám? protože co se týče těchto informací o HW, tak co si vybavuji, tak se mě aplikace zeptala, zda může tyto informace o HW použít a zda s tím souhlasím a tedy udělat nějaký benchmark... proto mi přijde to, co tady prezentuješ, malinko přitažené za vlasy. ale řekl bych, že ze statistických důvodů je zjišťovat info o HW užitečné. -
ja som nieco ukradol co inemu chyba? *8*
kvoli takym ako ty velke spolocnosti mozu dat hocico k hre a tvrdit ze je to cool a ty im to zozeries a kupis a este aj vychvalujes, a alibisticky tym co odmietaju tie sluzby vravis ze su zlodeji :) -
ak si si vsimol tak je tam https :) a cookies su tiez osetrene :)
a je trosku rozdiel ked pouzivas sluzbu s 20 mil uzivatelmi alebo s 5 miliardami
a do 3tice, chces povedat ze bezne davas cislo uctu a heslo do googla alebo len do steam a inych? -
Tak se prosím nevymlouvej na nějaké sniffery. Google zasílá tolik informací, že by se jeden divil. Třeba jen přes ty cookies.
-
samozřejmě, je to obrovskej byznys. Ten brekot kolem je proto, že to není ještě větší byznys. Kdo má hodně, chce víc.
-
a hrajes oblibenou verzi do razora? nebo to nehrajes vubec? pokud to druhe je vse ok ale pokud to prvni jsi proste obycejny alibisticky zlodej:}. Nekteri maji aspon tu slusnost drzet pusu a neresit.
-
To, jestli se ti hra líbí, se většinou dovíš až po pár hodinách hraní ;-) Takže pokud není ani demo v případě SP her, ani otevřená beta v případě MMO, můžeš se spolehnout jen na názory, recenze, a podobné věci, což je ale všechno subjektivní hodnocení. U videí sice zjistíš mechaniky hry, ale ani tam nemůžeš posoudit, jak to bude bavit tebe...
Taky vezmi v potaz, že i když se ti hra líbí, proč dávat 1200,- za nějakých 7 hodin kampaně, kterou projedeš jednou a už o tu hru nezavadíš? Záleží samozřejmě na finační situaci...ale i já si myslím, že chytrý člověk si raději hru nejdříve stáhne, a pak se teprve rozmyslí, jestli ji má cenu kupovat, nebo ne...
Nemluvě o tom, že podle posledního hojně používaného DLC systému, z vás autor hry vytáhne v podstatě dvojnásobek peněz za obsah, který v původní hře byl, jen byl odebrán...což je vyloženě zlodějna a nevím, proč bych na to měl autorům přistupovat...Single Player hry kupuje jen vyjímečně, ale rozhodně pak nehodlám dokupovat za několik stovek DLC na hodinku hraní, které v původní hře měly být.
Tím nechci omlouvat pirátství, ale říkám, že některé firmy si o to vyloženě říkají. A pokud je přístup autora alá Activsion, že za 5 staronových map zaplatím 300 a ještě několikrát to samé, jinak nemůžu pořádně hrát, pak nevím, proč bych si měl tu hru kupovat, když se mi autoři vyloženě vysmívají...to raději pošlu příspěvek Skidrow, už jen tak z trucu *2* . A právě proto mám koupeného Witchera II, předobjednaný Battlefield 3 a pokukuju po Skyrimu...To jsou alespoň nějaké jistoty, a cokoliv jiného si prostě nejdřív stáhnu...a pokuď jsem za tuhle opatrnost pirát, no, tak ať *3* -
hele tohle uz je vazne k smichu. ANo to ze sw ulehcuje a nemusis mit fyzicky 1000 vytvoreny blatnik neznamena ze si s tim nekdo nedal praci. Zkus jednou u hry kliknout na credits a podivej se kolik lidi se na tom podilelo pak popremyslej z je asi nekdo plati a ve finale zkus jeste pochopit ze to neni dobrocina organizace ktera je rada ze hrajete jeji hry ale primarne ji jde o to vydelat. A kdyz nevydela tak propusti lidi zrusi studio a zadnou dasli hru nevydaji. Ostatni se z otho pouci a budou neustala tocit jednu nejmenovanou hru v 10 reinkarnacich dokola be zinvence a napadu protoze je treba vydelat a oni nebudou riskovat kdyz si toho uzivatel nevazi.
-
komplet aku mas masinu, aky software pouzivas, a co vsetko mas na disku..podla mna to je porusovanie osobnych prav, nieco ako otvorenie posty ...tebe sa to nezda?
-
my co sa nam to nepaci, nemame taku silu ked je xxx nasobne viac tym co je to u prdele, takze nemame tu moc to zmenit, tym ze to nekupime s online drm
-
no dyt rikam kdyz chces duvod si najdes na secko jeste bys mi mohl poslat co takoveho ten steam posila rad bych si rozsiril obzory budes tak laskavy? nebo je to jenom neco nekonkretniho zleho?
-
nj, ale ten https://www.google.com
-
ja kupujem hry na gog, a ked vyjdu napr goty a pod, kde je drm max dvd v mechanike .. a neobvinuj ma ze kradnem *3*
btw ..hry mozes stiahnut alebo zkopirovat, fyzicky ukradnut nie uz to pochop, keby sa to dalo, uz by to vydavatelia vylobovali davno u nasich skvelych zakonodarcov -
a ja nejmenoval konkretni hru a drm. Jen rikam ze to tam montuji a montuji to tam kvuli takovych lidi jako byl ten typek na startu treadu a to nemluvim o te squadre decek co tu postuje na forku.