Hry jsou nesmyslně dlouhé. Stojí o to jen hrstka oddaných
-
Nie su dlhe. Praveze su kratke. RPG musi mat minimalne 100 hodin, akcna adventura cca 30 hodin ...fps 15-20 hodin...toto su hodnoty s ktorymi som ja spokojny
-
Tady jsou zase názory, se pak nedivte že ty hry vypadají jak vypadají :(
Radši si dám 6 hodin zábavy, než 100 hodin nudy, kde je všechno generické, na efekt a nudný grind.....To stejné u RPG, radši malý a pořádně zaplněný svět, než obrovský svět zaplněný kravinama........Ale jo, pojďme si ukazovat na kvalitu her, jen a pouze podle čísel/grafiky :)
-
-
Problém je príliš veľa questov a príliš krátke príbehy.
-
Přesně. Čas je drahá komodita na to, abych to trávil v nějaké roztahané generické hře...
-
-
No práve. Chcel by som viac hier ako Mafia kde je dostatok gamingu a zároveň nezabúda na prýbeh.
-
-
-
On je spíš problém v tom, že ty zmíněný hry skoro nic nenabízej a po pár hodinách jsou neuvěřitelně repetivní a prázdný (CP a AC jsou dokonalou ukázkou) + se spousta lidí rozhoduje kupovat na základě marketingový kampaně a pak zjistí , že to není pro ně. Takže tohle neni nutně daný dýlkou her , ale spíš jejich (ne)kvalitou a tím, že se stále podstatná část lidí nechá nalákat na dobrý PR a placený/nepravdivý recenze.
-
Dobrý článek.
Osobně si hry vybírám, ale za to je z velké většiny dohrávám + klíčový je toho nemít rozehranýho moc. Max dvě hry a držet se jich.
-
já patřím k hráčům, kteří když hru začnou, tak ji v 95%-ti procentech dohrají do konce. Nejvíc hraju CRPG hry a ty bývají občas pořádně dlouhé. Letošní zimu jsem dohrál 2 dlouhé RPG - Pathfinder Kingmaker and Wasteland 2. Pathfinder Kingmaker bylo nejspíš nejdelší RPG jaké jsem kdy hrál a že jsem za posledních 25 let hrál každé hlavní RPG. Při konci hry jsem měl nějakých 160 hodin a už jsem z toho byl celkem vyhořený, navíc ty poslední 2 kapitoly (má to celkem 7) jsou opruz. Wasteland 2 jsem dal za nějakých 70 hodin, což mi přišlo snesitelnější. Ideální délka RPG hry je podle mého tak 50-60 hodin.
-
-
Prečo i to robíš? To je potom ako chodiť do práce :D
-
-
těch prvních 120 hodin hraní mne fakt bavilo, těch dalších 40 bylo jako chodit do práce, ale prostě jsem chtěl vidět ten konec. Kdybych skončil předčasně, tak mi přišlo že bych vyplýtval těch 100 hodin, co už jsem do toho investoaval :-) Já hlavně hraju dost nárazově, tj třeba rok nehraju vůbec nic, žádnou hru, a pak mne to chytne, projedu 2-3 dlouhé hry, a pak zase pauza. Teď momentálně se cítím z těch 2 her vyhořený a nehraju nic a mám pocit, že až do příští zimy nejspíš už nic hrát nebudu.
-
-
To vyhoření znám, je dobrý velký hry prokládat adventurou nebo nějakou indie pohodou, aby to člověka pořád bavilo. :) Poprvé jsem to cítil u Pillars of Eternity, to byla přes počáteční zábavnost otravně dlouhá hra a DLC už jsem ani nechtěl.
-
-
-
wasteland 2 me prisel, ze skoncil nejake rychle
-
-
wasteland 2 byl hlavně zajímavý tím, že ta druhá půlka - Kalifornie - hry byla mnohem lepší než ta první půlka hry - Arizona i když ani ta nebyla uplně špatná. V Kalifornii byly jen 3 hlavní lokace (Rodia, Angle Oracle a Hollywood) a osobně mne ten Hollywood bavil nejvíc z celé hry. A pak byl konec v podstatě hned, a působil trochu antiklimaticky po high point z Hollywoodu. Ale i tak skvělá hra. Její hraní jsem odkládal díky zdejší recenzi (6/10). Velká chyba. Podle mého tak 8.5/10. Hlavně příběh a to propracování těch jednotlivých frakcí a možností různých řešení kvestů bylo top notch.
-
-
Ja mam strasne rad povodne fallouty tak som skusil wasteland 3... nesadlo mi to ... keby to spravili v klasickej 2d grafike bolo by to podla mna lepsie... je to strasne skarede a 100 rokov stare fallouty su uplny iny lvl oproti tomuto....
-
-
-
-
Mi nevadí dlouhé hry, pokud dokáži upoutat mou pozornost dostatečně dlouho. Třeba TLOU2 je výborná hra, klidně bych si dal nášup, ale místy bylo cítit, že některé pasáže autoři zbytečně protahovali. Především za Abby mohly být některé pasáže seškrtány a na výsledný zážitek by to nemělo moc vliv.
Assassiny už prakticky nehraju, protože hrát přepálenou hru s prakticky totožnými mechanikami a tuctovým příběhem, na to fakt nemám čas.
Dost mi vyhovuje Zelda BOTW, kdy v každém novém prostředí nacházím nový přístup ke hře, stejně i to nechvalné ničení zbraní má své kouzlo a hráč si nenavykne na jeden zavedený styl boje. Je to zábava i po stech hodinách.
-
Dobra analyza, jen si dovolim polemizovat:
Jakkoli je tedy pro herní společnosti výhodné poukazovat na obří a propracované herní světy, které přímo přetékají obsahem, aktivitami, skrytými příběhy a propletenými vztahy, tvoří je bohužel patrně především pro kritiky, kteří si na podobné záležitosti v rámci hodnocení potrpí, a pro tvrdé jádro fanoušků.
Pokud hra uspokoji jak masy tak tvrdy jadro a je ziskova, tak bych rekl, ze je to hra dobra, ze bohudik jsou spokojeni vsichni.
Celkem by me zajimal pohled samotnych vyvojaru, jestli ci ne jsou spokojeni s tim, ze drtiva vetsina hracu jejich tvorbu do detailu, hloubky ci konce neprozije.
Nechci se moc rozepisovat, jelikoz mam pouze postrehy, ale kdyz sleduju reakce vyvojaru na ruzny speedruny, exploity, zvlastni postupy, mody, atd, proste na to co s jejich hrou nekteri hraci s hlubokymi znalostmi hry a mechanik delaj, pak to na socialnich sitich sdili ostatnim, a jak se pak kolem toho rozvine debata, ktera pak treba inspiruje nekoho jinyho k necemu podobnymu, tak mi prijde, ze si takovych pocinu ceni.
Ze takovych pocinu nejsou miliony ale stovky ci tisice? To podle mne neni bohuzel.
-
-
Vývojára netrápi, či to budeš hrať 1min alebo 100hod., ale či si tú hru kúpiš. Ak ľuďom vyhovuje dať 60€ za 100hod hru a odohrať v nej 10hod. tak vývojárom/vydavateľom to môže byť úplne jedno.
-
-
Mam jen postrehy. Napr. Josh Sawyer z Obsidian na twitchi o hrach na kterych se podilel s chatem casto debatuje do pomerne velke, vyse zminovane, hloubky a detailu a sdili historky z nataceni, coz mi znaci, ze ho to alespon neotravuje, ze he cares. Ted nebudu psat knihu postrehu.
Psal jsem, ze hra musi byt ziskova. Taky jsem psal, ze jen vyvojari vi. Asi to bude kus od kusu. Vem si Kafku ten psal do sufliku :) Vsak nekdo jiz umele natahovani zminoval. Co taky rozebirat na dones 10 kusu ceho to bylo, kus medveda? Dlouhy a dlouhy.
-
-
-
To, ze hraci hru nedohraji, neni problem delky, ale obsahu. Pokud ma hra zajimavy obsah na 80h hrani, tak ji hraci hraji 80h. Pokud ma hra zajimavy obsah na 20h, ale dohrani trva 40, tak konec uvidi jen mala cast hracu. Vsichni zname ruzne ,,dizajnerske berlicky,, ktere umele natahuji herni dobu.
Dalsi vec je, ze spousta lidi si kupuje hry, ikdyz treba spadaji do zanru, ktery je nebavi. Nechaji se ukecat reklamou, nebo proste to zkusi, protoze nemaji zrovna co hrat. Pak clovek co miluje FPS si koupi RPG a po 20h to odlozi do supliku...Nebo nekdo kdo ma rad RPG si poridi adventuru a zjisti, ze to neni uplne jeho salek kavy.
-
Tohle je ve své podstatě dost ustřelený názor. Protože většina lidí si hry kupuje impulzivně a jen je vyzkouší a pak odhodí snad ještě není důvod pro to, aby se hry zkracovaly? Ať si každý hraje co jemu vyhovuje. A upřímně uvádět jako příklad hry ze série Assasin's Creed, nebo vlastně obecně od Ubisoftu, které jsou příkladem naprosto bezduchých, sterilních her s miliardou tun repetitivního obsahu, tak to zrovna dobré jméno hrám v otevřeném světě nedělá. Kouzlo jiných - kvalitních (rozuměno ne ubisoftích rychlokvašek) - her v otevřeném světě je ten, že kdo chce, dohraje základní příběh relativně rychle. A na druhou stranu kdo si chce ten svět užít naplno, má taky možnost. Mně hry, který dohraju za 5 hodin a smažu je, přijdou jako ztráta času a navíc člověku nic nedají. Ale chápu, že někoho to baví, konec konců leckdy si takovou taky zahraju jen na odreagování.
Ale brojit tu proti dlouhejm hrám, to je dost ujetý...
-
-
Titulek je ustreleny to jo :) Vzhledem k pomerne siroke diskusi bych rekl, ze to autor trefil.
Jak pises, umeni muze byt spotrebni a oddechovy, ale i narocny a slozity. Mozna takto hodnotit hry nez pomyslnou stupnici.
-
5h hra je naprosto v pořádku. Např. arkáda nebo adventura.
Nebo jiného je např. RPG, kde investuješ čas do vývoje avatarů a chceš nějakou satisfakci snahy:)
Ale i zde je problém úplně stejný, polovinu hry nedá ani třetina hráčů. Ale zde je většinou skutečně vina na straně hráče, prostě nevolil správně žánr. RPG dlouhé desítky hodin je prostě to, proč hrát RPG:)
Ale dnešní doba nepřeje... soustředění se na nějakou aktivitu, jede se v jiném rytmu a množství vjemů.
-
-
No však ano, proto mi ta autorova úvaha přijde nesmyslná. Když hru 70% hráčů nedohraje až do konce, tak přece kvůli tomu nehodím přes palubu i těch zbylejch 30%, který si to užili naplno.
V dnešní době vychází spousta her s různým zaměřením i různou herní dobou, takže si každý může najít a hrát to svoje. Tak tu přece nebudeme dělat vlny s tím, že když někomu přijdou hry moc dlouhý, začne tlačit názor, že se mají dělat jen krátký hry.
Mně se třeba taky nelíbí auta BMW, ale nedělám scény s tím, že se mají kvůli tomu přestat vyrábět 😀.
-
-
-
Podle mě je to hra od hry. Zaklínač (jedno který). Projedu všechno. A když myslím všechno, tak v posledním díle jsem při posledním projetí utopil 105 hodin, objevil 100 % mapy a chyběly mi 3 úkoly (všechny byly skrytý poklad) a ty se mi už nechtěly dojíždět i když lokace byla objevená:) Tam řadím i sérii ME byť 1. díl už prostě nejde hrát v původní verzi, protože mě to už tolik nebaví, takže mám hotový save. Pak Stalker série. Projeto několikrát. Metro to samé. Baldurs Gate. Těch her, co nemají zrovná krátkou herní dobu bych našel spousty. Ale prostě mě baví nebo bavily.
A na druhé straně mám například 8 hodin v TLOU II a bojím se, že tu hru nikdy nedohraji. Nebaví mě. A místy mě až nudí. A není to tím, že druhá hratelná postava má sympatie asi jako syfilis ve 3. stádiu. Prostě mi to oproti 1. dílu, který jsem prostě musel dohrát, nebaví. Spiderman. Mám koupené, nainstalované, ale pořád jsem se k tomu nedostal. Předposlední AC, který mě ale bavil. Ale skončil jsem u 70 hodin a hru nedohrál. To samé "AC ze světa Středozemě". Oba díly cca 40 hodin, ale ani jeden jsem nedojel:) A třeba takové Journey jsem vyloženě protrpěl i když je to krátká hra.
Takže to není o herní délce. Je to o tom, jestli hra baví a má co nabídnout. Znám lidi, co mají 100 % v každé díle AC. Znám lidi, co v Zaklínači projeli jenom hlavní příběh a ani datadisky nehráli. Je to o tom, jestli Vás daná hra baví. O ničem jiném. Délka v tom nemusí hrát roli a troufám si tvrdit, že má i minimální vliv na rozhodnutí hráčů. Protože pokud Vás hra i po 70 hodinách baví a vracíte se do ní, je to dobře bez ohledu na to, že někteří tu samou hru dojedou za 30 hodin:)