Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID
    http://www.novinky.cz/krimi/294217-vrah-z-frenstatu-mel-zalibu-v-nasilnych-pocitacovych-hrach.html
  • protože učení na zakladce není o predmetu ale o tom naučit se discipline, poslušnosti a naučit se učit a konstruktivne myslet.
  • Call of Duty mě naučilo, že můžu zabít 14 728 lidí za hodinu a přitom se mi nic nestane.
  • Jasne viz: http://www.youtube.com/watch?v=RQuRFCE5NzI
  • No, průvan je průvan, je to stejné jako když zavřeš dveře. Najednou se začne prudce oteplovat (v létě např.) *4*
  • ezechiel25-17
    Lidi jsou schopní vymýšlet neuvěřitelné krávoviny v čemkoliv a nejvíce zvěrstev se páchá pod vlajkou "já jsem tak zvyklý" :D

Ale tak jo, když ukáže, že to obstojně zvládá, budu to taky tlačit :D
  • Robotron3
    No protože SQL je sice lehkej, ale nebezpečnej jazyk, když člověk neví, co dělá.
    Hele, vem si, když se může začít učit programování už v pokročilejšim věku prezident USA, tak to pak zvládnou i ty děti *1*
  • ezechiel25-17
    Já bych byl pro zavedení povinnosti nabízet tu možnost. Pokud to člověka těmi směry táhne a není zrovna na samostudium, tak zbytečně marní čas.

A jako jazyk blízký našemu si vezmi SQL a jaká v něm lidi dokážou páchat zla *12* *1*
  • Robotron3
    No a to je třeba o tom. Vždyť co se v mládí naučíš... říkávali už naše babičky :) Podle mě by pro děti programování třeba v tom Ruby mohlo být i jednodušší a lépe pochopitelné než tradiční matematika, protože až na nějaké jednoduché počty už je pak matematika pro děti abstraktní záležitostí, kdežto při programování je velice konkrétní a člověk vidí, co dělá a co to dělá.
  • ezechiel25-17
    Jazyk není všechno. Že jsou přístupnější je fakt, proto taky nárůst programátorské obce, ale pořád jsou dobří a špatní programátoři. Nehledě na to, že spousta lidí nemá ani kapacity na to být tím špatným. Chtěl jsem se toho vystříhat, ale zdaleka všichni nejsou chytří a schopní myšlení na nějakém takovém levelu, tak to prostě je. Přece si nebudem hrát na to, že je rok 2013 a máme lék na blbost a všichni jsou krásní atp. :)
  • Robotron3
    Nemyslim si. Moderní "polidštěný" programovací jazyky jako Ruby jsou velice snadné na učení a lidi tak nějak pořád žijí v představě, že programování je ta strašně technická záležitost a že na to musí bejt chytrej člověk a ještě se toho hodně učit. To bylo dřív, ale dneska už je to mnohem, mnohem přístupnější, prakticky i těm menším dětem od základky.
  • ezechiel25-17
    Řekl bych, že dost velké procento lidí pro to prostě nemá předopklady a zatímco ty bys to ocenil, tak je by to spíš frustrovalo.
  • Souhlasím, protože kdybych tehdy programoval (alespoň jsem roku chodil do kroužku programování HTML, to bylo v šesté tříde, pak škola kroužek zrušila...), tak dneska nemusím považovat za vrchol svého snažení "programování" v PureData...

Ale hlavně matematiku mi škola totálně zhnusila a prošel jsem jen tak tak a díky tomu nemám pořádně zažité matematické smýšlení a i, pro jiné vrstevníky, poměrně jednoduché počty mi dělají problémy.

Dnes toho docela lituju.
  • Robotron3
    A přesně k tomuhle je dobrá výuka programování, protože to je aplikování matematiky, logiky a čehokoli, co se ve škole učí do praxe a může to být i zábava. Školu jsem vychodil sice s dobrými známkami, ale celkem s nezájmem pro to, co se tam učilo, protože jen málo z toho mi bylo v tom věku k užitku. Takže jsem se něco naučil, zapomněl to, a až dávno po tom, za několik let se k těm věcem vracel a vlastně se je učil znova, když jsem je už potřeboval. Jasně, i tak to bylo k něčemu, že to pak pro mě bylo snazší, ale kdyby se ve škole všechno víc uplatňovalo do praxe a souvislostí, i tehdy by mě to zajímalo.
  • Pinkamena
    haha!..To je jeho kamarád....hahaha....ha--..ha ....vtipálek..ono to je vtipný protože....emh....emh..amh...emh--..aa----....Protože...emh.....

... aspoň jsem to zkusil.
  • Ano Hry lze využít ke vzdělávání mládeže v takovém Battlefield 3 date na nepratele turbany a hned mate vycvicenou protiteroristickou jednotku, Bin Ladin by byl hned prach kdyby na nej sli decka odkojene na battlefield 3.
  • Když už se tu tedy bavíme o výuce a školách, tak jedním z největších problémů výuky dětí je podle mě její obrovská abstraktnost účelu. Děti nemají dostatek zkušeností a představivosti k tomu, aby pochopily, že to co se teď učí jim v budoucnu opravdu může k něčemu být.

Kdyby mi někdo ve fyzice na základní škole představil fyziku zvuku prostřednictvím syntezátorů a komponování elektronické hudby, tak bych toho teď nemusel ve svém volném čase tolik dohánět a velice pravděpodobně bych se toto snažil vystudovat na akademické úrovni...

Tehdy pro mě fyzika (a chemie a matika) byla jen zlo a opruz. Dnes matiku respektuju, chemie mě občas fascinuje a fyzika místy nenechává spát, ale už mám jiné zaměstnání a povinnosti a času je méně.

Vysvětlete TOTO dětem bez stupidních výhružek, trestání a arogance a bude tu zase o něco lépe.
  • Rozhodně bych nezmiňoval jenom programování, ale obecně všechno, co může být s hraním spojeno. Grafici, hudebníci, "příběhaři", tohle všechno může nakopnout jedna dobrá hra. Nemluvě o tom, co dokáže dobrá hra, např. historická strategie, naučit.
  • Jenze cinstina a nemcina je neco jak C a LISP, ne jako C a Pascal, ktere k sobe maji velmi blizko.
  • Ale prave ze je, tvorba hry je softwarovy projekt. A jen vytvorenim design dokumentu se toho hodne naucis, aniz bys napsal jedinou carku kodu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit