Přejít na výpis diskuzí
Hry lze využít ke vzdělávání mládeže, myslí si prezident USA
20.2.2013 | Petr Poláček
57 příspěvků
-
No dobrá v nastavení CCC jsem jeho výkon snížil téměř úplně na minimum (možná malinko jel, ale nebyl skoro slyšet, přehlušil ho rachtající pevný disk). A proč taky ne? Program Tech power GPU-Z ukazoval teplotu při zatížení nějakých 60 stupňů, tak jsem si myslel že když trochu snížím výkon ventilátorů, tak se to ani nepozná.
-
nebo Bieber
-
a tohle je tvůj kamarád co?
http://www.youtube.com/watch?v=QZeaZLfuWZM
Dej si inzerát do novin ne sem. Yogscast taky nezačali tak, že spamovali "coment section" -
aneb jak nejlepe si vychovat jeste tupejsi stado ovci )))
-
To rozhodně. A hned mě napadá, že i hudba má velice blízko k programování a matematice. Ten svět rádoby strohé logiky a matematiky oproti emotivnímu umění je mnohem víc propojenější, než si lidé možná myslí :)
-
Jo, "nastroj komunikace" je hodne presny termin. Ale umeni neni jenom grafika! I logika programu v sobe skryva umeni
-
Jasne, ze vyvoj SW nerovna se programovani. Ale o vyvoji aplikaci tady rec neni, toto tema je ciste o programovani a jeho vyznamu na mysleni. Komplexni vyvoj SW by ale mel samozrejme taky svuj vyznam *15*
-
Mě připadá, že si každý pod učením se programování hned představí nějaké šprtání se příkazů jazyka C. O tom by to ale určitě nemělo být. Programování v tom obecném smyslu by bylo prospěšné jako takové pojítko mezi matematikou, logikou, vědou a i tou počítačovou grafikou a tedy i uměním. Je to nástroj komunikace a je to souvislost, která se hned dá využít prakticky. Pod povinným programováním na školách bych si představoval pak některé moderní "lidštější" objektově orientované jazyky, kdy by se člověk učením se zdokonaloval hlavně v logickém myšlení a vůbec by to nemuselo znamenat šprtat se nějaký strojový kód.
-
"lidská formulace lidskýho uvažování, která se teprve překladačem překládá do počítačtiny" mi prijde stejne jako "ve svoji podstate pouha mnozina nejakych zakladnich povelu (=strojoveho kodu)"... ale myslim, ze uz si rozumime *2*
-
Nejde o to naucit se kodovat, to neni to hlavni na vyvoji sw projektu. Muzes se na tom naucit mnohem vic. Napr. logickemu a algoritmickemu mysleni, tymove spolupraci a rizeni projektu, obsah hry se muze tykat fyziky, chemie, historie a dalsich oboru.
-
Podle mě ne přesně. Jazyk jako C, C++ a moderní OOP jsou opravdu jazyky, je to jazyk pro nás, který počítač vůbec nepotřebuje. Je to lidská formulace lidskýho uvažování, která se teprve překladačem překládá do počítačtiny. Zkrátka jazyk, abychom si rozuměli :)
-
Urcite ten vyznam bude stale rust, programatori jsou nedostatkove zbozi... ale dnes je tezke rict, do jake miry to az bude rust.
-
http://www.youtube.com/watch?v=dE1DuBesGYM
-
Jazyk (treba C) je ve svoji podstate pouha mnozina nejakych zakladnich povelu (strojoveho kodu). Prave jako treba u te souvislosti s ditetem. Alespon tak to chapu ja a myslim si, ze celkem spravne, nebo ne? *4*
-
Dnes, ale i Obama to určitě myslí do budoucna a o tom to přeci je. Tohle bude s roky čím dál důležitější a praktičtější.
-
Byt spisovatel a byt programator mi prijde na dost podobne urovni, obe tyhle profese kloubi kreativitu s logikou (v ruzne danem pomeru)... rozdil je v tom, ze naucit se psat je mnohem praktictejsi (nechci rict lehci), nez se naucit programovat. Proto je tomu dan vetsi vyznam ve skolach.
-
Neučim ho jazyk, to už za mě udělali jiní pánové, jako Dennis Ritchie, nebo Bjarne Stroustrup :)
-
Moc hezky receno *4*
-
Být spisovatelem je taky úzce specifická profese, a psaní se učí ve škole. Programovaní je mnohem víc, než technická záležitost pro konkrétní obory, je to jazyk, díky němuž se člověku otevřou další obzory a může to využít prakticky k čemukoli a nemusí být jen zaměstnán jako vývojář v nějaké firmě.
-
Pozn. sam od sebe si s tebou pocitac nepovida, programovanim ho teprve ucis si povidat (tak jsem to myslel) :) neco jako naucit sveho potomka mluvit - ten take umi pracovat s nejakym strojovym kodem (umi pohybovat koncetinami, jazykem, atd...), ale bez programatora (rodice) si nikdy povidat nebude *5*