Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyz programujes, tak pocitac "ucis" si s tebou povidat (kdyz pomineme jeste nizsi uroven strojoveho kodu). *4*
  • I kdyz je pravda, ze jazyk (coby lingvistika) taky neni jen soubor formalnich pravidel, ale vyzaduje i jisty "cit" pro vyjadreni svych predstav. Nic to ale nemeni na tom, ze kdyz znas treba Pascal nebo i pseudokod, tak je mnohem jednodussi prejit na C, nez treba z nemciny na cinstinu *4*
  • smajdal
    demagogie...
    Programátor je obyčejný konstruktér (tvoří pomocí nástrojů nějaké dílo a je schopen na základě svých znalostí identifikovat tvorbu jiných...jak moc se to liší od instalatérů, inženýrů aut, mobilů, architektů atd. ?) ve velmi specifické oblasti. Nic víc. Každopádně to neznamená, že bych programování podceňoval, naopak, programy BRUTÁLNĚ pomáhají ve výzkumu a vědě, ve zdravotnictví, snižování nákladů atd....ale rozhodně ne to, které se zabývá tvorbou her.
  • deridon
    TheGGG je takový plantážník, jemu bych to i věřil nezbedovi jednomu
  • Tohle je zajímavé téma. Je fakt, že skoro všechny dnešní programátory k programování dostalo právě asi hraní her v dětství (ostatně, co je lepší motivace?). Na druhou stranu - kolik procent hráčů se v budoucnu opravdu stane programátory? A nemyslím si, že umění "kódovat" by zrovna mělo patřit k základnímu vzdělání. Bylo by hezké, kdyby každý aspoň zhruba věděl, jak počítače zhruba pracují a pochopil třeba "hello world", princip překladače atd., ale učit povinně cokoli navíc je asi blbost. Pro většinu lidí je důležitější klasická "uživatelská" gramotnost.

Jiná věc je užití her jako edukativní pomůcka - tady by opravdu mohlo platit škola hrou a myslím si, že tahle oblast je zatím dost opomíjená (jak učiteli, tak vývojáři). Otázkou je, nakolik by se vývoj takových her vyplatil vzhledem ke konvenčnímu způsobu vzdělávání. Ale je dost možné, že v budoucnu se opravdu dočkáme výuky např. biologie ve stylu, že si celá třída nasadí 3D brýle a učitel je zábavným způsobem provede perfektně vymodelovaným virtuálním mikrosvětem. Předzvěstí něčeho takového je už dnes např. simulátor vesmíru Celestia.
  • Robotron3
    To neni. Když programuju, tak si s počítačem povídám. Píšu mu, co má dělat a on to udělá, a když se mu něco nelíbí, tak mi odpoví, že to tak nechce. Normální komunikace a jelikož jsou dnes počítače všude a budou do budoucna ještě víc a ještě samozřejmější, tak je přece dobrý umět si s tim počítačem popovídat :)
  • Čaukes všichni! Tohle je pro všechny, co se chcou podívat na něco jinčího, než jen normální Minecraft Lets Play. A jak asi tušíte, bude se jednat o Minecraft Mód, který do Minecraftu přidá svět Pána Prstenů Středozem. A ano, z tohoto módu sem začal dělat Lets Play a budu velmi rád, když se někdo z vám na něho podívá. Zatím se lidem líbí, takže nevidím důvod, proč by se neměl líbit i dalším lidem. První díl najdete zde: http://www.youtube.com/watch?v=hIHuG7k5TI4 .
  • Tu analogii s jazykem, na kterou poukazujes, vidim vicemene pouze v nazvu. Programovani je samo o sobe spis typ mysleni. Samozrejme k tomu potrebujes i znalost nejakych formalnich pravidel, ale v zakladu se jedna o zcela univerzalni logiku pouzitelnou vsude.
  • Robotron3
    Programování je jazyk. Kolik umíš jazyků...
  • smajdal
    Tak jak je to u nás na středních (gymplech)...programování i počítačová grafika na úrovni (jako odrazový můstek), ale jen jako volitelné předměty, nevidím jediný důvod proč přidávat k základnímu vzdělání něco, jen proto, že to někoho baví a může to později profesně využít (takových věcí jsou stovky)...zvlášť, když přihlédnu k americkému školství, které se už tak moc profiluje a větší rozsah obecných znalostí se dosti opomíjí.
  • Robotron3
    Pan Spejbl má naprostou pravdu! Moudrá slova *5*
  • No jestli jsi ventilátor úplně vypnul, tak to opravdu nebyl dobrý nápad a upřímně řečeno nechápu, jak tě to mohlo vůbec napadnout. Na druhou stranu já mám ventilátor GPU nastavený permanentně na minimální otáčky, takřka není slyšet a teplota v zátěži nejde přes 50 C.
  • *1* tak to fakt nepochopím... buď je to fake, nebo to na tebe vrhá špatné světlo, jelikož vypnout ventilátor na přetaktovaném komponentu, k tomu ještě na max, může provést jen blázen nebo ... . Tak či tak, nepříjemné *1*
  • TheGGG
    Byla to stará dobrá ati radeon HD 5870 přetaktovaná až na dřeň cena tehdá asi 8 000,-. Jinak grafika to přežila, kompl si pokud se dobře pometám vypl když se to začalo škavařit. Ale i kdyby skořela mě by to nevadilo, stejně byl čas na nákup nové.
    Jinak jsem rád že se ti líbí moje fotka
  • Jen pro zajímavost, kolik ta grafka stála? Mimochodem, pěkná profilovka. :D
  • Mart9
    Už tu byla "škola hrou, tak teď bude "hra školou" *4*
  • TheGGG
    Já jsem se například naučil, že vypínat ventilátory na grafice jen proto že jsou moc hlučný, nemusí mít v létě při hraní ARMY 2 dobrý konec

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit