Přejít na výpis diskuzí
id Soft zápasí s vývojem Doom 4, nová verze míří na next-gen
3.4.2013 | Petr Poláček
166 příspěvků
-
Jenom doufám jediné. iD soft je tam, kde je díky pc hráčům, takže doufám, že se jim neodvděčí stejnou optimalizací jakou měli v počátcích u Rage, který první týden po zakoupení byl naprosto nehratelný, tedy pokud se ho podařilo spustit. Co na tom, že je to jinak naprosto skvělá hra, když ta pachuť ze startu pak bohužel zůstala:(
-
No já se na Doom3 chystám až někdy v budoucnu(snad se na to nevykašlu) protože v době kdy D3 vyšel jsem to hrál jenom kousek u kámoše pááč jsem na to doma neměl PC.)Ale to co jsem viděl se mi líbilo ... ono to možná bude o tom, že v tý době lidi čekali něco jinýho než jenom tupý střílení. Halflife2 přišel s perfektní fyzikou a dalšíma vychytávkama a Doom3 byl prostě oldschool:) Dneska je doba taková, že každá druhá střílečka má nějakej cover systém, rpg prvky, ideálně ještě větvenej děj takže dneska to působí pro mě spíš jako super záležitost, že to bude "jenom" o úkrocích a střílení:)Rage jsem si mimochodem užil dokonale:)
-
Rage jsem nehral takze podle neho soudit nemuzu ale zkusil jsem si Doom 3 a to pro me tenkrat bylo velike zklamani. Stejne jim ale drzim palce at jim to vyjde.
-
ID soft pořád umí střílečky špičkově. Rage bylo slabé, když šlo o ježdění a nedotažené RPG mechanismy ... v momentě kdy vám dali do ruky zbraň tak to bylo dokonalý a málokterá dnešní střílečka má spád jako střílení v Rage. Takže Doom4 v podaní ID by měl dodat přesně toto: brokovnici, tunel ... a o zábavu by mělo být postaráno:)
-
Tazko popvedat ci by este dokazali v ramci FPS nejak vyrazne zavalat, aby stalo v tom projekte za kazdu cenu utopit tazke peniaze. Ja som z atmosfery clanku ziskal asi taky dojem, ze su momentalne na podobnej ceste ako kedysi Romero s Daikatanou. Technologicke hranice uz sa dnes posuvaju tazsie a co sa tyka hratelnosti, neviem ci zrovna v tomto smere boli nejaky inovatori ak ozaj neratam ich slavne zaciatky.
-
Mě osobně se Rage velmi líbil, jsem moc rád, že jsem ho dostal jako originálku od manželky :-) a myslím si, že id Soft šel správným směrem. Technické problémy Rage popisované v nejednom článku nebo diskuzi pod článkem mě nepotkaly, protože jsem měl aktualizované ovladače. Aspoň jsem vyrozuměl z nářků, že problémy byly způsobené převážně ovladači grafických karet. Takže já jsem na id Soft nezanevřel a netěším se na další jejich hry pouze ze sentimentu.