Přejít na výpis diskuzí
inXile chystá pokračování Planescape Torment
10.1.2013 | Aleš Smutný
182 příspěvků
-
Koukni na něco o tom světě Numenera. Zejvně to má bejt nějakej mix sci-fi a fantasy a umožní spoustu věcí co svět Planescapu. Malá citace z toho rozhovoru na RPS:
"We won’t have faeries or devils, but we’ll have diabolical creatures from far dimensions with schemes beyond human imagination. We won’t have gods, but we’ll have creatures who have lived for millennia with the powers of creation and destruction at their fingertips, with abilities honed over countless lifetimes. We won’t have other planes per se, but we’ll have pathways to hostile worlds and bizarre landscapes and ancient machines that catapult the players into places where the ordinary laws of nature no longer apply."
Co se světu týče, můžeš kouknout na kickstarter video nebo ofic web:
http://www.kickstarter.com/projects/1433901524/numenera-a-new-roleplaying-game-from-monte-cook
http://www.numenera.com/ -
Je to bude zase mínusek, já zapomněl, že se proti Torment nesmí nic říct, je to modla :)
-
Strom of zelí *1*
-
* Storm of Zehir:).
-
Na jednu stranu jásám na druhou stranu mám obavy..svět PS byl založený na DnD a ne jen systému herním (kouzla, bnoje ) ale i světu jako takovém...Je velká škoda že tohle bude změněno ( chápu reakci že DnD omezovalo stejně jako že je to drahé koupit na to licenci) ale obávám se že bude hodně náročné udělat duchovní pokračování minimálně v takové kvalitě....Ono je sice pěkné že je tam stará parta..ale musí udělat noví svět, atd....a nejvíce lituji že neuvdíme pokračování Morta:).
Snad to nedopadne jako Dragon Age...:) -
Přesně zrovna NWN2 a byla hodně originální a dovolím si říct že měla velice kvalitní příběh plný zvratů. A vsadil bych se o cokoliv že datadisk byl inspirován právě PS co se týká společníku ( opravdu v jiných hrách jsem tohle nezažil). Jednoznačně doporučuji si zkusit ( když si zvyknete na trochu chaotické ovládání ) NWN 2 s Mask of the Betrayer. (dá se tam exportovat postava a navazuje to na sebe o proti dalšímu datadisku který byl hodně nepovedený a to Strom of Zel)
-
Pro mne Baldur's Gate 1 je legendární hra a ještě těsně za ním je hra Brány skeldalu kterou zatím nic nepřekonalo, kromě zmíněné hry.
-
Ve své době kdy byl jen jeden král a to BG byl PT hra která přišla s nevídanou atmosferou ( i trochu brutalitou) a velice napínavím příběhem, který si člověk musel prostě přečíst jako knihu. Protože nikdo nevěděl co se děje a výběr společníku jako lítající lebka, Sucuba nebo Lidská pochodeň ( já bral vždy pochodující TV raději ) byli neskutečně originální a příběhy mezi postavami naopak velice propletené. V té době to byl opravdu best hra a to se neshodli jen lokálně ale i světově herní časopisy....stala se legendou a legendou zůstala stejně jako BG , DM1 a 2 atd...Jediná její obtíž byla ta že člověk si to fakt musel pořádně přečíst a pustit do sebe...a dát ji čas.
-
Sem si jistej, ze ma takolik rozumu aby sel na kickaster, az po te co wasteland 2vyjde
-
Sice máš pravdu, ale ty prachy se pohrnou..a hodně...
-
Ještě dodám, že pokud si chceš zahrát něco trochu novějšího, co se tématicky i kvalitativně lehce dotýká úrovně scénáře Planescapu, můžeš zkusit KotOR 2 nebo NWN2: Mask of the Betrayer.
-
Tak BG série je takovej klasickej popcorn, hezky se to hraje, má to příjemný ovládání, krásně to vypadá atd...
Dokážu si představit, že P:T nemusí na začátku moc chytnout, protože má oproti BG mizerný ovládání, divnej soubojovej systém a veskrze se hraje trochu hůř. Ovšem z hlediska scénáře je někde úplně jinde.
Asi jako srovnávat Vojína Ryana a Apokalypsu. Oba jsou to v zásadě válečný filmy, ani jeden není špatnej, ale každej hraje na trochu jiným hřišti:). -
Tak tomu ver, že áno. PT bol a aj je príbehovo a hrateľnosťou klenot RPG žánra.
-
Já teda ne. Hrál jsem ji už dost pozdě, po tom co vyšla, a právě všichni to velebili až do nebes a mě to přišlo takový ukecanější Baldurs Gate a ani na BG nejsem nějak vysazenej. Pro mě je vrchol RPG spíš hry do dungeonů, takový ty starý jako Realms of Arkania, to sem strašně žral a bylo to neuvěřitelně propracovaný v tý době.
-
radsi bych aby ho napsal avellone... ale i tak je to fajn. uvidime.
-
Je to čistě subjektivní věc, ale vždy mě překvapí, jak je Planescape Torment často dávána do souvislosti jako možná vůbec nejlepší RPG všech dob. Já jsem ji zkoušel hrát 2x a nikdy jsem ji nedohrál, protože mě moc nebavila. Přitom například Baldur's Gate I a II byly super. A pro mě osobně o třídu výše než PT. Taky by jste PT zařadili jako nejlepší RPG vůbec?
-
Uh? Já jsem PE sledoval od začátku a nepřide mi, že by v průběhu kampaně došlo k nějakýmu tématickýmu posunu. Naopak mi to s dalšími updaty začalo připadat zajímavější a zajímavější.
Novej Torment to neměl bejt nikdy, od začátku do konce to bylo prezentovaný jako fantasy s netradičními prvky a dospělým příběhem motajícím se kolem reinkarnace a duší, na tom se nic nezměnilo. V průběhu kampaně přidávali nový postavy, lokace, upřesňovali setting atd, ale nijak neměnili ten základní směr hry. -
Aspoň něco, když už v průběhu kampně přestala věc, která měla být nový Torment, být duchovním nástupcem Tormentu a stala se... další klasickou fantasy se snad dobrým zpracováním = Projekt Eternity
Osobně jsem se těšil, že PE bude nový Torment (jak to prezentovali) ale postupně se ukázalo, že čím víc peněz mají, tím radši udělají něco víc... řadového? Nic teda proti, na hru se těším, ale chtěl jsem Torment...
Snad mi ho dá Fargo. -
Tak to je skvělé - ještě izometrický Fallout: Online a budu nadmíru spokojen:)
-
hlavne at to proboha nema stylizovanou grafiku ala wasteland 2 nebo diablo 3 *16*