Přejít na výpis diskuzí
inXile chystá pokračování Planescape Torment
10.1.2013 | Aleš Smutný
182 příspěvků
-
Nemalá část to asi myslí tak, že se u hraní/čtení prostě musí přemýšlet, pokud člověk chce z nich něco mít. Nebo prostě že to není tuctovka. Každopádně, mě to je jedno, ať se každému libí co se mu líbí, ale ať mi to laskavě nenutí nebo ať mi neříká, co mě se líbí a co ne. xD
-
Proč je názor, že mě Torment jako hra nebavil špatný?
-
takže je lepší špatný vlastní názor, než dobrý cizí názor? ne že bych torment hrál, ale seš totálně mimo..
-
Podle mě zintenzivňuje FP pohled, z vlastních očí. Z nadhledu je to dobrý kvuli taktice a přehlednosti.
-
A prečo nie first person? To zintenzívňuje ešte viac .... *4*
-
Neukázal? Nekolik WiP screenů už je venku.
-
Celej koncept tohohle typu vyprávění stojí na tom, že ti vypravěč popisuje, co tvoje postava vidí, a ty si to modeluješ ve svý představivosti - jako u knihy.
http://i.imgur.com/PCqC2.jpg
Tohle funguje tehdy, kdy na obrazovce nevidíš to samý co postava, protože je scéna třeba hodně nedetailní nebo máš vzdálenou kameru. S podobným principem pracujou třeba i některý moderní lowres adventury (Gemini Rue - ovšem bez vypravěče).
Pokud by to bylo vysoce detailní first/third person, vypravěčovy popisy scén by ztratily smysl a textová stránka by se omezila na neuváděnou přímou řeč. Každej přístup má samozřejmě něco do sebe, ale hodně kouzla PS:T dělala právě ta knižní forma vyprávění. Navíc dobře vedená lidská představivost občas dokáže větší divy než sebešikovnější grafik. -
PE byl od začátku prezentován jako mix IE her a v updatech se toho neustále drží.
-
V tom smyslu člověk, který se zamýšlí nad podstatou věcí a aspoň jednou v životě přečetl něco jako filozofickou knížku třeba. Ale to byl jen takový šťouchanec, důležitější je to potom :)
-
Když si člověk projde bídnou základní hrou, čeká ho výborná Mask of The Betrayer, to je pravda.
-
Já mam stejný názor jako ty, mě pohled z třetí osoby vyhovuje mnohem víc.
-
Příběhem ano, hratelností nikolvěk.
-
A pritom by stačilo si ten článok aj prečítať ... *7*
-
Až mi definuješ pojem filozofa, tak bude mít tvůj příspěvek nějakou výpovědní hodnotu. teď tam máš neznámou proměnou.
-
je logicky že musí žebrat peníze ted protože když se provali podvod jmenem kickstaret tak uz nic nedostanou. a wasteland nikdy nevyjde, to jen aby bylo jsano
-
To si nemyslím. Pohled z třetí osoby (alespoň pro mě) příběhová RPG ještě více zintenzivňuje. Samozřejmě pokud by to bylo party RPG, šlo by udělat nějaký hybrid, podobně jako je tomu v Dragon Age - nastavování kamery.
-
a proč ne
-
Ale jo, když má tolik lidí, celej zástup rádo Torment za filozofický obsah, tak přece předpokládám, že o filozofii něco vědí ne? :)
-
Dobré zprávy to určitě jsou, ale až mi Wasteland svojí kvalitou vypálí díru do hlavy, pak teprve přejdu k oslavným ódám.
-
Inu, kéž by to izometrický bylo. A 2D třeba ))