Přejít na výpis diskuzí
inXile chystá pokračování Planescape Torment
10.1.2013 | Aleš Smutný
182 příspěvků
-
Když někdo nesdílí něčí názor, má napsat proč. Celý zástupy velebí Torment, nesmí se proti tomu říct ani ň, přitom to byla neúspěšná hra a měla řadu velice závažných chyb v hratelnosti a designu. Chtěl jsem iniciovat debatu, proč je teda tak úžasná, proč to všichni berou za modlu a nikdo nevidí ta negativa? Ale lidi se zmohou jen na mínuska, protože okolo téhle hry to už není o kvalitách, ale o modle, což opakují jeden po druhém jako papoušci, častokrát mám i podezření, kdo ví, jestli to ty lidi vlastně hráli a dohráli.
-
K diskuzi k vizuálu hry (izometrie vs 1st/3rd person):
Vidím to tak, že izometrický pohled (a nejlépe 2D, pořádně promakaný/prokreslený, umělecky sladěný) je jako nahlížet do knihy, kde sledujeme něčí osud s určitým odstupem a jsme schopni akceptovat takřka vše, co se "V TOM CIZÍM SVĚTĚ" děje, zatímco 1st/3rd person je pohled nutící člověka samého se přímo ve světě pohybovat, kde selhává nedokonalým vizuálem a nedostatkem uvěřitelnosti (vzhledem k časovým a technickým limitacím vývojářů). Jinými slovy, totální fikci (ať už ve vyprávění, nebo vizuálu) odpustíte lecos, ale snaze přiblížit se realitě moc ne. -
Zatím ani nevíme, jak dopadne Wasteland 2, takže bych se v nadšení moc neukvapoval.
-
No, to bude asi tím porovnáním s (z dnešního pohledu) celkem obyčejným BG. Hlavně že si rozumíme! :D
-
Robotrone, vyndej si hlavu z <>prdele. Tvůj názor není špatný. Tvůj názor jen více lidí nesdílí než sdílí. A ne, ti lidé ti nemusí vysvětlovat proč. To, že máš mínusy za normální názor, z tebe nedělá debila, ale dovol, abych tě upozornil, že až tvé následné výlevy z tebe debila dělají.
-
Project Eternity je taky na Unity a bude mít předrenderovaný 2D pozadí. Tohle nemá s enginem nic společnýho...
-
Přesně tak. Lidé si pořád neuvědomují, že přehnaná explicita (v čemkoliv) je většinou ke škodě. Nutnost mozku zapojit fantazii je právě jedna z těch činností, která způsobuje intenzivní emoce prožitku. Tmy a neznáma se bojíme právě proto. Nevíme co v nich je a hodně si domýšlíme - větší účast mozku - větší prožitek. Je to jeden z důvodů proč jsou mnohé staré 2D hry tak kouzelné i po tolika letech, zatímco sterilní 3D hry (čest výjimkám) po pár letech zastarávají a nejsou schopny člověka pohltit do svého světa. Fantazie bude vždy fantazií, zcela relativní formou, zatímco neuvěřitelná napodobenina reality bude pořád jen neuvěřitelnou napodobeninou reality.
-
Nejlepší? IMHO Ne. Jedno z nejlepších? Ano. Nejoriginálnější? Ano.
-
ja by som sa preniesol aj na radoby3D iso ako bolo v Temple of elemental evil
-
Robotron: Něco na tom, že je "in" mít rád PT a že spousta lidí se k němu hlásí, aniž by ho kdy hráli, bude pravda, to nepopírám.
-
Já v renderované 2D taky trochu doufám. I když to asi nebude moc pravděpodobné, když inXile jede na Unity.
-
Nejako mi uniká, aký má Kickstarter vplyv na kvalitu hier...
Prejaví sa nejako na hre, či si vývojári budget požičali z banky, vyhrali v lotérii, prípadne získali na predobjednávkach, alebo od zhuleného Bobbyho Koticka? -
Co si nemyslis? Ze je izometricky pohled jediny pohled, ktery umoznuje zpusob vypraveni pouzity v prvnim dile? Mozna neni, ale s pohledem treti nebo prvni osoby to tak skutecne vypravet nelze. Proc by ti nekdo popisoval scenu, mimiku a pohyby postav a vzhled jako takovy, kdyz bys ty postavy mel pred sebou?
-
Ano, udělejme z toho další vizuál, který se ztratí v hromadě ostatních, zcela tuctových. Vy ho ještě nemáte?! 3D i do té Vaší domácnosti! Chraň Bůh...
-
Já se přes pohled z vlastních očí nikdy nedokázal přenést. Do taktických RPG se podle mě vůbec nehodí. Při kontaktní soubojích mi to přijde hrozně nepřehledné, nevím, co se kolem mě děje atd. Potřebuji mít přehled o bojišti, což v rámci pohledu z třetí osoby stále lze (např. něco jako KOTOR) Navíc, když už se mi podaří vytřískat z bosse novej gear, chci ho mít na svém rekovi neustále před očima. *1*
-
Já mám taky vlastní názor. PST se mi vážně hodně líbí. Mínusko jsem ti nedal kvůli tomu, že mám pocit jedinečnosti, ale jednoduše s tvým názorem nesouhlasím. Není to žádná věda.
-
Děkujeme za rozbor.
-
Je, to se mi snažíš vyargumentovat malichernost, tahání za slovo. Což se ti povede, ale byla to jen maličkost, navíc myšlená jako laiky - filozofie, že něco přeci ocení člověk, kterého to zajímá. To co jsem chtěl v tom příspěvku říct je zatim :)
-
Robotron: Tak zamýšlí nad podstatou věcí, nebo přečetl filozofickou knížku? Např. matematik se od filozofa liší tím, že prostě pracuje s určitou gramatikou založenou na axiomech - v rámci této gramatiky ji třeba i rozvíjí. Filozof je člověk, který se např. tou gramatikou zabývá na meta-úrovni (tzn. otázky typu: Co je to číslo? Co to je teorie množin? Co to vůbec znamená matematický model
a o jak velkou redukci skutečnosti se jedná? atd. A netřeba říkat, že takový člověk nemusel nikdy žádnou "filozofickou" knihu vzít do ruky, je třeba "pouhým" matematikem...
Filozof by pak byl člověk, který se zamýšlí nad podstatou toho, co má před sebou. V takovém případě by PT byl cílovkou všech hráčů, kteří ho mají rádi (přijmeme-li předpoklad, že hlavním pilířem PT je příběh - ten přímo nutí k zamyšlení, takže hráči milující PT automaticky spadají do této kategorie). Tzn. všichni jeho hráči by byli filozofové. Při takovém pojetí slova filozof ti tedy celý ten argument padá. Rozhodně si nemyslím, že PT vyžaduje znalost Heideggera... -
No dyť to právě zastávám tohle. Napíšu, že mě Torment nebavil a hned se na mě slítne hejno supů, kteří mě uklovou za špatný názor :) Co to je? Jak nějakej fanatizmus.