Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    Taky bych řekl, že v tom vidíš víc, než v tom je. K iso se vážou dvě hlavní výhody
    1) ohromný prostor pro plánování/taktiku
    2) a, jak píšeš, možnost vyhnout se spoustě detailů, jejichž absence by v jiném nazírání rušila (ono to ruší tak jako tak, ale u isa to ruší méně)

ale taktéž se k tomu váže velké množství nevýhod, které nechci vyjmenovávat. Snad jsou zjevné.

rozhodně kategoricky nesouhlasím s tím, že iso je jako náhled do knihy. Když už, tak je to spíš podobné nahlížení do komiksu. Knihy zásadně stojí na obrazutvornosti čtenáře, hry však obraz předhazují (pomíjím textovky). Nutnost představovat si nezobrazené detaily je však vlatní všem hrám, které něco dělají nedokonale, bez ohledu na kameru. To jen u isa je míra nezobrazitelnosti detailů (a tolerance k témuž) mnohem vyšší.
  • Tak samozřejmě, nikdy by mě nenapadlo někoho přesvědčovat dělat Unreal Tournament z izometrického 2D pohledu...

Celou dobu vycházím z předpokladu, že se bude jednat o klasické, inteligentní RPG po vzoru BG, nebo Planescape Torment - rozhovory, souboje družin.
  • Menttor
    S robotronem nemá cenu diskutovat, už na předchozí stránce dokázal, že je absolutně natvrdlej.
  • Robotron3
    Četl jsem a tak jsem přesně reagoval. Možná jsi nepochopil mojí odpověď. Isometrie Planescape Torment nevychází až tak z nějakého autorského záměrů, jako z prostředků a z enginu. Pokračování PT, když bude o jedné osobě a nebude tam žádná taktika, tak bude vhodnější, TPS, nebo i dokonce FPS by mohlo být. To je celé.

X: Kouzlo je čistě subjektivní věc a na to se nedá hrát. To čemu říkáš kouzlo a preference, které upřednostňuješ vůbec nemuselo vyplývat z autorského záměru ale z nouze, jako ostatně u většiny starých her.
  • kostejnesmrtelny
    Tesat do kamene.
  • Pointa je, že neřeším praktičnost vizuálu (tak, jako to děláš ty), ale jeho kouzlo, jeho schopnost hráče pohltit do fiktivního světa, který reprezentuje a vyvolat v něm intenzivní emoce.
  • USER47
    Stačí se na týhle stránce podívat na moje a Xovy příspěvky, to bys mohl zvládout, zas tak moc jich není.
  • Robotron3
    Tak mi tu pointu prosím ještě shrň. Reagoval jsem na to co jsi napsal. Jestli jsi myslel i něco jiného, můžeš to ještě vysvětlit.
  • Robotron3
    Hloupá otázka, chtěl jsem vymyslet hloupou odpověď, ale nakonec napíšu jen ano *15*
  • 3D myšleno FPS/TPS.
  • Doporučuju ti přečíst vše, co jsem napsal v téhle diskuzi a pořádně. Ne, že bys nemohl mít svůj názor, ale mám pocit, že trochu míjíš pointu toho, o čem tady píšu.
  • wasteland vysel v roce 1988, takze jsi vedle :P
  • USER47
    "Ale jo, tohle mnohem víc vyplývá z účelu, gamedesignu a prostředků, než nějakých subjektivních náhledů, jak co kdo vnímá a co u toho cítí."

Zajímalo by mě, jestli sám tušíš, co jsi chtěl sdělit tímhle... *11*
  • Robotron3
    Ale jo, tohle mnohem víc vyplývá z účelu, gamedesignu a prostředků, než nějakých subjektivních náhledů, jak co kdo vnímá a co u toho cítí. Když budeš mít taktickou hru s prvky strategie a bude to z pohledu FP, tak to nebude tak přehledný, jako bys viděl všechny ty elementy co potřebuješ pro rozhodávní pěkně z nadhledu. A zase když je čistě lineární akční adventura třeba z nadhledu? Tak to už by byl takovej přežitek, protože FP ti dá víc možností vidět přímo z toho světa, co vidět máš a na co máš reagovat, nebo co na tebe má zapůsobit.
  • jakubtomsa
    Za hodně dlouhou dobu nejlepší zpráva pod sluncem. Snad to vyjde!
  • Jaky ma vliv se teprve uvidi, ale potencial ma obrovsky. Pokud autori sezenou penize mimo velkeho distibutora, nebudou jim do vyvoje kecat lidi, kteri z toho chteji vytriskat jenom penize, ale naopak budouci hraci. Nemusi se ohlizet na to, aby hra byla pristupna i nehracum, aby byla vhodna pro deti, aby se ovladani na PC prizpusobilo konzolim, aby to nebylo moc slozite, moc revolucni, atd atd.
  • Ne, přesně tak jsem to nemyslel. Můžeš si klidně udělat 3D hru, kde přidáš navíc i taktický pohled a stejně to nebude ono.
  • MrSanta
    U her, kde ovládám grupu u mě vede izometrický pohled. V dnešní době samozřejmě doplněný o možnost si "přizůmovat" detailně na postavu a pokochat se novou výbavou.
    Když ovšem ovládám pouze jednu postavu, tak upřednosňuji pohled z první osoby. Obzvláště když se používají střelné zbraně. Proto taky doufám, že Cyberpunk 2077 bude z pohledu první osoby s akčním bojem. Že jde i tak udělat hodně dobré RPG dokazuje Fallout: New Vegas. Ještě zhruba 8 hodin a uvidíme první trailer na Cyberpunk 2077. Tuto další teaser "fotka" z něj: http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/2009_409586032455568_1936505010_n.jpg
    Ale na samotný pohled zas tak moc nedám, hlavně když je to dobrá hra. Co se vyklube z Tormentu uvidíme, ale mix fantasy a sci-fi mi zní hezky.
    Hlavně ať je mezi hrama rozumné časové rozpětí. Jestli vyjdou třeba v rozmezí 1 roku Wasteland 2, Dragon Age 3, Project: Eternity a Torment, tak mi z toho asi švihne. Samozřejmě za předpokladu, že všechny zmíněné hry budou dobré.
  • USER47
    *7*
  • Robotron3
    Nadhled je pro taktiku, nic jinýho v tom neni, vždycky to tak bylo. Když máš taktickou hru, nebo taktickou část, měl by tam být pohled z nadhledu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší