Přejít na výpis diskuzí
Jagged Alliance: Back in Action - recenze
21.2.2012 | Ondřej Švára
102 příspěvků
-
Dobře napsaná recence, i když koukám že hodně lidí nesouhlasí s autorovým hodnocením. Budete dělat i videorecenzi?
-
pri prvnim seznameni s hrou jsem ji nedaval velke sance, uz jen kvuli tomu, ze hned na prvni mape jsem videl pozice vsech nepratel (ruku na srdce, obtiznost jde s touto ficurou rapidne dolu). presto jsem se nenechal hned na zacatku odradit a hral jsem dal ... a po par hodinach me tato hra chytla doslova za gule, jak to snad dokazaly jen hry ze stare skoly (jako treba puvodni dily JA, ktere jsem odehral vsechny). ve hre urcite chyby spousta vychytavek, ktere uz byly v JA2, ale i tak je to z meho pohledu v dnesni dobe plne her, ktere uz se neobtezuju ani hrat, takovy maly zazrak. navic i diky tem zjednodusenim mam sanci tu hru dohrat, protoze ve svych 33 letech uz nemam zdaleka tolik volneho casu, jako jsem mel v mladi ;) takze za me jednoznacne palec nahoru, pokud prehlednete "par" drobnosti, ktere me urcite zily netrhaji, tak se budete kralovsky bavit.
-
-
Jojo jo, naprostej souhlas, jsem taky rád že tohle pokračování je svižnější než JA2, s dvouma miminama a kristovými léty na krku jsem rád za pár hodinek klidu u compu za týden *3*
-
-
A jenom takové další rýpnutí. Tušíte někdo, jestli různé optiky zvyšují dobu zaměřování? Protože se mi zdá, že ne. A to tak trochu svádí k tomu, dát na všechno ostřelovací optiku. A taky je to tak trochu stupid.
-
-
Ale jo zvyšují a o dost. Pokud to bude blíž než na jakou vdálenost je optika dělaná, či nedej bože rovnou budova, tak s odstřelovací optikou vystřelíš 1x a ten co tam tu optiku mít nebude mezitím vystřelí 2x.
-
Jojo optiku mám ma všem a už to dál neřeším.
- co jsou pro tebe prů... pro někoho nemusí být zas tak velký problémy. Může to být individuální. Mě např. nevadí, že tam nemám "sebe". *3*
- naprosto zbytečný mi přijde oblečení a všechny ochraný pomůcky, nic neřeší a po každém boji kupovan nový to už mám za sebou. Jedna dávka z automatu a je po vestě. Oblečení beru jen aby nechodili nazazí, protože mi žádnou ohranu nenabízí.
- no a na systému milic se shodnem všichni *1*
-
-
Proč se zde zase diskutuje o práci recenzenta? Vždycky si přeci můžete napsat svou.
-
Já jsem se u hry výborně bavil. Nevím, proč všichni tak prahnou po dokonalosti, ale jakmile překousnete pár oříšků je hratelnost pro mě 95% a kazí ji jen až příliš zdlouhavý (avšak ne nutný) kvalitní mikromanagement. V dnešním světě bezduchého pozlátka famózní záležitost.
-
Rozhodně to dopadlo nad očekávání.
-
S hodnocením 7/10 se stotožňuji, nicméně divím se, že autor recenze nezmiňuje dvě dosti zásadní vady:
1. Není možnost vytvoření vlastního žoldáka přes IMP
2. naprosto zmršené milice. Jak jejich systém vybavování a spravování, tak jejich účinnost v boji.
Opravit tyto neduhy a je to hra hodná zlata, na dnešní poměry. Veškeré další chybky bych přehlídl.
btw.: Plan and Go systém mi vyhovuje více než Turn Based. A to jsem byl vždycky jeho zastánce *3* -
-
Věř tomu, že kdyby si ti kritici Plan & Go hru vyzkoušeli, víc jak polovina by ji nakonec dohrála. Je to takový prvotní zklamání, že jim výrobce nevyšel vstříc a že to hrát nebudou. Ono to v nich nakonec uzraje a většina to přeci jen skousne*3*
-
-
Ne, nezkousne. Absence tahovych souboju a fog of war je pro me nezkousnutelne.
-
-
tvé mínus :-)
-
-
Ani si nemyslim, hry proste nejsou vsechno a rad si pockam na nejakou jinou kvalitnejsi hru, nez abych placal cenny cas na toto nebo se modlil za to, az to nekdo za tvurce dodela.
-
-
-
-
-
Dojmy přehnaně pozitivní . Díky Score jsem měl možnost přímo srovnávat Jagged Aliance :BIA s Hired Guns:TJE - Ikona hry je to snad náhoda ? ; Grafika - v JA hledám marně detaily ; v HG je grafika i kamera přirozenější ., Herní systém v JA je idiotský Plan and Go který je použitelný max do prvního vyrušení a pak se musí zastavit aby se hra dala ovládat . HG - klasická pauza po objevení nepřátel . Příběh .... JA spoléhá na klasiku (dokonce i v úvodním videu což se fakt ani v remake jen tak nevidí) , HG má příběch obdobný ale mailová komunikace , M.E.R.C.S atd mne dokázaly do hry vtáhnout dokonale . Hrtatelnost - JA budete proklínat za non ... stop ! akci a HG po několika minutách proklejete kvůli zbytečnému autolevelingu , či příšerné obtížnosti .
Kdyby se na mé čtyři polomrtvé vojáky nevyrojilo 25 nepřítel na vzdálenost pušky asi bych o JA neuvažoval , ale s takovou obtížností jakou předvádí HG jí ještě dám šanci . -
po dobití letiště a drassenu ne a ne najít žadný důl resp. žádnýho předáka, se kterým bych pokecal a on mi pak cpal prasule do kapsy jako u Ja2, prošel jsem celý drassen a nic, můžete mi poradit, kde mám hledat?
druhá otázka, když dám milicím zbraň, musím se pak ještě starat o munici? není u nich žádnej slot na uložení střeliva. Když budou milice zraněny během boje, budou se léčit sami?
Poslední otázka, dá se nějakým způsobem opravovat neprůstřelná vesta? zatím jsem na to nepřišel, jenom opravím zbraně, vylomím zámek, vyléčit se atd. -
Svuj nazor nemam, ale slysel jsem totalbiscuita complainovat, ze ta hra byla dokoncena co nejdriv, aby z toho mohli tezit ASAP, a je tim padem plna bugu, a je to temer nehratelny.
Co je na tom pravdy? -
-
Na nic závažnýho sem nenarazil ani v den vydání, ale několik patchů výšlo hned první týden. CO jsem četl patchlogy, tak se mi nic ze seznamu nepřihodilo.
-