-
Ty se věnuj raději plusování svých příspěvků, ať každý vidí jaký jsi borec. S pochopením psaného textu máš očividně problémy akorát ty sám. Psal jsem, že jsem si tady ten článek nečetl, když si ho můžu přečíst v Levelu. Nepochopils. Asi moc složitá věta pro tebe...
-
Kdybys napsal bla bla bla, mělo by to podobnou výpovědní hodnotu.
-
Pokud si odmyslime konektor zarizeni s iOS, tak zrovna na Mackach nejsou zadne atyp konektory. Display port je otevreny standard (to ze se zatim porad neprosadil je jen o tom, ze ty licencni poplatky za HDMI jsou zanedbatelne), Thunderbolt taky neni vymysl Apple a kdysi na Macech hodne pouzivane Firewire je taky otevreny standard. Pravda, cena prechodky DP -> DualDVI me ponekud prekvapila, ale to je holt dan za Apple :)
-
Velmi pěkně poskládaný článek. Ačkoliv už taky (31) začínám být pamětníkem, "patnáctiletou válku" jsem si nikdy pořádně neuvědomil. Ale byla tam! Stejně tak jsem netušil o existenci něčeho, co se jmenuje MSX..
Myslím, že by byla celkem pecka, kdyby někdo dal do kupy (klidně i dnes zinscenovaný) dokument, který by (zpětně) ukazoval dobu a jednotlivé stroje, které mezi sebou zápolely. Ve světle dané doby, dané ideologie, příjmů domácností, typickému způsobu života dané doby.. Mnoho lidí si to dnes už nedokáže uvědomit, mnoho lidí (jako já) bylo ve věku, kdy si to ještě neuvědomovalo. Nejen v tomhle pohledu by si možná mnozí chroničtí stěžovatelé uvědomili, že nadéle žijeme v nejlepší možné době.. Době kdy kvalita života jde stále ještě nahoru a i když se to možná začíná v Evropě a světě tak nějak zvláštně s*át, nemáme si stále jěště pořádně na co si stěžovat.
Ale zpátky k hardwaru dané doby.. Není to tak dávno, kdy jsem konečně viděl, co třeba dokázali s Amigou (1200) ve video-střihu versus poloprofesionální střižny té doby. Je to masakr to vidět i dnes, (kdy se rozdíly v mnohém smazávají) kdy si člověk stále uvědomí, že střih na Amize v té době musela být neskutečná pecka.
Jednu trochu nenápadnou myšlenku (která tak trochu zapadla) z článku bych vypíchl. Ano, dnes to vlastně konzole mají poměrně snadné v porovnání s PC světem. Stejně jako mnohé stroje té doby. V rámci dané časové epochy jsou konzole +- samy na trhu. Je to vždy jeden mainstreamový model dané značky. PCčka si lidé staví na míru z obrovského množství dílů podle preference, podle finančních možností... Je nesrovnatelně jednodušší optimalizovat na dané 1-3 konzole, než na "obecné" PC, kde každý uživatel může mít prapodivnou všehochuť. O telefonech nemluvě (výkon, rozlišení,..). Oproti tomu si ještě jednou vzpomeňme na jednoduchost úvah ve stylu "Na Amize 500 to funguje, tak na Amize 1000 a 1200 to (logicky) taky funguje". Dnes takový luxus "několik málo modelů" má snad jen Apple.
Také bych se vrátil k citátu "Je to hluboký omyl, protože dorost naopak velice dobře rozezná rozdíl mezi kvalitou a šidítkem", se kterým absolutně souhlasím. Zatímco tehdy jsme za osmibit rodičům líbali ruce (alternativy byly neskutečně drahé - a vlastně i běžnému dítku neznámé) a i vzhledem k nedostatku informací (a dostupných alternativ) ho ždímali do poslední kapky, dnes je to prostě jiné. I pomětně dost silný HW je +- obecně dostupný všem vrstvám lidí (třeba za cenu že se zadluží a upgrade bude za hoooodně dlouho). V takovém prostředí levná náhražka působí.. jako levná náhražka. Druhou věcí ale je, jestli opravdu musí rodiče dopřávat dětem ten high-end resp. vyšší mainstream. I já mam hlavní PC na práci a videostřih relativně silný stroj, ale nedávno jsem si na hraní pořídil Raspberry PI. A navzdory fakt slabému HW je to neskutečně super kus hardwaru, který bych (i jako dítě) prostě CHTĚL mít doma. Šmankote, vždyť na tom běží plnohodnotý operační systém, jde to krásně snadno programovat, spustíte to z baterky v kapse, dokážete tím ovládat další zařízení a stojí to pár korun! -
Mac je jediný počítač, který si můžeš koupit a který má software psaný na konkrétní hardware. Stejně jako tomu bylo před PC. Mac je vývojová větev, která tu byla s Atari a Commodore a jediná přežila vedle stavebnicového PC. V tom je rozdíl Mac vs PC. Jestli někdy vidim někde auru okolo Macu, tak je to aura hatu, naprosto neoprávněného, která ještě většinou vychází z toho, že srovnává iPhone a iPad s Macem. Proti PC nemám vůbec nic, vyrůstal jsem na něm.
-
Tak pokud jsi nebyl dál než v Chorvatsku, tak je to pochopitelné a pokud pracuješ někde, kde cizí jazyk není potřeba.
-
Copak, Carmagedon nikde, aby ti pomohl s pochopením psaného textu a prvního odstavce ve článku? Raději se zase věnuj Indie scéně, která Tě tak nezajímá;)
-
Mac Mini je předražená hračka, co si plácka jablko na obal. Nic víc. Sestavení podobně malého pc vyjde téměř na polovinu. A ano nebudu mít Linux od Apple, ale nejspíš jinou distribuci nebo Windows.
-
Přečetl jsem si pouze nadpis, a protože mi byl povědomý, tak jsem to dál nečetl. Proč bych ho měl číst tady, když si ho můžu přečíst v Levelu? Dávám přednost papíru před monitorem.
-
Ja ti nevim. Znam celkem dost lidi, ktere zivi 3d a 2d grafika a video postprodukce a i kdyz nekteri z nich pouzivaji macy ( i kdyz sleduju pomaly presun smerem na win ), tak stejne pouzivaji prave ty drahe programy jako Photoshop, Premiere, Finalcut atd. Ono je celkem rozdil si upravit par fotek ozralych kamaradu, nebo sestrihat par minut videe z dovolene a pridat si prolinacky a kdyz s tim musi pracovat 8 hodin denne kazdy den. On treba takovy Pinnacle pro Win na video nebo Zoner na fotky stoji taky par stovek ale kdo ma trosku prehled a vydela si na to, tak si stejne koupi Vegas nebo Premieru.
Jak jsem psal, mac pouzivam, i kdyz nucene, tak OSX povazuji za nejlepsi UNIXovy OS, takze ho nechci (a ani nemuzu, protoze neni proc) hatovat, ale ta vseobecna aura kolem nej mi nejak nesedi, protoze ono je to defakto jen obycejne PC, zabalene v hezke krabicce a designu. Zase, pokud nemam nejaky vazny duvod, proc mit PC v male krabicce, tak ho muzu mit ve vetsi miniatx bedne za stejnou cenu ve vyrazne lepsi konfiguraci. Nic vic, nic min. -
Mac jsem viděl. Dokonce měl možnost použít.
To nic nemění na tom, že nutí využívat specializované debility, které nejsou ničím odlišné krom daného konektoru za prachy. Jinak většinou seženeš lepší stroj za stejné prachy něž stroj s nápisem mac. Bedny máš dnes různě velké aby to bylo i malé. A jestli chceš mít pouze monitor s HW v monitoru i to je možnost :)
Je to značka a móda no. Fakta v testech mluví jasně. Zejména poměr cena / výkon. -
Ano takový ArchiCad určitě, co? MAC jsou nehorázně drahé a platí se jenom za to, že je to Apple. Nic víc. A ano mám notebook od Apple. Ale jenom proto, že kamarád byl tak hodný a dovezl mi ho. Vyšel cca o polovinu levněji než u nás a ne, rozhodně polovina tvých "levných" programů nezastane funkci těch drahých. To jsi dost naivní.
-
Ježíšku nelži! Dobře si pamatuji, jak redakce slibovala, že se převzetím Levelu obohatí i Games. Zatím z toho mám sice úplně opačný pocit, ale to je téma pro jinou diskuzi :)
-
Ok, myslel jsem že ti to docvakne ale jak je vidět... tak ještě jednou extra pro tebe první odstavec
-
Tak ty ses dobrej skolak
-
První větu článku jsem si přečetl.
"Napadlo vás někdy, jak by vypadal svět bez PC?"
A co jako? -
Tak ty jsi to zabil, že by sis přečetl aspoň první větu článku to ne viď
-
No jó máš pravdu, já myslel že to je jeho bráchy když jsem tam viděl Rybka.
-
Na co bez PC.
-
Cítím takové zvláštní deža-ví. Nebyl náhodou ten samý článek s tím samým nadpisem v Levelu? *8*