Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak vypadá to moc pěkně, ale mě na Total warech od Empire něco chybí. Empire byl poslední díl, co jsem koupil, další jsem pirátsky vyzkoušel a moc mě to nezaujalo....
    Myslím, že CA udělalo troško chybu, že od empire nepodporuje modování. Např. na medieval II existuje ohromná spousta modů, které tvoří úplně jinou hru ... (SS, Third Age, Call of Warhammer, aj...)
  • Vypada to moc pekne.
  • Tydle tvůrce mám moc rád umí udělat pořádnou hru za normální peníz... hodně lidí (tvůrcu) bych si znich mělo vzít příklad!! Jen tak dál.
  • Shogun 2 je perla pc her, nejlepsi lonska pc exkluzivita. Skoda zese tak malo prodava, ale o to vetsi dik za toto rozsireni.
    • Jj souhlas, Shogun2 je vazne pecka, starsi TW gamesi ok, ale treba napoleon me moc neuchvatil, mam rad kontaktni boj, uvidime co se vyvrbi z tohoto ;-)
      • me napoleon bavil , jen tomu dost ubírala pomalost odehrani tahu to bylo naprosto ukrutny
    • myslím že 600K kusů za první 2 týdny není málo :-) (zdroj: http://www.segasammy.co.jp/english/p...re_e_final.pdf strana 24 -je to zhodnocení období končící 31.3.2011)
  • Inquisitor
    Tohle je jediný díl série který jsem si nekoupil (teda kromě ještě prvního Shoguna), protože mě japonsko absolutně nepřitahuje. Doufám že další díl bude Rome.
    • Podle me a dalsich bude pristi total war z ww1, ale nechme se prekvapit :)
      • Inquisitor
        Tak to si nedovedu představit, jak zpracují zákopovou válku. Já si nemyslim že by se přehoupli do moderního věku, ale nechme se překvapit no.
        • Prvá svetová nebola o zákopovej vojne. Na východnej fronte, v afrike, blízkom východe a na mori sa bojovala normálna mobilná vojna. Dokonca aj na západe sa malo bojovať mobílne, ale bohužial uviazli na mŕtvom bode, keď zásobovanie nestíhalo s armádami + kvôli ďaľším nedotiahnutým problémom.
          • Kdyby bylo nebylo... Pravda je taková, že se na západní frontě vedla poziční válka a jako taková je se způsobem bojů v hrách Total War neslučitelná. Je nepředstavitelné, že by jako místo hlavních bojů ve hře nebyla. Total War prostě ve 20. století být nemůže, protože taková hra by se hratelností naprosto odlišovala od svých předchůdců.
            • Tikov
              Poziční válka je úplně stejně "neslučitelná" jako Empire a tenhle Shogun- je si třeba uvědomit že za první války se používala v zásadě stejná taktika a nevidím rozdíl jestli posílám proti pevnosti/okopu jednotku s křesadlovkou/perkuskou/jehlovkou/opakovačkou. Jediná věc která by byla třeba dořešit, by bylo remizování bitvy (=potřeba udělat rozumnou AI, která nebude útočit když zrovna s 50% ztrátama odrazil 60% nepřátelských sil) a možnost útoku z fortu na fort.
              Ano, 20. století je už mimo TW mechaniky, ale ne nadarmo končí dlouhé 19. století rokem 1918 ;) (Osobně by se mi v tom případě líbilo zasazení od roku 48 do roku 18)
          • Presne.
    • Doporučil bych se kouknout na dokument Samurai o Miyamoto Musashim *3* Ale taky bych bral novej Medieval.
    • A vidíte... ty rozdíly mezi hráči... já zase nemám zájem o Evropu, potažmo Řím, ale mám rád staré Japonsko... mě druhým Shogunem udělali radost... ale pořád jsem si ho ještě nekoupil... sakra musím na něj našetřit... je to boj, opravit auto, ši koupit Shogun 2? *1*
      • Masa-san
        Taky bych radši Japonsko, nějak jsem už přehlcen evropskými dějinami a zatím jsem hrál snad jen jednu hru ,Shoguna 2, který je situován v Japonsku. Ale radši opravdu oprav to auto, jestli ho potřebuješ. *3*
      • Inquisitor
        Jasně, sto lidí, sto chutí. Ale radši si oprav to auto, nebo budeš chodit pěšky:)
        • Noo kdyz bude mit shoguna, a parit campane, ci avatar conquest, tak pak mozna nebude mit potrebu chodit, max do obchodu pro rohliky ;-D
      • Ta kampaň pro dva hráče tam je už od napoleona *3*
    • Já ne... A docela mně leze krkem, že každý druhý chce Rome *1*
      • smejki
        a já chci kombinaci TW a Europy Universalis, hru, kde budou desítky civilizací, bude zahrnovat většinu světa, bude mít soubojový systém TW a bude mít rozpětí přes několik století. ^_^
        • Hairy_Ass
          Empire má desítky civilizací a zahrnuje velkou část světa (kvalit EU sice nedosahuje, ale Darth mod mu hodně pomáha), jen nemá to rozpětí několika staletí, no. *4*
        • Inquisitor
          Přesně to je můj sen:). Ekonomiku, diplomacii z Europy Universalis a soubojový systém z Total War. Teď jsem si koupil Europa Universalis 3 Ultimate Edition, obsahující i Universalis Rome za dvě stovky a je to paráda.
        • Jj taky dobrá myšlenka.. Například SŘŘ je v podání Creative Assembly dost ubohá oproti EUIII
      • Ja bych si dal klidne dalsi Medieval *3*
        Je porad co zlepsovat.
        • Inquisitor
          Jo Medieval bych bral taky. Ostatně Medieval 2 je můj nejoblíbenější díl.
        • Osobně bych si dal Evropu v letech 1530-1650. Ale pokud to nebude Rome, tak mi je celkem jedno s čím přijdou
          • Hairy_Ass
            Jo, 16. a 17. století by bylo fajn - mohlo by se to jmenovat The Fall of the Renaissance: Total War (asi moc dlouhé, ale nic výstižnějšího mě nenapadlo *15* ). Ale Rome2 nebo Medieval 3 bych taky bral (vlastně bych bral cokoliv s čím CA přijdou *1*).
          • A hlavne plnohodnotnou kampan online ve vice hracich.
            Sice by to bylo na dlouho,ale urcite bychom to s kamosem rozjeli a ovladli evropu & svatou zemi (japonsko neni nas salek kavy i kdyz nic proti).
  • Zajimavé by bylo, pokud by se jim podařilo do budoucna propojit námořní s pozemními bitvami tak aby jste mohli z moře ostřelovat pobřežní základny a postavení (nebo to půjde???). Asi masakr na ovládání, ale... Jinak ze Shoguna jsem byl nadšen, ale na rozdíl od předchozích dílů série mi nějak nepřirostl k srdci. Možná se to brzo změní...Hezký den

JP
    • PreidaQ
      Právě, že tohle by měl být první TW, kde už to konečně půjde *3*.
      • Paráda....
    • Něco takového tam je *3*
  • Hairy_Ass
    "Nudné námořní bitvy z Shoguna 2 jsou pryč a vrací se ty v duchu Empire."

- Tak já jsem si v Shogunovi 2 postavil loďstvo z nanbanských obchodních lodí a hrál jsem v duchu Empire (ke smůle samurajských kocábek) - stal jsem se absolutním pánem na mořích. *15*
    • A co teprve Evropské galeony *1*
      • Hairy_Ass
        Vždyť to v podstatě evropské lodě byly (jediná lepší loď ve hře byla ta Černá loď, ale ta byla jenom jedna). *4*
        • Jo sorry... Já jsem nějak nečetl to obchodní. Já myslel že mluvíš o těch krabičkách s děli na moři *1*
          • PreidaQ
            "Nanban trade ship" právě nebyly vůbec obchodní lodě, ale byly to prostě evropské lodě s 12 děly na palubě a 300 muži posádky. A i když ten duch Empireu navozovali, tak ale byly hrozně overpowered. *7*
            • Hairy_Ass
              No, já do křesťanství rovnou plánovaně šel, takže jsem byl připraven na menší problémy. *3*
            • PreidaQ
              Já je používal také. Akorát jsem později příšerně litoval toho, že jsem stavěl ten evropský přístav, protože se mi začalo kvůli tomu bouřit asi 5 provincií a armády nebylo nazbyt *3*.
            • Hairy_Ass
              No a? Proto je taky používám. *3*
  • Shogun 2 som neskusal, nemam na to stroj, najviac sa mi pacilo Medieval 2. Europa, nam znamy kontinent, a vela narodov - to je to prave orechove. Ci hrat na istotu a vybrat si silny narod, alebo skusit maly slaby stat v strednej Europe a snazit sa ovladnut kontinent.

Neviem, aky je Shogun 2, ale uz Empire sa mi zdalo prekombinovane, prilis komplikovane, niekedy zbytocne do hlbky.
    • Hairy_Ass
      Empire byl komplikovaný jen v okamžiku, kdy se tvoje území začalo rozlézat i do dalších kontinentů (Ameriky a Asie, resp. Indie), jinak to je v pohodě. A Shogun 2 je dobře vybalancovaný, taky tam máš silné i slabé "národy" - Evropa je mi taky bližší, ale to není důvod proč si nechat ujít zatím nejlepší díl série.
      • PreidaQ
        Mě se naopak na Shogunovi 2 nelíbila strašná omezenost jednotek. Každý klan měl stejné, akorát s jinými bonusy. V téhle oblasti na tom podle mě byli všechny ostatní TW lépe *3*.
  • Zapol som si znova Medieval 2 a mam chut s celou seriou skoncit. Hram za Nemecko, na zaciatku rychlo obsadim par miest a zacnem rozvijat risu s priblizne 13 provinciami. Z juhu na mna stale utocia Milancania a Venicania a nemozem si s nimi poradit. Mam 3x take velke teritorium ako oni, 4x vacsie produkcne kapacity a oni stale posielaju jednotky takym tempom ako ja, a to mam 13 miest, oni asi 3. Medzi sebou sa Milano, Benatky, Madari ani Francuzi nebiju, vsetci utocia iba na mna. A obcas aby toho nebolo dost, tak na mna zautoci spojenec Polsko ci Francuzsko prave ked bojujem na vsetkych frontach. Mam taky pocit ze AI podvadza s tou vyrobou jednotiek.
    • Hairy_Ass
      Na VH je pravda, že AI cheatuje dost festově (ve všech TW hrách) - například hrát za klan Hattori v Shogun 2 je na VH prakticky nehratelné. *1*
    • PreidaQ
      No jo, cheatování AI je jednou z domén série TW. Tam, kde pořádná umělá inteligance schází, se to musí dohánět jinak... *3*
    • a to im este obsadim 2 mesta, uplne vyplienim, predam vsetky budovy a odidem, o par tahov dalej, zase veselo produkuju jednotky, akokeby sa nic nestalo.
  • podle predposledniho screenu... to muzu v bitve ovladat az 50 jednotek?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit