Přejít na výpis diskuzí
Jim Brown z Epic Games radí: kašlete na příběh!
16.10.2013 | Pavel Dobrovský
95 příspěvků
-
Tech tu je, tenhle druh nadpisu nesnasim
-
Telltale, Crystal Dynamics, Eidos, Rockstar, Irrational games, Ubisoft, MercurySteam/Kojima productions,...
Tyhle a mnoho dalších na příběhy poslední roky rozhodně nekašlou, já si teda alespoň nemůžu stěžovat že bych byl co se příběhů týče nějak zklamán. -
Já bych to zase nehrotil. Kapitán John Brown má pravdu v tom, že je super, když si člověk v dobře udělaném sandboxu udělá vlastní příběh - pro mě například Elder Scrolls nebo série Civilizace. Na druhou stranu, v sandboxu si člověk nikdy neuděolá příběh se skutečnou myšlenkou nebo pointou - na to je třeba pevná ruka vypravěče. Bioshock Infinite, Last of Us, Planescape Torment atd. člověk v sandboxu neudělá. Prostě oba přístupy jsou dobré na něco.
Podle mě ale je něco špatně na hrách Bioshock Infinite, kde je super svět a příběh, ale to střílení je tam pro spoustu lidí spíš na obtíž. To měl možná Brown na mysli.
Každopádně podnětný článek! -
Taky se mi líbí vize, že hráč si tvoří příběh sám. Ostatně třeba z Rome:TW (1) mám do teď jeden z nejsilnějších zážitků, které jsem z her kdy měl, protože jsem si za celou dobu hraní poctivě pracoval na svém příběhu a pocit kdy jsem dobyl celou Evropu (respektive ji nechal uvrhnout do chaosu rebelských měst) byl k nezaplacení.
-
Nadpis jak ze Super.cz *7*.
-
Spousta her ma dobrej pribeh, ale co stane když ten pribeh z te hry odstraníme..zustane mnohdy podprumerna herni napln, která by bez pribehu byla jen stezi hratelna. A to je podle me spatne, definece slova HRA a HRAT je podle me uplne neco jiného.
-
a není lepsi si to dramaticke finále vytvořit tak nejak sam nez jen pasivne koukat co si pani vyvojari za pomoci nejakeho grafomana vymysleli? Pribeh ve hre by mel byt jen prijemny doplněk. Me osobne nikdy nenapadlo hrat hru jen kvůli pribehu, jaksi mi to nestaci, chci skutecne hrat a to tak aby me to bavilo, a ne jen cekat na další cut scenu nebo tabulku s haldou textu.
-
Osobně nevím jak si Brownova slova vyložit. Alibismus? Scénáristům dochází nápady, tak si tvořte příběh sami? Myšlenka samotná nezní špatně, ale jaká bude realita? Několik let svého hráčského života se snažím lidem vysvětlit, že se nejedná pouze o bezduché střílení s hlavou zabořenou v monitoru zaprděného pokoje, ale že "koukám" na "Titanic" nebo "Avatara" stejně jako oni, ale s tím rozdílem, že se do dění aktivně zapojím a na konci mě čeká stejně dramatické a úžasné finále! Jenže nezbude z hraní díky vizím p. Browna a jemu podobným pouze ta "bezduchá střílečka" v zaprděném pokoji? Nejsem si jist *7*
-
Terraria! Príbeh sa tu rozpráva sám a skutočne to funguje. Hráme to nezávisle s kolegom a každý má vždy iné historky. A tá motivácia preskúmávať, ísť na výpravu za surovinami, niečo si vyrobiť, zabiť bossa atd. je oveľa silnejšia ako naskriptovaný príbeh pretože je takýto zážitok osobnejší.
-
Presne to me taky napadlo. Dark Souls jsou skvelej priklad toho o cem ten pan mluvi a fungujou skvele.
-
kašlete na příběh! ... Kaslete na SP hry, Sp udelejte jako obycejnou strilecku hlavne WOW a spoustu bloom, HDR presvicene. MP je budoucnost a nejelepe F2p a pribeh tam neni potreba. *3* *4* Hiip hiip huRRáá. *4*
-
problém je ze her s pribehem jako Torment je jen par, a spouste her by opravdu prospelo kdyby finance vynalozene na vybudovani pribehu který pak stejne za moc nestoji sli třeba na rozsireni hratelnosti a systemu hry. Ja vim ze porad někdo ceka pribehy ve stylu tormentu ale bohužel moc se nadari. Muj názor je ten ze kdo chce kvalitni pribehy bude mit lepsi cist knihy nebo koukat na filmy, preci jen hry jsou od slova hrat a třeba takove Dark Souls a další nazorne předvedlo jak by to mělo vypadat.
-
Planescape Torment má daleko větší přesah než všechny moje neojblíbenější filmy a knihy, na které nedám dopustit, pane Browne. To, že se na příběh kolem kašle poslední roky, neznamená. že se hry posunou dál - ba naopak... Richard Hilleman onehdá zase tvrdil, že hry jsou moc komplikované. Má to cenu komentovat?
-
Zkrátka, to co přineslo Dark Souls (a mnoho jiných RPG už v minulosti) už nějaký ten pátek zpět, tak teprve teď začíná nějaký prďola z Epicu hlásat do světa a všichni jeho kolegové ho určitě mají za vizionáře... No to jsou mi panečku novinky.
-
Stejně ty příběhy v hrách jsou většinou jak z béčkovýho, nebo spíš céčkovýho filmu.