Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uklidni se laskavě. Já jen chci hru, která by byla zase hrou a ne něco mezi hrou a filmem. Pořádnou střílečku třeba. Crysis, COD, FC atp. Chci-li ty hry hrát po druhé, budu muset procházet 100x viděné filmečky jak oslík s vykulenýma očima.
  • Podle mě pokud mají hry dobré herní mechanismy a dobře propracovaný lore tak příběh není tak důležitý, pro mě jde o to, aby ten svět dával smysl a příběh si v tom světě vytvořím sám. Skvělý příklad je již zmíněné Dark souls, nebo třeba taky Dwarf fortress.
  • thrax.14
    Ano ta myšlenka zní dobře, ale je někdo schopen ji uvést do praxe? Nedokážu si to asi představit *6* . Například u zaklínače *8* . A pokud to mam chápat jako RP u MMO, tak docela váham *13*
  • C-BEAM
    výborný príspevok, díky.
  • Robotron3
    Uplně nejlepší je se vykašlat na příběh v adventurách. Tyhle lidi ty svoje prupovídky snad veřejně šířej, aby zblbli konkurenci, jinak to neni možný *15*
  • God-of-War
    A ja radim: Kaslete na toho vola!
  • xnire
    No nevím nevím, kdyby např. z Halo singleplayeru odstranili příběh, byla by to taková "tupá" , zábavná střílečka kde kosíte Covenanty bezdůvodně. Příběh mi dává důvod proč jím ty zadečky (p*del je sprosté slovo ? *1* ) nakopávat. Příběh je od toho, aby vás motivoval pokračovat a když se skloubí s dobrou hratelností, je na světě hit.
  • Chudáčku aby tě neubylo.
  • Jack1947
    Vidis a ja to hral presto ze mi mizely Savy... ta hra se dala doparit i za den. Tohle co tu predkladas, uz vazne je jak plac ... *7*
  • Mohu jen souhlasit, k Dark Souls mám identický vztah.
  • Bohuzial mas pravdu :(
  • Stane se. Přesto mi přijde komentování propracovanější tady než třeba na YT, Stream, Zive atp.
  • Nejhorší co lze udělat u hry, je mučení pomocí filmových scének. Hrál jsem FC3 po druhé a kvůli dlouhým scénkám jsem se na to v*sral. A když jsem padal spoutaný do díry vody, musel jsem nesmyslně si rozbít klávesnici mačkáním tlačítek, abych se osvobodil. Znáte to, zmáčkni A W S D SPACE a bude z tebe velký kluk. Pokazil jsem to asi 3x a vždy jsem si musel vyslechnout rozhovor dlouhý asi 6 minut než jsem mohl skočit. Příběh je OK, ale nemožností přeskakovat scénky dostává hráč pocit, že mu ho hra vnucuje. Když se to hraje poprvé OK, ale pokud je příběh béčkový, podruhé to nemá smysl si znovu protrpět.
  • Whoops, to mala byt reakcia :(
  • Pierre: Prakticky veskery vysvetleni pribehu se odehraje v intru nebou outru... vic ale Dark Souls nepotrebuje. Cil mas jasne danej a to jak se k nemu dostanes v tom uz ti hra dava volnou ruku a pribeh te cesty k tomu vytycenymu cily si postavis sam v hlave pri hrani.
    Samozrejme to takhle fungovat nebude pro kazdou hru. Udelej tohle se SP her jako Call of Duty nebo Battlefield a nic ti nezbyde.

VergiliusGrey: Witcher a Dark Souls jsou ale dost rozdilne hry prave v pristupu k pribehu. Witcher ma v sobe takovy ty prvky adventury a stoji na pribezich ktere ti hra predhazuje rozhovorama s ruznyma postavama a vypravecima animacema v prubehu hrani coz je absolutne rozdilnej pristup k veci a oba ty pristupy fungujou i kdyz po svym.
  • Alebo si proste len starsi.. :-)
  • Tak treba rozdelovat v jakem zanru je pribeh nutny... nekdy je pribeh jen naplast na hru, aby to "cele" davalo nejaky "smysl". (Call of Duty) Bohuzel je mnoho her co si na "pribehu" zakladaji, tedy nemaji zabavne herni mechanizmy, nebo maji sterilni prostredi, a az trapne "copy/paste" ukoly. Nakonec ani ten hlavni "pribeh" nestoji za nic.
    Napriklad takovy SandBox Far-Cry3 ma (pod)prumerny pribeh, a prumerne herni mechanizmy. Za svou totalni PRUMERNOST dostal 8/10. Proc? Protoze na herni scene je tezke s necim "aktualnim" srovnavat. Hratelnost 6/10, Pribeh 5/10.
    Proc DOOM byl uspesny? Za nedlouho Heretic, Hexen, Shadow Warrior, Duke3D, Blood, Quake... vsechno to byly (da se rict) uspesne HRY! Byl v nich pribeh? Mozna tak v titulcich danych her. Jde hlavne o ATMOSFERU! Dane Hry hodnotim: Hratelnost 8/10, pribeh 3/10.
    Proc Call of Duty je uspesne? Ne diky pribehu, nebo neustale kopiraci... jde o tu atmosferu velkolepe bitvy s terorizmem, (ano, je to proste tema 21stoleti) kdy bojujete proti (ne)organizovane prevaze. Jen ten TUNEL to castecne kazi. Hratelnost 8/10, Pribeh 5/10.
    (Ted si vzpomente na stare FPS hry 90let... kazda z nich mela atmosferu a pribeh byl jen zaminka toho vseho, co se deje... zbytek byl na Vas.)
    Skyrim... proc ma uspech? Kvuli pribehu? Ne... kvuli atmosfere! Pocit neohrozeneho valecnika co putuje krajinou a voli si svou cestu napric neznamemu... to je Skyrim. No... pro me byl taky nedotazeny, protoze ta absolutni tupost a doslova strasne animace postav, mi ten cely dojem kazil. Herne to byl taky zase prumer. Ac nezapomenu na sveho prvniho, sestreleneho, draka, to bylo jak z filmu. No a pribeh... prumer, ale bocni Questy meli sve kouzlo. Hratelnost 7/10, Pribeh 6/10.
    Diablo2 taky nema pribeh a ma suprovy uspech diky originalite, atmosfere. Pribeh? Mozna neco tam melo byt, ale nakonec to zustalo jako zaminka, ktera byla: "KILL everything that is not human!!!" A samotny herni mechanizmy, jsou vysperkovany k sve dokonalosti! Hratelnost 9/10, Pribeh 4/10.
    PlanetscapeTorment... tak to je PRIBEH sam o sobe! Ne pro kazdeho, ale svou kvalitou je natolik vyspely, ze by Vam dnesnich 10/10 pro tu HRU nestacilo! Popisovat tu hru je zbytecne, jen napisu tohle: Je to takovy Klenot, jako pravy obraz "Mona Lisa". Ne kazdeho to zajima, ale je to nefalsovana Kvalita. Hratelnost 8/10, Pribeh 11/10. :-)

Skoda... dnes si uz rikam, ze "Hry nejsou Hry, ale iluze Her."
  • Komentář jak ze Super.cz *7* .
  • VergiliusGrey
    To mě právě Dark Souls díky absenci pořádné dějové linky nezaujalo. Svět vypadá hezky, bojový systém mi taky vyhovuje a obtížnost je férová. Ale mě třeba chybí motivace tu hru hrát. Nehraju hry, abych si dokazoval, že dokážu sejmout bosse na vysokou obtížnost. Proto mě taky Dark Souls omrzely. Nejlepší by byla kombinace obou přístupů, což bych řekl, že by mohl přinést třeba Witcher 3 s otevřeným světem.
  • Dark Soul funguje presne jak ma, hra s velmi jednoduchym pribehem, ktery NPCs odvypravi cca 15 vetami. Takova zabavna mlaticka pro vecerni oddech. Hlavne hrace neobtezovat pribehem nebo rozsahlymi dialogy, kdyz muzou 95% casu stravit mlacenim priser. At zije pokrok

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit