-
No tak! To je mozna hra, kterou hledas. Moc pekna zalezitost :)
-
ah, braid sem nikdy nehral...netusim proc, abych se priznal >_>
-
To asi ne. Ono když chceš něco hodnotit jako umění, musíš si předem stanovit kritéria. Umění, o kterým se učíš ve škole, například nejslavnější obrazy, mají podle mě ty kritéria dost vysoko a je pravdou, že Picassa, ať už se ti jeho obrazy libí nebo ne, prostě nezopakuješ. A o to jde, o tu originalitu. Pro mě je například Call of Duty brak, protože mým kritériím (dobrej příběh, atmosféra, nápady) prostě nestačí, a naopak obdivuju série jako Half-Life, BioShock nebo System Shock. A někdo to má obráceně no.
-
Pravda. Tvoje *3* Omlouvám se za mylnou informaci.
-
A ja jsem si jeste vzpomnel na Braid, i kdyz to zna asi kazdy. To je taky trochu lyricka hra :)
-
Což ovšem taky není pravda :-)
-
je to rekneme, posledni ciste lyricka a umelecka potrava pro dusi, kterou jsem na PC potkal...vysla pred sesti lety, smutne =)
-
Psal jsem, že autoři Dear Esther udělali i The Path.
-
Tato hra je od stejných lidí, jako Journey (a The Path je naopak od někoho úplně jiného).
-
No vida, tak o tomhle jsem nikdy neslyšel...
-
Teo: to urcite ne, byla to malinka zalezitost, nejspis delana na kolene jednim clovekem, nebo nejakym velmi malym tymem, a je to taky uz peknych par let... let's consult the mighty google, shall we?
http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_(video_game)
tohle =) -
To sice nejedná, ale emoce to v tobě nejspíš vyvolá, nejspíš tě to donutí i k zamýšlení a každopádně zjistíš, že takovou hru si ještě nehrál, nebudu-li počítat podobnou, ale skromnější The Patrh, hříčku od stejných autorů. O hře s klukem, kterej sbírá obláčky, opravdu nevím. Nešlo o nějaký mod do Flight Simulatoru? *1* *1* *1*
-
Teo:
To dost záleží na tom, jak umění vnímáš. Tedy to slovo.
Já jako ty typické konvenční mástrpísy, o kterých je člověk nucen se učit ve škole. I když mohu za umění považovat... co já vím, třeba Cradle of Filth nebo Jiřího Kulhánka, za umění v normálním slova smyslu se to brát nedá. -
Hmm, Dear Esther vypada hezky a tech sedm euro nebo kolik za to chteli se mi taky nezdalo prehnanych, takze uz pekne pribyva na disk =). Diky za doporuceni, nevertheless se nejedna o nejakou hravou, prijemnou, zasnenou lyrickou hru, kterou bych hrozne rad nasel...neco podobnyho, jako, jestli si vzpomenes, byla kdysi jedna hricka, kde clovek nejak lital s takovym malym klucinou a sbiral oblacky, nebo neco podobnyho...o nicem jinym to mam takovej pocit nebylo, ale i tak to bylo neuveritelny =)
-
Však ono by se našlo něco, co bys za umění označil. Možná bys byl sám, kdo by si to myslel, ale to není zase tak podstatný. Neber umění tak elitářsky. Journey je prostě jiná a kvalitní hra a udělat ji jinak a kvalitně může být umění, proč ne.
-
To jistě. Hřeje-li někoho něco u srdce z důvodu, který nechápu, dobře pro něj. O tom se s nikým nehádám. Jen říkám, že já osobně umění nechápu a nevnímám. Toť vše.
-
Tak v Rusku se s tím podle Pathologic, Sublustrum nebo The Void nemažou, a to jistě nejde o žádný indie underground. Škoda, že není víc firem jako Sony, který by víc tlačili originální tituly na PC platformu za rozpočty, o kterejch se může indie vývojářům jenom zdát...
-
Hmm, mam kamarada, ktery hraje skoro jenom indie pociny, a to jeste idealne od nejakych zapadlych ruskych autoru, o kterych nikdo nikdy neslysel...a pak mi vypravi, jak je cela hra v podstate basen a neuveritelne chytra, a tak podobne...jenze ja rusky neumim ani slovo >.>
kazdopadne se podivam na dear esther. From dust mam jako milovnik malinko abstraktnejsich veci samozrejme dohrany, pripomnelo mi to ty stary francouzsky uchylarny. V dobrym slova smyslu...a sakra prace, ja si flower zahrat CHCI! pride mi to jako genialni napad a hra naprosto presne pro me >< -
Možná mají evropští vývojáři vyvinutější smysl pro temno než jejich američtí/japonští/asijští kolegové *3*
-
Je to zvlastni, ted kdyz o tom premyslim, na PC "neco jako umelecke hry" byly spis vzdy depresivni, temne a skoro horory, nevim proc :) O nicem jako Journey a Flower na PC taky netento. Ale zasebe taky doporucuju From Dust vsemi deseti, i kdyz je to takova hra jen trochu.