Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud autor recenze nehraje hru na doporučené HW sestavě, nemůže soudit optimalizaci hry.

Když má v PC GPU, která dalece přesahuje doporučené požadavky na HW, jak autor pozná, že se optimalizace povedla? Toto bych proto z recenze vyškrtl: "Optimalizace hry je bezproblémová", protože: "...na i7+980Ti se hra držela v 1080p a 1440p ve stabilních 60 fps..." Pouze pokud by byl fakt velký problém s optimalizací, měl by to šanci autor poznat, protože ani jeho silně nadprůměrná grafárna by se zapotila více, než by bylo zdrávo. Takže správně by bylo: "Na mé sestavě i7+980Ti se hra držela v 1080p a 1440p ve stabilních 60 fps..."

Nepiště nesmysly do recenzí.

Just Cause měl vždycky dementní příběh a herní náplň byla o tom rozstřílet všechno na sr4čky a to pořád dokola a dokola. Tak to prostě je. Mně to stačilo. Na příběh tu mám jiné hry. V call of duty taky nikdo nehledá taktiku, ve skyrimu rozsáhlý ekonomický model a v dark souls fotorealistickou grafiku a reálný boj.
    • vitej na games, kde recenzent v recenzi na just cause 3 vyčíta hre cituji: "Ani jednou si nemůžete vybrat dějové řešení situace"
      • nightborne
        A můžeš si snad vybrat? Recenze rozebírá všechny stránky hry tyvole, jakej to má příběh, jakou to má akci, jakej je výslednej dojem. Když je akce super a příběh na hovno, tak to tam taky bude řečený, aby si lidi mohli vybrat a nekoupili si to hráči, kterejm třeba o příběh jde. A těm, co je děj fuk, to může bejt jedno. A co já se zas rozčiluju hergot.
    • gesto
      Možná autor článku nečerpal jenom se své sestavy, ono není nic těžkého napsat do youtube třeba Just Cause GTX 970 nebo AMD r9 390 atd a vidí to tam
    • del0
      Je spousta takových, kteří považují příběh u jakéhokoliv žánru jako nutnost. Bez toho je pro ně hra zastaralá / bez pointy / whatever. Přijde mi to hloupý (když mě hra baví, tak nepotřebuju příběh), ale jak se říká, sto lidí sto chutí.
      • vždyt tam pribeh je, akorat je pry slabej (vec nazoru). ono lepší slabej pribeh než na hlavu postaveny skvosty typu fallout, skyrim, witcher a pod. koneckoncu ani slavnej dark souls pribeh nema
        • a navzdy jim zustane
    • nightborne
      A přesně pro tebe ta hra je. Jak se v recenzi asi tak třikrát opakuje.

A věř tomu, že špatně optimalizovanou hru poznáš fakt na čemkoliv...45-50 fps ve 4k je daleko lepší než většina ostatních her na stejný konfiguraci, proto to hodnocení. I když to mohlo bejt jenom štěstí, zdá se, že to dost lidem blbne a jde hůř.

edit: Lidem se to, koukám, nezdá, ale musím si za tím stát...stejná konfigurace, fallout 4 dokázal běžet místama 15 fps, batman se chvílema propadal o 30 fps sem a tam, gta 5 běží okolo 40 fps stabilně, zaklínač okolo 30 - a just cause 3 v pohodě okolo 50. To mi přijde prostě fajn. Ale jak říkám, mohlo to bejt štěstí =).

edit2: Ale jako fakt by mě docela zajímalo, s čím mají nesouhlasiči problém... si jako myslíte, že si ty čísla vymejšlim z dlouhý chvíle, nebo co *15* ?
  • Opravdu nechápu, kdo rozhoduje o příběhu. Scénárista nebo umaštěný programátor co dělá UI k menu? Vymyslet pohádku dokáže i malé dítě. Ať mi nikdo neříká, že se nedá vymyslet něco poutavějšího, jak ty dnešní rádo by hry.
    • Da, ale to by nekdo musel pouzivat mozek a to boli.
    • myslím že dnešní hrači potrebují príbeh aby vyplnili to prázdno co maji v hlave *3*
    • no viděl jsem tu "slečnu" co dělala příběh k epicfailu MassEffect 3 a tyhle lidi nic poutavějšího nevymyslí, to je marný to je marný to je marný
      • ME3 nebl epicfail. Spíš jsi asi nepochopil ukončení...
  • U optimalizace jsem se neskutečně pobavil. Ta hra je neoptimalizovaný vrak, který nejede na ničem pořádně. Trpí neskutečným memory leakem, větším než minulý rok Far Cry 4, je to schopný sežrat víc jak 12Gb RAMek. Tohle než opraví bude trvat minimálně do konce ledna. Vůbec nechápu jak si tohle můžou vůbec dovolit vydat.
    • Taky to hraju naprosto v pohodě na max a full HD. Možná by to chtělo upgradovat kalkulačku.
    • nightborne
      Hmm, čím dál tím víc to vypadá, že jsem měl prostě štěstí, když mi to běželo v pohodě =).
  • Hrál jsem jen dvojku a po pár hodinách jsem zjistil, že se do toho vyloženě nutím. Soudě dle recenze trojku vynechám, protože je to zas to samé. V GTA se taky dá vyblbnout a dělat bordel, ale má i příběh, který stojí za řeč, a zajímavé postavy. Přitom napsat do Just Cause dobrej příběh by nebylo zas až tak těžký - k tý ztřeštěnosti by sedlo něco ve stylu No One Lives Forever například. Lidi, co chtěj blbnout, by si blbli dál, a lidi, co je táhne příběh, by taky byli spokojení. Škoda!
    • lidi co chteji blbnout by ten pribeh obtežoval protože by ho nešlo ignorovat
  • Hlavní hrdina je u mě totální marketingový fail - už dlouho jsem neviděl tak nudného typa.
    • kubi-wan
      Což je dost škoda, protože Rico měl v jedničce charismatu na rozdávání, přestože byl jeho charakter taky plochej jak rýsovací prkno. Autoři bohužel během dalších dílů obrousili Ricovi všechny exotický rysy a udělali z něj tuctovýho macho samečka...
      Dneska už si neni vůbec podobnej, viz https://megadownloadcore.files.wordpress.com/2014/02/just.jpg
      • V jedničce i dvojce měl šťávu, ale to co z něho udělali ve trojce je k smíchu - fotřík odvedle...
  • Podle recenzí na Kotaku má hra problémy s optimalizací na všech platformách. Ví někdo, co je na tom pravdy?
    • klasika, niekto zase potreboval stihnúť vianočnú sezónu a tak nás ešte čaká pár mesiacov patchovania, kým to bude vyzerať tak, ako malo pri vydaní. Však prečo nie, ovečky kúpia...
      • ta hra bola gold davno pred vydanim. rozdiel je ze to robilo ine studio ako just cause 2. tá akoze lepsia cast ktora robila na JC2 tak spravila Mad Maxa.
    • Na ps4 mi jeden loading zabral skoro 8 minut. Na xboxu to je prej jeste horsi
      • filias
        SSD + dostatek paměti a až na úvodní loading vše zvládá do 10s. Jen to občas padne.
      • jeanczarny
        z těch časů načítání si dělá srandu kdekdo: https://www.youtube.com/watch?v=VvL41BSWejE
    • je to pravda. dokonca aj na glorious ps4 padaju frame-y a nejake problemy s memory leakom to ma ci co
  • To zní jako Just Cause. Trochu mě mrzí. Slibovali, že si uvědomují, že v JC2 byl slabý příběh, a že na něm zapracují (vzpomínám si na termíny jako "promrhaný potenciál" popř. podobné - z úst samotných vývojářů).

JC1 i 2 mě ale bavilo. Faktu že jsem nepředobjednal nelituji... ale myslím, že bych nelitoval ani v opačném případě. Pokud slibují poupravený klon JC2, který je přes kopírák jen do určité míry, viděl bych to na titul na pár večerů někdy později.
  • Pockame si na odladenie a cenu 20e a bude to OK...
  • Jack1947
    Just cause 3DLC bohužel dá se říct to samé jako původní hra + pár blbinek navíc ale kdyby si to nezahrál o nic moc bych nepřišel... ono občas více už toho rozjedeného není zas tak dobré. I když tam byli Mechy a droni a Wingsuit kterej vzlétnul ze země se zbraněma... furt stejnej mustr, opakování navíc poměrně krátké.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit