Přejít na výpis diskuzí
K dosažení optimálního zážitku při hraní Dying Light je třeba 16 GB RAM
5.12.2014 | Adam Homola
192 příspěvků
-
HW naroky dying light zodpoveda nazvu hry. Budto zhasina svetlo a potrebuju kus zasvietit u ludi v domacnosti, aby si vsimli, ze hra existuje a bude von uz onedlho. Alebo a to je horsie, bude zmrvena optimalizacia, nedaju si stym pracu a vykasluu sa na PC, ako to rado robieva napr. UBISOFT. V mojich ociach existuje uz asi len jedna firma, co si este ako tak da zalezat na tom, co PC hracom aj konzolistom na rovnakej urovni je schopne ponuknut a to je CD Projekt Red. Nemozem si pomoct, ale aj Z1 aj Z2 boli zvladnute super, teda co si ja pametam a maju celkom ludsky pristup k hracom. Nesnazia sa pchat rozne DRM do svojich hier a aj to tak vyzera. Teda podla mna, urcite existuju este aj ine firmy, ale tato my najviac zarezonovala v mysli. Je to nieco na sposob akcia a reakcia, ked vyvojar ponukne produkt ubohej kvality, tak bude mat aj ubohu predajnost a ziskovost, ked ponuknu kvalitny produkt dostavia sa aj kvalitne zisky. Samozrejme nie j eto pravidlo a aj tu su vynimky, zial mnohokrat na skodu. Priklad uvediem, ACU od UBI, urcite zmrvena hra, ale predalo sa jej tym padom menej, neverim, pride dalsi diel, preda sa toho viac, podla skusenosti stohto diela nie, podla skusenosti urcujucich ludsku povahu, tak znovu sa toho preda mnoho. Ludia su fakt ako stado bez pastiera. Velmi tazko sa stado uci a tak kupuje nekvalitu, UBI a im podobny si mydlia dlane a vedia, ze akokolvek to vyzera, treba hru vydat aj v stadiu nedokoncenom, ludia na to cakaju, kupia si, budu sklamany, nevadi, vydame dalsi diel, ludia zabudnu kupia znovu, penazenky rastu a kolobeh nie a nie prestat. Hovorim sice iba o UBI a ACU, ale to preto, ze je to taky posledny velky pruser, ktory sa stal co ja viem, na hernom poli. Rozviedol som to tu privelmi, uvahy o nie celkom Dying light, ale v podstate to patri k tomu, pretoze to zacina byt akasi nakaza, ktora sa siri a zatial sa neda zastavit. Myslim tym uvadzat hluposti co sa HW tyka a potom, to ide na pomaly 10rocnych PC. Zastrasovat ludi, aby investovali. Pritom ty co im je prioritou aby hrali iba na MAX a iba na najvyssich rozliseniach ake je mozne, tak ty si tak ci tak kupia ten silnejsi a lepsi HW, pretoze mnohokrat ty su ty, co tomu uveria ako prvy. Pripada my to ako nejake preteky, ktora hra bude vyzadovat silnejsi HW na optimalne hranie. Fakt to zacina byt take tragikomicke.
-
To je hlúposť! Veď predsa všetci vieme, že 640 KB pamäte musí stačiť každému! *5*
-
tak to na PS4 bude lagovat zase, ako unity :D v 15fps:D
-
Podle mě za tím hledáte více, než v tom je.
Tohle je něco jako garance, na čem vám to pojede. Čím výše to nastaví, tím více lidí se slabším HW, na kterém by to asi mělo jet, ale vzhledem k rozdrbanosti PC ekosystému se může dít whatever, můžou poslat do háje. -
-
To vkládání anglických slov do české věty je otřesné....A tím chceš říct, že když dám 64 GB RAM doporučené, tak to rozjedou všichni? Je pak ale nesmysl cokoliv zveřejňovat ohledně požadavků, když neodpovídají realitě.
-
-
A teď tu o Červené Karkulce
-
Ono z toho stejně vyleze naprostá debilita a nikdo to nebude kupovat.
-
Ja mam 6GB ram, a neznam hru (Dragon Age:I, Mordor atd) která by je využívala na plno. Jedina hra která je jakz takz vyuzije je Skyrim s radnou davkou modifikaci. Spis zalezi na graficke pameti, dnesni hry pokud clovek chce mit kvalitne vypadajici texturu skutecne potrebuji minimalne ty 2GB na grafice.
16GB je nesmysl, a i kdyby tam byli skutecne takto kvalitni textury, tak rozdil mezi třeba high a ultra byva většinou minimalni.
PS: taky samo zalezi kolik kdo ma pustenych aplikaci na pozadi, verim ze jsou lidi kterym po startu Win naskoci 50% zaplneni pameti, ale to je jejich bordel. -
Dobrý džouk...
-
gtx 780? To jako vážně? 16 gb ram? Jak jinak donutit hráče zbytečně utrácet za hardware, který by při rozumné optimalizaci vůbec nebyl potřeba? Prostě se na celou optimalizaci vykašlat. Nerad to píšu, ale zlatý konzole....
-
-
Neplácej. Zaprvé byl to fake. Zadruhé na PC máš asi 20 možností jak zvýšit plynulost díky nastavení grafiky v prakticky každé hře pokud máš slabší stroj, co uděláš na zoli s těma 20fps? nic.
-
-
o to nejde. Jde o to, ze se nechceme nikdo vratit do doby, kdy se bude nova grafika kupovat kazdej rok. Grafika v cene ojete konzole. Ale v pohode, ja ale na to nemam a ani mit nechci. Optimalizace: Ano, spechaji, chteji vydavat a vyrabet dalsi hry. Na optimalizaci next gen neni cas (ani nekdy na konzole), ale my si zvyknem a bude to uz naporad. A prechod od PC k konzolim se jim hodi do kramu taky. Tak bacha!
-
-
PC hráč(Predátor- prostě troska no) ale na to má takže nemá smysl se s ním o tom bavit, konzole jsou pro něj plebs low trash. *3*
-
-
-
-
Asi nebudu jediný, kdo má 16GB v počítači už od roku 2011, kdy byly paměti extrémně levné?
-
-
Ja mám v robote dokonca 128 gb ram, je to síce taký menší server, ale podľa poľských chalošov by mi mal dying light bežať 8 krát lepšie ako na ich odporúčanej zostave :D
-