-
ale kdeže, internet se zakáže, zhroutí se ekonomika a všichni pomřeme :D
-
Sohlasím s tou vizí konzolopočítače budoucnosti. Bude to takový Apple Mac OS, pro který budou navíc vycházet všechny herní tituly. Myslím, že to moc dobře ví jak Apple tak i Microsoft. Příští generace OS půjdou tímto směrem.
-
"Jakeze ma ta FullHD plazma rozliseni?" jake asi muze mit rozliseni, kdyz je to FullHD? *1*
vetsi obrazovka delalepsi dojem, ze jsi in, ikdyz se divas z vetsi dalky. Je nesmysl tvrdit, ze kdyz cumis na monitor z pul metru, tak mas stejny pocit velikosti, jako kdyz na metrovou placku koukas z 1,5-2m. Mozek a oko to proste vnima jinak. Bud jsi to nikdy nezkusil, nebo jsi mutant *3*
FullHD TV ma stejne rozliseni jako tvuj 24 palcovy monitor, pokud nemas 1920x1200, ale to uz nema smysl resit. Proto taky hraju auta, FPS a jine akcni hry na PC na sve televizi. Strategie zatim stale na monitoru. Mel jsem PS3, ale za par mesicu jsem ji kvuli nezajmu a nevyuziti prodal kamosovi. Vim ze grafika neni hlavni prvek hratelnsti, ale kdyz je 8 z 10 titulu jak na ps3, tak na pc a na pc to vypada lepe, jsou lepsi moznosti nastaveni apod. tak jsem proste nemel duvod si PS3 nechavat, protoze tituly PS3 only me nechavaji naprosto chladnym. -
stejne tak jsou trapacke hlasky o nejakem udajnem konfortu pri hrani na konsolich. na pc muzu hrat stejne tak bezdratovym ovladacem z pohodli gauce, cumet na velkou placku a mit kvalitni zvuk. resp. na PC ten konfort je vetsi, protoze ma clovek pravo volby a muze si to prizpusobit jak je treba. Kdo chce, hraje na padu, nekomu vyhovuje klavesnice, nekomu jina kombinace a vse je mozne. Hrajte si na cem chcete, jen nelzete lidem do oci nesmyslnymi argumenty, ktere uz davno neplati. Je rok 2010 nikoli rok 2000
-
Plus mně osobně příjde, že autor má trošku dogmatizovanou klávesnici + myš. Já třeba hraju zrovna Assassin's Creed 2, nebo třeba NFS: SHIFT mnohem radši na PC, protože si můžu pustit hry v 1920x1080 + vyhlazování (a AA, což je např. pro SHIFT OBROVSKÝ posun v grafice oproti mému PS3) a úskalí klávesnice+myši? Guess what, prostě hraju přes bezdrátový X360 controller :) a taky na 40" TV vedené přes HDMI z PC + 5.1 bedničkách, znovu u PC. Na PS3 prostě a jednoduše hraju hry, které si na PC třeba zahrát nemůžu (Uncharted 2, Motorstorm: Pacific Rift, Infamous, Littlebigplanet, MGS4, až vyjde tak Gran Turismo 5, atd....)
-
Já mám u PC 5.1 sestavu a to bych zrovna dvakrát nenazval bakelitový repráčky.
A celá řada her se mi líp ovládá na klávesnici a myši.
Navíc mám k PC velice příjemný křeslo s nastavitelnou polohou.
Opravdu jak říkáš takhle generalizovat se nedá a zavání to autorovou neznalostí. -
Half life má auto aim pouze na obtížnost easy to samý HL2.
-
Jo uz vidim jak prumerny konzolovy hrac sedne pred obrovskou plazmu s hifi sestavou. :-D
Jistee treba sedne ale v pripade ze ostatni clenove rodiny se zrovna nechtej na nic koukat a nepotrebuji vegetovat v obyvaku, ze?
Pokud ma konzolovy hrac obrovskou plazmu s hifi sestavou u sebe v pokoji, pak to urcite neni prumerny hrac. Jakeze ma ta FullHD plazma rozliseni? Jiste ze musi na ni cumet z gauce ze 3m, protoze kdyby byl bliz nedalo by se na to koukat. Jenomze na monitor se koukat da i z pulmetrove vzdalenosti. V tom pripade mi logika vyhody velke plazmy jaksi unika. Kvalitni 24´ monitor poskytne daleko lepsi zazitek. -
Nevidim jedinej duvod proč bych si každej rok měl kupovat novej zdroj,monitor,klávesnici,myš nebo zvukovou sestavu dokonce i procesor mi stále bohatě stačí a jediný co sem byl nucenej upgradovat byla grafika.
Mimoto si opravdu myslíte, že pro hraní dnešních her je nutná alespon ATI 5770? -
"přičemž hraní celé řady her je na konzolích z gauče u obrovské televize a s ozvučením domácím kinem prostě lepší zážitek než dřepění na židli u malého monitoru s bakelitovým repráčky, nehledě na fakt, že občas je někde něco víc rozmazané nebo poněkud hranatější. Celá řada her se navíc s joypadem ovládá lépe než s myší."
Tak toto fakt zabil. Kazdemu vyhovuje nieco ine, ale generalizovat sa neda. Kvalitny velky monitor, velke kvalitne sluchatka napr. AKG, mys a keby este bola podpora pre TrackIR, tak uz naozaj nechapem co moze byt na konzoli lepsie.
"Oproti dřívějšku se ovšem vynořilo zcela nové úskalí. Zatímco před deseti lety bylo možné, aby tři bratři z Turecka v garáži sfoukli famózní technologické demo, na základě kterého pak ve třiceti lidech vytvořili revoluční PC hru (Far Cry), dnes, kdy jsou hry o pár generací dál, to už dost dobře možné není. Na to, abyste vytvořili revoluční mainstreamovou hru, potřebujete lidí minimálně dvakrát tolik a kromě toho ještě dvakrát tolik času a především mnohonásobně víc peněz, což má samozřejmě za následek, že toho taky nakonec potřebujete mnohonásobně víc prodat."
Ha! Lenze tu ide hlavne o napady! Dnes urobi hru tim 300 ludi a je to aj tak zle predavany paskvil. -
netřeba sundávat brýle. stačí používat hlavu, že každému vyhovuje něco jiného. takže tobě ujel vlak s rozumem. proč má pořád někdo potřebu těm ostatním vtloukat, co je správné a nejlepší? to je snad každého věc a každého názor. je škoda, že ho někdo prezentuje jako jediný správný.
-
Ano, ano na západě jsou lidé tak chytří a vyspělí, že se jim my zaostalé opice z východu, co ještě hrajem na PC vůbec nemůžeme rovnat , ale nebojte rozdily mizí a až se zbavíme těch Hrozných pirátů a příšerně složitých pc her, kde se musí ještě přemýšlet a něco dokonce nastavovat, tak konečně nastane krasná budoucnost, kdy budem všichni hrát jen na konzolích 30 minutové hry za 2000kč a za další 1000 si budem moci dokoupit nové postavy a autíčka a příběhy a za další mírný poplatek budeme dokonce hrát i online, už se nemůžu dočkat. *12*
-
Pěkně sepsaný článek. Díky za něj
Všem co brojí proti konzolím, tak doporučuji, ať zahodí brýle s dohledem na České/Slovenské hranice a podívají se trochu dál, aby zjistili, že jim s jejich omezeným názorem hodně ujel vlak. -
Tady jsi trochu přestřelil Dane, za 17K se dá sestavit solidní stroj (Core I 5 760, GTX460,4GB, 1TB disk, seasonic zdroj..).
A Benq teď vydal hodně solidně vypadající 24" monitory za 5500 s VA panely, takže už ani není třeba dávat 12K za solidní monitor.
Jasně že je konzole levnější, ale ty PC už jsou dneska levný taky, a kvalita je přeci jen jinde.
Pokud někdo nemá ani jedno a chce hrát, tak bude nejlepší onlive, který funguje solidně už teď. -
Zdarec.
Ja som tuto dilemu vyriesil trocha inak..ako PC hrac s dlhou hracskou karierou (zaciatky na Didaktik so stvokou kaziet a potom v 1993 prva 486 DX 66Mhz s 2x cd-rom :o) ) mam samozrejme hracske PC na urovni DX 10 pre vsetky nove hry na plne detaily. Lenze ako obrazovku mam 32'' Full HD LCD a optickym portom pripojeny SONY 5.1 DTS reciever s poriadnym ozvucenim (L a R front speakers: Wharfedale Xarus 5000 2x250W, atd..) takze PC je vyuzivane aj ako multimedialne centrum na hudbu, filmy a pod. (vizualizacie vo winampe su balada :D ) Hral som hry na konzolach..hral som tie iste hry aj doma a uz som 3x odolal velmi vyhodnym cenam na konzoly od kolegov a podobne. Nema to zmysel, lebo na konzoly su same mainstreamove hry ktore aj tak na PC vyzeraju lepsie. A kedze som tvrdy fanusik Total War serie a inych "odlisnych" hier, nakup konzoly vobec nepripadal do uvahy. Co sa spustania tyka..PC mi ide prakticky nonstop..cakanie v podobe loadingu mi dovoli dat si 2 glgy vody. Co sa tyka konzol..nemyslim si ze si nejaku v buducnosti kupim, jedina ktorej som neodolal je PSP..dost vela poslednu dobu cestujem a hry v mobiloch su dost o nicom.
PS: Ovladanie jednoznacne na klavesnici a mysi..na USB pripojeny gamepad na zavody a pod. hry kde sa to hodi. -
nechapu, jak nekdo muze argumentovat cenou LCD a potom napsat ze PC cloveka vyjde na 22k ... kdyz staci jen namatkove nalistovat CZC a vybrat nejaky komp s uvedenymi parametry a kupodivu cena je o 4k nizsi, nemluve o tom, ze dnesni hry zvladne bez problemu i PC za cenu 15k (bez monitoru)
a ano, 95% lidi televizi vlastni a dokonce to muze byt i super LCD, ale takove je vetsinou v nejake spolecne mistnosti a vetsinou obsazene a prijde mi uplne absurdni cekat na to az se uvolni TV, protoze tam bezi fotbal, hokej, film a kdo vi co jeste, abych si mohl zahrat na konzoli :D Takze ve vysledku, kdyz chci mit jistotu, ze si zahraju kdy zrovna ja chci a ne kdyz mam misto u TV si stejne musim poridit vlastni TV (monitor).
No a protoze dneska 95% lidi vlastni stejne pocitac na praci, tak si muzes vybrat, jestli konzoli s Tv a suntem PC, nebo jedno poradne PC za stejnou cenu. A to je jeste predpoklad ze to pracovni PC potrebuje jen na nejakou kancelarskou praci a nezajima ho nic jineho, protoze potom to taky nemuze byt uplny sunt. -
Xbox je velmi dobrý a univerzální pomocník. Filmy, hudba, sociální sítě, kinect, fotky, online TV... *7*
Ati (AMD) i Nvidia vyrábějí grafiky do konzolí a docela bych si tipnul, že to představuje hlavní zdroj jejich příjmů společně s levnými čipy do notebooků a low end PC. -
Jen taková poznámka pro všechny kalkulátory, kteří vykřikují, že hrát na plazmě může jen nějaký miliardář a že si neumím propojit PC s televizí a další absurdity. Čtyřicetipalcová FULLHD LCD televize stojí 13 tisíc http://www.alza.cz/40-samsung-le40c550-d161869.htm Xbox 360 s 250 GB diskem stojí 7 tisíc. Repráky k počítači i domácímu kinu stojí v zásadě stejně - podle toho jak moc jste nároční.
Koupě televize ale není do ceny hraní na konzole započítaná, protože 95% lidí televizi vlastní a v dnešní době jich drtivá většina má nějakou formu LCD či plazmy. Takže představa, že si někdo kupuje TV kvůli konzoli je zcela zsestná a všichni to moc dobře víte. Cena herního PC s alespoň ATI 5770, 4GB RAM a i5 760 je 22 tisíc. Bez monitoru, klávesnice, gamepadu... Takže se nakonec vyšplhá přes 26 tisíc určitě. Takže i včetně FullHD TV a koupě drahé verze Xboxu je to o šest tisíc levnější investice než PC. Když si k Xboxu koupíte netbook/nettop na práci, vyjde vás to všechno cca stejně jako herní PC, přičemž s herním PC za skoro třicet litrů jste navíc pořád ještě bez televize :)
Jinak autor má doma high end vlastnoručně sestavené HTPC (nulový hluk, maximální výkon, hifi zvukovka) připojené k televizi a momentálně nemá doma ani jednu funkční konzoli a hraje na PC. Na téma propojení PC s domácím kinem jsem napsal šestistránkový článek do Levelu 191. -
Ano, hry, které nebraly tak úplně v potaz používání myši a ty sprity neměly žádné hitboxy, jen jeden obrovský čtverec. Navíc to byly spíš arkády než střílečka na míření typu Quake nebo Unreal. Pokud vím, tak Duke i Doom vycházely konceptem z Wolf 3D, ve kterém byla hrací "plocha" proste jen plocha, žádné schody nebo něco. Na hraní si člověk bohatě vystačil s klávesnicí. Navíc v té době ne každý měl myš......nebo to už je moc dozadu?
Pointa: Držme se přítomnosti. Rychlé FPS jsou na gamepadu bez autoaimu jen stěží hratelné. Autoaim je dnes na PC kvůli zjednodušení hry pro ne tak zkušené hráče, nebo pro ty, co nechtějí výzvu. Slavný Half-Life taky má autoaim. Jednička, ostatní jsem nehrál.
UT3 vyšlo na XBOX i na PS3. Nevím sice, jestli tam je autoaim, ale pochybuji, že by někdo s dualshockem (který mimochodem moc rád používám na jiné druhy her) měl šanci proti hráči s myší a klávesnicí. A to za předpokladu, že tam nějaká pomoc při míření je. -
Fakt je ten, že coby hráč, útrata za hardware je v průběhu času nesrovnatelně nižší s konzolí než jsem to měl dříve s PC, přitom si zapařím více a lépe (žádné kazení hratelnosti problémy s výkonem a kompatibilitou s kdečím jako u PC; obměňování kdejakých PC komponent, že nakonec se člověk stejně nevyhnul koupi celého nového stroje, atd.) Nyní mám notebook na práci a Xbox360 na zábavu a tak mi to vyhovuje dokonale.
A jestli něco PC herní trh zpomaluje, jak občas někdo tvrdí, tak rozhodně ne konzole (jako kdyby vývojáři měli zakázáno svou hru "šít na míru" PC platformě), ale snadné pirátství - to je všeobecně známý fakt. Proto se při vydávání her kolikrát upřednostňují konzole před PC.