Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak když koukám na prodeje Horizon: Zero Dawn, které činily minulý měsíc 3,4 milionů a to je nová IP, tak se musím tomu prohlášení smát a označit to jako alibismus.

    Exkluzivity jsou velice důležité, dokáží vymáčknou z platformy maximum, tvůrci se nemusí soustředit na ostatní platformy, navíc je to prestiž pro danou konzoli, což zase vede k tomu, že danou konzoli koupí více hráčů, čili to podporuje celý herní ekosystém

    Těch exkluzivit od Sony je kupa, vypadá to už teď na lepší generaci než u PS3. Že MS prostě nemá žádné studia, je jejich problém, že ruší hry(Scalebound), to je taky jejich problém.
  • Jde asi i to, jak k tomu ta ci ona firma pristupuje. Nedavno Suhej Josida v jednom rozhovoru prohlasil, ze pro Sony neni uplne dulezite, aby jejich exkluzivni hra byla vydelecna, ale ze jim staci, aby se zaplatila. Berou exkluzivni hry, spise jako reklamu pro svou konzoli a ne zdroj zisku, ten generuji z ostatnich multiplatformnich titulu. Take rekl, ze chteji mit v exkluzivnich hrach co nejvetsi pestrost, protoze to prilaka ruzne hrace, kdezto kdyby delali treba pouze strilecky, tak to prilaka pouze jeden typ hracu.
    • ucho
      Uncharted 4 se prodalo kolem 9 miliónů kusů. předchozí díly na PS3 mají údajně 5, 6.6 a 6.7 miliónů. řekl bych, že na tom vydělali slušný balík a že se to zaplatilo bez větších problémů.

      Bloodborne má 2,72 miliónů prodaných kusů. taky bych řekl, že si to i s těmito prodeji na sebe vydělalo.
      • To se s tim predchozim komentem ale vubec nevylucuje
  • yenda1
    Pokud dlouhodobě nejste indoktrinováni náboženstvím velkého X, není jediného důvodu pořizovat krabičku od Microsoftu. Na PS4 ty samé hry + navíc pár skvělých her pouze a jedině zde. Jednoduchoučká aritmetika. Tak to prostě je, bez diskuze.

    X box může být klidně 10x silnější než PS4, ale pokud tam nebude obsah(=hry), tedy to k čemu je krabička primárně určená, stane se z toho předražený těžítko. Dokonce nejvýkonnější těžítko na světě. Hurááá, narvěte si to do kecek.

    Pokud nemáte hry, konzoli neprodáte. Míč je na straně Microsoftu. Oni musí začít první, pokud tedy vůbec chtějí ještě někdy uspět.
    • Jen blazen si koupi konzoli kde je 0 exkluzivnich her, konzole jako ps4 a switch maji hodonotu jen ve skvelych exkluzivnich hrach, nac bych si takovy kramy kupoval kdyz bych mohl hrat Zeldu, Uncharted, Horizon, Last Of Us etc. na PC, ktery je ve vsem lepsi nez konzole?

      Kdo ma rad hry, tomu se PS4 + Switch vyplati, XBox one ma naproti tomu nulovou hodnotu...
      • spousta lidi nezná PC hraní. Nemají deskopy. Na západě herní PC neznají. Jen celkový zlomek z koupených PC je herní, takže spoustu lidi exluzivitu mají jen rozhodovaní mezi konzoli A a B, vůbec PC neberou v potaz.

        Chce to jen vidět dál než na břehy českého rybníka :)
        • i586
          PC generuje celosvětově mnohem více zisků, než konzole. Na západě je největší počet high-endu. Mluvit o českém rybníku je tudíž naprosto mimo.

          "spousta lidí nezná PC hraní" - To je jako říct spousta lidí má radši PC než konzole. Pravda, která je nicneříkající.
          • to je nevědomost či záměrná fabulace. PC generuje více jen proto, že tam jsou moba hry apod. Dobře všichni víme, že ve hrách AAA produkce, o které tu je řeč, generují mnohem ale mnohem větší zisky konzole.
            • Rhulad
              League of Legends (Tencent/Riot Games) – 1,628 miliardy dolarů
              CrossFire (SmileGate) - 1,110 miliardy dolarů
              Dungeon Fighter Online (Neople) – 1,052 miliardy dolarů
              World of Warcraft (Activision) - 814 milionů dolarů
              World of Tanks (Wargaming.net) - 446 milionů dolarů
              Lineage I (NCSoft Corporation) – 339 milionů dolarů
              Maplestory (Nexon) - 253 milionů dolarů
              Dota 2 (Valve Corporation) - 238 milionů dolarů

              Tož hoši. Kašlete na to. Dle mého je to spíše jen smutný obrázek :)
            • i586
              exkluzivita =/= aaa

              Pobav mě další fabulací.

              "Jasně, tvůrce her zajimá, že skiny generují na PC obrovské zisky."

              Jasně, nezajímá je to a proto to nedělají. A proto nedávají do her skiny a ostatní kraviny, protože je to nezajímá a nechtěj vydělávat. Dávaj to tam jen tak z rozmaru. Řeknou si, hele na PC se nedá vydělávat na těchto kravinách, tak to tam nedáme. Radši uděláme aaa bez skinů a dlc. Lol.

              Tohle už není fabulace, ale trolling a čistá hloupost kamaráde.
            • zase fabulace. Jsme pod článkem o exluzivitách a ty se bavíš o generovaní zisku z kupovaní skinu v mobách hrách. Jasně, tvůrce her zajimá, že skiny generují na PC obrovské zisky. *15*

              Prober se, tvůrce AAA her zajímájí prodeje jejich her, proto všechno jde primárně na konzole, pak se teprve portuje na PC..

              Se kukni na wiki na prodeje AAA her, to je naprostá dominance konzolí.
            • i586
              Vzhledem k tomu, že tady není v předchozí diskuzi jediná zmínka o tom, že by byla řeč o aaa, bych radši o fabulaci pomlčel. Kdyby si to zmínil, tak bych reagoval jinak. Pro příště doporučuji neměnit pravidla diskuze, protože tak se nedá rozumně diskutovat.

              K tomu druhýmu postu. Když se podíváš na různý grafy prodejů, srovnání platforem, regionů atd., tak nikde se moc neřeší, jestli je hra moba, aaa, indie nebo nevim co. To je nepodstatný. Řeší se zisky celkově, protože ty rozhodujou. Takže pokud se chceš bavit o tom, kde jsou větší zisky jen z aaa, tak se klidně bav, ale nikoho to moc zajímat nebude. Rozhodně ne ty, kterým jde o ty prodeje, protože prachy jsou prachy bez ohledu na to, co je generuje.
            • klidně můžu dodat, že mobily generují xkrát více než PC, nic to neznamená pro AAA trh, ten je pořád stejný - Konzole>PC.
        • To je samozřejmě hloupost. Na západě herní PC znají velmi dobře, jen tam těch konzolových hráčů je výrazně více.
          U nás je to pomalu to samé. Nemyslím si, že se v tomto v posledních pár letech zas tak lišíme. Herní PC je na ústupu obecně všude. Konzole jsou čím dál cenově dostupnější.
          • Vicemene tak no. A proc? Protoze vetsina lidi u her nestravi tolik hodin jako hardcore hraci a tim padem nechteji investovat 3x tolik. A to nemluvim o pocitacove (ne)gramotnosti. Vetsina lidi si chce a ma cas si zahrat jednou, dvakrat do tydne a to je pak jasny, ze Nadupany gamer PC je pro ne blbost a lepe vyjde kombinace konzole a laptop treba
    • Jack1947
      Třeba tam budou mít exkluzivní Minecraft hru :D
  • Vždy mě pobaví žabomyší války mezi konzolemi a PC, což je v podstatě jen plácání závistivých socek. Mam oboje a je pravdou, že konzole je prostě casual. Stejně tak srovnávat dynamiku pohybu s myší s gamepad kloboučkem je prostě nesmysl. Jsem rád, že exkluzivity upadají, ať udělají třeba časově omezené. Druhou konzoli mě exkluzivní titul nedonutí koupit, což je škoda té hry.
  • Tak z myho pohledu to neni ani o nedostatku exklusivnich her.
    - u Sony je to jasny. Pokud je exklusivni hra, je to ve vetsine pripadu jen na PS4 a hrac si ji jinde nezahraje, tecka.
    - Microsoft, ten nevi ci je... Takze i kdyz ma exklusivni hru na xbox, driv nebo pozdeji to musi vydat na windows, protoze ten chteji za kazdou cenu prodat take. Zkouseli exklusivitu na Win10 a win store, to jim ale nevyslo. Takze driv nebo pozdeji to je na steamu za mensi cenu. Tu vetev si podrezali sami...
    • Presne tak, na druhou stranu, jim moc jinych moznosti nezbyvalo. Na par prodanych XBOXu (s nadsazkou samozrejme) jim nikdo exkluzivni hry delat nebude pokud mu to Microsoft cele nezaplati.
  • Já si myslím, že už konzole si lidi časem nebudou kupovat kvůli hrám ale jen proto, že třeba nemají peníze na výkonný herní PC a tím to nahradí, takže asi tak. XBOX X, není momentálně HW špatný a pro občasný hráče asi dobrý, nicméně v FPS, prostě myš nenahradíš říkejte si co chcete, stačilo mi když jsem musel přetrpět HALO a Destiny, po tom to trýznivém zážitku never more...
  • Sony: Days Gone, Spider-Man, God of War
    Nintendo: Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, Metroid Prime 4
    Microsoft: Minecraft ve 4K *1*
  • A na tuhle filozofii Xbox v budoucnu dojede. Ty jeho nižší prodeje jsou totiž z větší části způsobeny právě nedostatkem exkluzivit. Dost mě překvapuje, jak špatnou kampaň Microsoft Xboxu dělá, když u minulé generace tomu bylo přesně naopak. A při tom je to škoda, když XboxX je za ty peníze luxusní mašinka.
    • ano, dobrá konzole ten Xbox X, ale opravdu bez her. Navíc prohlašuji, že nechtějí hry oznamovat dva roky dopředu, což v minulosti pravidelně dělali. Je jasné, že nic nemají. Problém pro ně je, že za dva roky - tři roky už tu bude pravděpodobně PS5, takže ta konzole je v podstatě zabitá a zabili si ji sami.
  • Jack1947
    Takže budou mít nerjvýkonější konzole na světě co dá 4K ale protože mít exkluzivní platformu je přežitek tak radši bez her mmm zajímavé myšlení - někdo si konzoli ale nekupuje aby měl něco xco jinde není... a takhle uvažuje mrkvsoft.

    O tom to je o exkluzivitách protože ruku na srdce to by musel bejt hodně "chudej" člověk aby si koupil konzoli jen protože chce a nezajímá ho co tAM bude hrát.

    Mimoto to není úplně nejlevnější a když něco chci koupit tak počítám že se mi koupě nějak vrátí... no a tady to prostě ani v nejbližší budoucnosti nevypadá takhle to dopadne když vám jde o peníze a hráči at chroupou tvrdou kůrku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit