Přejít na výpis diskuzí
Kickstarter Kingdom Come: Deliverance konečně běží!
21.1.2014 | Aleš Smutný
1419 příspěvků
-
Mistr? Však tenhle džob dělala pažáta a panoši. A když ty sra*ky vytírali dobře, tak za pár let taky dostali mečem po rameni *1* A to aspoň byla bezpečná část té práce. Oni taky museli viset tomu rytíři za prdelí v průběhu řeže, což žádná sranda nebyla.
K tomu meči bych řekl, že to je obecně nejšikovnější zbraň. Jo, proti rytířovi v plátu s tím neuděláš nic, ale na normální pěchotu je to věc dobrá. Ony ty palice a řemdichy používali nejčastěji právě rytíři, když jeli proti svým sokům na druhé straně. Ono z toho oře se s tím dá hezky rozmáchnout. -
Slyšels někdy o Mnichovské dohodě? tvl
-
A nebo měli v kapuci pokojně uložené přirození
-
Já že to je už nový trailer a to je furt tento teaser :D To hell with you
-
dlouhe kapuce tehdy slouzily ke kompenzaci kratkeho prirozeni jako dnes rovne ksilty, retezy kolem krku a nadmerne velke obleceni
-
WOW ...tak tohle má NESKUTEČNEJ potenciál!!!
-
A kdyby nevyšla pomoc nato tak pomuže rusko, už nám jejich vojáci přece párkrát pomohli ^^
-
To asi ano, stačí vložit šipku - osobně bych si ale dal tu práci a naučil se s lukem. Dobří střelci uměli vystřelit několik šípů za minutu. O smrtelnosti na velkou vzdálenost nemluvě.
-
To by mohli být všichni po Dragon Age 3. A jestli dřív než KC:D vyjde nový TES, tak by to mohlo být ještě lepší. Navíc, jestli bude zájem po novém Zaklínači o další (podle mě podobně zpracovaný) otevřený svět, tak ještě líp. Ale k tomu jsou třeba psychologové z EA a Blizzardu a podobně :D.
Aneb jak záleží na správném načasování. #Beliveve -
Skutečně nevím, jestli móda nutně vychází z nějaké funkční potřeby. Samozřejmě oblečení je jako celek funkční, ale myslím si, že různé módní výstřelky jednotlivých dob prostě byly jen módou a neměly nějaký význam ryze praktický. Mohly a někdy ale měly výrazný význam duchovní.
Já vím, že v gotice bylo módní nosit špičaté boty a klobouky a kápě. Dokonce existovala nařízení, jak dlouhé tahle "zašpičatění" mohou být a co je pro kterou společenskou třídu optimální, společensky vhodné.
Kdybych hledal duchovní význam, asi bych hleděl směrem k mnišským řádům, které nosívaly různé dlouhé kápě. Víra v boha a potřeba nosit pokrývku hlavy (z důvodů praktických a společenských) formovaly podle mě podobu pokrývek hlavy a tedy i kápí ve středověku.
Taky jsem viděl, že některé dlouhé kápě se nosily smotané téměř do podoby jakýchci "turbanů", nebo k čemu to přirovnat. -
Já se bavil večer u jejich FB. Tak odolný nejsem abych u toho seděl i když ta cena by se dala dobře prodat.
-
Vznik ku klux klan je nejsympatičtějc ztvárněnej v djangovi, na tu scénu nezapomenu
-
Řekl bych, že naučit střílet vidláka z kuše je mnohem snazší než z luku.
-
nejpoužívanější zbraně byly vždy dřevcové (oštěpy, halapartny atd. i vidle) - v Evropě, v Japonsku, kdekoliv. Dlouhý dosah, značná hybnost a bodavý útok je poměrně účinný na jakoukoliv zbroj, i kdyby to mělo jen omezit pohyb. Nicméně na boj 1 vs 1 to není žádná výhra. Meče byly spíš sekundární/obřadní/pro rytíře=šlechtu. Palcát je sice supr, ale je dost nemotorný, těžký a blbě se nosí. Na prorážení brnění se často používala válečná kladiva (jeden tupý konec - na rozhazování rovnováhy - a jeden ostrý konec - na prorážení). Na dorážení padlých se často používaly dýky.
co se kapucí týče, viděl bych to na technologické důvody (líp se to šilo podle nějakýho zažitýho mustru nebo se líp porcovalo sukno) nebo módu. -
A pak se tím inspiroval Ku Klux Klan jo *1*
-
Vávra si za to pičování může sám svým vlastním pičováním. Normálně z toho jeho neúspěchu mám škodolibou radost (což je pro mě doposavad dost neznámej pocit), toho namyšlenýho xenofobního zmrda nemůžu ani cejtit.
-
http://www.youtube.com/watch?v=HagCuGXJgUs
-
slysels nekdy o NATO? tvl
-
To jsi byl zrovna ty ne?
-
Lidi žádní šašci, ale móda. Lidi fungovali ve středověku na stejné bázi jako my dnes. Všechno nemusí mít hned praktický důvod.