Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sejvovice, "středověký realismus" .... Je smutné jak silně ovlivňuje marketing některé jedince. Ten mozek v hlavě co máte na krku je  vážně váš, tak ho někdy zapněte. 

Jíst, spát, mýt se, kakat, čůrat či vynášet odpadky ve hře vážně není zábava. 😉

A proč já osobně bych byl rád za save v jakémkoli stavu hry? Protože chci odejít od PC kdykoliv je třeba a nechci opakovat hodinu či více ze hry co jsem již odehrál. 

• Veskoslav

Meleš o používání mozku. Tak ho příště zkus použít...

• 90% lidí si myslí to, co jim marketing vtluče do hlavy. 

• RodneYCZ

"A proč já osobně bych byl rád za save v jakémkoli stavu hry? Protože chci odejít od PC kdykoliv je třeba..."

Tady je vidět, že jen blábolíš nesmysly a o hře víš prd. Už první KC:D má funkci "save & exit".

• Není to tak, hra to neuměla ani v době, kdy jsem jí dohrál. Nevím proč tu všichni lžou!!! 

• Sultnsulimn

Tahle funkce tam ale přibyla až po dost dlouhé době, právě kvůli nářkům 

• Layton

Hra se uloží, kdykoli z ní odcházíš. Jinak ukládá skrze sejvovice, nebo spánkem (kdekoli to jde).

Odehrál jsem první díl 2x a ani jednou jsem sejvovici nepoužil a myslím, že je to takhle úplně dostačující.

A jestli dýl nespíš a neuložíš a něco pohnojíš, je třeba začít o dost zpátky, kde bylo ukládáno naposledy. Mě to jako výzva bavilo, i když jsem před významnějšíma věcma, kde jsem čekal průšvih, šel na chvíli na kutě (bylo tím uloženo, doplněné zrdaví a stačilo se nabaštit před akcí - ne přežrat :-D ).

• RodneYCZ

KC:D vyslo 13. unora 2018. Patch 1.3, ktery prinesl "save & exit" vysel 9. brezna 2018 (na Steamu), tedy 19 dni po vydani. Ta hra je ted na svete skoro presne uz 7 let, z toho 19 dni bez teto funkcionality. 

• Hra to neuměla ani v době, kdy jsem jí dohrál. Datum nevím, ale neuměla. 

• medveddd

Lawyered.

Nehledě na to, že když potřebuješ od PC odejít, máš mít pár sejvovic v zásobě.

Fakt nechápu, že se kolem toho pořád dělá takové haló, já naopak cením, že mě hra nenechá savescummovat, protože jinak si nemůžu pomoct a mám tendenci to dělat.

• cms.jakub-malcharek

Já bych tady ještě dodal, že když hra spadne, tak se samozřejmě neuloží (samo jednička, KC:D 2 mi teda nepadlo ani jednou, naštěstí).

Naposled ozkoušeno loni na verzi pro Switch a to je potom cvičení sebeovládání.

• dworkin

A proč máme my ostatní být trestáni za tvoji slabou vůli? Teď to nemyslím jako osobní útok, jen hledám nějakej racionální základ a nenacházím ho.

• medveddd

Reakce na příspěvek:

To, že je v nějaké hře mechanika, která ti nevyhovuje, neznamená, že jsi trestán. Nikdo tě netrestá tím, že je Dark Souls obtížné. Nikdo tě netrestá tím, že je Eve Online složité. Nikdo tě netrestá tím, že je v Don't Starve permadeath.

• Reakce na příspěvek:

pořád to může být optional mechanika, kdo chce save kdykoliv, ať si to přepne, kdo chce sejvovici, tak ať si u ní zůstane. Na dnešních hrách je dobré, že dost často už v základu nabízejí slušnou možnost customizace, takže každý si může hrát tak jak ho to baví a nemusí se řešit tyto nesmyslné debaty, kdy jednomu vyhovuje A a druhému B. Ve hře může být úplně s klidem oboje.

• Dondae

Taky bych radši kdyby tam byl quick save kvůli mé práci, ale i rodině abych mohl hru rychle přerušit a vrátit se k ní v klidu později... Počkám si jestli bude mód.

• Na tohle je hra ready, stejně jako jednička po čase byla. Stačí hru vypnout a hra se ihned uloží nehledě na sejvovici.

• yeniczek

Ale vždyť save při vypnutí hry funguje kdykoliv přece a je to přesně kvůli té situaci - musím skončit teď hned. 

• Duncan66

tak si stahni mod a mas po problemu. Misto breceni staci par sekund snahy a problem je vyresen.

• Dondae

Omg dyt to píšu...

• cumpi33

Proč každého, kdo je proti sejvovici, posíláte hrát Assasiny? Já jsem odkojený na Gothicovi, AC mi nic neříká, ale stejně mě ta sejvovice štve. A stejně tak si nemyslím, že Gothic je nějaká procházka růžovým sadem a že možnost kdykoliv si uložit hru je mínus.

• Na té sejvovici je nejlepší jen ten název. 😉 To vtipný je. 

• Tady je to zase jak v ústavu. Vývojáři prostě hru nějak navrhli. Nelíbí ? Jdi o dům dál a buď ticho. Nevidím jediný důvod proč by si hráč měl cokoliv jakkoliv předělávat a vrtat se do mechanik. 

• Dondae

To je blba argumentace. Nejednalo by se o velký zásah do jádra hry pokud by něco takového autoři provedli. Asi moc obchodního ducha mít nebudete...

• Pro mě třeba není problém v tom, jak je to teoreticky navržené. Systém, že ukládání je omezený zdroj a člověk musí trošku plánovat a být opatrný se mi v zásadě libí. Nemám na něco takového chuť pokaždé, ale určitě jsou chvíle, kdy bych si takovou hru dal.

Problém tohoto systému je potom v praxi, protože když ho takto omezíš, tak prostě musí fungovat a nesmí být zabugovaný.

Já třeba právě kvůli němu KC1 nedohrál (ps platforma). Při prvním hraní se schylovalo k nějaké velké bitvě, tak co udělám? Vytáhnu sejvovici a jdu uložit. Hra v tu chvíli crashla. Spusím ji a co nevidím "save file corrupted". Dobře no... tak šáhnu po nějakém starším, že? Ale kde jsou? Ony nějak schází. Poslední přespání v postely ve mlejně (které dle tutoriálu prý ukládá hru) save nevytvořilo. Takže nejbližší funkční save mám 6 hodin zpátky? Hru vypínám a prdím na to.

Hru jsem pak zkoušel ještě dvakrát (když jsem doufal, že ji dopatchovali). A při obou průchodech jsme to vzdal právě kvůli tomu, že jsem kvůli kombinací bugů a omezeného sejvování přišel o tolik času, že mě to odradilo.

Takže po těchto zkušenostech a dvojku prdím, pokud systém ukládání zachovají. Jednak kvůli tomu nemám dohranou jedničku (takže vlastně budu navazovat na nedohraný příběh) a druhak už jim prostě nevěřím, že to dokážou udělat funkční. Až dokážou aspoň jedničku dotáhnout do stavu, že to nebude padat, vynechávat a poškozovat sejvy, rád obě hry dohraju.

• Duncan66

pokud je pravda co pisete, tak je to fakt na prdlacku a nedivim se, ze po takove zkusenosti se podobny system ve dvojce lidem nelibi. Ja jsem to na PC vyresil pomoci modu a nastesti se mi nestalo, ze by byly nejake ulozene pozice vadne a hra je nedokazala nacist.

• Kdo to nechce hrát, tak jak vývojáři zamýšleli, tak hned po vydání bude ke stažení spousta modů, který vám z toho udělají Far Cry s mečem, tak nevim co je za problém 🙂

• Autor textu by měl dát druhou šanci jedničce. Se všemi DLC, hardcore modem a na high end PC se stále jedná o jednu z nejlepších a nejimersivnějších her vůbec.

• Duncan66

Jen skoda, ze to clovek nevedel dopredu. Kdo hral hru az tak dva tri roky po jejim vydani, ten opravdu dostal nevsedni zazitek a v mnohem dost jinou a lepsi hru, nez byla ta puvodni. Nastesti modderska komunita dokazala mnohe sama par hodin ci dni po vydani hry.

• Pffffffff😀😀😅😅😀

• KrPa

Vubec se mi nelibi politika DLC v prvnim dnu vydani, coz je pro me u KCDII zklamani a to same i prvni den bez vydani na GOG.

• I jednička šla na GoG se zpožděním. Už nevím, jestli týden nebo dva. Prostě nechtějí dát tu nejsnáze pirátitelnou verzi k dispozici hned. Vzhledem k tomu, že se očekává větší zájem ve střední Evropě, kde se pirátí hodně, je to celkem logické. Prostě počkáme, není spěch, nedohraných her je spousta. Některé firmy na GoG nevydávají vůbec. Tohle beru jako rozumný kompromis.

• KrPa
        "Některé firmy na GoG nevydávají vůbec"

jo, takove firmy ignoruji, protoze dopredu odsuzuji hrace, ze jsou pirati a navic fu*k Denuvo!

• Veskoslav

Můžeš mi dát odkaz na to, že se pirátí ve střední Evropě hodně? 

• Pravda, už to aspoň u nás není tak hrozné a podle tohohle jsme na tom i líp než Francie nebo Španělsko. Dál na východ je to mnohem horší.

• Derp_1337

Ten výzkum nevypadá moc věrohodně, protože tam není popsáno, jak nasbírali data.

Jestli ten autor článku bral informace z dat lidí, co využívají VPN, tak to jsou v první řadě zkreslená data. VPN budou logicky používat lidi, co chcou něco "nelegálně" stáhnout. Takže tím stylem se autor článku dostal k takovým číslum jako 90% pirátství.

• Dva týdny to byly myslím. Konec února.

Jinak myslím, že Steam verze je stejně snadno pirátitelná jako ta z GOGu, není v tom žádný praktický rozdíl. Mohli to klidně šoupnout na GOG hned, aspoň kvůli lepšímu PR.

• Podle mě je to taková psychologická hra. Postavíš crackera před dilema, jestli má cenu se s tím párat a někam tu hromadu dat uploadovat, když to za pár dní může udělat každý jouda z horní dolní. Vzhledem k tomu, že se té strategie drží, tak asi nějaké výsledky měla. Nebo aspoň neměla negativní dopad.

• Derp_1337

"Jinak myslím, že Steam verze je stejně snadno pirátitelná jako ta z GOGu, není v tom žádný praktický rozdíl."

To se pleteš. Spousta her na Steamu má nějakou formu DRM ochrany.

Sice některé hry tu DRM nemají a tak jsi mohl nabít dojmu, že je možné je "upirátit" stejně snadno jako tu verzi na GOG. Ale není to 100% pravidlo. Spousta her nějakou ochranu má.

• Éééé cože? Nevylučuju, že mi něco uniká, ale pokud vím, tak jediná ochrana, která se dnes používá, je ta steamová, kterou crackeři odstraní za nějaké dvě sekundy, anebo Denuvo.

• Derp_1337

Tak hackeři/crackeři dokážou dnes hacknout cokoliv. Ale normální člověk to tak snadno neudělá. Takže reálně v tom rozdíl je.

• Ja z tej vasej galerie raz dostanem rakovinu.

• Sultnsulimn

Jediná špatná věc na tom je, že jí ještě nehraju 😔

• Martin27

Nějak nechápu to neustálý rozplývání se nad tím, jak si 2 random NPC vykládají nějaký kydy v hospodě. To jako někoho reálně fakt baví pozorovat? To vychvalování grafickýho zpracování jako fakt? Vždyť první díl byl celkem hnus.

• Duncan66

prvni dil s hd texturami byl nadherny a ano, i takove detaily jako je tlachani NPC v hospode utvari celkovou hratelnost a zazitek ze hry. 

Ostatne v puvodni verzi prvniho dilu byl problem, ze jakmile se nekterymi postavami dosahlo finalniho questu, tak se k vam najednou chovaly jako by jste se neznali a nic spolu neprozily. At uz to byl ten sverazny knez, nebo ta Jindrova holka co bydlela u mlynare. Pusobilo to hrozne umele a nedavalo to smysl. V pozdejsich patchich byla moznost zajit s knezem na pivko a s Jindrovou holkou bylo na vybec hned nekolik aktivit a hra tak pusobila mnohem realne a uveritelneji.

• Tenurri

Ano, mě to reálně baví. Krásně to dokresluje atmosféru a prostředí, což jsou pro mě docela důležité aspekty RPG hry.

• Veskoslav

Říká se tomu budování atmosféry...Ne každý chce mrtvý svět se statickými NPC...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit