Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • První polovina 2025:  GTA6 odloženo na příští rok, vážným adeptem na hru roku se tedy stává KCD2. 

Prosinec 2025:  KCD2 vyhrává GOTY ocenění, nikdo nečekal tak ohromný úspěch vzhledem k tomu že první díl byl spíše pro nadšence a fanoušky náročnějších titulů.

Sci-fi? Možná, ale nikdy neříkej nikdy 😌

• aspa

😂a budeš to hrát, nebo si přečteš jenom názory youtuberů?

• Hele je krásné že si se rozhodl být salty a čtyřem Pepíkům se to líbí (to jen tak zlehka na oplátku 😉😄), ale můžeš si fanboyovat za DD2 jak chceš protože oproti oné hře to nebude bezduchý balast.

Navíc v podstatě je z článku patrné že KCD2 bude více toho samého co se mi líbilo už na prvním dílu, oproti tomu mi DD1 přišlo jako takovej chudej wannabe brácha Dark Souls 🥹🥹🥹

A okrajem ještě dodám že kolektorku pro KCD2 mám objednanou, což by se u DD2 stát nemohlo i kdyby jí plánovali 😄

Tak snad takto postačí 🙂😄

• aspa

jde vidět, že tohle jsi napsal sám bez youtuberů. No, nic moc tvoje myšlenkové pochody.😀

• Ono je občas dobré sledovat YouTubery aby člověk zůstal v obraze 🥲 netuším odkud třeba ty bereš aktuální informace o herní scéně - jestli pouze z herních webů, tak je to celkem málo k utvoření nějakého souvislejšího povědomí o konkrétní záležitosti.

Můžeš kritizovat YouTubery jak chceš, ale Vox populi dává zapravdu spíše mě, jelikož drtivá většina hráčů dá radši na názor YouTubera kterého sleduje, než na weby typu IGN apod 🥹 Dané herní weby se potom snaží přežít zuby nehty, ale spíše to vypadá že jim zvoní hrana 😅

Ačkoliv jestli ti to stačí, tak jedině dobře a gratuluji.

• Zaujímalo by ma, ako sa vysporiadajú s niektorými vedľajšími postavami s KCD 1, najmä Terezou - mám taký dojem, že tá sa v 2ke neobjaví, max. nejaká zmienka. Dáva zmysel, že Tereza nemá túlavé topánky ako Jindra, ale v 1ke mala celkom významnú rolu.

Aspoňže starý dobrý farár Bohuta sa údajne vracia, chcelo by to ďalšiu poriadnu chlastačku, aj keď Jindra vtedy pochyboval, či by ďalšiu podobnú prežil :D

• Veskoslav

Údajně? Vždyť ho šlo jasně vidět už během trailerů. A Tereza je prostě vesnické děvče. Nic víc, nic míň. 

• Timothy

Dokáže ta hra reagovat na to když se rozhodnu všechny zabít? Nebo jsou NPC (např. zadavatelé questů) nesmrtelné a nad celým světem bdí velký bratr, který mě udá ikdyž vraždu nikdo neviděl?

• Jakube, můžeš napsat víc ke grafice? Jak velký tam je posun? Ze screenů to vypadá spíš na nějaký posun oproti původnímu, co se týče exterierů. Interiery vypadají o dost líp.

A co animace postav a hlavně obličejů? Ze screenů to nevypadá zas tak na 2025. Lehce gumově a gesta také nic moc.

• nightborne

Jak už psal Jakub, rozhodně to je hezčí. LOD je od jedničky o hodně jinde, nasvícení je fantastický, komplexita stínů (hlavně stínů vegetace), že by na ní jeden oči nechal. Ale úplně maximální detaily teda taky chtěj opravdu solidní železo.

Animace mi osobně přijdou v pohodě, ale de dost o to, jestli je to důležitá příběhová cutscéna, kterejm byla věnovaná značná péče, nebo spíš nějakej vedlejšák. Mimika je pak všeobecně přeci jen o fous horší, ale nic co by vyloženě uráželo, imo. A jak už padlo, pořádnější rozbor v recenzi =).

• cms.jakub-malcharek

Nějaký detailnější rozbor nechám Honzovi Slavíkovi do recenze, tak jen obecně: Posun je znatelný, hlavně v míře detailů a globálním nasvícení. Obličeje jsou bezva u důležitých postav, ale jinak jde vidět, že třeba postavy mají v rozhovorech jen několik gest.

I variabilita prostředí je o kus dále. Není to top strop current gen, jaký umí třeba Unreal 5, ale taky bych neřekl, že to vypadá jako jednička. Hlavně v detailech a práci s texturami je to rozhodně krok dopředu.

• Děkuju:). Hlavně, jestli nechali legendární gesto dvou ukazováčků.

Na výsledek se těším, i na ty DLC (o jednom vím).

• Hidden

S jednim ukazovackem i obema, alespon podle oficialniho gameplay pred casem. Vsechny dialogove cutsceny jsou tedy zachraneny. ;)

• Teď se konkrétně čeká na co? proč tu hru už nevydají?

• Načasování marketingu, výroba a rozvoz fyzických kopií, čekání na recenze... To není indie záležitost vyvinutá s minimálními náklady. Je v tom opravdu hodně peněz.

• Inquisitor

leští

• protože do poslední chvíle je co opravovat a vylepšovat

• aspa

no, neke? To je fake nebo real?

https://imgur.com/a/oC49Os5

• pokud je to real, tak má Vávra pěkně máslo na hlavě, jak se dušoval, že tady prostě žádní černoši nebyli (a už tenkrát mu někteří oponovali, že tady mohli být třeba kupci....)

říkal jsem si, jestli mu to v KCD2 projde, vzhledem k tomu, že Warhorse studio teď spadá pod západní společnost, a asi dneska hra bez "diverzity" na západě neprojde

• Nejen, že tu mohli být kupci a mastičkáři z Afriky nebo Arábie, ale oni jsou dokonce zdokumentovaní (nejen ten co léčil Jana Lucemburského). On se k tomu pak inteligentněji vyjadřoval i někdo další z Warhorse. Možná Klíma. Tvrdil, že si dělali průzkum a v té době v Posázaví o nikom takovém nic nenašli. Posázaví je díra a byla i tehdy, takže nic překvapivého. Nicméně Kutná hora je trochu jiný kalibr a pokud nějaký záznam našli, tak už by se to hůř okecávalo. Navíc mi přijde, že postava cizokrajného kupce má docela solidní potenciál ohledně questů nebo i textů v encyklopedii, tak proč ji nepoužít?

• Real. I tací tu doopravdy v těch dobách byli. Jen hrozně málo.

• Jeden takový se dokonce pokoušel řešit problémy se zrakem Jana Lucemburského. Neúspěšně jako všichni ostatní, ale vyjednal si podmínky tak, že z toho vyvázl živý.

BTW, říkal jsem si, že ta zmínka o cizincích v článku nejspíš nebude mířit na Jindru ze sousedního kraje :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit