-
Klobouček, takhle hezky napsanou a čtivou recenzi jsem dlouho nečetl. Děkuji!
-
-
Pridavam se, moc hezky napsana recenze. :)
-
-
Osobně musím pochválit práci s Cryenginem, po první hře jsem byl toho názoru že Cryengine není dobrý pro takový open world a vychvaloval jsem Unreal Engine. Ale dvojka je optimalizovaná naprosto parádně a všechno vypadá krásně i bez Ray Tracingu, Path Tracingu nebo Lumenu. Za to Stalker 2 mě se svým UE5 totálně zklamal, tam udržet konzistentní FPS bez frame generation, FSR nebo DLSS je naprostý porod (a když to všechno zapnete je to vizuálně hnusný). KCD2 jedu v native 1440p s 80-100 fps a je to nádhera!
-
-
Tesat do kamene!
-
-
A novou cenu v rámci TGA 2025 za největšího kkta na poli "Game Director" získává Daniel Vávra a tak proměnuje jedinou z pěti nominací, co získala "jeho" hra KCD2.
TGA: "Gratulujeme, je to naprosto zasloužené a neměl jedinou konkurenci."
Teď vážně, gratulace a respekt českým recenzentům, kteří nechali bias mimo recence to i tady Honzovi.
-
-
no, mít Vávru za ředitele musí být radost, zvlášť pro jejich PR / "propagačního" (sry, nevím přesně, jak se té pozici říká) manažera. Dokážu si představit, jak klečí na kolenou a říká: "prosím tě, už nic netweetuj, ale opravdu..."
-
-
je to škoda, problém je, že si to všimli už i lidi mimo republiku, takže jsem četl na Metacritic, že Vávra sám reportuje všechny negativní recenze na Metacritic, začal banoval lidi na X apod, přitom sám nezvládl několik diskuzí a to i o Ptáčkovi.
To fakt musí mít třeba takový Bočan radost, sedm let na tom děláš a pak si tam jájinek musí honit ego. Vávra navíc v diskuzi není dobrý, i když si myslí opak.
-
-
-
Shoda podmětu s přísudkem, to je Vávrova specialita. Občas i přitvrdí a místo "my" vykrouží "mi". Obzvlášť kouzelný je to v příspěvcích, kde se rozčiluje nad tím, že ho nikdo nechce uznat za součást elity, protože nemá "bumážku" (rozuměj: vysokoškolský diplom).
Recenze se mi líbila a hru si zahraju.
Desítku za mě nemůže dostat už kvůli prkenným animacím a prkennému českému dabingu (nemyslím hlavní postavy, ale naprostou většinu těch vedlejších - to ani není ochotnické divadlo, to je dramatický kroužek na druhém stupni základní školy a ať mi nikdo neříká, že takto mluví normální živí lidé).
-
-
Už jsem si myslel, že si těch hrůzostrašných dialogů nikdo nevšimne. Jako když je psalo malé dítě.
-
-
Na jednu stranu mám radost že se to všem těm šikovným lidem povedlo na druhou stranu občas zavadím o Danův názor na Facebooku (mám tam firemní profil jinak bych tam nelez) a nevím jak moc chci dávat prachy běsnícímu Trumpistovi.
-
-
Tak dáváš to dalším 300 lidem... Vávru taky nemám rád, a asi nejvíc mi vadí jeho názory na klima, kdy se mílí asi tak ve stejné frekvenci jako Macinka. Ale třeba jeho názory na architekturu už jsou pro mne okay...
-
Zrovna to jeho Trumpetování mě je ukradené, protože to nemá na nic vliv. Nikoho v USA nezajímají chytristiky nějakého Vávry a naopak názory Čechů na Trumpa nemají reálný vliv na nic. Jsou to jen plky šašků, kteří se ve vzájemné diskusi utvrzují ve vlastním světonázoru. Víc mě leží v žaludku to jeho paktování s prorusáckou pakáží v té jeho společnosti pro obranu svobody projevu. Což je jen kamuflážní název a přesně platí "poznáte je po ovoci". Tam už určitý reálný vliv mít může.
Ke hře: Jsem rád že uspěla. Asi to hrát nebudu, protože mě baví spíše to klišovité fantasy, ale každý úspěch dobrý. Pokud je to kvalitní hra, tak jen houšť.
-
-
Pokud je Vávra prorusáckej tak proč se KCD 1 ani 2 v Rusku neprodává?
-
-
Nepíšu že je Vávra prorusácký. Ty si s ním můžeš podat ruku ,on taky neumí chápat psaný text a vykládá si význam jak se mu hodí do krámu. Prostě Brouk Pytlík se vším všudy co čte nadpisy a pak haze hejtovací posty na Facebook.
-
-
Máš naprostou pravdu, asi je to stejně iracionální reakce jako odstříhávat rodinu kvůli politický neshodě. Ikdybych nakrásně po týdnech argumentace a emocionální terapie někoho otočil, globálně by to nic nezměnilo a spíš při tom pokusu přijdu o vztah.
Je to hrozná směs emocí, jako když školní soutěž ve které pak reprezentuje celou republiku vyhraje ten nejhorší kus arogantního debila v kraji. Jsem rád že má škola úspěch, jsem rád že někdo něco dělá a jen nepindá, jsem rád, že školu reprezentuje dobrej projekt... ale ta pachuť.
A mě jednička taky absolutně nebavila, zkoušel jsem to 5x pokaždý mě to v půlce unudilo, ale chci to aspoň vyzkoušet jak se to hraje.
-
-
Unudí tě to stejně, ušetři si čas i peníze.
-
-
-
Já to nepovažuji za dávání peněz běsnícímu Trumpistovi, ale jako investici do herního studia které může přijít s ještě lepší hrou.
Tvrdit že celé studio Warhorse stojí a padá s Vávrou, mi přijde trochu krátkozraké.
-
-
První díl mě napoprvé nechytl. Nevím proč. Ano, hrál jsem v měsíci vydání, protože jsem měl KC verzi.
Loni jsem se k tomu vrátil. A dojel to za nějakých 120 hodin. A neskutečně si to užil. Pokud člověk přistoupil na pravidla hry, že je prostě ňouma, co neumí ani "šermovat", tak postupné budování postavy mu bylo odměnou.
Ke konci jsem pak běhal jako menší obrněný tank, většina statů na maximum, sejvovice tolik, že 100 kusů mi doslova bydlelo v brašnách u koně. I ten český dabing nebyl špatný, lepší průměr.
Od druhého dílu neočekávám nic jiného než pokračování toho, kde jsem skončil s prvním dílem. Pouze zlepšení už zaběhnutých mechanik, vylepšení grafiky či animace postav. A po přečtení pár recenzí jsme přesně tohle dostali. Myslím, že letošní rok bude stejně skvělý jako ten loňský a jsem fakt zvědavý, jak se mi bude dařit nezabít Jindřicha aspoň v prvních 30 minutách hry:) -
tady bude za chvilku veselo...
-
Pane Slavik, smekam, smekam! Takhle bozi text jsem snad necetl ani od Honzy Olejnika a vyblitu z vortexu nesaha ani po kopyta Jindrova kone.
Uz ani nevim, kdy naposledy jsem se u recenze od srdce zasmal a text si tak uzil.
Diky vam se na hru tesim jeste vic a nemuzu se dockat az uslysim ten otravny zvuk alzaboxu. Diky
-
-
Fanboye štve osmička, tak se nedívej na světové recenze, tam je mraky osmiček, dokonce i sedmičky, šestky, pětky. To nerozdýcháš.
-
-
Netuším jestli jsi smazal svůj komentář s odkazy na recenze, ale poté co jsem to prošel tak to byl solidní sh*tf3st na Vávru. Jediné solidní recenze byly od Gamekultu a Metro.
Jinak je to vypadá převážně takto:
A) Eurogamer "....before we get into the knotty briar patch of its director being a vocal supporter of a movement whose effects continue to cause real and tangible harm to the wider industry...."
B.) Videogamer "The laddish misogyny is still there as are the cliches of matronly innkeepers and wenches spitting common-as-muck caricatures of estuary accents."
C) CGMA online "....its director, Daniel Vávra, was linked to the Gamergate movement, which tainted some of the conversations around the game."
D) Gameshub "I never played the original, so my view of Kingdom Come: Deliverance II is that of a newcomer" - přesto kritizuje obtížnost.
E) Checkpoint gaming "Not entirely unrelated by the way, and perhaps worth noting, there are Gamergate ties to the studio head. Not entirely surprising then that someone who’s an outright supporter and part of a sexist movement may not be all that good at helping write women."Takže převážně tragické recenze, nejvíce se mi líbily recenze od Metro a Gamekultu kde rozepsali co přesně se jim nelíbilo (například (ne)spouštející se skripty zní jako dobrý důvod pro snížení hodnocení - obecně tedy technický stav.
Jen je trochu škoda že si některá média opět musela rýpnout.
-
-
O čem to mluvíš? Kde máš ten s***fest?
Různé recenze na Metacritic dávají průměr 87%. Což značí, že většina novinářů je spokojená.
A jestli sem tam v internetovém undergroundu najdeš nějakou hnidopicha, tak to není moc relevantní.
-
-
Byla to reakce na recenze které vybral líto, chtěl poukázat na recenze kde hra dostala 5,6 a 7 hvězdiček.
Takže se jedná o sh*tf3st v rámci kvality vybraných recenzí, ne v rámci všech recenzí.
To je právě onen kontext který nyní chybí díky jeho smazanému komentáři.
-
-
Aha, díky za vysvětlení. S tím smazaným komentářem to vskutku ztratilo kontext.
-
-
-
-
Kde naleznu recenze s číselným hodnocením 7, 6 nebo i 5 ? Nemyslím to nyní nijak rýpavě, reálně mě to zajímá a rád si přečtu jejich argumenty na které si potom udělám vlastní názor 🥲
-
-
Uz chapu 😅 ne nestve me nejake cislo. Chvalil jsem autoruv text na games a ten byl, bohužel, v pripade vortexu opravdu spatny.
Ve vasem pripade prosim, neprehanejte a ani nevynechavejte medikaci.
-
-
ne, nebyl, je to úplně v pohodě recenze s pěknou známku, tak tu alespoň nelži.
-
-
Co nebyl pane Jelito? Ty vaše komentáře jsou stejně zmatené, jako Vortex recenze. Končim, tyhle dohady stejně nemají smysl.
-
-
-
-
Nerozumim 🤔
-
-
"Vyblit z vortexu vam nesaha" tam melo byt. Ehh, nevadi
-
-
Dobrá recenze, díky za ni. Se škarohlídy, že je to moc dlouhé se vůbec nezalamuj, takto je to ok.
-
151k na Steamu a pořád to jde nahoru:) neskutečný úspěch.
-
-
Co je na něm neskutečného? Je to skutečný úspěch.
-
-
Víš, že je to ustálené spojení, že jo?
-
-
Ne, jako vystudovaný učitel češtiny to nevím. :-) Jen to prostě není "neskutečný úspěch", ale třeba "zasloužený úspěch". To, že je něco ustálené, neznamená, že to v každém kontextu dává ten správný smysl.
-
-
Tonu se říká profesní deformace:)
-
-
Neučím, pracuji v datovém managementu jako CDO. Byl to jen tip.
-
-
-
-
-