Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • přišel jsem z kalby, pustím předmětné video a jako první se na mě vyvalí "do prd€le jsem se zechcal jako prase k*rva to jsem vožralej - Táto domu" 10/10 doufám že podobné peprné hlášky ve finální hře zůstanou jinak to ztratí na autentičnosti *1*
  • Meow
    No, nenapadá mě žádná jiná hra, kde by absence českého dabingu byla větší škoda... A třebaže by ten dabing měl vyjít i o rok později jak samotná hra - tzn 2030+ :-D
    • Přesně, ta hra jede na autentičnost tak moc, že to chvílema připomíná virtuální skanzen, simulátor středověku, to že tam budou mluvit anglicky to trošku nabourává
      • Pokud chceš simulátor středověku tak se poohlédni za Life Is Feudal, je to sice sandbox, ale nic co ve středověku bylo tomu nechybí. Království, rytířské souboje a turnaje, obchodování, erby na štítech a celý chod vesnice či města je středověku opravdu přiblížen.
      • Česky prý budou mluvit jen děti.
        • Tilwaen
          Ale jen po tom, co jim usekneš končetinu.
          • A jen při pohledu ze třetí osoby.
        • A slovník českých dětí všichni dobře známe, že... *1*
  • Mart9
    Ten začátek by si měli pustit autoři Deus Ex, aby slyšeli tu květnatou češtinu.
  • Konečně pěkný autentický kostel a ne ty šedivé stěny co jsou ve všech hrách.
    • Když člověk vidí, s čím vším se piplají, tak hráčovo srdce zaplesá, jen aby si Vávra taky uvědomoval, že to celé musí pak působit na hráče jako kompaktní celek a hlavně to musí fungovat, na encyklopedii naší historie totiž nebude nikdo zvědavý.
      • No právě že encyklopedie naší historie je u téhle hry mnohem víc než nějaká fantas magořina s drakama.
        • To je v podstatě v pořádku, ale aby to opravdu nebyla jen interaktivní učebnice dějepisu.
  • Magister_Peditum
    Kdyby hra měla takový dabing, tak bych se vůbec nezlobil. Připomnělo mi to Mafii. *15*
    • přesně. :D
    • Nebyl ty jsi náhodou zastáncem anglickýho dabingu ?
      • Magister_Peditum
        Ne, jen jsem tvrdil, že se bez češtiny (pokud by dabing byl na úkor obsahu) klidně obejdu. Ale pokud tam bude, tak proč ne?
    • Táto domů :) ... i Vietcong měl výbornej Dabing.
      • KrPa
        Operace Flaspoint i Original War byl super, navic vsechny ceske adventury
        +1
      • x_ander
        Vietcong byl v češtině parádní...hlavně Hornterovi hlášky... ratata, ku*va, ratata.... :-D
        • Sr_Lobo
          Lepší byla "Prostřílím ti prd*l! ZM*DE!" *15*
  • A kdy tam budou ty deti? Po hejterskym clanku na Bethesdu (nejednom) jak nemaji koule, cekam konecne na ty Vavrovi deti ve hre! :-D
    • Tak ve falloutech i ve skyrimu děti jsou, akorát je nemůžeš zabíjet no :D jen s modem.
      • Vogon
        Ono je právě imho lepší je do hry vůbec nedávat, než je tam dát a pak u nich dělat nejrůznější výjimky. Hráč si většinou nepřítomnost dětí neuvědomí, ať už proto že si hru užívá nebo proto že si už na jejich nepřítomnost ve hrách zvykl. Když je tam ale dáš a nejdou třeba zabít, když se o to hráč pokouší(A on se o to pokusí), tak je problém, protože mu to zkazí immersi(uvědomí si, že hraje hru), a pak může mít na mysli něco jiného než hru, kterou hraje - a to nechceš.

Samozřejmě, je super, když dává logický smysl proč ve hře nejsou děti, jako třeba v Gothicu 1 nebo Dark Souls, nebo když hra sama udává jasný důvod, jako třeba v Bloodborne, ale i to je úplně jedno, protože jak už jsem řekl, hráč si nepřítomnosti dětí nevšimne, pokud do hry nejde s tím, že bude děti hledat.

A to pomíjím legální(ehm... Austrálie) a peněžní/časové důvody, proč se na děti úplně vykašlat.
        • Problém s dětmi je naopak v tom, že jsou obvykle reprezentováni jedním modelem nebo aspoň modely jedné velikosti. Člověk si pak říká, co je to za fikční svět, když v něm chybějí děti 0-8 a 11-18. *1*

Mně děti ve hrách nechybí, nepovažuju za problém, že v nich nebývají. Chápu i důvod, možnou kontroverzi. Na druhou stranu si nedovedu představit jaký smysl má právní řád, který rozlišuje mezi virtuálním (samozřejmě i reálným) zabíjením dětí a dospělých. (A ne, to, že jsou děti bezbranné důvodem rozhodně být nemůže.) Nicméně bohužel na nás obrázek trpícího dítěte platí - je to asi dáno evolučně - jak svědčí A(y)lan Kurdi a (na mnohem, mnohem lepší fotce) Phan Thi Kim Phuc.

Ale upřímně, pokud může hráč virtuálně pozabíjet stovky virtuálních lidských bytostí, často z plezíru a často mírumilovných, v čem je proboha horší virtuální zabíjení virtuálních lidských bytostí virtuálně dětského věku?
          • Vogon
            A to máš další důvod, proč děti nedělat. Lepší je tam nedávat vůbec, než udělat nějakou rychlou a levnou alternativu.

Na tvé otázky ti neodpovím(Zahrál bych to někam směrem k reflexům), ale jsem si jistý, že někde v hloubkách internetu odpověď najdeš.

Jinak je třeba si uvědomit, že ti co pátrají po kontroverzi, hledají jakoukoliv záminku.
    • Nebudou Vavra je sice hodně na realismu ale na pomer prace/využítí ve hře se to nevyplatí.
      Vono Vavra neni Chris Roberts.
    • Meow
      Já nevím o co de, ať tam ty děti dá a nechá je klidně tak, že půjdou zabít. Koho by to sralo, pár uřvaných organizací?
      • Vogon
        Austrálie a Brazílie by s tím měly určitě problém. Austrálie má šílený ratingový systém a Brazilská vláda nenávidí videohry(hry jsou mimo jiné považovány za hazard).
        Ale i oblasti, které pravděpodobně budou mít o KC:D zájem, Německo a Japonsko(a to jako fakt), mají často problém s video herním násilím. V Německu se často mění krev na sliz a Japonský rating CERO je přísný na násilí.
        • nj ale kdyby tam byl sex s detmi tak by to v japonsku byl zaruceny trhak
          • Vogon
            ( ͡° ͜ʖ ͡°)
            https://youtu.be/p0F1_lzClgE?t=27m8s
          • To je pravda. Nejen japonci, ale i církevní instituce by mohli z tohohle důvodu tvořit velmi silnou skupinu nakupujících... *5*
          • walltar
            Tak to jedině, že by hlavní postava bylo Chapadlový monstrum Henry.
            • Které záhy zjistí, že jedno z dětí je ve skutečnosti jeho otcem, který bylo nakaženo chobotnicovým virem a proti své vůli přeneseno v čase. Vše se napraví, když si Henry nechá několik chapadel amputovat a nechá je otci přišít. Teď budou jako skutečný otec se synem. Pak následuje hudba na housle v pozadí a spousta slz emotivně slabších jedinců...
      • Ve Falout 2 šly taky zabít a dokonce to mělo vliv na hratelnost. Takže nevím, v čem je problém.
        • walltar
          Myslím, že už tehdy byla minimálně v UK vydaná verze, kde byly děti neviditelný, nebo tam nebyly, už si to nepamatuju. Ale nějaká cenzura tam tehdy byla... Myslím, že kdyby to hra dovolovala, tak minimálně v UK a Německu z toho budou problémy. Možná i US a Austrálie.

A u hry, která se zaměřuje na Evropské dějiny bude UK a Německo asi celkem důležitý trh.

Takže když to vezmeš kolem a kolem, vydávat dvě verze hry, kvůli takový kravině, jako je zabíjení dětí fakt nemá smysl. Celkem prd*l by byla kdyby to vyřešili jako v novějších Falloutech... Bys vyvraždil nějakou vesnici a zbyly by tam jen vesele si hrající nesmrtelný děti. *1*
          • Já bych neměl problém ani s nesmrtelnými dětmi. Prostě jako kulisy, které dodají na atmosféře. Podle mě by to šlo a bylo by to lepší než je tam nemít.
          • Na druhou stranu, v Baldur's Gate Enhanced edition a BG2: EE děti zabít jdou pořád a to vydali docela nedávno, při souboji ve městě jsem hodil nešťastně fireball, smahlo to dva spratky a hned -20 karma *1*
            • Myslím, že pisálkové nejsou tak hloupí a chápou, že to, že ve hře jde zabíjet děti neznamená, že k tomu hra nabádá (paralela s realitou - v realitě také jdou zabíjet děti, a přesto nejde říct, že by k tomu realita nabádala). Problém je ESBR hodnocení. Přijde jim tam screenshot se zabitým dítětem a mají z toho AO/R+++ než řeknou švec. A to znamená prodej jen v sex shopech a zapomenout na sámošky atd.

Takže je to kvůli ratingu, podle mě.

A s tím modelem na tom určitě něco je - vezměte si malou Ciri v prologu k Zaklínači 3 - působí spíš jako hobitka než jako dítě.
            • Ono je taky rozdíl zabít "2d model" a animovanou postavu dítě v nejnovějším 3D enginu, kde už se grafika poměrně věrně přibližuje realitě.

Prostě důvod nepřidání děcek je jedinej a to, že by tady polovina pisálku z první zkoušela jak je co nejbestiálněji zabít ....
        • Pokud si dobře vzpomínám, jako hlavní důvod se uvádělo že vyrobit modely a animace dětí stojí prachy navíc (nemůžeš jen tak vzít model dospèlýho a zmenšit ho na púlku) a rozpočet je napjatý, oproti tomu by přítomnost dětí měla minimální vliv na hratelnost
          • Ovšem s ohledem na to, jak se piplají se všemi možnými detaily, to zní jen jako trapná výmluva. To raději přepíšeme dějiny a budeme tvrdit, že ve středověku žádné děti nebyly? *6*
            • walltar
              No jo, jezevců je škoda... ale zase aspoň bude ten medvěd.
            • Paulcz
              Absence jezevců mě nenechává chladným :)
            • Proč by někdo něco takového tvrdil? Ve hře možná nebudou ani orli, supi, luňáci, káňata, jestřábi, poštolky, rorýsi, puštíci, výři, červenky, hýlové, vlaštovky, vrabci, sýkorky, strakapoudi, datlové, nemluvě o jezevcích, a sotva někoho takové nedostatky herního zpracování dobové fauny přivedou na myšlenku, že se v pozdním středověku jmenované druhy v Posázaví nevyskytovaly. *3*
      • walltar
        Investory *1*
    • Nebo aspoň trpaslíci, když ne děti
  • Llour
    Ta grafika je vážně skvělá *4*, úžasná atmosféra
    • jamar28
      To jo. Hlavně příroda bere dech.
  • Tolik let a stejen se tady ty decka nesmirili s tim že jim proste dan urazil skrim :D Ja skyrim beru jako starsne dobrou hru a jeho clanek me vubec nen*sral nechapu, že vy z toho máte takovy mindráky. Meli byste sakra bejt radi, že tady vubec mame nakeho schopneho herniho vyvojare a vy umíte jen brecet pritom by ste sami nedokazali vytvorit ani tetris.
    • Ten napsal tolik hejtu, ze Skyrim je spis kapka v mori :-D
      • Hm, kolik hejtu napsal chudák Šalda? *5*

Kritika (kritika neznamená odsudek, ale soud, posudek, rozlišení a oddělení, tedy vlastně v intencích analytického řeckého myšlení zkoumání) není nějakej "hejt". U Vávry najdeš i tu kritiku. Občas.
  • do pr.. já jsem nachcanej ... :) no nic, alespoň maj smysl pro humor
  • moc pekne, jen me trochu zarazi, proc ten typek tak funi
    • KrPa
      psali v kometari na YT, ze do toho klastera bezel, tak proto
    • Asi proto, že je nachcanej jak prase :)
    • BoB.2
      Bude tam vedlejší quest "Nasbírej bylinky na svoje Astma"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit