Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kejo
    za ten prehrávač by ste si zaslúžili päsťou...
    • davidBray
      já vás pořád nechápu, dívám se na videa na třech různých PC, dvou prohlížečích a nikdy žádnej problém. Tak mě napadá, že ta chyba bude někde jinde, nebo je to prostě místní móda ...
      • kejo
        pri prepnuti kvality na 720p/1080p video neustale crashne po par sekundach, vo fullscrene sa absolutne neda pohnut pusuvnikom na zvuk a o stupidnej reklame pred kazdym jednym videom ani nehovorim (to ale neratam ako chybu prehravaca)
    • Mockrát jsem chtěl něco takového napsat. Jen trochu mírněji.
  • Magister_Peditum
    A jako další díl bych prosil konečně tu Thirty Years' War: Total War. *14*
    • Jakože, když už ne jinak, tak alespoň ten bílej kopec odčinit virtuálně, ja? :D
  • Nevím, jak ostatní, ale když se ve starém Romu řeklo Egypt, vstávali mi vlasy hrůzou na hlavě. Nejedna má legie padla v marné snaze pobít trojnásobnou přesilu a to ani nemyslím na válečné vozy. Doufám, že i v pokračování bude AI stát za to, ale tak jako tak spoléhám na Dartha, s jeho AI jsem byl vždy spokojen...
  • Původní Rome:Total War je prostě legenda s velkým L.

Jo a jsem taky rád,že nejsem sám,kdo tou hrou doslova žije *1* *1*
  • XorxoxTalarius
    Tak jestli takhle bude vypadat hlavni mapa, tak mi to nepojede :D
  • Opet vcelku nic nerikajici trailer. Mne jedine, co zajima, je AI. A to zejmena AI na globalni mape, diplomacie apod. Budme uprimni, ta je v predchozich hrach dost tristni, resp. neni zadna (nevim jak v Shogun 2, ten jsem nehral). Pokud to bude i zde, tak si muzou megagrafiku a milion DLC frakci strcit za klobouk.
    • No a jak si takovy trailer, co ukaze umelou inteligenci a diplomacii v akci, predstavujes?
  • SPARTA bude vládnuť svetu !! (sorry galové ) *1*
    • No tak popořadě : Vylepšíš města, postavíš armádu, obješ úzěmí a pak se objeví Moje římský legie a ještě moc rád jim to všechno odevzdáš :D
      • zatímco se budeš zabývat myšími válkami s galy, mí váleční sloni mocného Kartága ti budou pojídat senátory v Římě

Mimo jiné soudím, že by Řím měl být zničen *14*
        • Ze svých zkušeností vím, že mluvíš pravdu :) A co se týče senátorů, velmi rád ti je pošlu.

Nezapomenu jak mi jednou řekli, že mám novou misi a to dobít Kartágo a pokud jí nesplním, tak ať jim na oči nechodím. Mezitím se moje jednotky snažili zachránit si život v Galii, Germánii a Řecku. Ale jo máš pravdu, obavy jsem měl vždy z Kartága, Řecka a Egyptu.
          • při hře za Kartágo jsem ze všech mých sezení RTW dobyl Řím nejrychleji... v armádě 5 jednotek základních slonů, které odvedly veškerou špinavou práci, zbytek iberian infantry a round shield cavalry... jako potrava pro legionáře
            to jsou vzpomínky, i Hannibal by mi záviděl :)
            • Asi bych měl dodat, že předtím jsem tam utopil asi několik tisíc mužů.

Proti Egyptu jsem také vedl svou asi největší ofenzívu, rozdělena byla na 3 armádní sbory. 1. sbor měl za úkol shromáždit se na Sicílii, byli to jednotky stažené ze severní itákie a střední evroy, většinou veteráni galských válek. Jejich úkol byl napadnou egypt po moři a to přímo nylskou deltu. Jednalo se o 5000 mužů. 2. sbor se sedkupil u Kartága ( :P) a jeho základ tvořili žoldnéřské jednotky cvičené pro boj v poušti a pomocné jednotky, jako kavalerie a lehká pěchota. Jejich úkolem bylo postupovat po souši. Celkově asi 4000. A poslední 3. sbor měl zaútočit po souši z oblasti byzancie a napadnout spojence Egypta. pro něj bylo vyčleněno 8000 mužů. Zálohy jednotek se poté shromažďovali v Řecku. Něco kolem 3000. Dohromady tedy asi 20 tisíc mužů. Vyhrál jsem, ale díky několika chybám byly celkové ztáty 50%. A nepřeháním s počty. Ofénzívu totiž tvořilo asi 75% mých celkový jednotek.
            • ZvacA
              Kallessin

Koukám, že tvoje armádní reformy předběhly svou dobu - " rekonvalescenční dovolená " za vojenské úspěchy nejzkušenějších bojovníků na poli a rovnou oslavička v hlavní metropoli - to musela být pro onu legii velká čest. :D

Egypt mi ani nepřipomínej, já s ním bojoval kvůli zmateným rozhodnutím Senátu téměř 300 let a výsledek byl akorát ten, že mě nakonec sociální, hospodářská a tím taky vojenská krize donutila se z východní Afriky stahovat jak spráskaný pes. Zatímco tvoji legionáři se vraceli jak hrdinové, v mém případě se přes libijskou poušť nakonec táhly ustupující kolony vyčerpaných a nemocemi i bojovými neúspěchy demoralizovaných vojáků a diplomatů, kteří se snažili dostat k západním africkým přístavům, než je dostihne egyptská vlna. Po tak dlouhé době už sice slavná Roma i se Senátem dávno neexistovaly - po občanské válce se apeninský poloostrov stal jen místem pár provincií, které byly součástí daleko většího útvaru zbudovaného rebelující římskou frakcí táhnoucí se od Atlantiku ke Kavkazu, od Apenin k Baltu. Můj rod byl nucen opustit rodnou Itálii a usadit se na Sicílii, a proti Egyptu se bojovalo již jen ve jménu předků a pro čest rodiny, ne pro slávu zkorumpovanýho Říma, který se ani neobtěžoval nějaké podpory ve válce, kterou sám vyvolal, a odvrátil se nakonec od mé frakce, i když za něj její legie prolévaly krev na epyptských pouštích a v nilských městech. Řím byl jen abstraktním pojmem dávné slávy. Přesto to byl pravda zvláštní pocit tak potupně opouštět a vyklízet africkou pevninu, při jejímž dobývání slavní Scipiovci zapisovali svá jména pod římským praporem a svedli proslulé bitvy za rozšíření římských držav... a to nemluvě o tom, kolik času tomu věnoval hráč.

I tak může vypadat "historie" jedné kampaně. Já jen doufám, že Rome 2 zase umožní takový momenty. :)
            • tyhle příběhy dělají z her jako TW nebo Crusader Kings víc než jen hry
            • Moje nejsilnější vzpomínka byla, když jsem měl v egyptě legii po pár bojích ve stavu asi 2400 mužů. Proti mě stálo téměř 3000 mužů včetně válečných vozů a jako posily dalších 4000.. ..sice zůstalo jen 700 mužů, kteří byli posláni do říma na dlouuhou dovolenou, ale vyhrál jsem a nepříteli zůstalo sotva 2000. Nejlepší vítězství za celou moji hsitorii v TW sérii, nic podobného jsem nikdy nezopakoval.
            • sv.Georgius
              Nic proti ale ohnivé šípy 2x výstřel a tvoji sloni udělají ve tvém vojsku paseku :D a triarii ti rozsekají jizdu a zbytek dodělají legionáři :D
  • Uz davno predobjednane, pre mna urcite hra roku. Na FB sa vyjadrili v komente, ze namornictvo bude moct vstupit na NIL a DIPLOMACIA bude taka komplexna ako este nikdy predtym, tak uz len drzat palce ..... ale nemam strach, ze by to nebolo dobre *5*
    • Hra roka a este to ani nevyslo, este si to ani nevidel a najme ani nehral... tak ty si dobrý
      • Precti si vsechno dvakrat, nez nekoho zacnes kritizovat. Pise, ze je to hra roku pro nej. Souhlasim
        • kvůli tomuhle, CK2 a EU4 uvažuju nad pořízením nového notebooku... počkám si na první gameplay videa s popisem konfigurací ať vím, jaký grafický čip to zvládne rozjet na slušné úrovni
          pokud budou nároky krvavé, zůstanu u Rome 1 a CK1 :)
  • Uvědomuji si že to není moc důležité ale ten římský general ve videu je César?
    • mas to vysvetlene v članku
      • Asi půjde o historickou fikci.
        Jinak mi to nejde do hlavy.
    • *Caesar
  • Ta kampaňová mapa vypadá úžasně...jenže můj komp vybouchne co si uvědomí že to chci koupit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit