Přejít na výpis diskuzí
Konec civilizací - hra dohnaná do extrému
23.6.2012 | Pavel Dobrovský
123 příspěvků
-
Podobnej článek vyšel před tejdnem na Český pozici -http://www.ceskapozice.cz/zahranici/svetove-udalosti/kyberpohled-do-budoucnosti-svet-je-pekelna-nocni-mura
-
Výborný. Tomu říkám nadšení pro hru. A ten malý přesah do reálného světa nutí člověka alespoň zamyslet se nad tím, kam se naše civilizace řítí a co s námi bude.
Civilizaci sice nehraju, ale článek mě navnadil dát si nějákou velkou mapu v prvním M.A.X. minimálně se třemi protivníky a na maximálních 9000 tahů... -
nech sa nevzdava komunizmu to je jedine zriadenie ktore mu vyhovuje. Mozno este monarchia ale ta nema take vyhody ako komunizmus
-
-
Nevíš o čem mluvíš. Best (ve Civ2) je fundementalismus v něm není korupce ani nespokojenost ergo žádná povstání, vlastně se dost divím, že jej nemá už dávno.
-
-
Civ2ku som hral na moje pomery velmi dlho, ako "maleho" ma velmi uchvatila. uzasna hra
-
Trochu mám strach z toho, co bude, až tyhle děsivé hračky (atomovky, biologické zbraně) dostane do rukou facebooková generace. Snad bude mít stejně rozumu, jako my, a nevyhodí nás do povětří. Snad.
-
-
nerozumiem tomu preco vsetko spajate s facebookom.
mam najradsej tie raposiny na FB kde pisu ze predtym si chodil s kamaratom von, teraz si pisete na FB a blabla.
Tak ak to robis je to tvoja chyba, to ze FB existuje neznamena ze hento robi kazdy.
A trapny FB fakt nebude mat ziadny dosah na ludi co budu o takom nieco rozhodovat. Mainstream bol vzdy tupy, aj pred 500 rokmi, aj teraz aj za 1000 rokov -
jako kdyby osud světa byl v rukou obyčejných lidí
-
-
Definuj obyčejné lidi. Někde mezi náma jsou mladý kluci a holky, co dneska visej celej den na Facebooku, ale za třicet let budou mít červené kufříky. To už budu starej dědek, ale doufám, že nebudu muset umírat na radiační nemoc... *4*
-
-
Někdo kdo sedí celý den u facebooku bude mít kufřík s atomovkou ? Zajímavé :) Navíc, aby překovali zmrdy z 20. století to by chtělo asi dost kreativity :)
-
-
Na téhle úrovni můžeš diskutovat sám se sebou, mě k tomu nepotřebuješ. *4*
-
-
škoda :)
-
-
-
-
-
-
Pekne, zajimavejsi by to bylo s obdobou Revolutions modu do 4ky, kde pri nespokojenosti vznikaji rebelie, ktere pokud nepotlacite, tak se siri do dalsich mest a mohou se odtrhnout od vasi rise a zalozit vlastni stat. To by vedlo k realistictejsimu vysledku, kdy by se zeme po tisicich let valceni rozpadly zevnitr, nakonec by se to dostalo do bodu, kdy by se zeme rozdrobila na desitky mestskych statu nebo kolonii uzamcenych v nekonecne valce, dal uz by to byl takovy Fallout
-
-
Takový výsledek ve čtvrtém dílu nemůže nastat kvůli globálnímu oteplování, kde ti mění políčka na poušť s kterou pak už nic nemůžeš udělat, a které se díky atomové válce zrychlujou
-
-
nejsem si jisty jestli to bylo jen ve vanille nebo jen v modech, ale v lategame muzes ziskavat z nejen jidlo, ale i nejaka kladivka na produkci z more, aquaforming, aquaplanting a tak.. navic ta mesta uplne nechcipnou ani kdyz jsou na 1, kdyz je vsude okolo poust, produkce nebude nic moc, ale bavime li se o post -apo ztvarneni zeme, planeta promenena v poust zni docela verohodne..
-
-
-
hmm tomu se říká oddanost pro hru, měl by dostat celou sérii ve zlaté edici či tak něco ;) lidí jako je on je málo, já si občas pustím openTTD ale 10 let v kuse, no klobouk dolu :)
-
-
Jednou jsem zkusil dohrát 100 letou kampaň v Locomotion a někde v roce 1950 už mi to neutáhl počítač, protože země byla totálně zastavěná *1*
-
-
Když už se to přirovnává k Orwellovi- co využít k řešní jeho citát "Nejrychlejší způsob, jak ukončit válku, je prohrát ji"? Přestat chrlit tanky a nenabídnout mír, ale kapitulaci.
-
-
Ano, kapitulovat ve prospěch jednoho z nepřátel. Dojde k navýšení jeho zdrojů a možností, čímž šance na rozdrcení třetí strany značně vzroste. Nemyslím si ale, že by bylo hráčovým cílem hru prohrát (navíc po tak dlouhé době), ikdyby tím zabránil totální anihilaci.
Já bych možnost viděla v uzavření paktu o neútočení s jednou ze stran, ikdyby dočasnou. Otázkou zůstává zda nepřítel bude ochoten na něco takového přistoupit.
->Zemřeli miliardy lidí, válka trvá stovky let. Jedna strana vidí druhou jako zhmotnělého ďábla. Zůstává jen pramálo místa pr odiplomacii.
Lycerius má můj obdiv. Ani ne za skutečnost, že hraje dlouho jednu hru, ale že nevzdal to, s čím se ve hře musí potýkat.
Obdivuje jej i jeho národ? -
-
Myslím, že příměří nedodržuje dlouhodobě ani jedna ze stran.
V komunismu jej národ obdivuje, protože je tam vize skvělé budoucnosti, až zničí prohnilé nepřátele. -
-
já vím ale vikingové tam co přistí kolo přiletí s atomovkama u amíku o tom nepiše takže ti to dělají třeba po 15 kolech a to by mohlo udělat vyhodu
-
-
to chce smlouvu o neutoceni s amika vikingove to nedodrzuji takze ty znicit prvni
-
:::: dodatek, CIV 2 mě minula, nejsem tedy plně v obraze co se možností týče :)
-
-
-
Zaujimave a vynikajuci clanok. Velke plus :)
-
VÍC TAKOVÝCH ČLÁNKŮ o "volných" hrách s příběhem
-
-
mam jeden pribeh. ako som vo fallout 2 vytvoril dokonalu pustinu, ked som zabil vsetky humanoidne a mutantne postavi, a ze to dalo prace. vobec nezavidim nasim iluminatom ked chcu zlikvidovat 2/3 ludstva.
-