Přejít na výpis diskuzí
Konec jedné éry s Eziem v traileru na AC: Revelations
4.10.2011 | Aleš Smutný
98 příspěvků
-
vyber si
http://www.youtube.com/results?search_query=Assassin%27s+Creed+Revelations+The+Life+of+Ezio+Auditore+Trailer+&aq=f -
Jsem teď koukala na jedno video a Desmonduv obličej bude taky takový...jiný :/
-
ja bych sel do batmana :D
-
ať už je to tady !
-
-
Také se už těším jako fanda AC až to konečně vyleze z inkubátoru na svět :)
-
-
Vím že me tady za to asi hodně lidí ukamenuje, ale chci aby Assasin už skončil.
A teď prosím čtěte dále než začnete nadávat.
Chci to proto, že čím víc se prodlužuje nějaká série, tím pak upadá, nemusí třeba teď, ale jednou upadne. A já chci aby měl Assasin Creed konečně nějakej pořádnej, rozuzlující konec, chci už vědět jak to všechno je, ale hlavně Důstojnej konec a ne aby pak přišel někdo a řekl "bude to takle a takle" a tím to odrovná. Vím, že UBISOFT ví, že je to silná značka a nedovolili by si ji nějak odrovnat, ale Bůh ví co se může a nemusí stát.
Tak jako tak prostě byh rád už věděl naprosto vše ze příběhu a šmitec.
Tááák se do mě pusťte vlci. -
-
tak to bud v pohodě... ted vyjde ACR, příští rok vyjde AC 3, a tím končím celkovej příběh Desmonda... tím vše skončí... pak se na další AC hru bude nějakou dobu čekat a vše bude od začátku, absolutně vše...
-
-
Ona bude AC3 jo? sakra...ja doufal ze toto bude uz finale.
-
-
Hraju Brotherhood a s cistym svedomim muzu rict, ze co novy dil, tim zase o fous lepsi hra.
Ze Assassins Creed skonci s 2012 se uz myslim vi... -
Já myslim, že pokud radikálně změní prostředí i období, tak z toho ještě několik skvělých dílů vyvaří (jak jsem psal níže). Ale arabská města už prosím ne, těch už bylo dost.
-
-
Pistoli s tlumicem, termovizi a jedem dal *1*
-
-
-
nemůžu to najít na YT...nenasel jste to nekdo?
-
muze mi nekdo vysvetlit co je tohle vlastne za žánr? bojovka, adventura, nebo stealth? Kdysi jsem sledoval prvni dil když se to vyvijelo a čekal neco jako hitmana, pak vyšlo najevo že to podelali a ja tuhle serii zavrhl.
-
-
Původní záměr byl stealth a první díl byl před vydáním v trailerech prezentován jako hra za tajemného zabijáka z mystického bratrstva na blízkém východě, jehož krédo je být nespatřen a zasáhnout nečekaně.
Nicméně protože $$$ musí být tak počínaje druhým dílem se nejedná o stealth žánr ale spíše o velice snadnou akční adventuru s lehkou příměsí RPG prvků, ušitou na míru většinovému publiku (čti "poskytující nulovou výzvu"). -
-
Jednička a dvojka se co se týče obtížnosti neliší. Hra tě nijak nenutí být neviděn. Sem tam si někdy větší bitku dám, ale jinak se snažím zabíjet nespatřen a když se mi to nepovede, nechám se zabít. Ale je pravda, že trailery novějších a novějších dílů mne odpuzují právě svojí akčností a celkově odklonem od jedničky. Je to AAA hra tak co bys čekal. Svět dementní, viz. film Absurdistán. Ale AC v tomhle není nejhorší. To je CoD, nebo NFS HP 2011, nebo to co se chystají udělat (byť jen jednou) s Brothers in Arms. Kupodivu NHL a FIFA je čím dál tím těžší. A Shifty jsou taky větší výzva. Jen tak dál EA a doufám, že se NFS Run bude Hot Pursuit podobat co nejmíň.
-
Skutečnost, že druhý díl patří po scénáristické stránce k tomu nejlepšímu od první Mafie jsi jaksi zapomněl. Osobně jsem rád, že Ubisoft nešel cestou Hitmana, ale vytvořil si témět vlastní odvětví (ne nadarmo je dvojka nejlepší), kde je kladen důraz v prvé řadě na příběh, posavy a mytologii.
Škoda, že toto Brotherhood pohnojilo (z těch 18 hodin pouze 2 byly, co se do hutnosti týče, příběhově rovné dvojce), ale stále to nemění nic na faktu, že tahle série se už nyní zapsala do historie (minimálně díky svému inovativnímu přístupu k dějinám). -
-
Nezapomněl, ale v tomto vláknu se věnujeme hratelnosti a žánrovému zařazení. Ne, AC není žádné nové odvětví, to je pouze dnešní móda tvrdit, že každá trochu lepší hra určitě definuje vlastní žánr. Pokud mám zhodnotit hlavní rys (hry série AC obsahují prvky více žánrů), tak Assassin's Creed je akční adventura v otevřeném prostředí, kde je ruku v ruce se sandboxovou volností vymezen prostor pro poutavý příběh.
-
-
A co je tak špatného na sandboxových hrách? Uznávám, že herní (celkově celý zábavní průmysl) pomalu, ale jistě, zdegeneroval do monopolu velkých korporací, jenž jedou na jistotu (viz. všechna ta pokračování, remake, sequely, prequely). Právě už jen proto je zrovna druhý AC, byť na poměry těch kdož zažili dobu před Activision, i přes svou lehkou nadprůměrnost hotový poklad. Ano, jedná se stále o mainstream, ale narozdíl od 90% ostatní AAA tvorby se snaží(l) přijít alespoň s troškou originality a to se v dnešní době cenní. Házet to do jednoho pytle s třeba posledním Princem je rouhání (to si alespoň představím pod $$$).
-
-
Reakce na Tanbou:
Víž, že křesťani taky nejsou žádní svatoušci (viz. křížové výpravy). Já bych náboženství zakázal úplně. Nejvíc lidí zemřelo nepřirozeně právě kvůli náboženství. Pryš s islámem i křesťanstvím. A nejen s nimi. -
Na sandboxových hrách není vůbec nic špatného, je to způsob pojetí digitální zábavy. AC2 je rozhodně řemeslně velmi dobře zpracovaný produkt a integrace hostorických dat spolu s pokusem o restaurování pamětihodných míst doby renesance výtečný nápad.
Ale je to hra, ne dokument. Hratelnostně vidím mix Tenchu, písečné série Prince of Persia a Šifry Mistra Leonarda.
Narozdíl od Tenchu jsou nepřátelské jednotky hloupé, poddimenzované a útčí zásadně jedna po druhé, tudíž nepředstavují výzvu. Tím paradoxně hra velmi trpí i z hlediska výpravy (tam by přece nižší obtížnost měla zajistit plynulý požitek), protože kvůli takovému nastavení A.I. není důvod k použití 4/5 předmětů, které hra nabízí. Stačí counterkill s dýkou a holé pěsti.
Narozdíl od Prince of Persia je téměř nemožné zemřít pádem z výšky a HP se regeneruje s časem automaticky, tedy mizí další z prvků prvků sžití hráče s postavou. Postava není reprezentace bytosti ke které si má hráč utvořit vztah. Postava je jenom mechanický avatar, jehož cílem je neobtěžovat hráče při jeho zážitku z hraní.
Šifra mistra Leonarda a následná vla konspiračních teorií je zajisté lechtivé téma, nicméně to není důvod k diskreditaci křeťanské církve a představení jejích principů jako negativních pro osobní život jednotlivce. Apropo je zajímavé, proč nebyl Ubisoft originální a neopřel se například do Islámu. Jestli to nebude tím, že by neradi, aby jim v kancelářích hořely zápalné lahve. Nebo do buddhismu, to by taky bylo neotřelé a ti by jim určite nic neudělali.
-
-
-
Taky mám sérii AC rád, ale co je tak inovativního v přístupu k dějinám? Vždyť je to ve své podstatě jen další hra o konspiračních společnostech, která se veze na momentální vlně zájmu o údajný konec světa v roce 2012.
-
-
Kolik znáš dalších her, jenž dokázali zachytit atmosféru renesance?
-
-
Jo, aha ty si to myslel takhle? To opravdu není těžké, když her z tématem renesance zas tolik není. Ale když si psal o novém přístupu k dějinám, tak tohle jsem si tedy pod tím nepředstavoval - po příběhové stránce to inovace není, klasický příběh dozrávání mladého hrdiny, kterého pohání pomsta + inovace je maximálně to propojení minulosti s budoucností.
-
-
-
-
-
Podle me je Assassin cistokrevna akcni adventura, i kdyz k cemu skatulkovani ;)
-
-
hm, vidim tam ezio v zakladu a ezio uz s novym oblecenim. to bude zase ziskavani a kupovani predmetu a obleceni. docela blbost kdyz uz sem to vse nakoupil v predchozim dilu, skoda ze ty hry (ac 2, ac 3) nejdou propojit jako v v mass effect 2 se savama,ze bych mel vse
-
-
1) Jsou tam záběry i z AC2, a 2) se tam objevuje i Altair z AC1
-
-
no, mozna to je altair. ale stejne tipuju ze budu muset zase od znova ziskavat lepsi zbroj a zbrane
-
-
Znovuzískávání zbraní a zbroje mi zrovna moc nevadilo. Co by to mělo za smysl, kdyby měl hráč od začátku ty nejlepší kusy zbroje a zbraně, což by se automaticky rovnalo neporazitelnosti. Tedy alespoň na začátku. Sice mě v Brotherhoodu trochu mrzela ztráta Altairova brnění a následné získání jeho ekvivalentu - Brutovy zbroje, jenž byla podle mě příšerná, ale i tak mi to moc nevadilo.
-
-
-
-
Hra je to možná dobrá, ale tak na zhruba hodinku či dvě hraní. Po tom je to stále to samé a velice nudné. Drží to jen zajímavý příběh a hezké prostředí. V podtatě je to v základu hlavně akční hra - tedy akční skákání a v druhé řadě kombo bojovka. První díl byl zajímavý, ale jen do té doby než hráč navštívil druhé město kde zjistil že musí dělat uplně to samé co dělal hodinu předtím a když pak přišel do třetího města tak to vypl, protože to bylo jako smyčka. Dohrát to nutila pouze zvědavost toho jak to dopadne. Dvojka byla o něco lepší - přidaly možnost nákupu zbraní a oděvů, nové zabijácké praktiky a njaké nové úkoly do města aby se hráč nenudil, ale to vydrželo maximálně o město déle než v předchozím díle. No uznejte neustále a ty samé bitky se strážemi, stále to samé poskakování a zběsilé úprky po střechách a velmi zábavné strhávání plakátu aby na vás lidé okolo zapoměli. No.... Oba dva díly jsem dohrál zhruba do konce a zbytek dokoukal na youtube, protože mě to nebavilo hrát pořád tím samým stylem. To je podle mě největší mínus. Ale jinak výprava a scénérie jsou povodené, hudba je dobrá, ale není nejlepší a příběh? No je to trošku béčko, ale zajímavý je. Hra to není špatná nebudu vám to brát, ale suprová rozhodně není. slabá 7*
-
-
Tohle už jsem řešil dřív. Pokud má člověk rozehrané dvě nebo tři hry a dá si každou hodinku denně, tak to nechápu jak si může stěžovat na stereotypnost hry. Málokdo má přece čas hrát osm hodin v kuse. Samozřejmě pokud to není čtrnástiletý tlouštík. Pak se člověk nesmí divit, že vznikají na hráče takové předsudky-např. South Park, kde se stali závisláky na WoW...
-
-
Aha takže většina lidí co hrají hry déle než tři hodiny denně jsou podle tebe děti do 14 let a ještě převážně tlustí a jsou tlustí z důvodu že hrají hry. No tak to je opravdu kvalitní úvaha. Já ve 14 hrál i více než půl dne když na to přišlo a nejsem ani tlustý ani magor. Už je to přes 10let a stále si rád zahraji i véce než 5 hodin, když na to přijde a hra za to stojí. A stále nejsem tlustý a ani magor. Znám spousty lidí kteří jsou na to mstejně a opravdu nejsou tlustí. A ještě jedna věc - není dobré mít rozehráno více her. Já preferuji dohrát první, pak druhou a nakonec třetí, ale nemíchám je. A na konec - i když si hru rozdělíme na části, a pokud máme dobrou paměť, tak nás pasáž co nás nebavila včera nebude bavit ani dnes.
-
-
Já zase znám pár dětí co jen sedí u počítače a žerou. A teď mluvim o lidech co opravdu neznají jiný pohyb než ten k ledničce nebo do školy. To že někdo hraje více než pět hodin neznamená že nesportuje, já jen uvedl příklad typického pařana. Píšeš když na to přišlo, že si hrál i víc jak pět hodin, ale kolikrát do týdne? Znám lidi, co přijdou domů ze školy a do 12 pařej, v šest stávaj a ve škole pospávaj. Uvádim záměrně nejhorší případy a nejsou to jen pařani MMO. Jinak když tě baví hrát hru v kuse, tak proč ne. Já hraji kdy chci co chci, protože třeba v TV shlídnu TOP Gear a chci si to zkusit, tak zapnu Shifty. Přijdu z fotbalu, zapnu FIFU. Uznávám, že AC hrát déle jak 2 hodiny nevydržím, ale o to víc mě to baví druhý den. Není to o tom, že by mě ta pasáž nebavila, jen tu hru nechci mít dohranou za tři, čtyři dny.
-
-
Jo ten díl byl dobrej... *2*
-
-
-
OMG, nemohli tam nechat mluvit nekoho jinyho nez Ezia? Sem na jeho hlas alergickej. Doufám že už v dalším dílu nebude.