Konec samotářství: Singleplayerové střílečky jsou rarita pro pamětníky
-
V momentě kdy by ze stříleček vymizel singleplayer neměl bych důvod koupit si víc jak jednu ročně. MP je pro mě i z časových důvodů druhořadá záležitost a současný trend ve formě Battle Royale mě míjí zcela. Na těch pár hodin týdně které hraním strávím by mi obsahově jeden MP titul ročně bohatě stačil.😎
-
ale kruci, kazdy rok nejaka pohadka jak u vyzivovych poradcov. nezer vajicka zabiju ta, zer vajicka su zdrave. rpg je mrtve, adventury su mrtve, rts su mrtve, single fps su mrtve...
kraviny, pre kazdeho sa nieco najde nech si korporat tvrdi co chce ze zrovna frci a na nicom inom nezalezi...
-
Ne, autore, i kdybys tam toho čtvrtého kváka zmínil ještě pětkrát a osmkrát k tomu zdůraznil, jak zrovna tahle hra byla ta přelomová, tak z toho pravdu neuděláš. Nebyla a akorát se blamuješ.
-
Jasně...SP hry jsou mrtvé. Vyjde GoW, RD2 či Spiderman. Teď jsou pro změnu mrtvé SP FPS, předloni to byly strategie...Nějakou jinou "novinku"? Je zvláštní, že vždycky po takovém článku se pak objeví něco, co autora virtuálně nakope do koulí.
-
-
Pc hry jsou mrtvé tak posledních +-20 let 😉
-
nejsou strategie mrtvé už dost dlouho? :(
-
-
naopak
-
-
No nevim, od Supreme Commander 1 a dejme tomu Anno 1404 mě nic nechytlo.. Možná Sudden strike 4 a company of heroes 2
-
-
Tak asi musíš počkat na iron harvest. Hodně záleží co od strategie chceš, jestli hloubku do které se musíš zakopat na desítky hodiny abys objevil všechny mechaniky a úspěšně to dohrál, kratší intenzivní akci, kombinaci žánrů, nebo kompetetivní zápolení s hráči. Já třeba až na vyjímky nepatřím do té první kategorie.
Za poslední roky jsem si hodně užil factorio, cities skylines, grey goo, northgard, total war arena, they are billions, two point hospital, Workers & Resources: Soviet Republic.. beztak sem něco ještě zazdil.. teď pokukuju po vydání iron harvestu, tak uvidime.
-
-
-
To je ve vlnách, umřeli v roce 2000, 2006, 2010 a 2014😀
-
-
-
Jasně XDDDD no to je čláááánek o vylhaném flusu :D Taková novinářská dojmologie v praxi XD
-
Mrzi mě, když hrači neoceni hru takovou jaka je, ale takovou, jakou ji chtej mit.
Doom neni dost Doom, Quake neni dost Quake...Quake 4 byl boží...!
Je jasny, že tyhle SP FPS se taky musi nějak vyvijet, a koncept Far Cry, nebo Dying Light, neboli polo otevřeneho světa se mi celkem libi, i když někto tvrdi, že to zabiji spusob vypravěni neboli hrači nevědi jak to maji hrat, co teď a co pak...na tom by měli tvurci popracovat...aby ta volnost nerozbijela samotny přiběh.
Nicmeně mužu tady vyjmenovat spoustu her: Metro, Stalker, Far Cry, Doom 3 a třeba Quake 4... jizdy, na ktere se nezapomina a budu rad, když přibudou dalši...
-
-
Quake 4 byl dementni v tom ze jsi porad chodil dokola tema samejma chodbama a hra se te snazila presvedcit ze jsi uprostred valky a vubec to nefungovalo
-
-
Dobrej byl taky ten Spoiler tehdy na Quakeconu ?
-
-
-
Jako výhradně singleplayer hráč (krom titulů jako Rainbow Six Siege, Payday, Killing Floor atd.) nějak moc nepobírám o čem článek vlastně je.
Ve všech žánrech jsou online hry spíše v menšině, což platí i pro střílečky. Tady je potřeba si všimnout, jak se střílečky vyvinuly do různých žánrů, přejaly různé prvky (RPG prvky, otevřený svět, příběhové prvky, sim/build prvky, uprgady postavy atp.) takže v tomto směru je na tom asi něco pravdy - koridorové FPS kde jdete a vraždíte (doom, quake, fear, soldier of fortune, serious sam, painkiller) už opravdu moc nejsou. Tedy nejsou ve své původní podobě - co třeba takový Fallout 4, Deus Ex, Metro, Far Cry, Wolfenstein připravovaný Doom 2 nebo Rage 2? First-person střílečky to jsou, jen často obohacené o nějakou tu omáčku okolo (viz. výše).
Mám pocit že autor se tak nějak rozhlédl okolo, a poté co zjistil že většina variací na slavné FPS tituly buď přešla do multiplayeru (quake, doom, CoD, MoH) nebo byla jejich série ukončena (Crysis, Bioshock). Následkem toho pak usoudil, že čisté singleplayer FPS prostě zmizely. No, já bych řekl že se vyvinuly v něco komplexnějšího, co by třeba bylo dříve žádoucí, ale prostě to tehdy nebylo technicky možné, přičemž uznávám, že koridorovky už fakt moc nejsou.
-
-
Článek je o tom, že se udělá senzace a napíše se, že single player střílečky jsou pasé, aby hodně lidí kliklo na titulek. No a pak se holt musí hledat argumenty, proč je to pravda, což se dělá blbě, když to pravda není...
-
Když jsi zmínil BioShock, hned jsem si zase připomněl, jak moc si přeju další díl. Od vydání Bio Inf uplynulo kolik, šest let? a nikde nic. Ale doufat budu i tak 🙂
-
-
Bioshock infinite byla prý na Kena Levina docela solidní psychická zátěž, a nechal se slyšet že se chce vrátit ke svým kořenům a pracovat v malém týmu jako dřív. Studio osekal z 90 lidí na 15 a začali dělat na nějaké sci-fi fps. Poslední zpráva je z minulého roku kdy se přejmenovali na Ghost Story Games, takže naděje tu rozhodně jsou .. jen to teď logicky bude všechno trvat déle.
-
-
Tiež som single playerový hráč. A je chyba vývojárov, keď si myslia, že SP zomiera. Respektíve ho chcú zabiť sami, lebo on line hry zarábajú najviac. Ale je naivné si myslieť, že všetci budú hrať všetky on line hry. Na rozdiel od SP hry si to vyžaduje omnoho viac času, zároveň keď hrá človek s priateľmi tak sa hráč musí prispôsobovať časom ostatným a nie zapnúť si to kedy chce, ako SP. Keď už do toho investuje desiatky hodín a možno aj desiatky eur za mikrotranzakcie (čisté zlo), tak je veľmi nepravdepodobné, že by to robil s mnohými hrami. Možno podľa toho aký žáner preferuje si dá dve historické a občas si rezne nejakú protiteroristickú, alebo si dá dve fantasy s rezne to miernym sci-fi. Ale nikdy nebude hrať ako hráč SP, ktorý si prejde dobrý a hutný príbeh, ktorý si vychutná, možno si to prejde ešte raz, aby našiel všetky bonusy a secrety a potom za týždeň už zháňa inú hru.
SP nie je mŕtvy, len si to vývojári prajú. Viď Video . Ako aj video uvádza, SP hra nikdy nezarobí toľko čo úspešná on line hra. Ale je ľahšie stať sa úspešnou SP hrou, než úspešnou on line hrou. Veď už len koľko bolo pokusov replikovať úspech Warcraftu. A ľudia stále hrajú Warcraft a nie tie nové hry. Prečo Bethesda, hoci bol pre ňu Fallout a TES zlatá baňa single playeru skúša on line? Lebo to zarába viac a je s tým menej roboty. Ale ako vidno, nie je tak ľahké tam zapôsobiť (čo ma zlomyselne teší, keďže on line hry od Bethesdy považujem za podraz ako hráč, ktorý kupuje ich hry pravidelne. Hoci tu novinári držia s vývojármi a kritizujú hráčov, ktorí si myslia, že majú na niečo nárok len preto, že venujú spoločnosti, či sérii stovky eur, roky vernosti a podpory).
-
-
Vždyt je to nesmysl, to by se dobrovolně zbavili spousty hráčů kdyby zabili SINGLEPLAYER, to dělat nebudou alespon ne v posledních letech.
-
-
Ale vidíš aj tu v článku píšu, ako keby hráči nechceli SP. Ono to pripadá ako platený článok od EA a podobných spoločností, ktoré stále na tlačovkách opakujú, že "Hráči nechcú singleplayer"; spoločností, ktoré si neprajú SP a zároveň si naivne myslia, že každá on line hra bude zlatá baňa mikrotransakcií. Keby každá jedna spoločnosť spravila boom ako Warcraft, tak by im všetci singleplayer hráči boli ukradnutí. Oni si však neuvedomujú, že to nie je možné.
Pritom keď robia oboje, tak SP tým trpí. Ale si pamätám na recenzie aj tu, kde recenzent písal, že hra dobrá, ale chýba multiplayer. Prečo? Prečo by som mal v každej hre chcieť bojovať s inými ľuďmi na úkor príbehu, atmosféry, napätia, vzrušenia z objavovania a zadosťučinenia z ukončenia?
-
-
Far cry by mohlo bejt MMO tam by to kupžíkladu nevadilo vůbec.
-
-
-
-
-
Když podělaná MP hra tak budiž... ale tak za 300kč... Za kvalitní singleplayer klidně 1000kč dám (Skyrim, Kingdome come, Red dead redemption a podobně) Ale na nějakej multak kašlu
-
-
Multák nejlépe zadarmo... přitáhne to více lidí a samo na sebe vydělá🙂
-
-
Tak určitě...
-
DOufejme že budou stále... Mp není žádná budoucnost.
-
-
To jo, budoucnost je preci na mobilech, kde v podstate hraju sp hru v radoby online svete a dokupuju energii, abych mohl hrat dal, haha
-
-
Pokud jsou dobře nastavené nevadí mi.
-
-