Přejít na výpis diskuzí
„Konzole brzdí vývoj her,“ říká Robin Kaminsky
24.8.2011 | Aleš Smutný
330 příspěvků
-
PC zabíjí prodeje her
-
-
Souhlasim. Akorat se tam pirati. vsichni PCckari jsou pirati protoze kazdej ma doma nejakej film, hudbu nebo hru stazenou nelegalne z netu.
-
-
Že Ty ses při porodu trochu přidusil pupečníkovou šňůrou! *1* *1* *1*
-
-
ja souhlasim
ale nevadi mi to -
-
? Nechápu. Já reagoval na Vojtu.
-
-
-
4krát... Nejsme v Americe kde si truhlař vydělá v přepočtu přez 120 000 Kč za měsíc. (mám známěho v USA takhle)
-
stahovani filmu a hudby je u nas legalni *2* a aha mi piratime kdyz hry na konzole jsou na warez a ruskych serverech ke stazeni kolikrat driv nez je hra v prodeji ale my jsme ti spatni to je jasny :D
-
-
neni to legalni je to jen tezko postizitelne coz ti samozrejme hned dava pravo vse ukrast. ted jsi se prozradil jsi prach obyceny zlodej.
-
-
Je to zcela legální. Přečti si autorský zákon.
-
-
Spis by jsi si ho mel precist ty chlace. V autorskem zakone se pise ze si smis poridit kopii sve legalni verze... kterou ale pirati nemaji takze to je nelegalni ovsem to neni nijak trestne stihano. Stihano je pouze nelegalni sdileni.
-
-
-
-
Zatimco konzolisti maj vsechnu hudbu a filmy koupeny vid? Jinak hlavicka neboli? *3*
-
-
My konzolisti vse poctive kupujem. Nejsme zadni zlodeji.
-
-
Jestli pirátí pouze Ti konzolisti, co mají PC, tak to bude tím, že jsou to jediní konzolisti, kteří jsou toho technicky či intelektuálně schopní *1*
-
-
Vojta - no hlavně,že ty jsi genialita sama *1* .Trochu mi pripominas jednoho doktora ze slovenska,ktery sebe oznacoval za PS3 guru .Argumentoval hodne podobne zabednenym zpusobem *1* .
-
Opravdu skvela ukazka inteligence "na co nemam to si ukradnu" :D ses asi hodne inteligentni.
-
-
Celkem usmevne tvrdit o nekom,ze je pirat,jen proto ze hraje na pc.
Na konzolich se dnes pirati uz taky ve velkem,zeptej se strejdy googla a treba te vyvede z te tve iluze. -
-
re:Vojta - je mi te lito,vazne *1*
-
Ano vsichni co maji PC jsou pirati.
-
Tak pc ma dneska vetsina lidi v "civilizovanem" svete,takze podle tve logiky jsou pirati skoro vsichni a nejspis i ty.
Chlapce,ty uz to radsi nehul. -
Lidi co pirati na konzoli jsou ti co maji i PC a tak si mysli ze piratit je normalni.
-
-
-
-
-
-
Partička kamarádů si sedne večer k televizi, jeden z nich zapne PS3 a všichni vesele koukají na to jak dva hrají box, během toho se všichni vesele baví a například během nějaké opilé akce je takový Kinect neuvěřitelný. Je to ale chvilková zábava, rozptýlení do kolektivu, je to vcelku levné a zábavné, ale člověk NEMUŽE srovnávat toto a hraní na PC. 1080p LED monitor s velkou uhlopříčkou dnes stojí asi desetkrát míň než stejná televize, výkonný počítač asi 25tisíc a kvalitní prostorový zvuk asi 5tisíc. S tímto příšlušenstvím, a například zaplým Metro 2033 nebo Crysis 2, či jiné high-end hry, si prostě člověk NEUŽIJE hru lépe na konzoli, protože není jak. Obraz je ostřejší přitom stejně velký, zvuk je reálný, prostorový a navíc je zde možnost přizpůsobit si hru k obrazu svému(hardcore mody, high textures,...). Takže pokud si chcu vychutnat příběh,atmosféru,dynamickou akci,multiplayer, volím jasně nabušené PC kde je zážitek asi 10krát kvalitnější ze všech úhlů pohledu. Pokud přijdu s partou lidí ve 2 ráno domů, volím konzoli, zapnu jim na Kinectu Sport a zábava pokračuje. Tyto dvě věci, se prostě nedají srovnávat :)
-
-
Ty ses fakt nepoved, takova snuzka blabolu tu dlouho nebyla. Prej kvalitni zvuk za 5K..malo se smeju :D Ten s tim monitorem byl taky dobry, co rikas na muj monitor?:
http://www.youtube.com/watch?v=tyR8JEJS4Wk -
Celkem souhlasim. Jen bych doplnil, ze vykonny PC, ktery zvladne hry ve 1920x1080 na max, dnes sezenes uz za cca 15k (pryc jsou nastesti doby, kdy herni masina znamenala pripravit se na vydaj 30k+ Kc). Kupovat zvuk za 5k na to uz musi byt clovek radny audiofil :)
-
-
JJ mas recht ja mam bedny Genius 5.1 a jsem na vysost spokojen dal jsem za ne 1700. *7*
-
-
Fajn, ale nemáš tam žádný hry, takže nakonec stejně zůstaneš u opilé akce, ale tentokrát sám :D
-
-
jděte už někam s konzolama
-
no sh*t sherlock
-
Nebejt konzolí tak nejsou hry ani na PC. Z čeho by to jinak všechno platily? S PC prodejů ne? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-
-
Zajimave je, ze takoveho Zaklinace 1 se prodalo 1,2 mil. kusu coz neni male cislo a Zaklinace 2: Vrahove kralu 400k jen za prvni tyden. Ocividne kdyz je hra kvalitni, tak se o prodejnost nemusi vyvojari bat ani na PC.
A navic jsem si nevsiml, ze by se hry daly programovat pomoci konzole. Takze ono to bez PC tak uplne nepujde *3* -
-
Za 1. min. 80% zisku ze hry jde z konzolí. Za 2. si přečti tento článek od Dana Vávry. Je tu malá šance že tvuj PC fan mozek pochopí o co tu jde *1* . http://games.tiscali.cz/tema/zabijeji-konzole-pc-herni-scenu-nebo-jsou-v-tom-nevinne-55375
-
-
1. Zaklinace jsem uvedl schvalne, protoze oba dily, respektive jejich prodeje jsou jen z PC. Ze v prodejich vedou konzole je obecne znamy fakt, ale ja poukazoval na to, ze kdyz muze byt ciste PC titul uspesny, proc by to nemohl dokazat i jiny (koneckoncu Zaklinac neni jediny, staci se podivat na hry od Blizzardu, Valve, Crysis atd.)? 2. Ocividne jsi to ty, kdo tu nepochopil mou reakci na tvuj prispevek. Mimochodem urazej si nekoho jineho, akorat delas konzolistum spatny jmeno...
-
-
Může ale pak se při nejlepším pokryjí náklady. Jsi jako každý PC-čkář. Neumíš přijmout realitu že bez konzolí by vyšli 3 hry za rok...Nehodlám se s tebou dál bavit a nadávat budu komu chci ignorante.
-
-
S jednim 1 mil. (a vice) prodanych kopii se sotva pokryji naklady? To by musel byt sakra nakladny vyvoj. Driv bylo PC hlavnim hernim tahounem a vyvojari se taky uzivili, ba dokonce i vydelavali. A to v te dobe bylo rozsirenejsi piratstvi, navic neexistovali ochrany typu DRM. Konzole je proste dnesni trend a jsou levne, coz je jejich hlavni argument a to nepopiram. Stejne tak na ne vychazeji nektere kvalitni tituly, ktere se na PC nedostanou. Ani to nepopiram. Ale tvrdit, ze by bez konzoli hry nebyly je totalni blbost.
O tobe muzu zase rict, ze jsi jako kazdy konzolista (cest vyjimkam) - dochazeji ti argumenty, tak se snizujes k urazkam. Cau.
-
-
-
-
-
nebyt PC?, tak nejsou hry vubec.....
-
-
Díky PC vznikly hry a nyní se na nich i tvoří, ale bez konzolí by neměli peníze na to aby je tvořili..to tím chci říct.. *1*
-
-
Tvoje predstava ma jednu malou,ale zasadni chybu.Kdyz by nebyly konzole,tak by vsichni hrali na pc a tedy i ti,kteri za hry plati.Takze penize by problem nebyl.
Ovsem pokud nejses jeden z tech zabednencu,kteri si mysli,ze co PC hrac,to pirat. *1*
-
-
-
-
A nebrzdi ten vyvoj jeste spis marketing Activisionu? Hned bych tu jeji fotku proplesk : D
-
Nenazranost vyvojaru a intenet dela z her kraviny(bohuzel tu maji filtr tak to nejde napsat jinak)
-
Kéž by se ještě víc přidalo her "only PS3" nebo "only XBOX"... Aby se PC pěkně zavařili závity!!!
-
-
Jak nekdo muze chtit ,aby bylo co nejvic her pouze pro jednu platformu ,to vazne nepochopim.
Aby jsi mohl machrovat pred kamarady,ze ta tvoje masinka ma tolik a tolik exkluzivnich her?
To aby si clovek pak kupoval vsechny ty krabice,jen aby si mohl zahrat to co chce.
Idelane by mel clovek mit moznost volby ,na cem bude hrat.
-
-
Nepřirovnávejte PC ke konzolím... konzole jsou primárně vyvíjené POUZE na hry, zatímco PC má hry v podstatě jen jako bonus navíc... bohužel v poslední době hodně chabý bonus :(
-
-
Spis bohu dik na PC je to bida a utrpeni a samej pirat.
-
-
Ty seš takovej chudáček, že musíš žít na jedné planetě, se všemi těmi lidmi, co mají pořád doma PC! Ale ty patříš k těm vyvoleným, osvíceným jedincům, kteří včas prohlédli a vědí jak se věci mají! *1* *7* *1*
-
-
Zato ty ses chudacek a jeste k tomu v pr*deli. Kup si konzoli a kupuj si i hry a treba to pochopis.
-
-
*1* *1* Ano uznávám, jsem v pr*deli, ale když si koupím konzoli, budu si kupovat i! hry, tak možná pochopím nějakou životní pravdu o tom, že na PC je to bída, utrpení a samej pirát. Nevedeš Ty náborovku do nějaký náboženský sekty? *1*
-
-
ne on je bůh konzolového hraní a udatnej(trapnej) troll který vede válku za zničení PC pritásví(i když sám nemá ani jednu orig hru)
-
-
Pokud ty jses ukazkovej vzor hrace na konzolich,tak potom uz chapu proc tolik leti hry jako COD.
Ja vlastnim ,jak xbox ,tak pc a ted se podrz,ja si hry kupuji *1* .To je co? -
-
-vojta- ja zase silne pochybuju,ze to mas v hlave v poradku *1* .
-
Silne o tom pochybuju kazdej PCpirat si nejakou tu hru nekdy ukradnul. takze ze ted za posledniho pul roku jsi nec neukradl s tebe nedela svatouska.
-
-
mam dojem ze uz chape ze za 4 hodinový hry s nulovou znovuhratelnosti a zastaralou grafikou nemá enu utracet
-
-
-
-
-
Ahoj, můžete prosím poradit, zda si mám koupit Deus Ex na PC nebo PS3? Stále se nemůžu rozhodnout, každá z platforem má něco a já si nevím rady :-(
-
-
Na PC bude čeština, budou mody, má lepší grafiku a k PC klidně připojíš i gamepad z Xbox360 nebo Dualshock3 přes bluetooth. Takže není co řešit.
-
-
K čemu čeština? Mody ne každého berou. Grafika lepší hru nedělá. A gamepad tam máš rovnou. Není co řešit.
-
-
Kazdy treba neumi tak dobre anglicky. Grafika lepsi hru neudela, to mas pravdu ,ale pokud je na vyber, tak proc volit tu horsi, ze. Jeste bych navic prihodil, ze PC verze ma privetivejsi cenu *3*
-
-
Tak to je docela jeho problém. Kolik her dneska není v angličtině? Stačí ti jen jeden jazyk a můžeš hrát plno věcí. Lepší grafiku mít nemusí. Může mít starší počítač, problémy s drivery a další věci. Cena je určitě lepší, ale kdo hraje, tak snad na to má.
-
-
Sak jasny,proc si vybrat tu variantu,ktera ti dava vice moznosti,kdyz je tady varianta,ktera ti zadnou z vyse jmenovanych moznosti neda ze.
Tomu rikam argumentace *1*
-
-
-
Vůbec není co řešit, PS3 je jasná volba. PC je tak na psaní dopisů. Uvidíš, že na gamepadu si to užiješ daleko víc.
-
-
Jako kdyby nesel gamepad pripojit k PC ;)
-
-
A k čemu ti tam bude, když menu a hra bude pro myš?
-
-
Hru jsem nehral, takze nevim, jak to maji zarizeny. Je ale spousta titulu, ktere maji ovladani i na PC prizpusobene gamepadu, v nekterych hrach se to dokonce neobtezovali zmenit vubec.
Navic jestli si to uzije na gamepadu vic je celkem subjektivni pocit. -
Ty ses ale expert,kdyz ta hra bude mit podporu gamepadu,tak snad je celkem logicke,ze to tim gamepadem snad pujde ovladat ne?
-
-
Proč bys hrál Crysis s gamepadem?? Co to má za smysl??
-
Jestli mluvis o crysis 1,tak tam myslim zadna podpora gamepadu neni,protoze je to ciste PC titlu.Pokud mluvis o crysis 2,tak to nevim,nehral jsem.
Ale tady byla rec o multiplatformni hre a u tech byva podpora gamepadu docela bezna,ale samozrejmne ne vzdy pritomna. -
Právě před pár lety, když ještě na PC vycházely hry, jsem hrával na gamepadu a bývalo to často spíše utrpení. Je možné, že u dnešních portů je to jinak, ale moc tomu nevěřím. Co třeba takový Crysis?
-
-
-
-
-