Přejít na výpis diskuzí
Konzolová verze The Elder Scrolls Online vyjde až na příští rok
5.12.2014 | Adam Homola
77 příspěvků
-
2max: kdyz je to ve hre 1x, 2x, tak to prejdes, ale kdyz se s podobnejma blbostma setkavas na kazdym rohu, tak je to spis k zbliti. Viz trebas film Fury, kde se ti snazej nemluvit, ze US tanky za IIWW strilely zcela presne za jizdy, byly zcela nezasazitelny, a skopcaci ze byli totalni trotli, protoze pouzit proti pechote tristivou munici bylo mimo jejich schopnosti.
Ono te svym zpusobem kazdy dilko vice nebo mene taha za fusekli, ale musi se stim umet zaobchazet. A v pripade TES to jde pekne od desiti k peti. Oblivion byl proti Morrowindu velmi vyrazny zhorseni. Skyrim je naprosto presne totez, jen se tu hruzu pokusili zamaskovat. Svet kterej leveluje s hracem je proste trapas, a nikdy to fungovat nebude. -
2Zetko: Nejvetsi problem TESO byl ten, ze to neslo vubec jako MP hrat. Prave kvuli fazovani, takze pokud bys chtel hrat s nekym, musite oba hrat spolu 24/7. Jinak se vam rozjedou qsty, a kazdej vidi neco jinyho. No a pak samo ten trapas, ze kun je luxusni zbozi, ale abysme to vykompenzovali, mas teleport na kazdym rohu, lol.
-
Uu naTESO jsem jaksi... *1* hral jsem betu a bavila me, pro me po zkusenostech s wow cerstvy vanek ale nemusi sedet vsem spousta veci byla tehdy nedotazena nicmene nezatracoval bych ji tak jak vsichni je to jen dalsi nedotazenec z dilny bethesdy, do hry me tahl hlavne lore ktery byl pry udajne tezce zprznen kdybych mel cas podival bych se tam co je na tom pravdy takto nemuzu soudit asi jako 90 pcent zde
-
Heh kokam ze se tu urodila pekna rada sracek...
Morrowind-naprosta atmosfericka rpg bomba, misty az otravna svou rozlehlosti, ukecanosti, buggovosti a presto po ni silham i ted proc? Proste ta atmoska je bozi! to v dnesnich hrach jen tak nenajdem.
Oblivion-pro me hrozny paradox, strasne me ta hra nebavi a je mne to lito atmoska nulova a umelotina pres umelotinu, nedohral jsem a asi nikdy nedohraju, snad je to tim ze je pro me hra tak jak ji chci hrat prilis tezka? nestoji za to hrabat si prachy a equipment nic me k tomu netahne
Skyrim -neco mezi vyse uvedenyma, atmoska trochu lepsi, prilisne zjednoduseni ale taky neni dobre, diky za datadisky
Kazda vyse uvedena hra i jejich predchudci maji obrovsky potencial upravitelnosti, proto jsou tak oblibene... neoblibene jsou diky tomu ze je nekdo bere pouze jako nedotazena a nevyvazena rpg... kdyby jste cuchli k prachum tak jak bethesda taky byste se snazili mit za malo penez hodne muziky tak to ve svete bohuzel chodi *6* -
Co dodat, ze jsem podobne pindy cetl uz stokrát?..asi jo..jak jsem psal..radsi uz drzte hubu, uz to je skoro 5 let co to vyslo, tak klidek a bezte prudit na forum o Sims 4, to je aktualnejsi:)
-
super, diky moc
-
Max,
pleteš se. Komunita předělává prakticky všechno. Dokonce vytvořila nadstavby nad engine Skyrimu, což umožnilo přidání pokročilejší fyziky, dalších možností scriptů atd.
Nejhorší bolístka Skyrimu na první pohled poznatelná je obtížnost, bojový systém a magický systém. Toto vše bylo opraveno komunitou. *3* -
Předpokládám, že aspoň trochu rozumíš anglicky. Pokud ano, doporučuju tyto kanály na youtube:
Gopher, Nozi87, Brodual.
Gopher ti vysvětlí, jak se vůbec Skyrim modifikuje, doporučí ti dobré modifikace atd. Ti dva další ti ukážou doslova stovky modifikací.
Na této stránce: http://www.nexusmods.com/skyrim/? se zaregistruj. Registrace je zdarma. Najdeš tam všechny modifikace i potřebné programy.
Zjisti si, co je to Nexus mod manager, WryeBash, TESVEdit a LOOT. Na internetu jsou k dispozici návody - vše je i na youtube.
Doporučuju toto forum: http://forum.bonusweb.cz/elderscrolls/index.php?c=1
Je to české forum, kde najdeš návody, jak se modifikuje Skyrim a co vše tam můžeš modifikovat. Najdeš tam i tzv. must have modifikace i s rozborem, co která dělá. -
tolik prispevku u hry, kterou podle mnohych nikdo nehraje *14*
tak hlavne ze se bavite.. jdu si dat dung v ESO :D -
Kdyz uz je tady takovy ot o Skyrimu :). Nemuze mi nejaky dobrak poradit par zakladnich modu popr. stranku, ktera vysvetluje co a jak? Mam v palnu ho poprve zahrat, tak netusim co je potreba opravovat a co ne , ktere mody zvolit apod. diky moc
-
v základu to byla velice solidní hra, mody ji dovedly skoro k dokonalosti, jen to chtělo tak 4x větší mapu na stejný počet míst co tam byly, chtělo to nějaký kompromis mezi šílenou nekonečnou mapu v Daggerfallu a prťávou ve Skyrimu, tak něco mezi
-
Skyrim byl pro mě jednou z nejlepších her vůbec.
-
Myslel jsem, že to po fiasku na Pc zařízli.
-
Vávra jakožto dizajnér zminoval hlavne chyby v dizajnu a ty mod neopravi, museli by predelat celou hru. Nekdo proste nereší že hrad a mesto vypada jak kdyby ho stavel kkt, že reka teče do kopce a užíva si hru i tak.
-
Nemůžu opomenout bojový systém. To je fakt slabota. Krytí štítem je neefektivní a vždy dostanete nějaké zranění (a to i s velkým štítem), zatímco po určitém perku je štít v podstatě cheat, kterým znemožníte bojovat dokonce i drakovi. Ve hře není vůbec uhýbání a vykrývání (lze jen blokovat štítem nebo zbraní), takže boj vypadá v podstatě jen tak, že naběhnete a klikáte, občas hodíte heal a když jde do tuhýho, stačí vyskočit na kámen, jít za kořen atd. a nepřítel se zasekne a pak jen sekat a sekat a sekat. Nemožnost se bránít jinak než skrze armor a útěk (a slabý a později příliš silný) blokování je fakt brutální chyba.
Nastavení obtížnosti je naprostá slabomyslnost. Normální obtížnost je příliš lehká, ale dejme tomu - hráč dává 100 % poškození, nepřítel dává 100 % poškození. Jenže když jdete s obtížnosti výše, snižujte se poškození, které dává hráč a zvyšuje se poškození, které dává nepřítel, takže vás v důsledku na legendary (či na mastera, to už je celkem jedno) obtížnost umlátí stará bába holýma rukama a to můžete být v plné zbroji, zatímco vy jako hráč musíte do této báby seknout několikrát, i když má na sobě jen sukni. WTF?
Atd. Atd. -
Upřesnění: I ve Skyrimu existuje několik lokací přístupných jen skrze questy - takže i tam lze narazit na uzamknuté dveře do budov, ruin apod. V TESO je to ale častější.
Skyrim je podle mě (a celé TES od Morrowindu) vyjímečný svou modifikovatelností a dobrou komunitou. Díky tomu lze ve Skyrimu dělat téměř cokoli. Já například nyní hraju Skyrim jen v roli obchodníka, který se snaží postupně koupit většinu nemovitostí ve Skyrimu. Samozřejmě realizovatelné jen skze modifikace. -
Jakmile je troll těžší nepřítel než drak, není něco v pořádku.
Pokud se staneš po pár questech leaderem nejváženější skupiny bojovníků v celém Skyrimu, není to úplně v pořádku.
Arcimágem se staneš i tehdy, když neumíš kouzlit - stačí ti splnit jediné kouzlo při nabrání do Koleje a další při plnění úvodních questů. Tzn., že jako arcimág - tj. nejvyšší čaroděj z celého Skyrimu a jedna z největších autorit v oblasti magie v celém Tamrielu, ti stačí znát dvě kouzla (+ ta základní, které má hráč od začátku). To tedy mně vůbec nedává smysl. No ale na druhou stranu, ono o moc více těch kouzel není, což je smutné.
U hlavní quest linie mi strašně vadilo, jak moc rychle se šlo na věc. Člověk teprve vylezl z díry (tj. po pár minutách od založení postavy) a už je hnán po hlavní linii. Za hodinu už hráč ví, že je drakorozený a za další hodinu už drtí draky (přitom hráč sám nezabije v tuhle chvíli ani medvěda, ale draka ano).
Bylo by toho hodně. Vůbec neberu v potaz uživatelské prostředí, nulový quest log, celé 4 hlasy, kterými mluví celý Skyrim atd.
Drtivou většinu zásadních chyb a nedodělků naštěstí opravují fanoušci. Bez modifikací je Skyrim nehratelný. -
Jo, jenže v TESO to funguje žalostně. Ve Skyrimu jdeš a najdeš ruinu. Normálně do ní vlezeš nehledě na okolnostech a prozkoumáš jí. Jenže v TESO se mi často stávalo, že byla řada míst zamčená do doby, než si měl příslušný quest. Fázování světa taky dělal to, že zatímco ve Skyrimu jdeš na určitý místo a tam něco bylo nehledě na okolnostech, v TESO to bylo zcela závislé na fázi questu. Když se stalo, že se člověk dostal na nějaké místo a nebyl v požadované fázi questu, místo bylo prostě naprosto prázdné - mrtvé. Samozřejmě to tak nebylo všude, ale narážel jsem na to dost často.
TESO na mě nepůsobilo moc jako open world hra. Každou chvíli jsem cítil omezení - časté byly překážky v podobě skal, vodní plochy či dokonce neviditelných hranic.
Mě tohle MMO vůbec nezaujalo z dalších mnoha důvodů. Třeba spolupráce s jinými hráči byla jen na obtíž. Bojový systém byl nezajímavý - takový klon WoW like a Skyrim like systému. Já třeba rád hraju za lučištníky kvůli potřebě dobře časovat útoky, dobře mířit atd., což v TESO není třeba, protože je tam lock systém - tj. jednou zaměřím nepřítele a zůstane už zaměřený. Questy byly slabé a lore naprosto podivné, vybudované čistě pro potřeby zjednodušeného MMO, naprosto nedávající smysl, nebo minimálně velmi nezajímavé a nudné. -
Nice! Diky, kouknete na ten Developers cut, bude to bomba!!!!
Sidorovitch in disguise :) -
Jenze i ten vychvalovanej Morrowind byl oproti Daggerfallu zjednodušenej v tom systému kouzel :X Já v Daggeru miloval levitaci, a ejhle, jaký kouzlo v Morrovindu a Oblivionu nešlo vyrobit? :C Dále se mi na Daggeru děsně líbilo skillovat Climbing, potom sem moh přijít zvenku k městským hradbám v noci, kdy už byla zamčená hlavní brána, vyšplhat se na ně, nahoře si zakouzlit Slowfall pomocí artefaktu (build co nekouzlil - kouzelník by si dole zakouzlil tu levitaci a neřešil by skill climbing) a skočit dolu do města (sry jdu se vybrečet do rohu, sem tu hned...).
Climbing byl prostě supr. A co athletics a running? To mělo na hru děsnej vliv při mojem stylu gameplaye... running skil ovlivnoval jak rychle se člověk pohybuje, to už taky nikde pak nebylo, přitom je to tak přirozený (supr např pro thiefa). Athletics ovlivnoval jak daleko a vysoko clovek doskocil a dmg pri pádu z výšky (taky pro thiefa např). Mě bavilo skillovat i swimming, když sem nehrál za mága. Protože v dungu casto byly zatopený chodby, a hlavní cíl moh v klidu bejt někde v tech chodbách... v Daggeru se sváma proste nikdo nemazal. Když si nebyl mág, nebo neuměl plavat, tak si určitý dungy nikdy nemoh dořešit... a to si zistil treba az po celym dnu v nejakym megadungu, ze item co hledas je nakonci chodby, za zamcenejma dverma, kerý pod tou vodou musíš vymllátit :D A s malym swimming skillem neslo ten item vyzvednout a doplavat živej zpátky :D Tak si z toho dungu potupně vylez a šel to řešit jinak
Ta volnost, možnost šplhat a lítat mi vždycky v dalších TES chyběla. Dagger mel taky lepsi fight system nez Morrowind atd, no škoda mluvit *9*