Přejít na výpis diskuzí
Korea zakáže komerční prodej online předmětů
19.6.2012 | Aleš Smutný
180 příspěvků
-
úplně bych to nezakazoval, ale na druhou stranu když se nebudou učit, kdo nám potom vyrobí Samsung elektroniku?
-
Ano, ale to je jen souvislost, i tak nevidim cas jako vec, s kterou se obchoduje.
-
Hodnota, kterou člověk vytvoří se měří v čase. Vše co uděláš tě stojí nějaký čas, který pak nemůžeš získat zpět. Čas je podstatou všeho ekonomického činění.
-
Divadlo je kultura, je to spolecensky zazitek, vetsinou ma hodnotu i v nejakych informacich, ktere se z predstaveni dozvis, nebo umeleckeho zazitku. Divadlo taky neni neco vylozene komercniho, s cim by se obchodovalo na burze. Za divadlo platime aby meli herci co do huby, a aby jim nespadla strecha nad hlavou :) Oproti tomu cepicka v MMORPG neni nic.
-
viz. moji reakci na předhozí příspěvek
-
EDIT: Přesunuto, smazáno.
-
Omyl. Když chceš získat nějaké vzácné vybavení ve hře, tak buť lootuješ a spotřebuješ na to hodně času, nebo vybavení koupíš za peníze a ten čas který bys strávil lootováním máš k dispozici na něco jiného. Proč si asi kupuješ mrkev v obchodě a nepěstuješ si ji na zahradě?
-
A jak se teda obchoduje s case? Ja sem nestudoval na fakulte, tak si to necham milerad vysvetlit. Pokud to de nejak sesumirovat do kratkeho prispevku :)
-
Dokaž mi reálný rozdíl. Vše co řekneš budu založeno na tvém vnímání "hodnoty", hodnota je tam kde ji lidé vidí.
-
LOL. Čas je nejdůležitější komodita na trhu, to je snad první věc, kterou se učíš na fakultě.
-
No tak rozdil mezi divadelnim predstavenim a virtualni cepickou ve hre je vyrazny, az nechapu, ze nekdo neco takoveho da do souvislosti :)
-
Cas se ale pokud vim jeste neprodava a neobchoduje se s nim (zatim). To jsem videl jen v nejakem romanu od Dicka :)
-
Co na tohle říct, je tak trochu nesmysl. Služby byli na této planetě téměř odjakživa, to že za tím není něco na co si můžeš šáhnout neznamená, že to není. Když sis zašel do divadla taky by se dalo říct, že to nemá žádnou hodnotu. Pokud mi chceš dokazovat, že velký rozdíl mezi divadlem a čepičkou v nějakém MMORPG, nemusíš se snažit, je to jen tvůj pocit.
-
A co hodnota času? Ten taky není hmatatelný, ale má podstatnou hodnotu. Alespoň pro někoho. Nejsem příznivec kupování herních předmětů za peníze, ale je to tak.
-
To jestli berou nebo neberou hry jako něco škodlivého je irelevantní, v Koreji hraje každý takže hráčů je určitě hodně i ve vysoké politice. To co je na druhou stranu relevantní je to, že Jížní Korea je policejní stát, vše je kontrolováno a řízeno a existuje zde jen malá osobní svoboda. Barvu auta si nevybíráte podle toho jaká se vám líbí, ale podle toho jak jste postaven ve společnosti. Inspirovat se Jižní Koreou je nesmysl, je to země věčných zákazů a omezování svobody, ať už si to ospravedlníte jak chcete.
-
my sme aj bez hier už stihli vytvoriť obrovskú bublinu ktorá ak praskne tak sme v prdeli... facebook :)
-
Na obchodovani blbinek ve free-to-play systemech je krasne videt, jak uz je ta spolecnost a ekonomika postavena na hlavu. Co ma hodnotu a co ne. Uz davno nema hodnota penez nic spolecneho s krytim realnou hodnotou zdroju a fyzickeho bohatstvi, jak se kdysi davno penize kryly zlatem. No a dnes je to jeste mnohem dal, kdy se obchoduje s vecmi ktere ale uz absolutne nemaji vubec zadnou hodnotu ve vubec zadnem smyslu. Jako at si Korea dela co chce, neziju tam, a z jejich pohledu se muze jednat i o spravny krok, i kdyz mi bychom zase na to koukali skrz prsty obemezovani svobody, atd. Ale me proste prijde divny, kdyz uz za prakticky "nic" se vytvari obchodovatelna hodnota za skutecny prachy. Tohle je myslim ta spatna Virtualni realita, ktere jsme se driv tak bali. Minimalne k zamysleni. Ja si teda nic free-to-play kupovat nebudu, uz z principu. Jedine jeste tak DLC se skutecnou hodnotou pridani obsahu a orzvinuti pribehu, kdyz to stoji za to. Ale vsechno ostatni mi pride mimo.
-
Bravo !
-
Mají recht..
-
a hned nam pojdu obchody o nieco lepsie :D