Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A když je hrdina závodníkem, tak závodní hra = RPG, co? Ty jsi ale fanboyský blb. *1*
  • Jak jsme se o tom tak rozepsal tak jdu asi nahrát nějakej ten starší díl :D
  • Do dnes si pamatuji jak jsem ve dvojce v jeskyni u Xardase zabíjel prvního goblina, první mládě polního škůdce, před Branami Khorinisu pižlal svého prvního orka nějakým "klackem". Panečku to byla hra. I když save/load jsem používál celkem často protože né vše se povedlo na první pokus :D . Osobně jsem hrál gothic 2, 1 , 2+dat, 3 (dat mám ale po 10 minutách když jsme viděl co je tam bugu jsem to oninstaloval a nikdy víc nenainstaloval), risen 1, 2 (nedohral jsem). Osobně se mi na hraní víc líbila hra Risen 1 kterou jsem dohral i když uznávám jak někteří psali že byla neslaná/nemastná. Škoda že už nevydávají hratelný dema takhle nevim jestli koupit nebo nekoupit :/ . Ale osobně doufám že se jim to poveden a já budu mí zase na co vzpomínat. Jen škoda že takové hry se nedají dělat na co-op mod třeba jen pro 2-3 lidi. Věřim tomu že pak by z toho totiž byla rubanice. I když by třeba nemuseli přidávat nepřátel ale jen je zesílit aby nešli rychle dolů a ten začátek kdy přežije jen jeden co si nic nepamatuje už by se dal nějak překopat *5*
  • RPG=hra na hrdiny. Takže shut up trapáčku
  • Kozy aspol.

"Action role-playing games (abbreviated action RPG, action/RPG, or ARPG) form a loosely defined sub-genre of role-playing video games that incorporate elements of action or action-adventure games, emphasizing real-time action where the player has direct control over characters, instead of turn-based or menu-based combat. These games often use combat systems similar to hack and slash or shooter games."

"emphasizing real-time action where the player has direct control over characters"
    "real-time action"
    "direct control"
    "combat systems similar to hack and slash or shooter games"

Podle této definice je Diablo na stejný úrovni jako DS s tím, že v Diablu jsou statistiky a itemy důležitější než schopnosti hráče. To jsou fakta. Ta si to přeberte jak chcete funboyz.
  • To si mě nepochopil. Nezáleží na tom, jak komplexní je tam systém vývoje postavy. Jakákoliv hra, kde schopnost hráče za klávesnicí/gamepadem dokáže trumfnout váhu statitik postavy ve hře, je akční nebo akční RPG. Už to není o vlastnostech tý postavy, ale o ovládání. V Diablu nikdy nezabiješ Diabla obyčejným klackem a bez silných kouzel atd. jen proto, že umíš kolem něho obíhat, protože mechanika hry a bojů je silně založena na virtuálních hodech kostkou a statistikách. Poučovat mě fakt není třeba. RPG hraju už od dob druhé edice papírového DnD a Dungeon Mastera. Je mi fakt jedno, jak to fanboy nazývá, pro mě to není větší RPG než Diablo.
  • tak gothic byl duchovni predchudce dnešních akčních rubaček (zaklínač, ds atd) dalo by se rict zakladatel subžánru. klasicke rpg dnes nevychazeji protože vyvojari ani envedi co to je (nekdo by jim to mel vysvetlit)
  • Výběr mezi různými zbraněmi není totéž jako jiné role a jiný styl hraní. To je nesmysl. Celkem dobře rozvržené role má třeba Kingdom Come. Bojovník, zloděj a bard. Tam není co dodat, odlišnosti jsou jasné. Dark Souls a podobné hry mohou být dobré rubačky, ale nic takového nemají.
  • kennyB
    Sakra, zase jeden, co určitě žádnou hru ze série DS ani nehrál, ale přesně ví, že to žádné rpg není *7*
  • To je zcestné přirovnání.
  • smejki
    když ti Call of Duty nabídne na začátku, aby sis vybral mezi sniperem a zeleným baretem, přičemž každý má jinou výbavu, bude to RPG? Když by si v Assassin's Creedu mohl vybrat mezi Eziem, který má pouze vrhací a střelné zbraně a mezi Altairem, který má pouze kontaktní zbraně, bude to RPG? Když si ve budovatelské strategii Tropico 5 můžeš vybrat z různých předpřipravených scénářů z jinými cíly a s různými omezeními, je to RPG?

Obavám se, že tahle definice je hodně děravá.
  • Ani nevíš jak přesně ses trefil do mých mokrých snu! *14*
  • Ona ta kritika na Dark Souls opravdu většinou přichází od lidí, co nedohráli ani první NG. Kdysi jsem se s takovým mamlasem hádal a nakonec jsem zjistil, že ani neví, že na magii potřebuješ attunement slot. Takže je zbytečné se rozčilovat.
  • tak s tym trochu nesuhlasim, hlavne teda v casoch Gothicu, kde o rubanicu rozhodne neslo, dostat na hubu v izometrockom rpg, kde sa vsetko kosi po stovkach chce urcity "talent". Paradoxne prave Gothic bola hra, kde vybehnutie z tabora na viac ako 10 metrov znamenalo okamzitu smrt, ani na max. lvl to pri smecke obycajnych vlkov nebola ziadna sranda :D. Nepriatelov bolo menej a bolo ich tazsie zabit, kdezto v hrach, ku ktorym Gothic prirovnavas to bolo presne naopak.
    Trebars v Risen 2 mi prisla cast bojov a riesenia questov inym sposobom, ako zabijanim, uplne vyvazena, nemal som pocit,ze nieco robim uz zbytocne moc a druhe nie, navyse tam dost pomahala piratska zbran, tou som vsetko nicil z dialky, proste strelil a utekal a takto dokola az kym nepadol a ja som z toho mal radost, proste Gothic *14*
  • Neee ja nechci, aby byli ve tretim dile dinosauri !
  • maros.goc
    Hlavne ze v dvojke a trojke si mal robit take questy :-D
  • maros.goc
    To predsa nie je rpg :-D lebo sa tam len seka a nehovoria tony textov
  • maros.goc
    Ale ved aj v dark souls robis rozhodnutia a velke mnozstvo :-D len narozdiel od precenovaneho witcher 2 (jednotka je omnoho lepsia) ti to hra vobec nenaznaci... Ani ktora z postáv je dobra, zla, neutralna... Proste dark souls je RPG kazdym coulom a takych pravých rpg dnes uz mnoho nie je
  • maros.goc
    Ono to rpg ze hranie role znamena skor to, ze si na začiatku moze clovek vybrat rozne povolanie, cize roznu rolu :-) dark souls je prekrasne akcne RPG a fakt netusim preco dark souls niekto spochybnuje, zvlastne
  • Tak pardón, už vidím, že reagovat jde ... ale nějak jen někde :), na ty na které to měla být reakce to bohužel nešlo :(.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit