Přejít na výpis diskuzí
Kultovní série Polda se nečekaně vrací, šestka vyjde na začátku prosince
21.11.2014 | Adam Homola
99 příspěvků
-
tohle urcite podporim koupí
-
Jedna z mála hier, ktorú si určite kúpim. Ako odreagovačka na pár večerov boli hry ako Polda či Horké léto dokonalé. Jednoduché (nemyslím obtiažnosť) a pritom zábavné pri hľadaní riešenia pre celú rodinu.
-
Prequel...
-
dobra zprava. Od te doby co neni Becherovka gejm, je o srandovni cesky adventury nouze, sem rad ze se vratili ke klasicke kreslene grafice! Co se mi nezda je proc Pankrac vypada jako mladik.
-
No a co vole, ze jim to priste nikdo nerekne, ty by si se to dozvedel stejne zas az by se to hodilo pr oddeleni. Novinar si ma informace zjistovat sam a ne jen prepisovat marketingova zdeleni.
-
co je to "ninja release"? to slyšim poprvé.. to je nějaký termín pro vydání hry narychlo bez předchozího oznámení a bez marketingu?
-
Já vim. Nesrovnávám... jen že to mělo trochu podobné postavy a tak.
-
Nechapem preco robia ninja release... nemaju asi na marketing.
-
Chtěl bych se jenom zeptat, jestli někdo netuší kam by měl tenhle novej Polda "příběhově spadat" poněvadž co si pamatuju, tak v 5 už byl Pankrác tak trochu vyžilej a tady vypadá zas jako mladej jura, popřípadě jestli je někde k tomu ofiko info. Poněvadž vzhledem k tomu, jak se to zase točí okolo USA tak bych to tipnul na období mezi 3 a 4 dílem...
-
I got wood *6* *6* *6* *6*
-
Opravdu? No jestli je to pravda, tak se nemůžu dočkat!
-
Ako maly fagan som hral trojku, ta ma neskutocne bavila. Niektore hlasky sa zaryli hlboko do pamati, Sceny s Jagrom ci minihry ako Americke oci ci vyzliekacie prsi.... parada, tesim sa na tento novy diel :)
-
Jestli je někdo požádal aby si to nechali pro sebe tak to přece nenapíšou. Příště by jim pak už nikdo nic neřekl.
-
No, ono se na tom už nějaký čas dělalo, ale tvůrci se rozhodli nedělat tomu dopředu velký hype. O to víc jsem rád, že se to podařilo dotáhnout do zdárného konce.
Se Žhavým létem 3 a půl bych to vůbec nesrovnával, to byl díl nemající se Horkými léty pranic společného a prakticky to ani nebyla adventura, ale spíš soubor akčních meziher. -
Tohle ale nemůžou udělat jako Machinarium. Tohle bude Polda 6. Kdyby to nemělo stylizovanou cartoonovskou grafiku, ujetý humor a ujeté (ne)logické úkoly, tak by to prostě nebyl Polda.
-
Jasně, taky netvrdím že je to nešvar pouze Poldy (konec konců i řada Lucasovek tím "trpěla"). Mám však rád, když i taková šílená kombinace vychází z nějakých "základních principů" nebo paradigmatu té hry. Aby jsi, byť by to bylo v našem světě sebeujetější, dokázal odhadnout, jakými principy se tamní svět řídí a co by bylo v takovém případně dobré použít a co nikoliv. Jenže kolikrát mám pocit ten, že nápady autoři sypou z rukávu bez ladu a skladu a nejde o nic jiného, než o samoúčelný vtip.
-
Pátej díl je suverénně nejhorší, vizuálně nehezky stylizovanej díl, o kterym i sami jeho tvůrci zpětně řikaj, že "tam bylo všecko špatně".
Šestka se blíží nejvíc asi dvojce, která je zas moje srdcovka (jedna z prvních her, co jsem si koupil za těžce nastřádaný kapesný). -
Já bych to zase jako takový zápor neviděl. Série Polda patří mezi ty "šílené" adventury, u kterých je jasné, že řešení úkolů nebude logické, ale přísně ujeté. Každý aspoň trošku znalý této série musí moc dobře vědět, že logiku tady očekávat nemůže.
-
Ne každá informace (obzvláště ta z interních zdrojů) je k okamžitému zveřejnění. To platí v každé oblasti, ne jen v herní branži.
-
"Ale musím se přiznat, že hrát Poldu bez návodu a dohrát je celkem hardocore"
A to právě z jednoho jediného důvodu. Situaci nešlo téměř v žádném případě řešit na základě logického úsudku. Někdo by řekl, že to je právě ta součást Poldy, která z té série dělá to čím je, ale dle mého názoru je to právě častý, ne však zanedbatelný problém adventur. Nevadí mi rébus, při kterém si musím všimnout nápisu v 10% hry, abych z něj pak musel udělat přesmyčku a vyřešit tak rébus v 50% hry, ale řešit situaci, kdy musíte otevřít konzervu, tak si zkombinujte dikobraza s projímadlem, to je prostě... hloupé.