Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle sem čekal míň něž španělskou inkvizici
  • Phillios191
    Tak přeci jen, no vida, já stále tajně doufal v další díl. Každopádně je super, že jsou původní dabéři ještě na živu, takže ti co Poldu znají budou mít nostalgický návrat dvounásobný. Miloval jsem dvojku a čtyřka taky nebyla špatná. Trojka nic moc postavy, lokace a pětka byla takový sci fi už s podivnou grafikou stylu Borderlands. Hodně se těším, co za ty leta v Zima Software vykutili za věci a nápady a jak zajímavý příběh a postavy vymysleli. Ale musím se přiznat, že hrát Poldu bez návodu a dohrát je celkem hardocore(někdy stačilo pohrát si s logikou ale někdy ani ta nestačila). Ještě tedka si vybavuju úchyla v tílku ve spálený ulici, btw moje nejoblíbenější pasáž... no a kachnan byl taky prima :D co by mě ale zajímalo, je hudba, která byla vždycky perfektně stylová a přesně seděla k tomu jednotlivými druhu ujetosti. Doufám, že bude dělat hudby stejný autor :) když už jsme u toho oznámeného návratu, co takhle pozvat někoho ze Zimy do podcastu, pokud by to bylo reálné, tak by to bylo super, hnedka bychom věděli, kdo tady v česku zůstal u pc tvorby her a nutno dodat že u Poldy jsem proseděl dětství a kdyby tam byl metr doby strávené ve hře, tak bych asi měl rekord hned po Mafii a VTC.
    • Co Polda ale Mutarium, dodnes si na tu hru poamatuju, jedna z prvnich her co jsem mel na CD a nebyl se schopen dostat pres prvni misi bez cheatu LESNIVCELA... *1*
    • "Ale musím se přiznat, že hrát Poldu bez návodu a dohrát je celkem hardocore"
      A to právě z jednoho jediného důvodu. Situaci nešlo téměř v žádném případě řešit na základě logického úsudku. Někdo by řekl, že to je právě ta součást Poldy, která z té série dělá to čím je, ale dle mého názoru je to právě častý, ne však zanedbatelný problém adventur. Nevadí mi rébus, při kterém si musím všimnout nápisu v 10% hry, abych z něj pak musel udělat přesmyčku a vyřešit tak rébus v 50% hry, ale řešit situaci, kdy musíte otevřít konzervu, tak si zkombinujte dikobraza s projímadlem, to je prostě... hloupé.
      • PLuto.petr
        Já bych to zase jako takový zápor neviděl. Série Polda patří mezi ty "šílené" adventury, u kterých je jasné, že řešení úkolů nebude logické, ale přísně ujeté. Každý aspoň trošku znalý této série musí moc dobře vědět, že logiku tady očekávat nemůže.
        • Jasně, taky netvrdím že je to nešvar pouze Poldy (konec konců i řada Lucasovek tím "trpěla"). Mám však rád, když i taková šílená kombinace vychází z nějakých "základních principů" nebo paradigmatu té hry. Aby jsi, byť by to bylo v našem světě sebeujetější, dokázal odhadnout, jakými principy se tamní svět řídí a co by bylo v takovém případně dobré použít a co nikoliv. Jenže kolikrát mám pocit ten, že nápady autoři sypou z rukávu bez ladu a skladu a nejde o nic jiného, než o samoúčelný vtip.
  • Chcelo by to celu seriu dostat na Steam, to by bola paráda *5*
    • Jazz
      Nevím, jestli to myslíš vážně nebo ne, každopádně já už jsem po přečtení nadpisu psal na ZIMA Software a dostalo se mi této odpovědi...

"Dobry den,
      prozatim o teto variante neuvazujeme. Mozna pozdeji."
  • srdcovní série z dětství, kde vedl rozhodně druhý díl. nečekaný překvápko, který si rád zahraju.
  • Polda 2 https://www.youtube.com/watch?v=hhQbaCVYqaE

Jakej vyžírka, vy prognostiku,... *15*
  • Mám obrovskou radost... Už jsem to ani necekal. Doufám, že se jim to vyplatí a budou zase aktivní jako drive. Kupují hned po vydání. Už jsem myslel ,že fb stránka: "Chceme Poldu 6 " je úplně zbytecná :)..... Velice příjemné překvapení.
  • Určitě kupuju, ta grafika je vážně nádherná. Úplně jak starý Monkey Island od LucasArts
    • Zdánlivě ano, ale když se podíváš na detail, tak to má do Lucasovských adventur zatraceně daleko. Spíš mě napadá slovo kýč.
      • MikeiXX
        Nemůžu si pomoci, ale ten kýč mi u Poldy vždycky přišel naschvál. A fungovalo to, minimálně u prvních dvou dílů.
  • Bezva! Ještě teď vzpomínám na Horký léto, Ve stínu havrana a nebo zmiňovaného Poldu (dvojku), takže tuhle klasiku koupím, ať už v recenzích dopadne jakkoliv. A třeba si to zahraje i přítelkyně :-))... Tohle je rozhodně překvapení roku! :-)
    • kubi-wan
      Je to klasickej Polda, jak ho máme rádi. Věř mi *3*
  • Já se akorát trochu obávám, že hráči českých adventur už odrostli, dlouho se tu žádná vyloženě česká adventura neudělala, tak se trochu bojim že tu neni trh. Kdyby to udělali alá Machinarium, tedy pro zahraničí + CZ/SK trh, byla by to jiná. A když koukám na jména těch dabérů, levná produkce to asi nebyla, grafika taky vypadá na úrovni.. tak se jen bojim že se to nezaplatí.. ale bylo by super, víc než super, kdyby se comeback podařil a třeba by se zase rozjela vlna českých adventur..
    • PLuto.petr
      Tohle ale nemůžou udělat jako Machinarium. Tohle bude Polda 6. Kdyby to nemělo stylizovanou cartoonovskou grafiku, ujetý humor a ujeté (ne)logické úkoly, tak by to prostě nebyl Polda.
  • Skvělá zpráva hra mého dětství se vrací, adventur není nikdy dost. Už sem pomalu přestával doufat že někdy šestý díl vyjde a ejhle :D Hned v den vydání proto mastím tohle si nemůžu nechat ujít :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit