-
Fantasy hra bez príbehu je u mňa veké mínus! Ako sa má hráč do toho ponoriť, keď tam neni čomu uveriť. Takto je to len technická bojovka, logická hra, arkáda, akurát, že kopec hier týchto žánrov mávajú tiež bohaté myšlienky. LOG2 mi príde bez života. Rovnaka ako Blackguards. To sú technické hry. Autorom sa buď nechcelo, nepodarilo alebo nedalo vymyslieť zaujímavý príbeh (vdýchnuť hre život).
Žáner hry je to čo ma uchátilo ale keď som zistil aké je to bez života, zostal som sklamaný. Chýba tomu ten "universe" Niečo ako keď hráte Fallout Tactics a potom zistíte, že existuje Fallout 1,2. Ja by som LOG2 dal 5/10 -
No pokud ti jde takto o princip asi mas pravdu, protoze jsem na gamesplay koukal a recenzent rikal, ze by bylo dobre mit kouzlo na utiseni hladu ze pozdeji dochazi jidlo. Tak jsem se ho zeptal jake je to kouzlo, ze by se mi hodilo a on odpovedel, ze nevi, ze ho zatim nenasel. Coz asi vypovida o tom, ze hru nedohral a to uz byla recenze napsana. Me osobne toto nevadi, protoze myslim, ze maji relativne malou redakci a to mnozstvi informaci, ktere zde kazdy den je, novinky, info a ten celkovy zaber - cely herni trh, je proste obrovske a ja jsem rad, ze to vubec takto podle meho nazoru skvele funguje. Jinak beru games.cz jako takovou studnu informaci, co je noveho a recenze si ctu pro zajimavost i kdyz ze sveho osobniho hlediska nekdy nesouhlasim a u nekterych her zasadne. Ale sam, kdyz pisu vlastni recenze jsem zjistil, ze to je hrozne obtizne hodnotit. Protoze jak hodnotit. Objektivne? Existuje miliony paranu a kazdy ma sve vlastni preference. Nebo subjektivne? Co pak ale takova recenze rekne vlastne lidem - jen to ze se autorovi libila. Me pripadal Grimrock skvely, ale jsou mladsi parani, kterym muze pripadat nudny a maji radsi ty Dragon Age, Zaklinace apod.
-
Vytvořit si či si formovat názor od počátku (a smolit si v hlavě budoucí formu či si ji předepsat) je samozřejmě zcela logické. Již ne, ale vydání této "osnovy" na základě několika málo hodin a následně v recenzi lhát (píše po deseti hodinách hraní a následných hodinách) a pak se usvědčit v gamesplayi (vydaný dny po vydání/sepsání recenze) o skutečnosti, že jsem se ani zdaleka nedostal na dohled v recenzi uváděným "mnohem více než deseti hodinám". Samozřejmě je tu možnost, že PD jel recenzi z jiné kopii a toto hrál na svém vlastním Steam účtu znovu čili proto měl jeho Steam i savy a postup ve hře tak "málo nahráno". Chtělo by to však spíše vyjádření přímo od autora.
-
pro grammanazis, nevybyly, slusnej ulet *5*
-
no na strese je lindworm a bud muzes odletet nebo v hubu se ti otevrou dvere k tricksterovi...
(z cehoz nakonec vytezis master key, kterym odemknes jakejkoliv zamek ve hre, i ten dole v nexu nebo ty, na ktery ti nevybili zlaty, pokud mas nakej neukojenej fetisz ) *5* -
Jo tak ono jich tam je vice? :-) Uz se tesim :-)
-
Tahle hra je úžasná :) Samozřejmě jsem si o ní nic nepřečetl, takže moje parta chcípáků leží za každým druhým šutrem, ale přesto jsem se už dostal asi do 4/5 hry :) Docela mě překvapil nedostatek informací, vše je řešeno přes hádanky a různé náznaky a popravdě jich hromadu nedávám a googluju, stejně tak některá tlačítka nebo plošinky skryté ve tmě vedoucí k nutnému postupu jsou trošku děsivé. Jinak skvělé :) Jsem zvědav kam se posune další díl.
-
prvni finalni nebo uplne finalni? *5*
-
Taky jsem si rikal jestli se dal nedostal soude podla savu :-) Na pripadnou obranu, pokud psal Pavel recenzi pri nedohrani hry, mohu rici, ze sve vlastni recenze nekdy pisi v polovine nekdy i na zacatku hry. Kdyz je clovek zkuseny paran celkem snadno hru odhali behem par minut. V drtive vetsine, kdyz jsem hral a hra mi pripadala blba behem peti minut hrani, pak takova byla az do konce a to same naopak. Sam jsem grimrock 2 hodnotil po cca jedne hodine 8/10, v polovine hry 9/10, a nyni prakticky po dohrani (schazi jen finalni boss) hodnotim 10/10.
-
Taky me to sokovalo, Ishar a adventura :)
-
hm jestli je Ishar adventura tak ja sem z marsu.
obcas si jeste nekdy zahraji 2 hý díl ( pro mě srdcovka). Samozrejme amiga verzi elulovanou na winuae protoze pc verze stala za prd a ty zvuky , to byla ohavnost. -
Tak dneska sem tomu dal peknech 6 hodin a nemuzu se od toho odtrhnout, bolest zad me donutila skoncit :-). Musel sem to rozjet s novo partou pac sem tu predchozi nevybral nejlip. Ted na me jeste utoci nejake air elemetal, nastesti uz vim jak ho zabit. Jak tu nekdo psal stim trojzubcem, kde se da sehnat?
-
nebo na 3. musi bejt jedna dyka, ale ja a nejspis i kolega jsme mysleli, ze s nima instantne flakaj v jednu chvili
-
ve vode muzes bojovat trojzubcem, a mne i po patchi padaly z kazdyho zelenyho muzika *5*
-
Rezenze lidí, kteří hru dohráli je ted už docela hodně a vesměs se shodují v hodnocení. Já bych se po pod to také podepsal. Každému kdo měl rád např DM II doporučuji. Obtížnost podle mě hlavě díky boji je trochu nad průměrem, hádanky mají vždy nějaký nápad, prostředí je hodně pěkné a má atmosféru a za mě určitě 9/10. Nějaké mouchy by se našli (vyváženost povolání, optimalizace, ne uplně se mi líbí omezení boje ve vodě atp) nicméně nemyslém, že by tato recenze byla mimo.
-
pripravuje sa cestina.
-
musis mat lahke zbrane vytrenovane na maximus.potom to ide.
-
ze jo? taky se mi v tech videich zda, ze to flakaj zaroven, ja se povazuju za pomerne rychlyho s mysi, ale tak to nedam ani omylem...
-
Lidi nevite jak utocit u jedne postavy naraz dvema zbranema? Videl sem to v nejakym videu, ale za boha nemuzu prijit jak na to.
-
jup máš pravdu 45 rokov a hrám.