Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • taky mi pri tom gamesplayi naskocila cela rada otazniku a vykricniku... snad si to jen ted dal na hard znova *5*
  • Hmm, opravdu několik dní po vyjití psané recenze téhož autora, má její autor na svém hlavním savu nahráno ani ne osm hodin (čemuž odpovídají jak savy v Gamesplayi, tak i herní doba na autorově Steamu)? Uklidněte mě, že to autor hrál na redakčním profilu a poté si to zakoupil i pro sebe a rozehrál znovu. Nečekal bych, že zrovna na Games.cz se budete hnát za co nejrychlejšími recenzemi na základě ani ne pětiny hry. Nebo by se slušelo to alespoň v textu zmínit, že autor titul s ohledem na rozsah nejen nedohrál, ale nedostal se ani na dohled poloviny hry. Byl by opravdu takový problém udělat něco jako první dojmy či něco na způsob, kterým k tomu přistupují např. na RPS? Opravdu je potřeba u několika desítek hodin trvajícího titulu psát velebující (jakkoli zaslouženou) recenzi na základě sotva rozjezdu? Stále se oháníte slušností a novinářskou etikou a toto mi zrovna příliš etické nepřijde.
  • Jak kdo. Určitě se najde spousta starších hráčů kterým nevadí se vrátit ke starým klasikám, ale já ve svých 35 už ty staré hry nějak nemusím. Nedávno jsem si na steamu koupil Wizardry a už jsem to prostě nedokázal kousnout.
    Proto opravdu oceňuji pařby jako Grimrock. Old School vlastnosti v moderním provedení.
  • Souhlas. Pokud na to máte, rozhodně si tu hru kupte a podpořte tyhle vývojáře.
  • Tady je bohužel každá rada drahá. Nemyslím to nijak zle, jen prostě není snadné najít hru která by splňovala to co potřebuješ. Grimrock je v některých ohledech hodně jednoduchý, ale v jiných je to zase hardcore oldschool pařba.

Napadá mě že by se ti možná na rozjezd hodila Might & Magic: Clash of Heroes. Není to tak úplně stejný žánr, souboje jsou v podstatě tahové puzzle a RPG element je silně potlačený ale to by možná mohlo začátečníkovi vyhovovat.
  • On so many levels ;)
  • omg AC a COD jsou nejlepsi pecky ty lamo ty to jen neumis hrat protoze ses lama lamacka *6* *6* *6*
  • Moc dobře napsaná recenze na skvělou old-school dungeon hru v parádním zpracování, dvojka ve všem překonává už tak výbornou jedničku a posouvá zážitek z hraní ještě o velký skok dál. Pro mě prozatím nejlepší rpg (nejen) tohoto roku
  • tak ono se tim da i prosekat bez kecu *5*
    https://www.facebook.com/DivinityOriginalSinCZSK?fref=ts
    Divinity: Original Sin CZ / SK: Stav překladu: 67,58 %, Stav testování: 25,11 %

je pravda, ze v grimrocku se sice nemluvi, ale prave k tem hadankam jsou jen drobny napovedy a taky v anglictine (a to je musi clovek najit a pochopit, jinak youtube)

tak mozna neco starsiho, ale me nejak nic nenapada... (ale treba takovej shadowrun returns a dragonfall jsou tak linearni, ze tam ta anglictina neni potreba, a jsou to takovy mensi, stravitelnejsi rpgcka)

napadaj me jen dve starsi nevybuchly bomby (pokud zkousnes prostredi star wars, me napriklad zrovna tyhle dve hry pomohly prekonat k nim odpor) star wars knights of the old republic I a II (to jsem hral urcite v prekladu, a podle me nejlepsi hry od bioware v novym milleniu, a taky to ma docela citelny pravidla), jinak ja od ty doby asi nic cesky nehral...
  • KamilZm
    Bohužel u Divinity je pro mě velký problém angličtina, je to hodně ukecené a takovou úroveň nemám (mám jen programovací, technickou) *13*

Teď prosím neřešte, jestli je to můj problém nebo ne, vím, že kdybych uměl ENG, tak je to určitě lepší, ale prostě ji tak neumím (je mi přes 40+)
  • jo, to me napadlo, ze to bude asi neco v zavislosti na case, aby clovek neposel hlady (jinak si nedokazu predstavit, jak se to da hrat na hard a jednouzivatelnyma crystalama *5*)
  • ja si myslim, ze teda zrovna grimrock do zacatku neni idealni, hlavne ty hadanky tam, to by si clovek obcas nejradsi utrhnul hlavu... takze pak bud leze na youtube nebo je s tezkym srdcem opusti (coz oboje kazi prozitek ze hry)

principielne to slozity neni, ale ty hadanky by mohli, predevsim zacatecnika, odradit

ja myslim, ze divinity original sin je lepsi volba (tam staci prekousnout zacatek, nez se clovek prokeca a rozjede - jakmile se dostane s partou na uroven nepratel, tak uz se da a hlavne tahove, gimrock je realtime, resit kdokoliv/cokoliv), je tam taky hodne abilit, a proto je potreba se s figurkama specializovat, ale jinak to slozity neni
  • Tak uz ta taky konecne hraju. Je to fakt pecka, cim to ze tenhle typ her proste nestarne. Fakt su z toho nadsene a nemuzu se od toho odtrhnout, za ty prachy to nema chybu! Porad dneska vychazi dobry hry, Grimrock, a Alien sou toho dukazem. Ted nas cekaji sr@cky AC, COD atd. ale furt si clovek vybere kvalitmi titul a to je dobre
  • ano, ale rekl bych az o dost pozdeji. Kdyz se projdes cisly casopisu CGW v 80.letech casto pisi o hack&slash, i kdyz to rpg je treba na tahy :) Tusim, ze treba prvnihi dilu Wizardry to Scorpia takto bezne pouzivala, to same i u prvnich dilu Might&Magic.
  • Luke
    V zahraničí je vžitý výraz "dungeon crawler".
  • "dungeon" je termin, ktery se v CR vzil, zacaly ho pouzivat tehdejsi redaktori Excliburu. Ale v zahranicnich casopisech v te dobe se "dungoen" nepouzival. Samozrejme to RPG je :)
  • solomon.short
    do kamene tesat :)

dekuju:)
  • solomon.short
    LOG2 neni rpg... je to dungeon
  • solomon.short
    ja bych se toho nebal. rok stary macbook, fici to fajn
  • solomon.short
    vubec se toho neboj. LOG2 je vyborny zacatek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit