-
Tak jsem rád,že jsem to koupil.Konečně jsem svědkem události kterou jsem již dlouho neviděl.Musel z jedné oblasti zdrhnout protože jsme tam dostával na kokos a vrátit za čas zpět.Musím přiznat,že navyknutý na ničeho všeho co potkám jsem si prvně říkal co to jako je? :) Pak jsem odešel našel kouzlo a vyřešil jsem to.
I hádanky jsou logické nejsou nijak neprůchozí.
-Jediné co mě částečně vadí je,že při manévrování často zaběhnu někam kam nechci.To je dáno pro mně novým ovládáním.Ale zlepšuji se!
-Také mou vlastní chybou jsem dal bojovníkům ve předu 10 Dexterity a tedy moc často se zatím netrefují. -
Vypada to, ze jsi konecne nasel cas a neco jsi o puvodnich dungeonech nasel a precetl.
Gratuluji, zajiste se ti to pri recenzovani v budoucnu bude hodit. SKoda jen, ze jsi to neudelal pred psanim te recenze...
Zvlaste se ti to bude hodit u toho Doomu *3* -
Nechci hájit pirátství, ale pokud není demo, tak lepší "linux compatibility test" neexistuje.
Jinak souhlasím, idie hry se pirátit nemají, vůči vývojářům je to fakt sprostý. -
Pirátit indie hru, fuj.
-
hnus *11*
-
+1 za Linux, -10 za pirateni takovych her
-
Uff, co na to říct a nebýt sprostý?
-
Stahol som Reloaded verziu teda vlastne GoG ale nechce to ani za svet ist pod linuxom na Wine... Bude vobec linuxova verzia?
-
No to možná funguje zezačátku. Nevím na jakou obtížnost si to hrál, ale na hard v pokročilejší fázi je to docela hardcore. Protože se snadno stane, že tě nepřátelé obklíčí, a bezhlavý ústup zpět tě může zahnat do slepé uličky. Na druhou stranu, když sundáš růžové brýle, tak něco podobného funguje třeba i ve Skyrimu, byť jsi "maten" volností. Ale nevím moc rozdíl mezi tímto a klasickým -> kryt štít + ústup -> útok -> repeat. Přijde mi to úplně stejný typ stereotypu v jiném podání. Nehledě na to, že většina hráčů dneska načítá savku při sebemenším náznaku nezdaru. Stereotyp je všechno.
Samozřejmě že kolový systém typu Brány Skeldalu by byl asi mnohem zajímější, ale zase tomu chybí určitá dávka paniky :-) Jediné co mě mrzí na hře je, že jde ukládat i pokud jsou nepřátelé poblíž, a vůbec ocenil bych u nastavení hard, možnost usavnout pouze 2-3 za patro. Taky obrazovky už jsou větší, takže by mohl být u každé postavy i nějaký quick slot na lektvary.Přece jen, lozit do inventáře uprostřed úrku abych vypil láhev je trochu šílené.
Rozvíjení postavy je docela pochopitelné, pro všechny znalé žánru. Nemusím být genius abych pochopil co na co bude.
Co se mi třeba v recenzi nelíbí, je jakási jízlivá poznámka " Stejně tak ale ve hře najdete několik vágních rad, jež sice vedou k cíli, ale jasné a zcela srozumitelné úplně nejsou." Samozřejmě, že nejsou úplně srozumitelné, jsou to hádanky. Typu "uprostřed tmy se tyčí sloup světla" a hráč má na všechny 4 strany sloupu v místnosti umístit pochoděň. Co by jako recenzent čekat ? OBROVSKOU šipku ke 4 stojanům a nápis na zdi, zapichni tu pochodně,vole, ať můžeš dále ? To je asi ta "moderní gameplay" že ? "Kliknutí na krystal je ale otázkou půl sekundy a jeho efekt ihned vidíte, považuji tedy za zbytečné vysvětlovat podobnou věc in-game" Pochopitlně. Protože určitě jsi hráč typu, vidím něco zajímavého -> save -> aha -> load. Kdybys neměl (nezneužíval) funkci save+load na oběvování věcí, tak by ti to pak nepřišlo divné. Protože pochopitelně bys ihned nemakal na krystal který vidíš poprvé v životě ale hmátl po svitku.
"Ona oldschoolovost je navíc docela marně uchopená, neb vedle nemazlení se s každou blbostí nabízí i (dle mého názoru zbytečnou) možnost vypnout si vykreslování mapy." To není třeba komentovat.... zkus hrát hard/bez mapy a ukládej 1x za patro a uvidíš... Zcela upřímně. Je to indie hra, za levný peníz v téměř mrtvém žánru. Srovnávat se dá pouze ve svém žánru a myslím že momentálně je to 10/10, nezn. Ty kecy co tu někteří mají, že se to má srovnávat v žánru RPG jsou mimo mísu. F1 taky nesrovnáte se Zetorem, byť jsou obě motorová vozidla a obě excelují ve své skupině (příklad, než někdo napadne zetor :)).
Tím nechci říct, že je recenze špatná. Špíš spousta "old" věcí je dnešní generací hráčů nepochopených, protože dnešní standard (viz quick save / load u kdejakého prdu) to prostě przní. Podlě mě, ta hra vydělá mraky na odl hráčích, kdežto většinu mladších prostě neosloví, protože tam chybí ten "cool" faktor a nejsou tak user friendly (triviální). -
aale, len som ho kritizoval, pocas tych trailerov, ze to bude pitchovina, a ty a cathir ci ako, ste ma sprdavali ako male decko, ze kecam, ale ..minimalne subjektivne som sa utvrdil ze mi skyrim presne tak nesadol, ako som si myslel.
minulost -
konečne pořádná hra
-
jeste bych doplnil ambermoon, amberstar ( kvuli tomu jsem kupoval amigu ),albion, star trail, betryal at krondor :)
-
Mě udivuje jedna věc, recenze vyznívá kladně a známka je dobrá, jsou zmíněné jak klady tak zápory (a obojí má každá hra). A někteří dělají jako by výsledkem byla tragédie.
-
Asi to moc stereotypni neni kdyz jsi na to abys to popsal potreboval 7 radku textu :)
-
Tak bagatelizovať sa da všetko aj kvadraticka rovnica *1*
A stereotyp ?? Ten je aj v SEXe von a dnu, von a dnu, von a dnu ale nas BAVÍÍÍ !!!
Smejky daj si facku *1* -
Až mi dokážeš, že 95% soubojů nesestává ze schematu:
- couvat na volnější prostranství, za chodu střílet/posílat kouzla/sekat
- na volném prostranství pak jen úkrok doprava, otočka doleva, křáp čímkoliv, co jde zrovna použít a opakovat do zblbnutí
- do toho jen dávat pozor, jestli se potvora nerozhodla změnit směr nahánění. Pokud ano, pak přichází obří změna - úkrok doleva, otočka doprava, křáp čímkoliv, co jde zrovna použít a opakovat do zblbnutí.
... tak mi brnkni *3*
Tahové netahové, je mi to buřt. Vadí mi stereotyp. -
Lidičky je to BOŽÍÍÍÍÍ Smejky daj si facku !!!
alebo dve, za tie ťahove suboje... *1* -
ještě tu nikdo, kromě masochismu s vlastnoručním kreslení mapy (proti gustu žáden dišputát), nenapsal, na čem tyhle hry stojí.
Osobně jsem toho názoru, že stojí
- na puzzlech - ty jsou supr, zmíněno
- na komplexně, logicky a dobře navrženém dungeonu - geniální, zmíněno
- na jeho objevování - zmíněno
- na specifickém soubojovém systému - zmíněn, popsán jako funkční ale nemotorný ve vytváření různorodých situací, mnohdy stereotypní
- na kouzlení - zmíněno, popsáno jako systém s dobrým základem, trochu krkolomným ovládáním ale především s nevyužitým potenciálem
- na správě předmětů - zmíněna jen nejasnost ohledně jídla, což není chyba systému ale chyba v konzistenci přístupu k hráči
Co míjím? Napiš mi to prosím. -
Ten systém je fajn, protože stojí na skládání principů, elementů (nebo jak to nazvat). Tak je popsán, ale sám sebe bohužel mírně popírá. Runy vybízejí k desítkám úchvatných kombinací, ale tady je těch kouzel prostě deset, jejich runové kombinace si zapamatuje i cvičená opice a tak jediná obtížnost spočívá v neukliknutí se a v nemotornosti celého systému sesílání kouzel. Kliknout pravým, naklikat, ouzlo, poslat ho. Když kombinuju kouzlo, nejde se pořádně podívat do inventáře, kde zrovna třeba potřebuju klnout na lektvar.Ten systém je vymyšlený solidně, ale má ďoury a dost zaostává za svým potenciálem.
A proč bych to nemohl srovnávat s Magickou? Tenhle subsystém je přeci v obou hrách vychází z prakticky shodné premisy. -
Uz sosam, sosam sosam !!! Nemohl jsem dockat nez tohle vyleze a tak jsem si cvicne dohral Black Crypt. Ted jsem diky tomu tak nadrzeny, ze nedokazu myslet ani na to co budu cely tyden jist. Presne jako tenkrat :))
BTW: Hra rozhodne vyjde levneji na GOG.com nez na Steamu ;)
Ciao v podzemi..