-
"Abych to konkrétně ilustroval. Velmi brzy ve hře narazíte na modrý krystal. Vedle něj leží svitek, v němž stojí, že pokud se krystalu dotknete, obnoví vaši energii, životy a navrátí zpět mrtvé spolubojovníky. Málem pode mnou prasknul balón, když jsem toto uzřel a už jsem se začínal obávat, že to hra s přístupností přežene a bude i nadále podobně primitivní"
Nevím čemu se recenzent diví...už v dungeon masterovi šlo hodit kosti mrtvého dobrodruha na resurect altar a oživit maníka. Stejná funkce v jiném kabátě. Ono kdyby hráči okamžitě neloadovali hru když jim jeden maník natáhne bačkory a šli by poctivě oživovat tak by je to pěkně prudilo...
Navíc poměrně nechápu tu poznámku o "přístupnosti". Dnešní hry jsou jako nepřístupné ? Dyť každá hra má quick save / quick load což z toho dělá triviální braky s obtížností vypuštění pšouku. -
-
Ono to bez tech dalsich vet nedava smysl, kdyz je to takto vytrezen z kontextu. Kdyz za to dodate "vedle dveří budou ležet klíče nebo se skryté spínače budou nacházet ihned na sousední stěně (nebojte, není tomu tak!)," tak je jasne, ze se autor nepodivuje funkci krystalu, ale tomu, ze svitek, ktery jeho funkci ozrejmuje lezi hned vedle nej.
-
-
Podľa mňa je to forma odkazu hráčovi: "Budeš nahádzať zvitky, ktoré pre teba budú vodítkom v podobe ťažších, resp. ľahších hádaniek". Rovanko to bolo v DM.
-
-
Na tom něco bude. Je možné, že nešlo ani tak o představení funkce krystalu jako spíš o představení systému svitků. Jsem však toho názoru, že tak jako tak byl zvolen velmi nešťastný obsah.
-
-
-
Ha! Špatná fomulace, která mi proklouzla pod rukama. Já se nedivím té funkci krystalu, divím se tomu vysvětlujícímu svitku, který ležel hned vedle. Nemělo to daleko k überscéně z Battlefieldu 3, kde to parťák koupil a hra na tebe řve, že máš držet čudlík pro couvání (No šit captain Obvious!). Situace je samozřejmě taková, že se člověk nachází ve východu z budovy na nádvoří, kde se bojuje. Couvání je tedy jediná logická možnost.
Jsem z hloubi duše přesvědčen o tom, že hra si má držet konzistenci. Ve všem (pokud na nekonzistentnosti nestojí, samozřejmě). V otázce přístupnosti a vysvětlování se má tedy hra plně spolehnout na hráče anebo mu všechno vyklopit. Nelze mu nejapně předhodit vysvětlení 40% základních pravidel a tu náhle otočit a nechat ho, ať si 60% zbylých vysvětlí sám. -
-
Je to "cameo" na první svitek, na který narazíš v Dungeon Masterovi...
-
-
Tiež si myslím a pripadá mi to tak. Určite tam budú schované nejaké odkazy na starý DM.
-
to je značně matoucí easter egg tím pádem. Člověk očekává konzistentní přístup k hráči. Buď mu vyklopím všechno, nebo dám všechno jen do tutoriálu anebo nechám všechno na něm.
-
-
Třeba tam ten svitek je pro atmosféru, tlupa vejde do podzemí a co dál? Přečtou si svitek o krystalu... ne každý k tomu přistupuje že "chodím, kouzlím, střílím, hmmm.... další hra" a také je to možná odkaz na DM, vždy tam byl na začátku svitek, přestože na jiné (složitějších) herní mechanismy člověk musel přijít sám...
Zase na druhou stranu když se nějaký hnidopich chytá přebytečného svitku tak to o hře také mnoho (dobrého) vypovídá :-)
-
-
-
musim priznat, ze z maloktere hry jsem byl na konci tak nastvany, jako u tohoto kousku ... ja chci sakra vic, s klidem bych snesl dalsich 10 levelu :) nezbyva nez doufat, ze se podarilo prodat dost kousku teto hry a autori uz pomalu pripravuji dalsi pridavek a moderske nastroje, ktere, jak doufam, prinesou remaky starych klasik v novem kabatku.
-
-
Bude editor ve kterém půjdou dělat nové dungeony. Viz fórum.
-
-
zdravim...hele nevíte někdo jak je to s HW nároky? Díky *13*
-
-
Mas taku raketu doma? :) Silne o tom pochybujem :) Nechapem naco to tu davaju. TIME ide dopredu, nie dozadu. Akurat tu na Slovensku sa zaostavanie za ostatnymi krajinami stalo az takym trendom ze sme sa v aplikovanej IT nepohli ani o krok vpred, ale zial ani nezostali stat na mieste. A este sa tym chvalte...
-
Nahodou viem. 80/486 DX, CPU 66Mhz s turbom 88 Mhz, 4MB RAM, 2 MB VRAM na GPU S3 Trio, 14" farebny monitor s roslisenim minimalne 640x480 a zvukovu kartu s podporou DirectX 1,2.
Alebo SONY Ericsson K610 trebars, das to do toho ako JAVA a tam ti to pojde ako po masle
-
-
Mimochodem, dungeonisti, PnPaři, tento komix stojí za to:
DM of the Rings
http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=612 -
Mužu se zeptat, zda - li je vhodná volba dát pro bojovou postavu boj beze zbraně? Nebo mě to nějak znevýhodní třeba oproti palcátům či sekerám? Mám minotauta a chci jej vést jako výdržného, vitálního válečníka, jenže málo se trefuje, kvůli své blbosti :D, takže mi přijde vhodné použít boj beze zbraně, který přidává i Dexterity dříve než třeba ty sekery.
-
Otázka na redakci. Zajímalo by mě, kolik GB hra zabírá. Abych cca věděl jak dlouho to budu od těch 19:00 stahovat.
-
-
632MB
-
-
Stahol som Reloaded verziu teda vlastne GoG ale nechce to ani za svet ist pod linuxom na Wine... Bude vobec linuxova verzia?
-
-
napresdrzku jsi. piratit hru za 250 kacek, to je proste humus. Jeste takovou.
-
Pirátit indie hru, fuj.
-
-
Jedine co hram je WoW, HoN a este kbang:D ine hry ma nebavia. Ale rad si stahnem hru kuknem co je zac. Inak mi to len zabera misto na disku. Vsetky hry co hram su legalne:D
-
Nechci hájit pirátství, ale pokud není demo, tak lepší "linux compatibility test" neexistuje.
Jinak souhlasím, idie hry se pirátit nemají, vůči vývojářům je to fakt sprostý. -
-
kdyby si místo pirátění pročetl oficiální fórum, tak by zjistil že pod wine to jde...
-
-
precital ale tak nie je tam presne ako na to, stale mi to hadze chybu ktoru nikto z nich nenahlasil. preto som chcel vedet ci to nekomu ide aj odtialto
-
-
WINE není nativní linux ! - Nativně linux nevyzkoušel , stáhnul hru a ještě si ji prasil linuxem . To je na facku
-
-
Netusim o com rozpravas, asi ani ty nie.
-
vis vubec, o cem mluvis?
-
-
To je sice pěkné, ale pochybuju, že si to pak po úspěšném "testu" dotyčný koupí...nikdo tu asi nebude svatý, kdo nikdy nepirátil ať hodí první kamenem..ale od nezávislých autorů, nikdy.
-
-
-
hnus *11*
-
+1 za Linux, -10 za pirateni takovych her
-
Uff, co na to říct a nebýt sprostý?
-
-
to važne v te hre se nejde normalne rozhlížed myší o 360 stupnu ale jenom vzdy otocit o 90? *13*
-
-
rozhlížet se dá. drž pravé myšítko
-
-
tak zakoupeno - ted jeste aby se to ze steamu nejak rozumne rychle stahlo...
-
-
steam mi porad hlasi ze bude available soon. Nastesti jsem koupil primo od Almost Human, tak taham standalone installer....
Jestli jsi kupoval primo, tak stahni pres link v mailu - od humblebundle -
-
otazkou je, jestli se to pak nejak zvladne propojit.. ja sel do steamu z duvodu autoupdato a achievementum...
-
-
tak uz jede i preorder verze ze steamu, jen je treba jej restartnout.. a stahovani jede rychleji nez standalone instalacka, takze tu za chvili bude...
-
-
z GOGu to bylo hned :)
-
-
-
Od Humblebundle mně to stahovalo nějak pomalu,ještě že tam mají odkaz na torrent.Jinak jestli někdo stahuje přes Humblebundle je to pořád tak pomalé? Já měl 0,3MB/s
-
-
jo, je to hodne pomale. 462 mega co ma ten archiv taham celkem pul hodiny.
-
-
-
hmm, tak oficialni verze uz je na steamu k dispozici a dokonce se slevou za podobnou cenu jako preorder... a zakoupeny preorder zatim nefachci :-(
-
-
a to jak udelali takove hezke cihly jako kdyby vystupovali ven, to je ta tesselace?
-
-
to je jedna vymodelovaná cihla, pak dali jen copy paste milionkrat
-
ne, je to natvrdo vymodelované
-
-
Nesmysl, to bude bump mapping efekt.
-
-