Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No...snad sem tě neurazil cíťo. Nejspíš si mne nepochopil -> Jestli se někdo rozhodně udělat hitech hru za hromadu dolarů a nezapaltí se mu to, je to jen jeho špatný úsudek, nelze to dávat za vinu warezu, či hráčům. Je to jednoduše známka toho, že vložený kapitál neodpovídá atraktivitě hry pro hráče, vymyslel si špatný koncept.

EDIT: V mém předchozím příspěvku kvalitní hru ber tu, co se zaplatí = hráče zajímá. Není třeba polemizovat o tom, jak je na tom technicky a kolik stál vývoj, to nedělá hru kvalití v pravém slovasmyslu.
  • Záleží jaký si dali plat. *1*
  • ucho
    tak i na tebe, nic není tak černobílý, i ty plácáš kraviny a děláš z toho triviální věc. bod tři je hodně odvážné tvrzení (dalo by se i říct, že je to pěkný kec, který v životě ničím nepodložíš).

takže ještě jednou pro tebe, když jsi ten můj příspěvek očividně prolétl jen očima: nic není tak černobílé a jednoduché, i kvalitní hra může být finanční propadák, i kvalitní hře uškodí warez. prodej ovlivňuje mnoho faktorů a zisk ještě víc. důvody komerčního úspěchu jsou zde jasné a v těch pár bodech jsem je shrnul snad přehledně. tedy vývoj této hry nebyla příliš riziková investice...

zbytek tvého výplodu nemá nic společného s reakcí na mě, to si asi jen vylíváš srdíčko... a ne, nemáš pravdu v tom, co píšeš. nejde o to, co se prodává, jde o to, jaké jsou náklady a jaké jsou následné zisky. Grimrock je v plusu po prodání pěti tisíců kusů, jiné hry se nezaplatí ani po prodání sta tisíc kusů... to je hodně velký rozdíl a s kvalitou hry to moc nesouvisí. v dnešní době hraje zásadní roli reklamní masáž (což se taky bere mezi náklady) a nejvíc se může prodávat i hra, která mezi nejlepší nepatří. hry, které se v dnešní době považují za nejlepší hry na světě, byly komerčně neúspěšné. nelze pak moc srovnávat vysokonákladové hry s nízkonákladovými. v těch vysokonákladových hrách je spousta velmi dobrých titulů, které nejsou finančně úspěšné a lidé na to nadávají. problém je, že jejich prodeje musí být obrovské a to je v dnešní době problém. všechno se po miliónech prodávat nemůže...
  • Ja som neni tu *1*
  • Je to zcela nesprávně použité slovní spojení. Význam celého vyjádření dostává na frak. Čili slohově blábol, prakticky v pořádku.
  • trolo
    vcera som to kupil z gogu ze vyskusam. dlhsiu dobu som uvazoval ze to moze byt dobre no necakal som ze ma to tak vtiahne. zacal som o 21 00 a vypinal som to o 00:30 :-D
  • Je treba si precist i vetu predchozi a pak to neni takovy problem... Jinak je tenhle slovni obrat naprosto v poradku a celkem bezne se pouziva... ne sice v bezne reci, ale prave v tisku ci recenzich je relativne casty...
  • Neni, formulace je to naprosto normalni... mozna by to chtelo vice cist... myslim knihy... takove ty papirove veci, co vypadaji jako krabicky na dvdcka ale maji ruzne velikosti...
  • Podle reakce, koukam ze mel pravdu... *1*
  • smejki
    Čeština zná anihilaci dvojitého záporu, ale jen v některých vazbách. Taky jsem se s tím nikdy moc nesžil (ha! tady ho máš), ale takový náš jazyk už jednou je. Matiku do toho netahej.
  • MickTheMage
    Vlastna praca, mam rad vlastnu pracu :)

Inak DVD obaly uzivatelov su tam stale, len mam taky pocit, ze v poslednej dobe nepribudaju nove.
  • Vitekb
    Nebo už se nechodí na pivo. *2*
  • Musím ti oponovat. Ač ani jeden z nás nemáme a ani nemůžeme mít přehled o tom jak je herní trh v tomto ohledu pružný, tak mám v tomto alespoň přehled co se týče lidí z mého okolí - podle něj soudím, že hráči jsou ochotni zaplatit za dobrou hru i přesto, že si jí mohou snadno stáhnout, samozřejmě vzorek to je mizivý, takže to je jen názor, tak jako ten tvůj.

A proč warez neškodí v takové míře jak se o něm povídá?
    Hry, lidi stahují především aby si je odzkoušeli a vznikají tak tři skupiny her:

---> 1. Ty horší kousky - hráči je ani nedohrají - ovšem už zde si už publisheři utírají hubu, že je okradli na základě počtu stažení. Přitom by si ji hráč nekoupil, kdyby věděl jaká to je kravina - to se dozví dnes už jen warezem.
    ---> 2. Ty průměrnější - hráči je dohrají, s nějakým ne moc uspokojeným pocitem - zde je prostor pro diskusi, zdali by si takovouto hru koupit měli, jelikož ji dohráli, nebo ne jelikož k ní nemají žádný vztah.
    ---> 3. Pak tu jsou hry kvalitní, které hráče baví - ty si po stáhnutí z warezu ihned koupí, například Legend of Grimlock.

Jenže business je business a vždycky se hraje buď na nic, nebo na vše. A nastává tedy to, že 2. skupina - průměrných her - se spojí s tou 1. skupinou her nekvalitních (neprodají se) a ve výsledku se prodají jen hry 3. skupiny, čili pouze ty výborné. Je logické, že tento stav publisherům her skupin 1. a 2. vadí. Já osobně takovýto stav shledávám jako přirozený a správný, ještě k tomu v době, kdy jsou dema výjimkou a hráč neví co vlastně kupuje. Holt na trhu uspěje jen ten nejlepší a oni si tímto chrání prachy proto brblají jak jim warez strašně ubližuje. A to, že nějaká špatná hra stála 100x víc než nějaká úspěšná? To je jejich boj, jejich rozhodnutí, jejich koncept.
  • priznejme si to... fireball je fireball *1*
  • MrSanta
    Pěkná krabka, vlastní práce, nebo je to někde na GOGu? Co vím, tak tam bývali nádherné obaly na krabičky, ale když jsem to nedávno hledal, tak jsem neuspěl.
  • Joke měsíce, tohle moudro je scestné protože dvojitý zápor je z matematického hlediska vždy klad, to je sice možné, ale v téhle větě je zápor jen jeden takže, mínus bude vždy mínus, a nějakej anulus s tim nema co dělat. howk.
  • smejki
    je, o tom se nepřu.
  • No uz tomu zacinam lip rozumnet, stejne je to ale hodne krkolomna formulace
  • To ze to cestina umoznuje snad ale neznamena ze to musim delat co nejkomplikovanej.
    Matematickej vyraz taky muzes napsat x = 0 a nebo x = 2 - 2. A btw tuhle formulaci sem opravdu jeste nikdy v zivote neslysel
  • Příjde ti těch červených písmenek málo? Že sis to přečetl?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit