Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

To je dobře, že je na konci hry postava silná, ne? Jestli by tam nebyl citelný růst vývoje postavy, tak by něco bylo špatně.

Otázkou jenom je, jak ty levely zakomponují do eventuálních dalších dílů či datadisků.

• Derp_1337

Mě pobavilo, jak moc to prožíváš, jestli někdo dostal či nedostal nějakou GOTY od určité skupiny lidí. 😉

• Taronyu

Už tak som v tej hre moc OP.

• copak se ti nezdá?

https://goty.gamefa.com/

• Starší verze D&D byly méně rigidní ohledně růstu levelů, měly víc pravidel a schopností pro epické levely (21+) a videohry se jich navíc nedržely až tak moc jako se drží BG3 D&D 5e (i když se jich taky nedrží do posledního písmene).

Ale jak jsem psal, dá se to dodělat. Jen by bylo mrzuté, kdyby moci postav pak neodpovídal gameplay.

• Derp_1337

Haha, dobře jsi pobavil.

Michael Jackson Eating Popcorn MEME

• Derp_1337

Video hry už dávno překonaly stolní předlohu. V BG2 a Neverwinter Nights 2 šlo dosáhnout lvl 30 (v BG2 u některých povolání až lvl 40). Nevidím důvod, proč by se mělo držet umělé bariéry lvl 20.

Ono u stolních her není praktické navyšovat ten lvl do nekonečna. To by pak hráči snad nikdy nedohráli. Koho by to bavilo hrát jednu kampaň několik měsíců?

• No, ono těch 12 není až tak málo. Papírová pravidla v zásadě končí na 20. Sice jde jít výš, ale už tam nejsou popsané další schopnosti, které by hráč musel mít a které by změnily hratelnost. Samozřejmě je možné i multiclassovat a tím to částečně obejít.

Lariani mohou další schopnosti vymyslet, přebrat z nějakých rozšíření nebo vykrást od potvor v bestiáři. Možností to natáhnout výš je celkem dost. Jen by pak hratelnost měla odrážet to, že na 20. úrovní je postava v zásadě polobůh.

V každém případě materiálu pro vysoké úrovně postav je ve světě D&D ještě spousta a Lariani ukázali, že umí použít i vlastní invenci, takže šance na kvalitní čtvrtý díl tu je. Uvidíme, s čím přijdou DLCčka, pokud nějaká budou.

• Derp_1337

Protože předchozí díly BG ten maximální lvl posunuli výš. A udělali to systémem postupného zvyšování s každým dílem a datadiskem.

Takže originální BG mělo max lvl 8. Jeho datadisk to zvýšil na lvl 10. BG2 přineslo lvl 20. Datadisk BG2 to zvedl na lvl 30-40.

Takže ten lvl 12 dává určitě prostor pro další díly.

• Proč je málo?

• Derp_1337

No tak u BG3 je určitě nějaký prostor pro pokračování či datadisk. Přece jenom ten maximální lvl 12 je tak trochu málo.

• Prusvih je v tom ze v BG3 byli vsichni vyjimecni. Astarion to jenom vyhral, ale tu cenu bych si dovedl predstavit v podstate za vsechny postavy.

• 0011

Shart není zrovna nejšťastnější zkratka jména...

• Tenurri

Protože Astarion je drama queen :D
    U Lae'zel nejde jen o to, co říká, ale jak to říká. Strašně se mi líbí, jak Devora mění hlas...a ty její "Tchk!". V pozdější fázi hry i její nejistota a vnitřní souboj.

Ale souhlasím, na první run jsem měla Astariona, Lae a Shart prakticky celou hru a výkony všech byly naprosto top.

Stejně to nakonec beru tak, že Neil reprezentuje celý tým. Teď je znovu nominován na Game Awards.

• 0011

Za prvé nepsal jsem o sobě, já si vzpomenu, ale pusť si někdy zdejší podcadty ke konci roku kdy sami redaktoři přiznávají, že jim dělá problémy vzpomenout si co vlastně všechno za ten rok hráli, za druhé nepamatuju, že by hra z prosince předchozího roku měla byť jenom nominaci i když to v tom dalším byla v její kategorii bída, viz právě mnou zmíněné XC 2 když v 2018 rpg roku vyhrála, hra, co ani není rpg...

• Jez3vec

To že ty si nedokážeš vzpomenout co jsi dělal před rokem, neznamená, že si nevzpomene člověk co se tím živí 😉

• dominantní vítěz bere GOTY jak od kritiků tak od fanoušků jako třeba loni Elden Ring.😉

PS. nebreč, tak snad se jim zadaří na TGA.

• absolutni a dominantni vitez bg3., to zas individuim typu akatosh praskne cevek

• 0011

To záleží z jakého úhlu to bereš, z hlediska marketingu jasně clueless fotříci nehráči asi uvítají, že jim média shrnou co koupit děckám pod stromeček, ale pokud hodnotíš hru jako umělecké dílo, jinými slovy jsi Keighley a chceš mít wannabe oskary, dává vetší smysl to pořádat leden/únor. Kdo si vzpomene co hrál před rokem, obzvlášť například letos, kdy vycházela jedna skvělá hra za druhou, to že by Callisto protocol letos stejně neměl nejmenší šanci je další věc...

• Derp_1337

Mě se taky AW2 líbil. Taky bych si dal další podobnou hru. Na tom se shodneme.

Ale jak jsem říkal, osobně souhlasím s vítězem BG3 ve většině kategorií. AW2 je super, ale BG3 je dle mě o trošku lepší.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit