Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • LEVEL už pár let nekupuji, ale uvažuji, že s tím zase začnu. Připadá mi, že se ubírá správným směrem, odebrání plné hry taktéž schvaluji.
    Dále bych řekl, že čím méně recenzí a více jiných článků, tím lépe. Recenze si můžu přečíst na netu a podívat se na videa na YTB, kvalitní články se už podle mě hledají hůře.
  • Tak narozdíl od pár pisatelů níže považuji propojení časopisu a games.cz za super věc. Dokonce bych šel i dál a do časopisu bych dával QR kódy ( a do elektronické verze linky) na videa a aktuální informace o probíraném tématu, čímž by se smázla "těžkopádnost" měsíčního periodika.
    Zrušení plné hry jen vítám (a zachování ceny rozumím, někteří bohužel asi neumí číst), jelikož pro mě hry nejsou ani tak otázkou peněz ale spíš času a tak je mi v podstatě k ničemu, když by mi někdo dával zadarmo hru, na kterou nemám čas.
    Poslední dvě čísla mi příjdou špičková, jen tak dál!
  • bez té hry vám to mohli alespoň o něco slevnit, jsou na trhu časopisy ve stejné velikosti i dle počtu stránek, a stojí 49 Kč, takže možná mají jen špatného vydavatele *1* někde ta chyba je!
    • 49 Kč? Který časopis to je? To by mě teda zajímalo. Ve stejné kvalitě a počtu stran. Takové pitomý Čtyřlístek stojí 35 Kč.

      Napadá mě Enigma, tam je ale kvalita papíru tragédie (i ta stojí 55 Kč), 21 století ( tam je ale náklad 85 000, což je 10 krát více, cena je tedy logicky nižší), Takový National Geographic ale zase stoji 100 Kč, má sice 132 stran, ale nemá A4 formát, je menší a v konečném je stejně velký. Nebo Maxim, podobně jako LEVEL i cenově. Ale žádný nemá náklad do 10 000 jako Level.
      • A co takový Computer-Extra PC.I tyto časopisy chápou že nemohou uspět a nedávat plné verze nikoliv her ale software...Zrušení plných her je poslední hřebíček do rakve, a pohled na ležící Level v trafikách to jenom potvrzuje. Ono něco ubrat a nechat stejnou cenu je zoufalost.Drtivou většinu kupujících NEZAJÍMÁ že redakce nemá pomalu ani na chleba.Osobně očekávám že do konce roku ohlásí přechod na placenou elektronickou verzi a za +- 1/4 roku definitivní konec.Časopis jsem měl půjčený a nic omlouvající danou cenu jsem nenašel.Nudné rozhovory a dumání nad ,, nesmrtelností brouka" by mělo místo na blogu případně na webu ale v komerčním časopise rozhodně ne...
        • Veskoslav
          Ležící Level? No asi bydlím ve špatném městě, protože tady věčně není. A není to tím, že bych bydlel v malém městě. Computer? No když mi v testu o myších řekli, že dpi je málo důležitá vlastnost myši, která ji nikterak neovlivňuje a neměla by se brát v potaz a vyhrála to myš, co propadla všude okolo, tak jsem časopis přestal kupovat už dávno. Mimoto když chci a jedu do Prahy, tak mi ho dají v Pendolinu zadarmo. A nic neubrali. Pokud sis nevšimnul hra byla ZDARMA. Když sebereš něco, co je ZDARMA, tak není důvod něco ubírat či snižovat cenu. Placená elektronická verze je venku už nějaký ten pátek a většina předplatitelů má papírovou podobu. Ale to by jsi občas musel číst to, co píše redakce. Nudné rozhovory? No je vidět, že jsi něco jako Dogg Killer dole. Pro tebe je Score perfektní čtenářská platforma a hlavně má 4 hry ZADARMO! *7*

          P.S: Z her, co jsem dostal k Levelu, tak 2/3 jsem rozdal, hraji akorát Inquisitora. A co lidi znám, tak si většinou ani ty hry neaktivovaly. Časopis si kupuji na čtení, ne kvůli hře. A 100 kč měsíčně je nic.
          • Mart9
            Že u tebe věčně není, může mít dva důvody. U nás taky poslední dvě čísla věčně nebyly a bylo to tím, že ho prostě stánkařům ani distributor neposlal.
          • No možná že trafiky v Pardubicích,Hradci a v Praze jsou na špatném městě *1* Opravdu jeden podivný test rozhodl o nekupování časopisu.V tom případě články o HW v novém Levelu se nedají popsat jinak než blábolení.Nikde jinde jsem nečetl tolik povrchních keců o HW než v Levelu.
            Hra byla v ceně.Nikoliv ,, zdarma" To že redakce jak sama přiznala nemá na nákup her je smutné,ale vydávat to za klad je pro smích.Pokuď si koupím makový závin bez máku a na obalu bude omluva že pekárna je na pokraji krachu a nemá na nákup máku rozhodně budu radostí bez sebe...
            A mimochodem,Score pravidelně nekupuji,ale nápad přidávat plné hry je dnes samozřejmé a pochybuji že každý má všechno.Jistě,někdo to prostě ukradne....Nebo vymetá slevové nabídky a kupuje jenom proto že je to o 5 Euro levnější...
            *2* *2* *2* *2* *2* *2* *1*
        • Mart9
          To očekáváš velmi špatně. Ta elektronická verze má jen zanedbatelné prodeje, pokud by přestali vydávat tištěný Level, přestali by úplně.
          • Už si tu větev podřezali , jen ještě na zadek nedopadli ...
    • ano rozdil je v tom, ze level nema takovy naklad, takze nemuze dostat takovou cenu tisku.. a ano, i ja souhlasim, ze stovka malo opravdu neni. ale smer, kterym se vydali, je spravny. tezko jde konkurovat rychlosti www v recenzich a cenam her ve vprodejich na netu.
  • Propad 5000 kusů z měsíce na měsíc? To se ještě žádnému magazínu na světě nestalo. Dokonce ani LEVEL nepropadl o tolik z měsíce na měsíc před pár lety, když došlo ke zdražení na 250 Kč, zhoršení kvality papíru a zmenšení formátu během pár čísel. Není třeba cokoli zvenčí odhadovat -stačí číst veřejně dostupné statistiky na ABC. Vlastně ne, ono to nejde....

    ABC má ověřovaná a neověřovaná data. Ověřují se jednou za rok. Proč asi nejsou dostupná data o prodejích Score dále než za červenec 2013? Protože buď Kalina nezaplatil (za ovřeování se platí), nebo ABC naznala, že falšoval prodeje a Score vylistovala za období, kdy není možné prokazatelně doložit prodeje (přes faktury apod., fakt se to musí ABC pečlivě dokazovat). Prodeje Score od července 2013 do dneška na ABC k vidění jsou, ale jsou to prodeje neověřené.

    Zpět k tomu brutálnímu meziměsíčnímu poklesu prodejů. Zdánlivě to potvrzuje dlouhodobý dohad, že Kalina/Omega skupuje část vlastního nákladu a zvyšuje tím uměle prodeje Score. Že to to kluci v redakci neví, to je zřejmé. Stejně jako nemají kontrolu nad tím, jestli Kalina + Dovole zaplatí tiskárně a číslo vyjde. Kalina dluží kam se podívá, tisknout mu už nechce prakticky žádná tiskárna v ČR. To je důvod, proč Score pravidelně vychází se zpožděním.

    A ještě jedna vtipná věc, která se dá vyčíst z dat na ABC. Počet předplatitelů z ČR měsíc co měsíc o pár lidí stoupá, což je normální, když magazín má své publikum a neděje se s ním nic strašného po obsahové stránce. Ale počet předplatitelů Score na Slovensku klesá, navíc nepochopitelně. Za leden 2014 má Score 1157 předplatitelů v zahraničí (tj, Slovensko), ale v únoru už jen 31 a v březnu jenom 3! Podobně radikální poklesy se těžko vysvětlují u normálního prodeje (většinou by v tom byl totální výpadek distribuce), ale u předplatitelů, kterým magazín chodí automaticky? Nemožné. Že by z měsíce na měsíc zrušilo tisíc lidí předplatné? Že by se tisíc lidí rozhodlo jej neobnovit? To je snad světový unikát. Větší světový unikát je však fakt, že z ledna 2014 na únor 2014 přišlo Score o tisíc zahraničních předplatitelů, ale stejně se z ledna na únor zvýšil prodej celkově o 2 tisíce kusů. Chápete to? Score přiloš o tisíc přepdlatitelů, ale prodeje se zvýšlily o dva tisíce!
    Kalina čachruje s čísly, to jediné z toho vychází. A nejhorší je, že takové čarchování je ze strany ABC možné, potažmo je debilní, že kluci v redakci Score o tom nemají ani šajna. Nejenom teďka, šajna o tom neměla ani Tukanova generace. Kalina jim prostě lže dlouhodobě.Sry za překlepy atd. Každopádně se stačí dívat na čísla a je to všechno jasné. Mimochodem si investigativní Eurogamer nevšiml, že Score snížilo náklad z 19 477 kusů v lednu na 15 534 za březen, což také leccos značí. Netřeba odhadovat, fakt stačí číst dostupná data.

    Jenom tak pro zamyšlení, jak se čaruje s čísly ohledně skvělých prodejů Score. Takže Level se svým prodejem papírové formy časopisu na tom není zase tak špatně, jak se Eurogamer, pepa, hnisavec di Doggy style snaží namluvit.
    • TheGGG
      Tak todle je docela smutný, kdo z levelu se tu takhle ztrapňuje.
    • Co píšeš nedává absolutně žádný smysl. *5*
  • S tím Destiny mi můžete víte co. Bude to stejné jak Titanfall o kterém tem nikdo ani necekne. Nechci vyvolávat flame, ale hrát FPS hry na konzoli mi přijde ujeté. Konzole mi přišla parádní na AC sérii nebo na fotbálek, hokej a nebo nějaké to lehčí rpg, ale rozhodně ne na fps hry.
    • Mart9
      Je to kvalitní názor, který by měly pochválit oba tábory.
  • Absence plné hry v každém čísle mi nevadí. Budu to kupovat i bez ní (nemám moc čas to číst, ale je mi sympatickej ten projekt, takže ho budu i nadále finančně podporovat).

    Ale mám takovej dotaz: Lidem, co si LEVEL předplatili s tím, že za svoje prachy dostanou, například, k dvanácti časákům dvanáct plnejch her, budou ty hry, co už nedostanou, nějak kompenzovaný? Třeba jedním dvěma čísly navíc?
    • Veskoslav
      Když jsem objednával v prosinci 2013 Level, tak bylo napsané, že dostaneš 10 čísel Levelu+dvě zdarma. V roce 2005, kdy jsem měl poslední předplatné to bylo 10 čísel Levelu s hrami zdarma+dvě čísla zdarma. Takže aspoň já jsem pochopil, že si objednávám Level jako časopis a hra není podmínkou předplatného. Myslím, že kompenzace při ročním předplatném dvě čísla zdarma bohatě stačí. Letos to bude jenom jedno číslo zdarma, takže nějaký plakátek pro předplatitele navíc by se hodil jako kompenzace.
      • Mart9
        Plakáty snad předplatitelé dostávají navíc pokaždé ne? Já jsem v Levelu z trafiky nikdy žádný plakát neměl.
        • Veskoslav
          Jo dostáváme. Ale pokud chceš plakát a nemáš předplatné, stačí zajít do JRC a tam dostaneš to samé, co předplatitelé.
          • Mart9
            Za to mi ta osmikilometrová štreka nestojí. Trafiku mám pár metrů od baráku.
    • Mart9
      Oni si přece předplatili Level, ne ty hry. A v tom minulém čísle byly 3 hry najednou, takže to máš stejně vykompenzovaný.
      • Ne, oni si předplatili LEVEL s hrama. A pokud i s těma dvěma navíc dostanou míň, než kolik si předplatili, tak je to trochu nefér. To ale píšu s plným vědomím toho, že nevím, jak se to řešilo a nechci spekulovat. Prostě mě to jen zajímá.
        • x_ander
          Plná hra k časáku byla vždycky koncipovaná a propagovaná jako bonus zdarma. Ne jako nedílná součást časopisu. Důvod ke kompenzaci tady imho není.
          • Lynch
            No, je to „klamavá reklama“ protože je u předplatného napsáno „Každý měsíc nová plná hra“. Předplatitelé si časopis předplatili za určitých podmínek které se ale změnily. Podle mě, je to neférové jednání vůči předplatitelům.
            • Predplatne muzes zrusit a vrati ti penize. Klamava reklama by to byla, kdyby zamerne lhali. Coz neni tenhle priklad.
          • ... a zavoláte-li do 30 minut, obdržíte ZCELA ZDARMA.... *7*

            Jinými slovy, žádný oběd zadarmo neexistuje.
  • solomon.short
    mám k LEVELu jen jedinou výtku: málo stránek *4*
    Přečteno při včerejší cestě z Brna do Sudet a po průjezdu Olomoucí už nebylo co číst... i když uznávám, nebýt ucpaná dálnice, vydrželo by mi čtení asi až do Šternberku *1*
  • x_ander
    Lidi, co tu rvou, ze stovka za casopis je moc, bud trolli nebo jsou mimo, jinak si to neumim vysvetlit. Je to cena blbych trech piv. I decko na zakladce je schopne posetrit stovku, natoz clovek co pracuje. Nebo to je klasicke ceske "chci vsecko a nejlip zadarmo"?
    • Spíš to bude tím, kdo sem píše...někdo kdo si vydělává v životě nenapíše "stovka za časák je moc" jelikož buďto ho kupuje (tudíž to moc neni) a nebo ho nekupuje a v tom případě je mu to zcela jedno, za kolik se prodává...ale člověk, co je odkázán na kapesný od rodičů a ten časák by si koupit chtěl (ale nemá na něj současně s těma třema pivama) tak napíše do diskuse anonymní vákřik "je to drahý"

      Taky bych v životě nedal ani těch 15korun za plesk ale i kdyby stál dvě kila tak je mi to fuk jelikož to nečtu...
  • Ač jsem také toho názoru, že Level si kupuji hlavně kvůli článkům, tak mne rozhodnutí redakce upustit od plné hry mrzí. Protože forma kterou se momentálně redakce Levelu stavěla k přiložené plné hře se mi opravdu líbila. Důraz na výběr opravdu zajímavých titulů, které v době svého vydání třebas tolik neprorazili, ale mají své kvality. Obzvlášť Mount and Blade Warband a Botanicula mne potěšili. Jo vím, existuje řada různých služeb, které nabízí kontinuelně slevy, ale jakožto pracující člověk a otec od rodiny mám na hraní už tak poměrně málo času, takže nějaké věčné sledování slev na různých místech není nic pro mne. Takže většinou kupuju/hraju jen to co vím že mne zajímá a to sem ochoten si pořídit v den vydání, na jiné věci se moc nedostává. Takže ve výsledku bych si třebas hru jako Botanicula nikdy nekoupil (Warband asi taky ne, protože bych to považoval už za moc velkou stařešinu co nikdo nebude hrát), ani bych se o ni nikdy nezajímal .... slevy neslevy. Takže v tomhle sem viděl jistý přínos pro nás hráče :).
  • No když jsem si Level předplácel, dohoda zněla časopis, plakát a hra. Teď mám pocit že mě někdo ochcaI *10*
    • Toz tomu se rika ceska cesta ... ;D, v civilizovany zemi by to oznamili aspon v dostatecnym predstihu aby stihly dobehnout predplatny.

      Ale muzes je zalovat, v provedeni ala CR to po rekneme 10ti letech uspesne vyhrajes. Vysouzenou tisicovku + par stovek tisic soudnich vyloh ti pak s radosti calneme vsichni spolecne, protoze zalobu na stat u EU soudu prohrat nemuzes taky.
      • Apropos, toto a nejen toto je primarni duvod, proc zcela ze zasady nikdy za nic neplatim predem. Natoz abych nekomu daval $$$ za slib ze neco mozna udela ... v pripade casaku to totiz prevazne vypada tak, ze vyjde nejaky demo cislo, ktery se ti libi, a s kazdym dalsim cislem je obsah horsi a casopis tenci. Samo vcetne toho, ze se ti predplatne "samo" obnovuje, a klidne se ti muze stat, ze ho nemas ani kde zrusit.
        • zbývá mi pár čísel, už jsem se na zrušení informoval a prý to nebude problém. Myslím že debaty o tom jestli hra má a nebo nemá smysl jsou bezpředmětné, neb jsem si je zaplatil. Co s těmi klíči udělám je pak moje věc, většinu jsem rozdal, protože jsem je už měl, ale, dohoda zněla časopis s hrou, tak chci časopis s hrou. Nemám rád když mě někdo tahá za fusekli. Férové by bylo říct: Rušíme hru, kdo chce, tomu okamžitě zrušíme předplatné a vrátíme zbývající peníze. Pak by nikdo nemohl říct ani popel. Argumenty že to je pro mé dobro jsou k smíchu.
          • Co ti brani zrusit predplatne? Oznameno to bylo dva mesice predem.
            • to SHUTR: penize za neodebrana cisla ti vrati, zruseni bylo hlaseno dopredu. v cem je problem? pokud jsi o level bez her uz nestal, stacilo zrusit po oznameni.
            • to jako trolíš a nebo jsi to nečetl? Jak k tomu přijde někdo, kdo si zaplatí předplatné v květnu a teď bude třičtvrtě roku dostávat něco jiného než co si objednal? Inzeráty na předplatné nezněly "časopis a možná hra, neručíme za to" Zrušit předplatné není problém, ale peníze ti už nikdo nevrátí. Kdo si to kupuje na stánku má možnost volby, s předplatiteli si ale redakce vytřela prdeI

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit