Přejít na výpis diskuzí
LongPlay – Kingdom Come: Deliverance #1: první krůčky Posázavím
13.2.2018 | Redakce Games.cz
472 příspěvků
-
Hra je to pekna, urcite si ji zahraju, ale az ji Vavra odladi a bude bezproblemova. Do te doby svou starou dobrou PS4 nakrmim necim jinym. Coz mi pripomina, uz odladili zaklinace, nebo jeste porad beha misty pod 30 fps?
-
-
Pokud vím, tak Zaklínač jede na PS4 již stabilně 30 fps 99% času.
-
-
Koupeno, nainstalováno. Mazec, nevím co tady kdo plive, ale po rokách různých sraček konečně hra co mě hodně chytla. Ok, zatím začátek, ovšem tomu opravdu věřím, za mě super. *14*
-
Zatím nemam s hrou problém a jede mi dost dobře na 970, ale co mi vadí je že občas se donačítávaj textury obličejů a pak to že souboje jsou opravdu docela hardcore, furt se mi nedaří se do toho dostat a když je protívníků víc jak 1 tak se to skoro nedá a když víc jak 2 tak je smrt jistá, nedaří se mi vůbec krýt.
-
hraju na svem skoro 4 roky starem ntb ASUS ROG a hra mi jede uplne bez problemu na vysokych nastavenich... zadne dlouhe loadingy pred dialogem, jako tady v longplayi... narazil jsem jenom na jeden bug, kde mi mel strazce otevrit branu ale brana zustala zavrena, tak jsem musel najit jinou cestu... souboje nemuzu jeste moc posoudit, vypadaji, ze se je hrac opravdu musi naucit hrat a hlavne prijde velka zmena s tim, ze vase postava se nauci lip zaobchazet se zbranemi... za me teda zatim dobry, hra vypada hezky a dobre se hraje, questy se daji opravdu resit ruznyma cestama, jsem zvedavy jestli bude nejaka reakce Terezy, ze jste ji nechali at ji znasilni, ja jsem ji zachranil... bugy jsem vlastne teda zadne nemel, jak nekteri pisou, ze je to bugfest... jo, a ty slepice se vazne mlatit daji ale funguje to az v druhe oblasti, ve Skalici ne
-
-
Stačí u té terezy písknout na koně a odláká to ty násilníky. Quest splněn. Poděkujte mi později.
-
Jo k těm loadingům co si tu lidi stěžujou. Blbý, mám to na SSD a tak jsem si žádných nevšiml. Před konverzací mám prodlevu max 1s. Vy kteří hru máte na HDD, doporučuju defragmentovat soubory KC:D(např. program Defraggler umí jednotlivé soubory nebo složky) a zahloubat se nad tím, jestli není na dnešní dobu 8GB RAM(operační paměti) už trochu málo.
-
-
jestli neni na dnesni dobu 8GB RAM malo? to je celkem relativni. vezmi si Red Dead Redemption na PS3 s 256 MB RAM. obrovsky otevreny svet, prakticky zadny loading. na PS3 jede i GTA 5. je to o schopnostech programatoru a designu...
edit: ha, nekdo me predbehl :) -
-
Co furt máte s tou PS3? Diť je to mazanina jak prase. To jste všichni slepý? Navíc porovnáváte specializovanej jednoúčelovej HW s PC. Jako fakt? Já nikde netvrdim že KC nestačí 8GB RAM, jenže ono ti na tom PC jaksi neběží jen KC a OS.
-
-
pozorne se podivej na tenhle obrazek z uvodni obrazovky na PS4 PRO: https://image.ibb.co/btFuQn/Kingdom_Come_Deliverance_20180213210419.jpg
neni naprosto zadny duvod pro to, aby ten plot mel takovou texturu, jakou ma. ani rada tech textur na baracich. tohle je spatna optimalizace. a kdyz vidis tu texturu, kolik myslis, ze zabira pameti? ;) -
-
Dnes ráno mi hlásilo, že 1.01 je aktuální verze. 1.02 je prý totéž jako 1.01 (jen pro jiné teritorium) a 1.03 má teprve vyjít asap. Takže ten screen je z nejaktuálnější verze.
-
Jasně, tak tady očividně blbne LOD textur, nebo nestíhá disk načítat textury a logicky jede od těch nejblýž. Verze 1.1? Není už novější? Otázka je, jestli se po típnutí obrázku textura třeba ještě dodatečně nedohrála. Těch failů s LODem textur jsem na YT viděl dost, z vlastní zkušenosti můžu ale říct, že na svém PC jsem nic takového za skoro 4h hraní neviděl.
Jo a předpokládám že plot=palisáda.
-
-
tim jsem ti chtel rict, ze 8GB pameti je sakra hodne, kdyz muzes videt, co se da udelat s 256MB (samozrejme s ustupky). 8GB neni dvojnasobek, ani ctyrnasobek, ani osminasobek... je to velky rozdil.
tak a ted se podivej, jak to vypada na PS4 PRO, ktera ma oproti PS3 velky skok ve vykonu i pameti, a zjistis, ze ty textury jsou rozmazany a misty hnusny, zcela zbytecne.
staci otevrit oci a bude ti jasne, ze prace s texturami a LOD je udelana diletantsky. proste je. nekdo se snazil zjevne optimalizovat, ale ve spechu a ne vzdy na spravnych mistech. snad tohle vyresi v budoucnu nejakym patchem. rozhodne ale z HW konzoli nezdimou to, co by mohli.
jestli je tady nekdo slepy, tak jsi to ty.
-
-
-
"jestli není na dnešní dobu 8GB RAM(operační paměti) už trochu málo."
Nad tím by měli spíš zahloubat vývojáři, jestli svojí leností neplýtvají operační pamětí nesmyslně. (ve smyslu "opravdu to nedokážeme udělat tak, aby to žralo méně?"). Pro představu - tohle běží na systému co má 256 MB operační RAM a 256MB video ram: https://www.youtube.com/watch?v=wWVY8ducBG4
Bez loadingů a stíhá načítat herní svět i když frčíš rýchlým autem.
Pak si pojďme říct, proč hra jako Kingdom Come má potřebovat víc než 8GB operační a kdo ví kolik GB video ram? -
-
Ty seš taky dobrej. A pak ti z druhý strany začnou nadávat lidi že tam máš málo druhů textur, že sou hnusný a rozmazaný atd... Ty jo jako sorry ale porovnávat tu mazaninu s lowpoly modelama v 720p(a kdo ví jestli, už si nepamatuju zda PS3 uměla downscalovat jako PS4) s tituly připravenými(texturově/modelově) minimálně na 1440p je trochu silná káva. Nemáš naprosto ánunk o tom, jak to pak všechno bobtná. Mimochodem jsem si při hraní KC všiml "loadingu" jen při scriptovaném přesunu.
-
-
Já neříkám, že to má vypadat přesně takto "hnusně". Jen upozorňuji, že když tohle jede na specifikacico má PS3 (nebo se podívej jak vypadá Horizon na aktuálních "zastaralých" konzolích), tak říkat, že 8GB je na nějaký Kingdom Come málo a že to potřebuje loadingy před rozhovorem (v lokaci která je právě načtená s NPC, které je právě načtené) .... to fajt není o slabém HW :-D
Na PC se dá ještě o lečcem dohadovat. Konzole mají jednotný HW, takže se dá jednoduše říct, že pokud tam KC:D vypadá hůř než Horizon nebo Uncharted 4, tak je chyba v optimalizaci, ne v limitujícím HW. A věř mi, že třeba ns PS4 vypadá KC:D hůž než PS3 nebo X360 hry a ještě se cuká a padá. Takže nedostatků v oblasti optimalizace je tam fůůůra. A počítám, že na PC to nebude o moc lepší. -
-
CursedSlayer: Namíchal jsem to Blbě. Horizon je z PS4. Ale úplně jednoduše. Tohle jsou screeny z naprosto totožného HW:
https://image.ibb.co/btFuQn/Kingdom_Come_Deliverance_20180213210419.jpg
https://i.imgur.com/lxc3aQy.jpg
https://i.imgur.com/FEf8jYY.jpg
https://cdn4.dualshockers.com/wp-content/uploads/2016/11/Uncharted4PS4Pro-8.png
https://i.imgur.com/1nrSau9.jpg
Samozřejmě že ty poslední nejsou dokonalé a najdeš tam chybky. Ale snad už na první pohled vidíš, že po technické stránce je to úplně někde jinde a nedokázali ho prostě využít. -
Kdybych měl možnost Horizon na PS3 někde shlídnout, řeknu ti alespoň 10 důvodů, proč je možný že to na 256+256MB jede. Bude ti tam chybět spousta grafických pičičmundiček, který nejsou za pohybu tolik vidět a přesto si berou svůj díl paměti. Určitě tam nebude tolik malinkatých předmětů, zkrátka prostředí nebude mít takovou "fidelitu" a ty nároky pak rostou a rostou. Né nadarmo mají nové konzole 8-12GB RAM. Oni je tam nedali jen tak z nudy.
-
-
-
-
-
Díky za spoiler, nechces vyslepičit ještě něco?
-
-
ta informace ze jdou zabit slepice az ve vedlejsi vesnici ma obrovsky dopad na pribeh takze tva vytka je opravnena *1*
-
-
A když zabiješ x% slepic, pošlou na tebe chickenkiller bijce?:)
-
-
omlouvam se, ale vsechno o cem jsem psal je i ve videu, predpokladal jsem, ze ho tady lidi videli, nejak jsem si neuvedomil, ze vlastne nekdo muze jit rovnou do komentaru... ale stejne to neni spoiler velky, je to hned v uvodu hry...
-
-
-
Žeprý je to i štěstí, ta technika je prostě nevyspitatelná, někdy to jede někdy ne. Mám gtx970 na kterou se snesla kritika kvůli rozdělení paměti ram 3500+500, ale asi jsem měl štěstí, gta5 nebo GR Wildlands jede bez problému s téměř zaplněou pamětí.
-
-
Na druhou třídu ZŠ máš docela slušnou znalost o HW.
-
-
Videl jsem jen video a presvecilo me ze tohle hrat nebudu. Vynecham vsechny bugy a zeptam se: Nikomu nevadi obliceje postav? Nejen ze jsou technicky proste spatny po vsech strankach, ale predevsim lidi v 15. stoleti urcite vypadali uplne jinak nez lidi ve stoleti 21.!!!! Tohle zadny patch neopravi a neda se na to divat. *9*
-
-
Tak to je fakt něco, co by mě ani nenapadlo, že může někomu vadit :-D
-
-
Haters gonna hate!
Lidově česky: Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde.
-
-
JJ lidi z patnacteho stoleti by meli mit low poly obliceje nebo jestle lepe 2d sprity.
-
-
Neuveritelny, ma to byt historicky presna hra a vam vubec nevadi ze ti vesnicani nejsou spinavy, nemaji vrasky a skoro kazdy se denne holi. Tak si to uzijte.
-
-
Šup šup, běž si nastudovat něco o středověku, potom nebudeš psát hovadiny.
-
To máš zcela mylné znalosti středověku..
-
Jo to jsou blbosti, to snad nvětšinu lidí nezajímá, má to být historicky věrné,ale pořád je to omezená hra, nikoli 100% simulace středověku a lidí.
-
-
-
Nevím jestli nikomu,ale mě to nevadí, technicky jsem viděl lepší obličeje, to ano, ale pokud jde o to co je pro tebe především, tedy to jak vypadali lidé v 15. století, tak se přiznám že to je mi úplně fuk, já jsem vlastně žádné lidi z 15. století na živo ani na fotce neviděl, jen na nějakých starých freskách a tak mě to ani nijak neirituje.
-
A jak by měli vypadat?
-
-
taky mi to vadí: měli by být méně vyžraní, méně urostlí...v populaci muselo být více nemocí, zranění atd., starší lidé určitě víc sedření (otec hlavní postavy je na svůj věk kolem 50 neskutečný junák - takhle nevypadá někdo, kdo celá život fyzicky pracuje)
( + když se podíváte na fotky z 19.století, tak je na těch výrazech prostě na první pohled vidět, že ty lidi jsou mentálně pomalejší než moderní lidé - i když tohle může být můj osobní dojem)
-
-
Jojo měli by tam běhat neandrtálci, typičtí zástupci středověku. A jeden z nich by tě mohl jebnout po kebuli, aby se ti rozsvítilo :)
-
-
Aj ked s Vavrom v mnohych veciach suhlasim ani Warhorse sa s Kingdom Come nevyhol nesvar dnesnej doby - vydavat zabugovane a nedoladene hry. A smutne je ze hraci na tuto "hru" pristupili s roznymi early access, beta hrami. Chapem ze vyvoj je narocny a zlozity prosces a aj samotne vydanie, aj ked digitalne, nieje jednoduche ale proste to co sa dnes deje, a to sa tyka mnohych studii a vydavatelov, to je uz moc. A najhorsie je ze mam pocit ze sa to presuva aj do dalsich oblasti (posledna Tesla, ale aj ostatne automobilky v kuse zvolavaju, telefony, atd).
Fak by som bol zvedavy ako by sa pacilo ludom z WH, Ubisoftu alebo ineho vydavatela/developera keby im napriklad pri kupe auta pokrcili ramenami ze proste niektore veci sa doladia za pochodu. -
-
prirovnani s autem neni idealni. hry jsou totiz volnocasova zabava.
lepsi by to bylo prirovnat k filmum. treba ze by vysel film bez CGI (nebo s jakoukoli vadou - hraje jen pravy reprak, film je spatne sestrihany atd. logicky ti dojde: "proc takovy film vydavat, kdyz neni hotovy?" chces ho videt ve finalni verzi, nechces se divat na neco, co se jeste bude ladit.
jen se to holt u her toleruje a bere uz prakticky za normalni. -
-
To že je něco volnočasová aktivita neznamená, že tam zákazník nemá žádná práva. (teda ono to bohužel v dnešní době znamená, ale nemělo by to tak být). To že hry jsou defakto asi jediné odvětví, kde můžeš dostat zcela rozbitý produkt a nemáš nárok na klasickou reklamaci (tohle mi to dělá, do měsíce opravde, nebo vraťte peníze), ani nikomu nevadí klamavá reklama (trailery co vůbec nejsou ze hry apod.) se nikde jinde nestane. Když půjdeš koupit třeba mobil a jen jeho barva nebude odpovídat tomu co je napsané na krabici, tak ti ho normálně vymění. Když půjdeš koupit notebook a on bude mít jiné HW vybavení než je napsané na reklamním letáku, tak obchodník dostane pokutu jak sviňa. Jen hry jsou v tomhle stále přehlížené. Nad čímž se dalo přimhouřit oko, když to byla okrajová záležitost před 30ti lety. Dnes když je to multimiliardový bussiness už to moc ok není.
Imho by mělo být naprosto normální, že když do obchodu pošlu screen, co mi hra (ne)dělá a do měscíe nedostanu opravu, měl bych dostat zpět peníze. Jako všude jinde. A ještě by se mělo rozlišovat mezitím když je tam nějaká schovaná chyba a mezi tím, když je to zabugované tak, že o tom QA tým věděl a přesto do prodeje pustil záměrněa vědomě vadný produkt - to už je fakt na i pokutu za porušování práv spotřebitele. A ať mi někdo neříká, že nějaký tester dokázal PS4 verzi 1.0 (to je ta co šla do obchodů) dohrát od začátku do konce a nenarazil na jedinou chybu. -
-
je to prehlizene, protoze je to zabava. to je jako by sis koupil audiocd a chtel ho vratit, protoze se ti ta hudba nelibi...
-
-
U nas nemyslitelne ale v zapadnejsich krajnach to zasa nieje ziaden extrem, vratit tovar ked sa mi nepaci alebo nsplna poziadavky ktore som chcel (povedzme zle informacie). Tak nejak sa s tym rata ze urcite percento sa vrati a ze nebude cely narod spekulantov to len vracat. Ono celkovo software je hodne osemetny a problematicky. Pri nom nikto nic nezarucuje a vlastne clovek si ani ziaden sw vecsinou nekupuje len licenciu na pouzivanie.
A hry boli zabava dovtedy nez zacali predaje presahovat 100 mil $. Ked si GTA5 saha na zarobok skoro miliardu $ za prve 3 dni predaja, to uz nieje o zabave.
-
-
-
Nesuhlasim. Pokial to bola okrajova zabava a vyvojari robili fakt na reziju a nejaky ten bonus tak sa to dalo tak chapat, alebo pri malych indie studiach ale dnes je to uz produkt ako kazdy iny. Tocia sa tam velke peniaze, marketing, reklama atd. Je uplne jedno ci to budeme porovnavat s autami, rozkami alebo hotelovymi sluzbami. Je to proste produkt ktory mi niekto ponuka za nejaku cenu. Problem je ze ten produkt evidentne nieje dokonceny a tak nejak sme si na to zvykli respektive nas vyrobcovia vyucili. A to som KDC backoval a ta hra ma fakt skvelu atmosferu :-(
Ale sak staci sa pozriet pri tych autach, koncernove auto ma emisie papierove a mozno casom uz s nim nevleze clovek ani do mesta, japonec uz davno nema japonsky motor atd. Cerstve rozky vlastne uz niesu cerstvo upecene ale rozmrazene, pri obleceni clovek uz tak nejak ocakava ze do roka a do dna sa to rozpadne...
-
-
-
Bych bral kdyby vydali verzi zbavenou příběhu a herních mechanik za 10€ jako Walking simulátor: The kingdom. S podporou VR bych dal i 20€.