Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rowe
    Velmi dobrá recenze. Jenom nesouhlasím s jednou věcí. A to, že o tom vystřiženém obsahu to rozhodně nejsou "konspirační teorie" ale holý fakt. Co třeba tady: http://mafia2removedfeatures.wikia.com/wiki/Real_Mafia_2_Wiki a je toho ještě mnohem víc (stačí se podívat do zdrojového kódu). Dokonce vystřihli i budovy v Joe´s Adventures! (http://www.youtube.com/watch?v=yK6VAEcLGI0) Škoda, že se k tomu nemůže Dan Vávra vyjádřit... *9*
    • janchor
      Zmínka o konspiraci komentovala čistě názor, že obsah byl vystřiženej za účelem jeho následnýho prodání formou DLC. Že ve dvojce chybí některý oznámený / předvedený věci nepopírám, viz první věta.
      • No, neco pravdy na tom preci jen bude. Vzpominate kdyz vyslo jedno z prvnich in-game videi? Vito se kradmo priblizoval ke garazi plne aut, kde je vsechny znicil a nasledovala zbesila honicka s policii po arealu... tak tahle mise je v datadisku a hraje se za Joa... a vite co, jeste je proti te puvodni pekne odrbana o ten konec ;-). Vubec na celem Jouove pribehu je videt, ze vsechny propracovane mise kde neni jen stupidni text, byli soucasti puvodni hry a nebo komplexniho datadisku... kterej ovsem nikdy nevisel. Pak proste nekdo naplacal nesmyslne checkpointy na mapu a napsal textak jet tamhle a zab tohohle... treba kdyz jedete ke stanku z novinama aby jste se dozvedeli, ze ten koho mate zachranit je v metru, ktere jste minuli po ceste k onemu stanku... nejspis to puvodne melo nejaky smysl ci pribeh, ale to uz se asi nikdy nedozvime. Co je ale evidentni, ze vydavatel nema ani spetku ucty k praci vyvojaru na puvodni hre a renome ci znacka Mafia pro nej nic neznamena... proste jen vytriskat prachy ted a tady, co bude potom uz je jedno. Jestli bude nekdy vychazet Mafia 3, budou na to vsichni koukat pod lupou nez pujdou do obchodu.
  • Street Rod! Uz jsem myslel, ze jej nikdo v kontextu nevzpomene. :( Listovani v manualu, aby se clovek lognul, tuning auta v garazi, frustrace z hrozneho ovladani pri jizde... Kdo by mohl zapomenout! :)
    • No to teda, jedna z nejoblíbenějších her mýho dětství.... červená Impala s podříznutou střechou, větší motor, sytič a už jsem se předháněl s rebelem v Corvette... parádní hra *3*
  • Můj nazor na druhou Mafii po prvním dohraní bylo velké zklamaní ikdyž zabava tam obsažena byla. Ale potom na Vánoce jsem si ji zahral znovu a vlastně jsem od ní už nic neočekaval a z druhého pohledu je to +-9 hra, ktera je po technické strance AAAA (ale přiště by to chtělo meně slibů). Přiběh je takovej hodně jak z něakého amerického serialu který vas chce natěšit na druhou sezonu. To největší zklamaní ze všeho ale bylo že to je jeden velky script s přesnosti snad na 100 pixelu.

Protože podle mého bude Mafiia III navazovat na dvojku.
  • Mně osobně se Mafie2 líbila (M1 jsem dohrál a líbila se mi také, ale M2 hodnotím jako lepší zážitek, přestože byla kratší - příběh je přeci jenom uvěřitelnější a postava Vita se mi líbila víc než postava Tommyho, který nebyl opravdový mafián, ale jakýsi mafiánský Švejk, který se nechal vláčet osudem - a jeho poprava v M2 mne docela pobavila), na Joeova dobrodružství jsem se těšil, po upoutávkách koupil na steamu za 2Euro ve vánoční akci (ale tehdy bych byl ochoten dát i plnou Stram cenu), z úvodu byl nadšen, ale ta bodovací parodie, která nastala po Joeově návratu z "exilu", to považuji za podraz! Čekal jsem příběh ve stylu hlavní linie M2, akorát z Joeovy perspektivy a místo toho podivná arkáda a hon na body*11* Z dvě Eura dobrý - úvod super a pár arkádomisí na odreagování ujde, ale lituji ty, co to koupili za plnou cenu.
  • Proč tuhle recenzi nepsal Dan Vávra?:)
    • Protože normálnímu člověku se chce z toho, co se dělo a jak M2 dopadla brečet. Co teprve potom Danovi...
      • No ale jenže je novinař a jako takovy by se na to měl povznést a pravě řict svůj nazor na hru u jejiho zrodu byl. A hlavně jako velky fanoušek tohoto stylu. Ale je pravda asi by to nebylo moc objektivní
        • Pokud vim tak Dan byl pocas vyvoje na vlastni zadost odejit. To samo o necem vypovida. Bylo by od nej neprofesionalni pokud by ted zacal chrlit kritiky protoze je pravdepodobne vazan nejakou mlcenlivosti. Nejake naznaky a narazky na praci marketingu jiz vypustil pred vydanim ale velice obecni takze to spise potvrzuje moji domnenku.
          • Já myslím, že je navíc nějak smluvně vázaný se k Mafii 2 a hlavně jejímu vývoji několik let vůbec nevyjadřovat.
  • Mopped
    Super recenze, akorát měla přijít o měsíc dřív, než si to lidi koupili.
  • Ta hra to ma tezky. Jednicka nasadila latku sakra vysoko. Dvojka neni spatna hra ale v porovnani s jednickou obrovske zklamani. Protoze 2K do ni zatahla maintreamove konzoloidni manyry kere bohuzel asi funguji protoze prodejnost neni spatna. DLCcka jsou klasickou ukazkou do jakych sr*cek marketing hry dneska tlaci.
    Osobne si kompilaci mozna poridim tak za rok kdyz bude k dispozici za dve stovky. A budu vahat protoze ignorace oficialni podpory volantu povazuji za nejvetsi a nejnepochopitelnejsi fault teto hry. *10*
    PS: S clankem souhlasim naprosto a bez vyhrad.
    • No tak jistě že tam jsou konzolové manyry ale ty nemohou za ty hlavní nedostatky a to osekaná nevyužitá hra a špatný příběh. Za tohle může jen vedení 2K a jeho pochybná rozhodnutí. Jinak pokud vim tak prodejnost je jeden milion kusů na všech platformách a to si myslim že je hodně málo.
      • Nevim mozna mas pravdu. Ale pres Steam je Mafia2 v prodejnosti na 9. miste za lonsky rok a prodalo se ji za 12 milionu dolaru. Prodejnost pres fyzicke nosice mi znama neni. Pokud je fakt nizka pak si to marketingovy kravataci z 2K bezesporu zaslouzi. Kez by konecne vydavatelum doslo ze cela marketingova sekce je nejenomze nesmirnej parazit ale jeste se podili na mrseni her. Hodnota akcii nadevse a kvalita produktu nepodstatna. Bohuzel je to tak se vsim a netyka se to jenom herniho prumyslu. *11*
        • Tak na Steamu se to určitě prodává lépe taky za tak nízkou cenu která tam je kdo by to nekoupil. Ale zase sice se toho takhle prodá hodně ale z tak nízké ceny jde vydavatelům málo jestli se toho fakt prodalo za 12 milionů tak to je slabota při současných nákladech na vytvoření jedné hry. Nechť je tohle poučení pro kravaťáky v 2K a neomezují třetí díl.
  • Z celej mafie 2 sa mi chce vracat!!!
    • Mne se chce zvracet je z marketingu 2K ale Mafie 2 je super hra co mne dost bavila
  • Ono je veľmi jednoduché nazývať konšpiračnými teóriami fakt, že ma niekto samozrejme
    v ramci zákona okráda. Je nemožné presne definovať, čo presne by mala plná hra obsa-
    hovať a čo sa dá považovať za prídavok. Túto medzeru niekto začal využívať a ako väčšina
    moderných banditov v bielých golieroch používa známu výhovorku: Všetko je v rámci
    zákona. Čo sa týka Mafie 2 tak tam je niekoľko citeľných orezov až tak okatých, že vydávať
    reči o tom za konšpirácie je smiešne. Autorovi článku doporučujem kúpiť priateľke (alebo
    manželke ) ružu a požiadať predavačku , aby kvet odstrihla. Ten zvyšok môže darovať
    svojej milovanej .Určite sa poteší.
    • Prosím nazývejme věci pravými jmény - pokud si dobrovolně hru nebo DLC koupíš, tak se nedá mluvit o krádeži. Krádeží můžeš nazvat třeba to, že ti vláda měsíčně strhne 60% toho co vyděláš a nedá ti jinou možnost (tedy dá, vězení). 2K nabízí produkt, je na svobodné vůli zákazníka zda ho koupí.
      • Jenže 2K vynášela před vydáním Mafii 2 do nebes a slibovala věci, které se ve hře vůbec neobjevily. Zákazník si pak na základě těchto informací koupil hru, ale slibované věci tam vůbec nebyly a k mnoha chybějícím částem se 2K nijak nevyjádřili, takže je to prakticky podvod. Hráč kupoval zajíce v pytli.
      • Mas uplnou pravdu, myslim ale, ze neni treba vysvetlovat v nasi zemi vyznam slova kradez... navic kdyz vlada a stat jsou jeho synonyma ;-)
  • ZvacA: ano ty akceptujes, ale spousta dalsich ocividne ne. Netvrdim, ze se mi libi politika DLC, ale takova je proste doba. Nerikam, ze se mi libi vysledek na 100%, ze jsem rad za spoustu oznamenych veci, ktere tam nakonec nejsou. Pri hrani jsem si take vsimul der v pribehu a nevyuziteho potencialu. Jasne, ale to nemeni nic na faktu, ze jsem si uzil dost zabavy a investovanych penez proste nelituji. Jestli nekdo cekal, ze hra bude mit 10/10 a bude to nej pecka vsech dob, tak to ani omylem neni a chapu to zklamani, ale jsou tady take hraci, kteri se u hrani bavili a kterym se prave ten jednoduchy obsah DLC libi (i kdyz jich je treba mene nez tech nespokojenych). Bohuzel je dost lidi, kteri povazuji svuj nazor za urcite dogma a reprezentaci celkoveho nazoru vsech a ti pak po diskuzich vykrikuji sva neoblomna moudra. Kazdy ma svuj vkus.
    • Bez diakritiky.
      Poustis se do diskuze kterou nemuzes "vyhrat".NErikam ze by jsi chtel ale nikam to nepovede.Nikdo nerika ze vsichni kteri M2 hrali byli zklamani to ne ale musis to brat tak ze nekolik let vypousteli IS do sveta rozhovory videa a kdo vi co vsechno ve kterych ukazovali/rikali co vsechno v M2 bude a lidi kteri to i sledovali a nasledne si M2 poridili byli zklamani.To je proste fakt ktery se neda prehlednout.A tohle budes cist i do budoucna pokud se jeste nejaka zprava ohledne M2 popr. i M3 objevi.Vetsina ty veci ktere ve hre nejsou a asi i byt mely ti bude predhazovat.

Rekneme ze pomer v dobe vydani "cena/vykon" v tomto pripade "cena/zabava"? jsem osobne za adekvatni nepovazoval ale kdyby dneska byla dalsi akce na Steamu kde by byla zase M2 se vsemi DLC za 350,- jako o vanocich tak ji doporucim vsem vahavym.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit