Přejít na výpis diskuzí
Mamutí patch pro Skyrim přidá novou obtížnost a opraví bugy
5.3.2013 | Aleš Smutný
70 příspěvků
-
Opravit bugy po roce a půl - tomu říkám výkon...
-
Bych uvítal spíš nějaký hardcore mód, jako to bylo v New Vegas. Něco ze starý hratelnosti typu musim jíst, pít, abych neumřel. Musim spát, abych nebyl unavený. Životy se nepřidávají sami od sebe, ale spánkem, jídlem, nebo lektvary. Taková jednoduchá věc, a jak by to z mainstreamové hry najednou udělalo oldschool hardcore.
-
-
Hardcore mod v F:NV byl bez debat zajímavej nápad, ale zpracování strašný... Zpočátku to tak člověku nepřijde, ale postupem času to začne být frustrující. Potřeba vody byl jeden z největších vopruzů v herních dějinách - pořád dokola běhat kolečka po provařenejch obchodnících a nakupovat lahvičky s vodou ubívající nepříjemnou rychlostí, nebyla žádná výzva. Byla to nuda, k ničemu to nevedlo, nekladlo to žádné nároky na hráče, prostě a jednoduše tě to nutilo každou chvíli prokecat pár Lojzů, kteří ti za pakatel zredukovali místo v inventáři...
Permanentní smrt parťáků je taky celkem dobrej nápad, ovšem ne ve hře, kde je AI naprosto katastrofální.
Spousta věcí v něm byla super (nutnost doktorských kufříků pro léčbu zlomenim, postupné doplňování HP po použití stimpacku, potřeba spánku...), ale voda a parťáci to naprosto přebili, a tudíž zazdili... -
-
Vzdycky je to o provedeni, je HC a HC ... proste to musi byt provedeno tak, aby to nebyl jen otravnej vopruz, abys nemusel kazdych 10 minut jist/pit, ale aby se ti postava chovala rozumne realisticky (!= realne). Dovedu si trebas predstavi unavu - kratkodobou = staci ti si dat par minut voraz po boji + dloubodobou = potrebujes se vyspat (rekneme v hernich podminkach jednou za par hodin).
Me osobne na aktualnich gameskach trebas dost irituje, ze predmet kterej najdes nema vubec zadnou hodnotu .... za 5 minut najdes lepsi. Osobne bych radsi, kdyby lepsi kus byla vzacnost, klidne budu chodit par hodin se stejnym mecem ... ale aspon se clovek pak zaraduje, kdyz ziska jinej. Radsi mam cestu vylepsovani - mec si nabrousis, do jilce vlozis kamen, das na nej runy ... -
-
Vždyť říkám, že nápad je to zajímavej, ale provedení katastrofální. Celkově znám jen velmi málo her, kde by něco bylo vyloženě špatně už ve fázi konceptu - většinou se to podělá až v rámci určitého provedení. Mluvit tedy o tom, že něco je zajímavej nápad, mi přijde jako plácání do větru, nic moc to neznamená...
Taky by se mi to líbilo, ale se střízlivostí se domnívám, že mainstream by to nepřijal dobře. Zástupy "gamblerů", co jsou dychtiví vystřídat miriády equipu, by se podělali... -
-
V tom pripade zrejme pomijis(stejne jako vyvojari) to, ze sou mezi nami hraci, kteri uz maji cosi (par desitek let) odehrano, a ty rozhodne nezajimaj gamesky, kde pada z vlka 10 zlatejch, stit a prilbice ... za tohle bych ja osobne naopak vyvojare povesil za koule do pruvanu. A ze takovych neni malo, oni totiz nemaji cas na to hrat spoustu hodin denne, ale kdyz uz, tak si vybiraji neco, co je bude tesit hrat. A neni jim zatezko za to dat par penez, protoze prevazne vydelavaji.
Kdyz se totiz lognu do prakticky libovolny "masovky", jsem velmi rychle znechucen - nejen tim, jak hra dementne funguje, ale i tim, ze je tam spousta decek, ktery resej "uz abych mel max lv", misto aby si uzivaly hru.
Osobne absolutne nechapu, proc si nekdo kupuje herni postavu ... u me je ten clovek slabomyslnej, je to naprosto totez, jako kdybych si pretocil film na konec, prehral si poslednich 10minut a sel na dalsi ...
Ten tazkvanej "mainstream" je totiz managorska iluze - minecraft rozhodne neni mainstream gameska a jak dobre vydelava. Jednoduse proto, ze to je inteligentni gameska s dusi a atmosferou. -
-
2Viktor: Nevim co ti prijde "casual" na gamesce, kde muzes travit stovky a tisice hodin, kazdopadne deticky na to reknou ze "je to hnusny", protoze tam neni khuul grafika ...
A vyvojari tech tzv AAA titulu pak brecej, jak si to nikdo nekupuje, jak se vyvoj nezaplati ... a duvod je jednoduchej - protoze ta hra je blba => vydelavajici ji hrat nebudou. -
"minecraft rozhodne neni mainstream gameska" - Minecraft je hodně specifická záležitost. Minimálně se ale domnívám, že se jedná o totálně přístupný a nenáročný produkt. To je "casual" hra jak vyšitá, přestože má specifikou cílovku.
-
-
me se to líbilo a vubec mi to neprislo otravny ale to bylo asi tim že jsem to hral vic pomalu a takovym roleplay stylem
-
-
-
-
vzdit na to je milion modu staci se podivat na http://skyrim.nexusmods.com/ ja si nedovedu predstavit tu hru hrat bez modu
-
-
Když já bych potřeboval oficiální => PS3 :)
-
-
Nevýhoda konzolí. Mě stačí mrknout na Steam a mám k dispozici X desítek módů:) Naše nevýhoda zase byla ta, že Skyrim se u nás nedal koupit na Steamu:)
-
-
Mnoo samotnýho mě to překvapilo, ale Skyrim už se na STEAMU koupit dá i u nás. Snad to nedělá jen mě, ale prostě ho už normálně vydím v nabídce. Třeba da "exkluzivita" byla časově omezená.
-
-
proč si nekoupiš herní pc *7*
-
-
Protože herní pc nechci. Stačí odpověď? *3*
-
-
V tom pripade bohuzel :D Ja osobne tam pouzivam pres 50 modu a jsem spokojen :) Kolikrat se jedna i o graficke vylepseni, ale i o nejakou tu mechaniku hry a hlavne SkyUI (lepsi interface)
-
-
-
tak to jo :)
-
-
-
-
Uz od dob Morrowindu jsem se na TES koukal spise jako na engine a editor pro hrace vytvorit si vlastni hru. Je ale hezke, ze stale pridavaji neco noveho i vyvojari, ackoli to neni treba o rozsahu SkyRe ani Hunting Guild atp.
-
-
Mno vidim to podobne. TES je super na modovani a diky tomu byla vzdy suprova. Ale dle meho nazoru neni nic spatneho na tom, aby i tvurce opravoval patche klidne rok po vydani a klidne i pridal nejakou hezkou zajimavost, ktera ji vylepsi a to i kdyz existuje spousta modu.
Problem je spis v momente, kdy danych modu je prilis. A diky tomu mnozstvi by bylo lepsi, aby se komunita sesla a sjednotila nektere mody do jednech velkych balicku. Obdobne jako linuxove distribuce :).
-
-
Jen taková reakce na to neustálé srovnávání a útočení na Skyrim. Já osobně si rád zahraju všechny série TES, Witchera i Dragon Age, všechny jsem prošel tam i zpátky a vím jedno. Jsou to naprosto nesrovnatelné hry, každá je uplně o něčem jiném, každá bere RPG systém uplně za jiný konec. A ještě vyslovím takovou mou obavu o Witcherovi 3.... jestliže hlásají, že ten svět má být min. stejně velký jako Skyrim a zároveň slibují 40-50 hodin hrací doby, tak se opravdu bojím jak to vlastně dopadne, protože já hraju jednu postavu ve Skyrimu (než si řeknu že už jsem udělal vše, protože jinak ta hra nemůže skončit) přes 100 hodin!!!
-
-
ad Witcher 3; 50 hodin má trvat hlavní příběh a dalších 50 hodin vedlejší questy, alespoň podle jejich vyjádření. Nikde nic nepsali o herní době, ta by však měla být výrazně přes 100 hodin, když to jsou jen pouhé questy bez prozkoumávání, studování potvor a tak :)
-
-
No na Witchera 3 sem zvědavej. Je fakt že na tu obtížnost co přidaly u 2ky (tuším Dark či jak se to jmenovalo) se člověk už musel začít snažit takže doufám že něco podobného potkám i u dalšího dílu.
-
-
Asi tak. Moc takových lidí asi není, ale hraju to podobně. Takhle má vypadat mapa, když začínáte přemýšlet o Sovengardu.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=88617322 -
-
taky sem tak dopad, Dragonborn main quest sem začal dělat až po 100 levelu a mapa vypadala víceméněj ak u tebe.
-
-
-
CO to má být to legendary skill? To si to jako vyskilim na stovku. Stane se to legendární, což znamená, že jsem v tom dobrý a měl bych v tom být i známý po světě, a proto se mi to vyresetuje a budu v tom skillu zase uplně blbej jako na začátku? *7*
-
-
Jedine co legendary skill znamena, ze dostanes investovane perky v danem skillu zpet. A ten skill si budes levelovat znovu. Ziskane perky jednoduse muzes investovat postupne zpet i do zbytku vetve, ktery jsi nepouzil a nebo druha varianta, ze dane perky das do jineho skillu.
Takze ve vysledku to vede ke dvema vecem.
1) Zvysovaní levelu a základních atributu jako je mana, zdravi a agilita
2) Ziskavani perku navic a invetsovani do skillu, ktere vubec nelevelujes.
Tedy po case se i clovek pouzivajici jen obouracak, muze stat mistrem v magii, luku, jednorucni nebo v jinem skillu. Treba moc lidi nepouziva Speech, tak diky tomuto tam jednoduse pridate perky. :) A nakonci toho vseho muze mit clovek vse na lvl 100 a mit uplne ve vsem body. -
-
Hmm ...a ted mi rekni jedno, proc bych kvuli tomu mel hrat znova celou hru? nebo chapu neco spatne? kdyz si v principu totez muzu udela za 10s cheatem? Vubec nemluve o tom, ze od ty doby co v oblivionu zavedly levelovani sveta je uplne jedno jestli mas postavu lv1 nebo lv 100 ...
-
-
Chapes to uplne spatne.
V prve rade kazda skupina potvor ve Skyrimu ma level cap. Takze s tvym levelem se zvedne skupina o odpovídající tier.
Kdyz vezmu nemrtve Draugry.
Draugr level 1 / 50HP / Bez kouzel
Restless Draugr level 6 / 175HP / kouzlo FrostBite
az po nejvyssi level
Draugr Deathlord level 40 / 1300HP / kouzla Frost Cloak, Disarm, Unrelenting Force
Pokud budes mit level 40 - 100 budes potkavat Deathlordy, ale se stale stejnymi statistikami.
Jinak jsi nepotreboval hru ani cheatovat (ani kupovat), pokud jsi chtel videt, jaka je zaverecna scena Skyrimu, stacilo si ji pustit po 2 dnech od vydani na youtube. Tohle je (zdarma) update pro lidi, co se do Skyrimu obcas vrati na relax a nebo perfekcionisty, co proste chteji mit vsechny achievementy a sveho vymazleneho hrdinu mit se vsim na MAX. Ja hlavne vitam upravu bugu protoze mam u sve treti postavy 3 seknute questy, kde se se mnou NPC nebavi i kdyz by se bavit mely a nedokatu diky tomu napriklad dohrat ani linii Companions. -
Proc se ptas na neco na co mas svou odpoved,kterou ti nikdo nevyvrati?;-)
-
-
-
-
Ak je ta nova obtiaznost rovnaka ako predchadzajuce, teda ze sa len meni dmg pri fighte a umelo sa tak natahuje suboj, tak to tam ani davat nemuseli.
A naco je niekomu levelovanie tych istych veci do nekonecna? -
"Companions will equip better weapons and armor if given to them." - THIS!!! Bylo na čase!
"Fixed rare instance of couriers who would appear only dressed in a hat" - Tohle ale měli nechat. *1* -
-
Hmm je teda pravda že s tímhle jsem se taky nesetkal. Možná že se špatně vyjadrnili. Páč pokud jsem jí vyrobil brnění řekněme z plátové ocely, celý ho za pomocí očarovanýho vybavení na kovářství a se štamprdletem kovářské medicíny vylepšil a pak ho ještě drobně očaroval a celou jí do toho zakoval, tak si při nejblyžší příležitosti stejně vzala orkský nebo ebenitový (prostě v základu lepší) brnění.
-
mě tohle na PC fungovalo na jedničku, nikdy žadnej problem
-
Hm...kdyz jsem jim dal zbran nebo helmu, tak si to vzali na sebe... Ostatni nefungovalo?
-
-
Náhodně se jim to resetovalo na defaultní výzbroj (která nejde odstranit jinak než přes mody) a luky nepřehazovaly na lepší skoro nikdy... Inventář parťáků byl prostě guláš.
-
-
celej inventář ve Skyrimu je guláš *1*
-
-
Mno dost to vylepsi napriklad SkyUI. Diky tomu je znacne prehlednejsi. Doporucuji stahnout danej mod.
-
-
Taky jsem si SkyUI hned stáhl :)... jen nechápu, jak může bethesda vydat takovejhle mišmaš
-
Jsem asi výjimka ale mě základní inventář vyhovoval, ten SkyUI jsem zkusil a ten mi v tom teprve udělal bordel :D.
-
Nj, jenze je tragedie, kdyz si hru za penize musej do pouzitelnyho stavu davat hraci ... kdyby to bylo neco zadarmo, tak by se dalo rict "a co bys nechtel", ale za prachy bych tak nejak ocekaval, ze to bude fungovat i bez modu.
A kdyz sme (opet) u baglu tak mi nezbejva nez zase vytahnout atmosferu - kolik myslis ze bys tak unes obourucnich mecu? Ja si dovolim tvrdit, ze i s jednim bys mel mozna problem, se dvema uz zcela zasadni ... a herni postava si jich do bagliku a kapes naladuje klidne i nekolik desitek ...
Jak to resit? Smarja dyk se to reseni nabizi samo ... neco malo muzu nalozit na kone, vyzbirat trash z dungeonu a dopravit mi to do domecku pak muze trebas nejakej partak. A klidne rovnou (podle nejakych pravidel) ten bordel prodat. Nenarusi to atmosferu a ucel to splni (a neni to ani zadnej svetobornej napad, mockrat to tu uz bylo).
-
-
Souhlasím
-
-
tak to nevim, Lydie vzala vzdycky vsechno lepsi co jsem ji dal, vcetne luku a sipu
-
-
-
-
co je to za blbost s tím levelováním? *8*
-
-
Hovadina. Prostě hraješ a jakmile ses na úrovni jak jedeš jak cvok znova. Kdyby bylo složitejší souboje atd to bych bral ale tohle?
To je zoufalé. Opravdu hraje proto abych byl dobrý pak zase špatný a hrál znova abych byl dobrý.
To je systém v Borderlands lepší. Kde se dovednosti vylepšují pořád ale i nepřátelé. -
-
Level scaling?
-
-
Systém z CoD - Prestige. Prostě jednoduchej způsob jak lidi zakáhnout.
Ale nedává to moc smysl ve Skyrimu, kde není multiplayer a nemůžeš se svou "Prestige" předvádět přímo před ostatními.
Ale co už, ve Skyrimu nedává smysl spousta věcí a stejně to nějací pošetilci pořád hrají. Tak teď si aspoň budou moct užít iluzi nějakýho progressu.
-
-
ale ne oni chtějí opravit ten bug s oghma infinium
-
Skyrim? Who Cares?