Přejít na výpis diskuzí
Mark Cerny: „Singleplayer do tří let vyhyne“
17.8.2011 | Aleš Smutný
102 příspěvků
-
Hrajem cisto iba single, multi ma nikdy nebavil viac ako par minut. A to som to skusal, naozaj skusal. Aspon 20 krat, s roznymi hrami, ale furt mi to pripadalo ako skolka, kde blbnu deti a nicia atmosferu. Mozno je to tym ze mam skoro 30 a vyrastol som na single. Kazdopadne, pri single uz navzdy zostanem.
-
-
Ale, ale...
-
Navždy už jen 3 roky :(
-
-
Je to blázen ze dvou důvodů:
1) je šílené si myslet, že SP vyhyne, když je to často jeden z hlavních tahounů. navíc bezkonkurenční interaktivní zábava
2) je šílené si myslet, že se na trhu uživí tolik MP her, když někomu stačí na několik let jedna hra... a MP hra s malým počtem hráčů je mrtvá MP hra -
-
Ve skutecnosti rekl: Singleplayer vyhyne, tak jak jej dnes zname. Coz absolutne neznamena, za vyhyne uplne. Ale to asi nema cenu. Koukam, ze vsichni maji svoje zaprisahle nazory, at uz o tom neco vedi, nebo ne, at uz vi, o co jde, ci s tim maji aspon minimalni zkusenost. To pak diskuse je marna...
-
-
Dnes známe SP v mnoha podobách a podle mého názoru nevyhyne ani jeden. Když něco vyhyne, znamená to definitivní konec, že skončí, že už nebude existovat vůbec a nikde o něj nezavadíš. To je z principu věci blábol, protože vyhynout nemůže. Vždy se najde někdo, kdo to podrží.
Omrkni ve slovníku i slovíčko "absolutně", používáš ho chybně. -
-
A jak jsem rekl, precti si spis originalni novinku. On ten bulvarni titulek neodpovida obsahu sdeleni. Takze je mimo se chytat prave jeho...
-
-
Pardon, ale ten titulek je jeho citací, jen je tam vyhyne místo zmizí...což je možná velký prohřešek. Nicméně i kdybych tam přidal "v současné podobě", tak se reakce nezmění. V textu se to snažím vysvětlovat, ale...
-
-
Robotron3: nevím, na co si tady hraješ. četl jsem i originál a jednoduše nesouhlasím s tím, co dotyčný tvrdí a ve zdejším článku je jeho názor prezentován vcelku jasně... dokážeš pochopit ty, že ne každý člověk má stejné názory jako někdo jiný a že není nic špatného na tom, když s někým nesouhlasíš? (já si dokonce dovolím tvrdit, že názor dotyčného člověka je hloupý). a jak koukám do diskuze, nejsem sám. je sice jasné, co tím chtěl dotyčný říct, ale slova, která použil, příliš šikovná nejsou a dokazují jen to, že má zúžený pohled na danou věc.
-
No citace,... kontext je preci jasny, a ten neodpovida titulku, naznacuje neco jineho, nez rika. Ale nemyslel jsem to jako prohresek games.cz. On je ten titulek bulvarni uz v originale. Myslel jsem to tak, ze kdyz si precte clovek origo clanek, vic pochopi, co tim vlastne rika. I kdyz je fakt, ze to by lidi meli pochopit i z clanku zde. Coz nevim, jestli toho nejsou schopni, nebo proste nectou nic jineho, nez titulky :)
-
-
-
Cokoli "jine, nove" zaryte odsuzuvoat, a slovickarit. Proc jsou ceske diskuse u her vzdy takove?
-
-
-
Ovšem dneska se na trvanlivost nehraje, čim míň hra vydrží, tim líp. Nejlépe vydávat každý rok další díl, aby bylo co prodávat...
-
-
Tak to jsem v klidu, protoze v roce 2012 bude stejne konec sveta *1*.
-
-
Proč, Mark chystá na ten rok nějakou novou sociální hru?
-
-
no to je predstava lidi, kteri na hrach chteji nahrabat vice a vice penez :) a proto se delaji hloupejsi hry obalene blbostma jako pripoj se na facebook, aby kazdy mohl videt, ze si dal level 5. ke hram se pak dostanou lidi, kteri nehraji tak casto. v horsim pripade s nulovou inteligenci a pokud maji tu hru dohrat a koupit si dalsi dil znovu, tak je nemuzete nutit si zapnout obtiznost dement, ale musi mit normal, protoze easy je moc snadne.
redesing diablo 3? ano, ale nechapu proc se tu neresi, ze vyvoj postavy bude daleko snadnejsi az automaticky. misto toho je tu clanek o nemoznosti offline hrani diablo 3 :-) sry, ale jako kdo mel diablo 2 original a hral offline byl asi naprosty blb. na battlenetu slo jednoduse nastavit hru pro jednoho hrace a mohli ste ostatni ignorovat a hrat si solo, kdyz byl nejaky problem pozvali ste si do hry kamarada, kdyz ste potrebovali nejaky item do setu nebyl problem ho vymenit s jinym hracem a pak v klidu zase hrat solo. v singlu sehnat cely set, nebo runeword snad ani nebylo mozne pokud by ste nehrali 24 hodin denne po dobu nekolika mesicu. takze tady nejspis breci jen lidi co si nebudou moc hru upiratit.
prodejci proste zkousi co hraci vydrzi a co jim vydela vice penez a snazi se nam to vnutit, proto tu mame podobna prohlaseni. uvadet jako priklad diablo 3 je asi nesmysl. singl nejspis zrusili jen proto, ze majitele originalu hrali stejne jen online a tak si rekli, ze nejlepsi zpusob jak primet piraty, aby si hru koupili je znemoznit jim hrat :) coz je logicke a nemuze se jim nikdo divit :-) -
-
no já diablo 2 hrál vždycky singl a měnit to nehodlám přestože mám originál. Online mě nebavil a tak to zůstane. Nevidím důvod cpát do každý hry online funkce - děsím se dne kdy bude FB zaspamován tím že osoba X udělala achievement Y ve hře Z :-( Ono i s těma achievementama to trochu přehání (viz Heroes 6 - ocenění každou chvíli za každou kravinu)
-
A zase za to mohou pirati :D :D :D Ze ty delas pro nejakyho distributora?
-
-
Tady je videt, ze kdyz se prida k clanku bulvarni titulek „Singleplayer do tří let vyhyne“, ktery neodpovida obsahu vyjadreni, nebo jej zkresluje dojde k nepochopeni. A i ctenari pak reaguji s naprostym nepochopenim. Hral tu nekdo vubec Demons Souls, ke ktere svou vizi Mark Cerny pripodobnuje? To je ciste offline singleplayer hra, ktera vyuziva online fuknce pro zpestreni zazitku ze singleplayeru. O tom to cele ma byt. Kdyz vypnou servery Demons Souls (jako ze to mozna uz udelali, nevim), zbude pravoverna singleplayerovka.
Nikdo se nemuze divit nazoru, ze do budoucna takovych her bude pribyvat. Vcera vyslo Age of Empires online, tak si ji zahrajte a uvidite, jestli vam i v singlu bude vadit, ze je hra pripojena na socialni funkce. Ta hra je zadarmo... http://ageofempiresonline.com/
Sjednocenim single a multiplayeru se muze dost veci zjednodusit a zaroven i do singlu se mohou dostat nove zajimave prvky, ktere by jinak nebyly mozne (viz zase Demons Souls). Nehlede na to, ze je vyresen problem s piratstvim, hra je pristupnejsi mikrotransakcim, atd. atd.
Tehle her bude pribyvat, i kdyz samozrejme tu budou stale hry, ktere zustanou ciste offline, protoze zkratka nic takoveho potrebovat nebudou.... -
-
Tak fajn, ale pak se nemůžou divit že tzv. HC hráči se jim na tyhle Farm Frenzy ptákoviny vykváknou:).. S tou přístupností mikrotransakcím, jak jsi napsal - Bingo! O to jde asi především. ABBU si každej z youtube pustí sám.
-
-
Nekdy ty HC hrace opravdu nechapu. Zatim tenhle system prinesl to, ze nova hra Age of Empires online je z velke casti zcela zdarma. Bylo by to mozne pri tradicnim modelu? Absolutne ne! Ze vsech her, ktere jsem doposud zkousel, a byly svazane s online funkcemi a i v multiplayeru, jsem s zadnou nemel problem. (az ted na to, kdyby mi vypadl net, ale to je vec jina...)
-
-
tohle není žádný model proboha, tohle je jen další forma DRM. To že je hra "zadarmo" je pravda, slyšel sem, že je záhodno si koupit ale jakýsi pack, aby se člověk dostal rychleji mezi elitu. Tyhle "free" online hry jsou postaveny jen na jediném principu - zkusit, jestli se chytí co nejvíc netrpělivých a ty jejich ultra mega packy nakoupí. Z pirátů nic nekouká, je zájem, aby všichni byli na oficiálních serverech. Naprosto nic nového pod sluncem, pokusy tu byly již dobrých pět, šest let zpět.
A pamatujte: v životě nic není zadarmo. Nikdy. -
-
Pro me Age of Empires online je zadarmo, protoze v jakem stavu je zdarma mi uplne staci a nic si kupovat dal nebudu. Kdyz hru zaplati hraci, kteri si radi priplati za dalsi obsah, prosim. Fakt ale nebudu nadavat na neco, co mam zdarma, co me bavi a muzu k tomu fynance prispet kdyz chci, a kdyz ne, tak ne, nikdo me nenuti...
-
-
v tom případě nejste cílová skupina tvůrců hry.
-
sorry financne
-
-
-
-
-
-
Já bych ty internety a multiplayery zakázala!
-
-
to si zabila, moc hezky řečeno, to by bylo úplně nejlepší zabít multiplayery aj s facebookem...
-
-
Lidi nerozcilujte se ,vzdy to je jen dalsi z mnoha blabolu co kde nejakove ho*no rekne, proste jsou hry ,ktere budou vzdy jen pro singl serie TES,Gothic, jine budou kombinovane Diablo,Starcraft a pak ciste multiplayerovky jako World of tanks, Red Orchestra, ktere bych si v singlu neumel predstavit. Proste to tak bylo je a bude
-
Mark Cerny vyhyne.
-
-
Do tří let... *1*
-
-
je to tezkej blb.
-
Panove klid ... vzdy tu bude mensi studio o si da na hre zalezet a zamazne diru v trhu ;)